BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #645047 przez karolinkanice16
hej kochane urlop leci mi strasznie szybko. wczoraj grill ze znajomyki do polnocy. dzisiaj jade ogladac wozeczki i raczej na 100% kupimy tako mohican captiva widzialam go na miescie u siebie kilka osob mialo i jest sliczny :) wybaczcie za bledy pisze z telefonu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #645066 przez dorkiszon
Qltoorka ja od wczoraj miałam ból identyczny jak ból jelita i właśnie w prawym górnym rogu myślałam, że to jelita, bo przecież są teraz tak wysoko no i pomyślałam teraz u lekarza, że może ja mam to co ty no i powiedziałam to lekarzowi, bo właśnie mnie bolało w poczekalni i on mówił, że dziecko mi uciska na wątrobe, a innym się zdaża znowu z drugiej strony ból więc to zalezy jak jest obrócony. Mnie właśnie po wątrobie kopie więc może i ciebie też. Nie mówił, że to jest groźne, a juz napewno nie stan przedrzucawkowy także nie martw się.
Ja jednak mam przepukline inaczej rozejście się mięśni tak mi powiedział to jest według niego to samo pytałam jak się to leczy, a on mówił , ze to się juz nigdy nie łaczy do końca i z każdą kolejną ciąża jest gorsze i jedynie, żeby całkiem naprawic to operacja.
Szyjkę mam długą jak cholera dziecko duże ponad 2 kg klocek niezły, w końcu go karmię lodami :P i ,że ma niby duża głowę wymiary ma prawidłowe czyli długość ciałka.
Cieszę się, że nic mi sie nie obniżyło, a te skurcze mówił , że mam jeszcze więcej magnezu łykać czyli 3 x 1 tabletce i , ze skoro mam szyjkę długą to nic mi z tych skurczów się nie stanie także ulżyło mi.

11 lata 8 miesiąc temu #645081 przez moonia154
Karolinka ten wózek to naprawdę fajny model. Niestety nie rozwiązuje on mojego problemu względem wyboru, bo mam już kilka pojazdów na oku, a tu doszedł kolejny :)
Tak, jak pisałyście co do "pożyczania" ubranek, to uważam, że macie rację- mi pożyczą ciuszki używane, a jak się zniszczą przypadkiem to co?- mam odkupić nowe?? Zresztą ubranka nie są takie drogie, żeby szał z tego powodu robić i pożyczać od ludzi, jak ostatnia sierota ;)
Oglądałam wczoraj na necie akcesoria dla kobiet w ciąży i do porodu. Luknęłam na butelki dla niemowląt i, szczerze powiedziawszy mam niezły zamęt... Butelki Dr. Browns.... drogie jak cholera, ale czy takie dobre i funkcjonalne...? Nie wiem czy to nie jest zbędny wydatek... Dla mnie to kosmos- zarówno cenowy, jak i w sensie znajomości akcesoriów dla maluszków.
Zastanawiam się też po co dziecku pieluszki flanelowe...? Wszędzie jest napisane, że to "niezbędny element wyprawki", ale po co?? Flanela nie ma chyba zbyt dobrych właściwości chłonnych, więc na podkład się nie nadaje... :unsure: Bosheeeee....! Jeszcze trochę i zwariuję!!!
Będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości...

11 lata 8 miesiąc temu #645093 przez alba77
dorkiszon wow niezły klopsik z Twojego syncia :lol: pewnie koło 4kg będzie miał na końcówce :)

11 lata 8 miesiąc temu #645096 przez dorkiszon
moonia154 właśnie też się zastanawiałam po co te flanelowe nadal ich nie posiadam i się zastanawiam słyszałam, że do owijania dziecka, ale do wycierania buźki czy cos podobnego to tetra najlepsza więc po cholere te flanelowe ? Myślę, że skoro już wymyślili flanelowe to teraz każdy nakręca, że to jest niezbędne. Miałam kupować wcześniej , ale teraz sie grubo zastanawiam po co ? :D więc witaj w klubie
Butelki mam zwykłe z canpola i myślę, że mały się nie obrazi ważniejszy jak już to jest smoczek :D do butelki.

11 lata 8 miesiąc temu #645097 przez dorkiszon
alba77 weź mi nawet nie mów juz widze te moje męczarnie chyba, że waga mu się nie sprawdzi, bo nie raz dziewczyny pisały, że najpierw mówią, że waży tyle i tyle, a jak rodzisz okazuje się, że waga jest inna więc się nie nakręcam, bo oni to liczą na podstawie długości ciała dziecka, ale , że mały nie jest to wiem , bo czuje jaki silny :D i ta duża głowa tez mi dałą do myślenia, że niby taki mądry ? :D hahahah

11 lata 8 miesiąc temu #645110 przez Lacrijka
Weźcie pod uwagę, że butelki to nie tylko do karmienia służą. A herbatki, wodę (żeby oszukac;) ) w czym będziecie podawały ?? Są tez sytuacje że maluszka trzeba dokarmic sztucznym mlekiem i co wtedy?? Ja kupilam po dwie z Aventu, TT i Browna. Smoczki są w różnych rozmiarach więc napewno sie nie zmarnują :)

Pieluszki flanelowe też kupiłam bo jak jest ciepło to można nakryc taka pieluszką malucha i jest tez tak, że dzieci bardzo lubią spac z takimi pieluszkami.. :)

11 lata 8 miesiąc temu #645129 przez dorkiszon
Lacrijka no masz racje dlatego mam butelki nie z myślą tylko o mleku przeciez są też herbatki choćby rumianek czy właśnie wodę. Pozatym często pokarm produkuję się nawet do 4 doby po porodzie więc trzeba dokarmiać.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645130 przez magdalenagal
Dzień dobry :-)

Też mam dwie butelki z CanpolBaby (mała 125 ml i większa 250 ml). Pielusie flanelowe kupiłam trzy- własnie do wózka czy przykrycia Małego w łóżeczku.

dorkiszon! Ale waga! :-) ja dziś doczytałam że Michał powinien ważyć z 300 gram więcej (przynajmniej). Oczywiście mnie to martwi... :-(

siwa- piękne imię :-) znam kilka Majeczek i są słodkie :-)

karolinka oglądałam ten wózek w hurtowni. Jest bardzo fajny :-)

Uniuni jest w PL i odezwie się jak tylko dorwie łącze :-)

I przedstawiamy garbaty brzuch (garb tworzy głowa, jak widać pełna pomysłów na zabawę ;-))
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #645141 przez carmelove
Kulturka najważniejszym wyznacznikiem stanu przedrzucawkowego - bo u mnie były takie podejrzenia - jest podwyższone ciśnienie - nie może byc większe niż 140/90.
W moczu w tym stanie znajduje się białko.
Lekarz sprawdza też w czasie badania dopllerowskiego na usg przepływy w tętnicach macicznych.

Aby tego uniknac - tak mówił mój gin i gin na prenatalnych, jest picie sporej ilości wody (minimum 2 litry dziennie) ograniczenie soli i cukru.

Jeśli nie masz podwyższonego ciśnienia, raczej nie masz sie co martwic i niepotrzebnie stresowac siebie i maluszka. W necie niestety różne rzeczy można wyczytac.
Ale jeśli Cie to niepokoi, zadzwoń do gina.

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 8 miesiąc temu #645145 przez Marta27
Witajcie brzuchatki majówkowo
nie pisałam ponad tydzień ale na bieżąco was podczytuje wyjechałam na ponad tydzień na wieś i próbowałam odpoczywać ale trudno to zrobić przy mojej 4-letniej chrześnicy.
Brzucholek już mam pokaźny 104 cm jak mierzyłam się w ubiegłym tygodniu.
dorkiszon ja biorę aspargin 3x2 tabletki
Ja oprócz wózka i ciuszków nic jeszcze nie posiadam wszystkim chce się zająć w tym miesiącu remontów nie musimy robić gdyż w ubiegłym roku w czerwcu malowaliśmy mieszkanie.
Mój Hubert tak się czasami rozpycha że niekiedy aż ciężko mi się oddycha.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja tez robię pranie po tygodniu jak nas nie było trochę się tego nazbierało.

HUBERT

11 lata 8 miesiąc temu #645146 przez magdalenagal

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #645149 przez NataliaK
dorkiszon waga duża ale wiadomo, ze to też nie jest dokładne wyliczenie więc może nie będzie miał tych 4 kilo hehe najważniesze, że wszytsko zdrowo rośnie :)

siwa mi też Majeczka bardzo się podoba!

magdalena ale cię wygło :P mój Janeczek tez tak się nadstawia

butelki będę miała z Avent ale tak naprawdę czym się różnią od takich zwykłych? bo na pewno ceną ja uważam, że nie ma sensu kupować jakiś mega drogich. smoczek mam jeden też z Avent nie kupuję więcej bo nie chce małego do niego za bardzo przyzwyczaić ale jak będzie potrzeba to zawsze można dokupić

pieluszek flanelowych nie mam ale siostra mówiła, że pod główkę są fajne bo podobno się nie poci i do przykrycia - ja może kupie ze 3 do wózka i kołyski żeby były pod główkę bo do przykrycia mam mój cudny kocyk mathercare z lumpa, który właśnie się suszy na balkonie :) ahh aż sama sobie dziś zazdroszczę mojego balkoniku ozdobionego w dziecięce suszące się ubranka :D jest cudny :D przeraża mnie tylko później prasowanie tego wszystkiego bo do pralki to się łatwo wrzuca hehe

swędzi mnie ostatnio mega brzuhol a Was? dlatego co chwile się smaruje bo chyba znowu rosnę :)

11 lata 8 miesiąc temu #645163 przez karolinap
Witam! Ja dzis na caly dzień przyjechałam do rodziców na wies - takie piękne słonko ze dzionek caly spędzę w ogrodzie :)

Co do flanelowych to ja kupiłam ostatnio dwie w Ikei, niby pisało ze to "muslinowy reczniczek" ale to flanela :) i też właśnie z myślą przykrycia Poli w upalne dni zeby nie przegrzać jej kocykiem normalnym a ochronić przed słońcem.

Butelki 2 dostałam od cioci-pielęgniarki z Aventu. Tak jak mówiła lacrijka nawet przydadzą się zeby podać herbatke czy wode dla zmylki :) wogole Lacrijka ślicznie wyglądasz!

Qlatoorka- śliczne zdjęcie na fb - taka szczęśliwa przyszla mamusia z Ciebie na tym zdjęciu :) super!

W ogóle piękne mamy tu mamusie na tym forum - kazda na zdjęciach wygląda kwitnąco :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645167 przez Qltoorka
Lacra, łooo, faktycznie drogie masz u siebie te jabłka... Ja nakupiłam pysznych jabłek i to takich lepsiejszych (droższe i w smaku jak zielone) w Kauflandzie za 4,99 kg (innych nie było), a i tak marudziłam, że wyszło mi za jedną sztukę prawie 1 zł....

Szukam po sklepach proszku Biały Jeleń... W jakich sieciówkach jest dostępny?
Zresztą, nie wiem czy nawet jak go kupię czy będę mogła zacząć pranie, bo właśnie się okazało, że mi woda wycieka spod pralki.....AAAAA!!!!! Jak nie urok, to sraczka.... :angry: Coś chyba się z nią stało podczas przeprowadzki, bo odkąd tu jesteśmy to cosik bywało mokro trochę pod nią, ale teraz to już mi zalało całą podłogę.... :(

Dorkiszon, ale duży ten Twój Kubuś :) Mnie dziś od samego rana znów kłuje w okolicach wątroby, wczoraj mi Nospa pomogła, bo bolało coraz bardziej...
Aleś mnie zmartwiła tym rozstępem mięśnia... To znaczy, że co? Zostanie nam już wisząca skóra na brzuchu...??? Nie będziemy miały już po ciąży płaskiego kaloryferka...? :(

moonia154, ja dostałam ciuchy właśnie "na pożyczenie", ale mają być one nie do zwrotu pierwotnej właścicielce a raczej mają pójść dalej po znajomych... Ja rozwiązałam ten problem tak, że zrobiłam dokumentację zdjęciową i wiem co mam swoje a co do zwrotu...

karolinap, dziękuję :blush:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka