BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #644728 przez NataliaK
Cześć mamcie :) u mnie dziś ciężki dzień bo dopiero wróciłam do domku a wyszłam o 9 do Kościoła...ale to niestety przez to, że najmłodsza córeczka mojej siostry wylądowała w szpitalu za zapalenie płuc :( a że moja siostra jest krótko po rozwodzie i niestety z byłym mężem nie może się dogadać to akurat byłam jedyna z autem która mogła jej pomóc. Tak więc cały dzień stresik przez jej byłego męża bo akurat dzieci u niego były na weekend i gnojek nie chciał nam żadnych imformacji udzielić, krążenie między szpitalem a domem...masakra. W końcu siostra została z malutką w szpitalu, ja pomogłam mamie ogarnąć resztę obowiązków i padam na pyszczek

ja też do końca nie wiem jak liczyć te tygodnie bo mi z usg to wychodzi wcześniej poród niż z terminu ostatniej miesiączki

bea butelki będę miała bo mi siostra chce sprezentowac

lacrijka ślicznie wyglądasz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #644785 przez kaska1982
hejka :)

Natalia nie zazdroszcze takiego stresu :( jaka "świnia" z tego szwagra, nic tylko udusić :angry:

Ja jeszcze tez nie zaczełam pakowania ale mam zamiar w tym tygodniu juz sie spakowac,w razie "W", no i chce juz w tym tygodniu wyprac i wyprasowac wszystkie ciuszki i inne rzeczy.

Mateusz chyba znowu sie przekręcił, bo dziś czuje wyraxne kopniecia w dole brzucha i kopniaki w pecherz co nie jest przyjemnoscia :/ a miałam nadzieje ze juz zostanie główką w dół ;)

Ja licze tak ze jak mam np.30 tydz i 4 dzien to juz jst 31 tydzien :) chociaz znowu suwaczek przestawił mi sie o jeden dzien do przodu choc nie wiem czemu :)

Ten tydzie zapowiada sie bardzo intensywnie, jutro wizyta u laryngologa, i przychodzi koles do remontu, ma ocenic co kupic i ile, zeby zrobic pokój od podstaw, we wtorek na glukoze rano a pozniej dentysta. Sroda to imieniny mojego taty, czwartek jeszcze sie cos wymysli, a piatek wizyta u ginekologa :) i znowu minie kolejny tydzien i coraz wiekszy stres we mnie narasta, dotyczacy porodu i tego co bedzie dalej i czy ze wszystkim zdaze :huh:

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644787 przez kaska1982
Wg suwaczka jutro zaczynam 32 tydzień :) a według mojej poloznej 31 tydzien

I bądź tu mądra z liczeniem :) grunt, że 8 lipca bedzie pełne 40 tygodni :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #644843 przez kasiak
Dobry wieczór i dobranoc od razu :)
Dziś pogoda cudowna, posadzilam kwiatki, ale muszę dokupić bo mi malo, a tak się kolorowo zrobilo i wiosennie :) mama pisala, ze wiśnia kwitnie, trawnik juz koszony a u nas w niektórych zakamarkach śnieg jeszcze leży i do wiosny daleko jak do nieba...byliśmy u męża w pracy, poogladalam male zwierzątka, akurat zaczal się poród jednej z owiec i się ewakuowalam żeby mnie nie zemdlilo :P Mieliśmy iść nad jezioro karmić kaczki ale zjedlismy obiad i juz mi się później nie chcialo :laugh:

Butelek nie kupuje. Mam dostać niedlugo paczkę z próbkami itp i tam ma być i w zestawie z laktatorem z aventa tez jest butelka wiec w razie czego wystarczy. A potem w razie problemów z pokarmem jeszcze dokupie.
Jutro wizyta u lekarza, mam nadzieje, ze wyniki się poprawily i nie będzie bialka w moczu.

11 lata 8 miesiąc temu #644848 przez Nikaa
Witam :) my od piątku wieczora spędziliśmy z dala od kompa i internetu :) trochę u moich Rodziców trochę u Rodziców mojego męża :)
rozpoczęliśmy sezon grillowy :) mniam :)
kaska ja mam wrażenie, że Mikołaj cały czas gdzieś się obraca bo czasami czuje go po obu bokach, czasami czuje ruchy gdzieś na dole a czasami pod prawym żebrem taką okrągłą twardą kulkę ( główka :unsure: pupka :unsure: )

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #644854 przez Qltoorka
Lacra, cudnie wyglądasz :kiss: Lacriuszki nasze dbają o mamusię :) Jeśli uważasz, że wcale nie to nie wiem jak Ty wyglądasz normalnie, nie w ciąży... :P Kokietka ;)

Co do butelek, to ja kupuję... Nie mam zamiaru karmić tylko piersią, zamierzam też odciągać pokarm do butelki, by mężuś mój synka mógł również karmić :) Nie tylko wtedy, gdy mnie nie będzie w domu.

11 lata 8 miesiąc temu #644880 przez kasiak
Qloorka też tak chce zrobić, tylko nie wiem jaką metodę wybrać. Czy najpierw karmić tylko piersia, a po jakimś czasie wprowadzic butelkę, czy od razu i tak i tak? Wiem, ze na początku na pewno samego dziecka nie będę zostawiać, wiec chyba nie bardzo te butelki beda potrzebne, a potem jak mi juz przejdzie to może się przerzucimy na styl mieszany ;)

Zbieram się powoli na wizytę. Laboratorium od 8:15, lekarz od 8:30. Wiec oddam siuśki szybciej i po czekam na dr. Wczoraj specjalnie z łóżka wstawałam żeby znaleźć pojemnik na mocz i dobrze, ze znalazlam i polozylam w widocznym miejscu...Siadłam na kibelek rano zadowolona, że sobie ulżę i po kilku sekundach zobaczylam pojemnik i nie ma katastrofy. Bo tak to wizyta by sensu nie miala jak bym nie miala czym sikać :P

11 lata 8 miesiąc temu #644922 przez dorkiszon
Hejo! Ja zaraz idę do lekarza, a stresuję sie jakbym pierwszy raz szła do gina nie wiem co mi sie stało chyba sie jakos nakręciłam. Boję się , bo będzie mnie dzis badał na 99% wziernikiem swoim wielorazowym metalowym i znowu zobacze gwiazdy z bólu.
Zapytam o moje skurcze , bo mam je prawie non stop no i bardzo jestem ciekawa czy się obrócił , bo według mnie tak.
Jestem tak zaspana jakbym wstała o 5 rano co najmniej,a w stałam o 8 masakra.
Zapytam jescze o te mięśnie czy to przepuklina czy mięśnie rozlazłe :P

11 lata 8 miesiąc temu #644927 przez emi87
Qltoorka bo ja licze tak jak w szpitalach - teraz mam 30 tydz i 1 dzień *jak urodze w 38 i 2 dniu to wpisza 38 nie 39):) czyli zaczełam trzydziestke z przodu :) kazda liczy po swojemu podobnie jak z miesiącami :) ja wg @ zaczynam jutro 8 miesiąc :P
jeżeli masz jakieś duże wątpliwości warto sie wybrać do lekarza wczesniej. bo raczej nie jest to wina ucisku dziecka w to miejsce?

moonia bo ciąża trwa pełne 9 miesiecy - więc ten 9ty kończy sie i akurat zaczyna sie 10ty :D duzo osób ma z tym problem i licza mi ze za miesiac urodze hehe tylko 9ty miesiac trzeba przejsc cały :)
to wg tego wyjdzie ci termin na 3-ego! bo oni licza od ostatniej @, że po 2 tyg jest przecietnie owulacja. czyli jak u ciebie była tydzień po @ a tydzień przed prognozowana owulacja to termin mozesz miec na tydz wczesniej :) mi z usg wychodziło ostatnio na 5 lipca a z @ na 14ego :P a i tak wyjdzie jak bedzie chciała hihi a poza tym czy to na tym etapie na prawde takie istotne? czy ktos mówi 31 czy 32? jestesmy juz przy końcówce i to jest najwazniejsze! :)
nie jestem za pożyczaniem - bo potem juz sama nie pamietasz co jest czyje i ktos moze miec pretensje. a jak sie zniszczy? przeciez sie zdarza. albo ktos oddaje albo niech sobie na strychu trzyma-takie moje zdanie.

siwa hihi fajna foteczka :D

bea ja mam tylko dwie-jak przyda sie wiecej - do sklepu daleko nie mam :)ja chce karmic i piersia i butelka z moim mlekiem (zobaczymy jak wyjdzie) :)

Lacra slicznie wyglądasz! i powiem ci ze jak na bliźniaki wcale nie masz duzego brzucholka-wyglada jakby w srodku była 1 szt :P a buziaczek ci promienieje wrecz :)

NataliaK ech wspóczuje siostrze...niech sie trzyma kobitka :*

trzymam kciuki za wizytowiczki i te co ida na badania :)

my wczoraj pojechalismy nad Wisłe, posiedzieliśmy nad Wisłą, potem w ogródku i tak mnie te słonko zmęczyło że padłam o 20tej hahaha dzis ide zobaczyc czy roleta do pokoiku małej juz uszyta, zajrze do ogrodnika,wieczorem księgowa,jutro zus,skarbówka wrrrr no i oczywiście do pracki dzis i jutro :P
moja dupinka sie wypina wlasnie-nie lubi jak laptopa opieram o brzuchol hihi :P

11 lata 8 miesiąc temu #644932 przez agusiaa26
O matko!
Cześć pleciugi ;)
majówka a wy tyyyle naskrobałyście, nie wiem czy dam rade nadrbić;) całe pranie dla małego wyschło więc trzeba poprasować, przede mną ciężki dzień;) buziaki! :)

11 lata 8 miesiąc temu #644937 przez NataliaK
Dzień doberek :) słonko dziś świeci od rana cudnie! chciałam jechac do mamy na ogródek ale, że wczoraj mnie cały dzień nie było to dziś zostaje w domku zrobię porządki i upichcę obiadek a jutro od rana się wybiorę na byczenie na słonku :)

Też nie bardzo za pożyczaniem ciuszków jestem bo faktycznie nie wiadomo co kogo później do oddania. Jak ktoś chce dać to niech da a nie pożyczy bo coś się zniszczy i nie wiadomo jak to później załatwić :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

U mnie właśnie ruszyła pralka z pierwsza turą pranka dla mojego maleństwa, sporo tego jest więc zaczynam co dzień po trochu szykować :)tak się bałam na początku, że kiedy ja uzbieram te rzeczy wszystkie a teraz mam tyle ciuszków, że nie wiem czy i tak nie oddam połowy komuś bo wydaje mi się, że tyle bodziaków i wszystkiego na początek będzie nie potrzebne...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644974 przez Lacrijka
Jamajka napisał:

Lacrusia wyglądasz bosko :D właśnie miałam pisać, że Ty dalej z tymi jabłkami się rozstać nie możesz? No i bardzo dobrze :D Samo zdrowie więc mniamaj ślicznie :D Pierzesz już ciuszki? Jak tam przygotowania?

Nooo, jak widzisz jabłka dalej męcze haha Mój mąż wczoraj kiełbaski z grila a ja jabłka :laugh: Przerażóna jestem bo mi jabłka zdrożały z 6zł za kg na 10 a nawet i 11zł.. Co ja teraz będę jadła, bo jakos mi żal wywalic ponad dychu na jabłka :lol:

Co do ubranek i przygotowań, to dziś zaczynam. Właśnie leci pierwsza pralka. A podniete mam że hej :silly: Ciekawe czy przy desce do prasowania tez tak będę cieszyc miske hihi Nooo i mam nadzieje ze nie lunie bo chciałam suszyc na tarasku.. Nie wiem skad mi sie uzbieralo tyle tych szmat ale na 8kg wsadu do pralki zmiesciłam tylko kolorowe body z krotkim i długim rękawem.. a gdzie tam reszta. Z 5 pralek poleci na same ciuchy ! Chyba troche przegłam :blink:

Miłego dnia Wam życze i pomyslności na wizytach..Moja dopiero w czwartek :)

11 lata 8 miesiąc temu #645002 przez bea2a
Cześć dziewczyny :)

Piękne słoneczko dziś świeci, pogoda taka sama jak wczoraj. Ja w sobotę wyprałam kolorowe elementy wózka i fotelika a dzisiaj białe i ciemne. Wózek i fotelik będę miała już gotowe. Ciuszki będę prała dopiero jak dostanę proszek. Mama się uparła, że kupi mi proszek, więc czekam :) Mam jednak dużo prasowania bo przez moje przeziębienie nie byłam w stanie a w między czasie 3 prania naszych ciuchów się uzbierały.

Dzisiaj idę do lekarki od cukrzycy ciążowej, ale dopiero na 21:40. Przeziębienie nie do końca mi odpuściło bo drapie mnie w gardle i mam katar. Zastanawiam się tylko, czy to czasem nie alergia się odzywa dodatkowo :( Trzeci trymestr nie zaczął się dla mnie pozytywnie.

Co do butelek to chyba rzeczywiście kupię laktator i tam jest jedna mała 125ml butelka i dokupię jedną dużą 250ml. Dwie powinny starczyć na wszelki wypadek i do dopajania wodą latem. Macie rację sklepy są blisko i jakby była potrzeba można dokupić więcej butelek :)

11 lata 8 miesiąc temu #645012 przez kasiak
Ja juz się melduje po wizycie :) siuśki w porządku, zero dodatkowego białka. Moja mała potwora zrobiła psikusa i głową do góry "siedzi" i macha nogami :P widać ma jeszcze miejsce na akrobacje skoro się co jakiś czas obraca...a jeszcze wczoraj wisiał głową w dół ;) dr zadowolony, brzuch miękki, oprócz bólu miednicy i czasem pleców to jestem okazem zdrowia ;) a wizyta trwała standardowe 5min, tak jak lubię :laugh:
Idę nastawić pranie, nastawie zmywarkę, zakupy juz zrobione. Można się zrelaksować :cheer:
Spotkałam znajomą, podobno chce mnie odwiedzić koło weekendu, ale jakoś się nie nastawiam, bo słyszę to od grudnia :P

Miłego dnia i brzuszki do przodu :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #645034 przez siwa342
A ja prosze o wpis do tabeleczki MAJKA w końcu doszlismy do jakiegoś porozumienia i chyba się juz nic nie zmieni

muszę się ogarnąć strzelić sobie cotygodniowe focie i ide grzać dupe na ogrodku :)

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka