- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
ja też do końca nie wiem jak liczyć te tygodnie bo mi z usg to wychodzi wcześniej poród niż z terminu ostatniej miesiączki
bea butelki będę miała bo mi siostra chce sprezentowac
lacrijka ślicznie wyglądasz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Natalia nie zazdroszcze takiego stresu jaka "świnia" z tego szwagra, nic tylko udusić
Ja jeszcze tez nie zaczełam pakowania ale mam zamiar w tym tygodniu juz sie spakowac,w razie "W", no i chce juz w tym tygodniu wyprac i wyprasowac wszystkie ciuszki i inne rzeczy.
Mateusz chyba znowu sie przekręcił, bo dziś czuje wyraxne kopniecia w dole brzucha i kopniaki w pecherz co nie jest przyjemnoscia :/ a miałam nadzieje ze juz zostanie główką w dół
Ja licze tak ze jak mam np.30 tydz i 4 dzien to juz jst 31 tydzien chociaz znowu suwaczek przestawił mi sie o jeden dzien do przodu choc nie wiem czemu
Ten tydzie zapowiada sie bardzo intensywnie, jutro wizyta u laryngologa, i przychodzi koles do remontu, ma ocenic co kupic i ile, zeby zrobic pokój od podstaw, we wtorek na glukoze rano a pozniej dentysta. Sroda to imieniny mojego taty, czwartek jeszcze sie cos wymysli, a piatek wizyta u ginekologa i znowu minie kolejny tydzien i coraz wiekszy stres we mnie narasta, dotyczacy porodu i tego co bedzie dalej i czy ze wszystkim zdaze
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
I bądź tu mądra z liczeniem grunt, że 8 lipca bedzie pełne 40 tygodni
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dziś pogoda cudowna, posadzilam kwiatki, ale muszę dokupić bo mi malo, a tak się kolorowo zrobilo i wiosennie mama pisala, ze wiśnia kwitnie, trawnik juz koszony a u nas w niektórych zakamarkach śnieg jeszcze leży i do wiosny daleko jak do nieba...byliśmy u męża w pracy, poogladalam male zwierzątka, akurat zaczal się poród jednej z owiec i się ewakuowalam żeby mnie nie zemdlilo Mieliśmy iść nad jezioro karmić kaczki ale zjedlismy obiad i juz mi się później nie chcialo
Butelek nie kupuje. Mam dostać niedlugo paczkę z próbkami itp i tam ma być i w zestawie z laktatorem z aventa tez jest butelka wiec w razie czego wystarczy. A potem w razie problemów z pokarmem jeszcze dokupie.
Jutro wizyta u lekarza, mam nadzieje, ze wyniki się poprawily i nie będzie bialka w moczu.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
rozpoczęliśmy sezon grillowy mniam
kaska ja mam wrażenie, że Mikołaj cały czas gdzieś się obraca bo czasami czuje go po obu bokach, czasami czuje ruchy gdzieś na dole a czasami pod prawym żebrem taką okrągłą twardą kulkę ( główka pupka )
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Co do butelek, to ja kupuję... Nie mam zamiaru karmić tylko piersią, zamierzam też odciągać pokarm do butelki, by mężuś mój synka mógł również karmić Nie tylko wtedy, gdy mnie nie będzie w domu.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Zbieram się powoli na wizytę. Laboratorium od 8:15, lekarz od 8:30. Wiec oddam siuśki szybciej i po czekam na dr. Wczoraj specjalnie z łóżka wstawałam żeby znaleźć pojemnik na mocz i dobrze, ze znalazlam i polozylam w widocznym miejscu...Siadłam na kibelek rano zadowolona, że sobie ulżę i po kilku sekundach zobaczylam pojemnik i nie ma katastrofy. Bo tak to wizyta by sensu nie miala jak bym nie miala czym sikać
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zapytam o moje skurcze , bo mam je prawie non stop no i bardzo jestem ciekawa czy się obrócił , bo według mnie tak.
Jestem tak zaspana jakbym wstała o 5 rano co najmniej,a w stałam o 8 masakra.
Zapytam jescze o te mięśnie czy to przepuklina czy mięśnie rozlazłe
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
jeżeli masz jakieś duże wątpliwości warto sie wybrać do lekarza wczesniej. bo raczej nie jest to wina ucisku dziecka w to miejsce?
moonia bo ciąża trwa pełne 9 miesiecy - więc ten 9ty kończy sie i akurat zaczyna sie 10ty duzo osób ma z tym problem i licza mi ze za miesiac urodze hehe tylko 9ty miesiac trzeba przejsc cały
to wg tego wyjdzie ci termin na 3-ego! bo oni licza od ostatniej @, że po 2 tyg jest przecietnie owulacja. czyli jak u ciebie była tydzień po @ a tydzień przed prognozowana owulacja to termin mozesz miec na tydz wczesniej mi z usg wychodziło ostatnio na 5 lipca a z @ na 14ego a i tak wyjdzie jak bedzie chciała hihi a poza tym czy to na tym etapie na prawde takie istotne? czy ktos mówi 31 czy 32? jestesmy juz przy końcówce i to jest najwazniejsze!
nie jestem za pożyczaniem - bo potem juz sama nie pamietasz co jest czyje i ktos moze miec pretensje. a jak sie zniszczy? przeciez sie zdarza. albo ktos oddaje albo niech sobie na strychu trzyma-takie moje zdanie.
siwa hihi fajna foteczka
bea ja mam tylko dwie-jak przyda sie wiecej - do sklepu daleko nie mam :)ja chce karmic i piersia i butelka z moim mlekiem (zobaczymy jak wyjdzie)
Lacra slicznie wyglądasz! i powiem ci ze jak na bliźniaki wcale nie masz duzego brzucholka-wyglada jakby w srodku była 1 szt a buziaczek ci promienieje wrecz
NataliaK ech wspóczuje siostrze...niech sie trzyma kobitka :*
trzymam kciuki za wizytowiczki i te co ida na badania
my wczoraj pojechalismy nad Wisłe, posiedzieliśmy nad Wisłą, potem w ogródku i tak mnie te słonko zmęczyło że padłam o 20tej hahaha dzis ide zobaczyc czy roleta do pokoiku małej juz uszyta, zajrze do ogrodnika,wieczorem księgowa,jutro zus,skarbówka wrrrr no i oczywiście do pracki dzis i jutro
moja dupinka sie wypina wlasnie-nie lubi jak laptopa opieram o brzuchol hihi
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć pleciugi
majówka a wy tyyyle naskrobałyście, nie wiem czy dam rade nadrbić całe pranie dla małego wyschło więc trzeba poprasować, przede mną ciężki dzień buziaki!
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Też nie bardzo za pożyczaniem ciuszków jestem bo faktycznie nie wiadomo co kogo później do oddania. Jak ktoś chce dać to niech da a nie pożyczy bo coś się zniszczy i nie wiadomo jak to później załatwić
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*
U mnie właśnie ruszyła pralka z pierwsza turą pranka dla mojego maleństwa, sporo tego jest więc zaczynam co dzień po trochu szykować :)tak się bałam na początku, że kiedy ja uzbieram te rzeczy wszystkie a teraz mam tyle ciuszków, że nie wiem czy i tak nie oddam połowy komuś bo wydaje mi się, że tyle bodziaków i wszystkiego na początek będzie nie potrzebne...
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Lacrusia wyglądasz bosko właśnie miałam pisać, że Ty dalej z tymi jabłkami się rozstać nie możesz? No i bardzo dobrze Samo zdrowie więc mniamaj ślicznie Pierzesz już ciuszki? Jak tam przygotowania?
Nooo, jak widzisz jabłka dalej męcze haha Mój mąż wczoraj kiełbaski z grila a ja jabłka Przerażóna jestem bo mi jabłka zdrożały z 6zł za kg na 10 a nawet i 11zł.. Co ja teraz będę jadła, bo jakos mi żal wywalic ponad dychu na jabłka
Co do ubranek i przygotowań, to dziś zaczynam. Właśnie leci pierwsza pralka. A podniete mam że hej Ciekawe czy przy desce do prasowania tez tak będę cieszyc miske hihi Nooo i mam nadzieje ze nie lunie bo chciałam suszyc na tarasku.. Nie wiem skad mi sie uzbieralo tyle tych szmat ale na 8kg wsadu do pralki zmiesciłam tylko kolorowe body z krotkim i długim rękawem.. a gdzie tam reszta. Z 5 pralek poleci na same ciuchy ! Chyba troche przegłam
Miłego dnia Wam życze i pomyslności na wizytach..Moja dopiero w czwartek
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Piękne słoneczko dziś świeci, pogoda taka sama jak wczoraj. Ja w sobotę wyprałam kolorowe elementy wózka i fotelika a dzisiaj białe i ciemne. Wózek i fotelik będę miała już gotowe. Ciuszki będę prała dopiero jak dostanę proszek. Mama się uparła, że kupi mi proszek, więc czekam Mam jednak dużo prasowania bo przez moje przeziębienie nie byłam w stanie a w między czasie 3 prania naszych ciuchów się uzbierały.
Dzisiaj idę do lekarki od cukrzycy ciążowej, ale dopiero na 21:40. Przeziębienie nie do końca mi odpuściło bo drapie mnie w gardle i mam katar. Zastanawiam się tylko, czy to czasem nie alergia się odzywa dodatkowo Trzeci trymestr nie zaczął się dla mnie pozytywnie.
Co do butelek to chyba rzeczywiście kupię laktator i tam jest jedna mała 125ml butelka i dokupię jedną dużą 250ml. Dwie powinny starczyć na wszelki wypadek i do dopajania wodą latem. Macie rację sklepy są blisko i jakby była potrzeba można dokupić więcej butelek
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Idę nastawić pranie, nastawie zmywarkę, zakupy juz zrobione. Można się zrelaksować
Spotkałam znajomą, podobno chce mnie odwiedzić koło weekendu, ale jakoś się nie nastawiam, bo słyszę to od grudnia
Miłego dnia i brzuszki do przodu
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
muszę się ogarnąć strzelić sobie cotygodniowe focie i ide grzać dupe na ogrodku