BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330430 przez Renata Anna
Domii nie przejmuj się tym, że nie siedzi. Zaraz zacznie, nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Ja jestem przerażona tym co wyrabia moje dziecko... Moja mama nawet powiedziała, że po oczach widać, że smyk na smykami... i już to wychodzi... :dry:

A mnie trochę żal, że Celina to taki leń i nie chce się przekręcać. Umie, ale jest leniwa i jej się nie chce. Chyba raczkowanie nas ominie... szkoda...
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #330437 przez domii
Renata sa i minusy tego przekrecania :dry: np odrazu po jedzeniu on hop na brzuszek i nieraz mu sie uleje albo zwroci :angry: bo kiedy to sie ma ulozyc w brzuszku :angry:

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu #330438 przez adee84
Hej, Pamiętacie mnie jeszcze? Czy może zostałam wykluczona z grona sierpniówek?
nie dam rady nadrobić bo mi się komp wiesza i mnie co rusz wywala, dodałąm na blogu fotki o ile można.
1000 lat dla Szymka :**
12 lata 9 miesiąc temu #330455 przez a!gusia
Adee gluptasku ) ja Ciedzis wypatrywalam caly dzien :)
Domii worek mi pasuje,bo w srode idziemy do lekarza,a w poniedzialek T do nas przyjedzie :)

Renatko Jerzyk jest jednym z najstarszych dzieci na forum/blogu a malo co potrafi..ale trudno,widze ze troche mu to zajmuje ale dochodzi do wszystkiego-powoli.. :(
12 lata 9 miesiąc temu #330459 przez kiniaa
Domi 6030 wazy :dry: :( i nie wiem czemu tak malo bo je ladnie .... prawdopodobnie ma przemiane materii po moim Mezu chudzielcu
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330461 przez Kasiek
hej
Adee no wiesz co, takie pytania zadawac :P pamietamy i kochamy :kiss:

Renatko widzialam ffotki na basenie, super są :) a jesli ominie was raczkowanie to szybciej bedziecie śmigać na nóżkach :)

Domii nie przejmuj sie tym ze Błazejek nie siedzi, Iga tez nie siedzi i wcale nie cwiczy tego siadania :ohmy: :laugh: aktualnie ćwiczy stawanie na głowie :silly: tyłem i przodem :laugh:

a czy wasze dzieci teraz tez tak trudno ubrac po kapieli??? Adam szału dostaje jak ma ją ubrać bo jak ją z ręczniczka wyjmuje i daje na pajaca to ta hop na brzuszek i z goła dupką spiernicza z łóżka :lol: :lol: wczoraj z siostrą nie mogłysmy jej ujarzmić :lol: az sie spociłam zanim jej założyłam pieluszke i ubrałam :laugh:

Szymuś 1000 latek :kiss:

i wstyd mi :angry: :angry: wczoraj mialam napisac i zapomnialam :angry: 100 latek dla Matiego i Mai :kiss: :kiss: spoznione ale szczere :)

Agusia jak Jerzyk nabierze rozpędu to jeszcze przegoni nasze dzieciaczki :) :kiss:

Kinia to Bella bedzie śliczna i szczuplutka :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330471 przez Renata Anna
Oj tam, oj tam... Dziewczynki nie przejmujcie się takimi pierdołami. Dzieci same wiedzą czego potrzebują i często dają o tym znać..
Domii bo właśnie po jedzeniu trzeba pilnować maluszka, żeby nie leżał na brzuszku, bo to zazwyczaj grozi ulaniem...
Kasiek no to z Igi mała akrobatka :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330491 przez maga4
Witam i przepraszam ,ze mnie tak dlugo nie bylo. Wrocilam do pracy wiec praktycznie nie mam czasu dla siebie. Na dodatek sie przeprowadzalismy i nie bylo neta przez 2 tyg.
Niestety nie dam rady nadrobic i nie mam pojecia co sie u was dzieje.Mam nadzieje, ze wszystkie dzieciacki zdrowe.
Kubusiowi wyszly dwie dolne jedynki i mam nadzieje ze na jakis czas bedzie spokoj bo sie biedak meczyl, a my z nim :(
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #330526 przez Asik
Hejka :)

Szymuś dziękuje za życzenia :D

Renatkoooo :) ale Celinka pomyka :D no i cóż się dziwisz że ominie Was raczkowanie ... Celinka wie że ją w chodzik włożysz to po co sie ma wysilac :D spryciula mała :D :D :D

Maga :D :D hejka :) Jaki Kubus już duuuży :D :D wydoroslały nasze sierpniowe dzieciaczki :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 9 miesiąc temu #330529 przez domii
Witam niedzielnie

Asik wyjelas mi to z ust z tym ominieciem raczkowania u Celinki-spodobalo jej sie :)

Kasiek Blazej tez nie ulezy przy zmianie pieluszki i przy ubieraniu,zaraz jest myk na brzuszek i męcz się mama :laugh:

Kinia moze rzeczywiscie ma taka przemiane materii :) ,ale widzisz ja waze Blazejka u pediatry to wazy malo bo 7660 a jak w domu to 8400 i powie mi ktos ktory pomiar prawidlowy :unsure: :unsure: :unsure: a na dl ma 73cm

A co do odstawiania to troche mi szkoda bo tak slodko wyglada wtedy ale ciesze sie ze pije z butelki :) zamierzam do konca marca karmic go przez dzien 2 razy i w nocy raz moze dwa i pozniej juz tylko cycusia na wieczor i wnocy az do calkowietgo odstawienia-nie chce tego robic szybko zeby mi sie zadne zapalenie nie zrobilo :( narazie piersi wytrzymuja 6h przerwy miedzy karmieniami

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu #330534 przez a!gusia
hej Maga jak Twoja siostra???? my wracamy do Irlandii po Swietach..
Domii mi juz tez piersi spoko wytrzymuja kilka godzin wiec fajnie bo sie martwilam :) ale teraz sie martwie bo Jerzyk nic nie pije jak mu cyca nie dam-nie umie!!!wiec co???ale daje mu 2 razy w dzien i np tej nocy tylko raz..a Jerzyk wazy 8350..
ide szykowac obiad zeby pozniej juz tylko odgrzac :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330545 przez Asik
co do przewijania dzieci.. Szymek wczoraj tak skutecznie sie okręcał że kupa była wszędzie , nawet ja miałam na łokciach i udach :D a kanapa skórzana miała pstrokate plamy :D

a ja sie chwalę moim spryciarzem :D

i jeszcze jheden fimik

12 lata 9 miesiąc temu #330547 przez Pippin
Boże jak Szymuś już se fajnie raczkuje!!!!!!!!!!!! :)
a Celinka jak śmiga w chodziku sama radosć sie uśmiałam ehhehehe :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu #330548 przez Asik
no szaleje to moje dziecię :D nic nie może byc w zasięgu jego rączek , baaa nie tylko rączek ale w zasięgu wzroku bo od razu sie wspina zeby pościągać wsio :D

12 lata 9 miesiąc temu #330559 przez maga4
Asik, Ja to sie nie moge nadziwic jaki twoj Szymus silny. Kubcio co prawda siedzi jak sie go juz posadzi, ale do raczkowania nie potrafi sie jeszcze podniesc.

Agusia,Siostra ma sie dobrze.jeszcze nie urodzila, ale na ostatniej wizycie lekarz powiedzial,ze wywolaja porod prawdopodobnie w ta lub nastepna srode. Na szczescie mala narala troche wagi i tydzien temu wazyla 2400g wiec nie jest zle.
A do Irlandii juz na stale po swietach wracacie?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia