- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja jednak mam przepukline inaczej rozejście się mięśni tak mi powiedział to jest według niego to samo pytałam jak się to leczy, a on mówił , ze to się juz nigdy nie łaczy do końca i z każdą kolejną ciąża jest gorsze i jedynie, żeby całkiem naprawic to operacja.
Szyjkę mam długą jak cholera dziecko duże ponad 2 kg klocek niezły, w końcu go karmię lodami i ,że ma niby duża głowę wymiary ma prawidłowe czyli długość ciałka.
Cieszę się, że nic mi sie nie obniżyło, a te skurcze mówił , że mam jeszcze więcej magnezu łykać czyli 3 x 1 tabletce i , ze skoro mam szyjkę długą to nic mi z tych skurczów się nie stanie także ulżyło mi.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak, jak pisałyście co do "pożyczania" ubranek, to uważam, że macie rację- mi pożyczą ciuszki używane, a jak się zniszczą przypadkiem to co?- mam odkupić nowe?? Zresztą ubranka nie są takie drogie, żeby szał z tego powodu robić i pożyczać od ludzi, jak ostatnia sierota
Oglądałam wczoraj na necie akcesoria dla kobiet w ciąży i do porodu. Luknęłam na butelki dla niemowląt i, szczerze powiedziawszy mam niezły zamęt... Butelki Dr. Browns.... drogie jak cholera, ale czy takie dobre i funkcjonalne...? Nie wiem czy to nie jest zbędny wydatek... Dla mnie to kosmos- zarówno cenowy, jak i w sensie znajomości akcesoriów dla maluszków.
Zastanawiam się też po co dziecku pieluszki flanelowe...? Wszędzie jest napisane, że to "niezbędny element wyprawki", ale po co?? Flanela nie ma chyba zbyt dobrych właściwości chłonnych, więc na podkład się nie nadaje... Bosheeeee....! Jeszcze trochę i zwariuję!!!
Będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości...
- alba77
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Butelki mam zwykłe z canpola i myślę, że mały się nie obrazi ważniejszy jak już to jest smoczek do butelki.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Pieluszki flanelowe też kupiłam bo jak jest ciepło to można nakryc taka pieluszką malucha i jest tez tak, że dzieci bardzo lubią spac z takimi pieluszkami..
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Też mam dwie butelki z CanpolBaby (mała 125 ml i większa 250 ml). Pielusie flanelowe kupiłam trzy- własnie do wózka czy przykrycia Małego w łóżeczku.
dorkiszon! Ale waga! ja dziś doczytałam że Michał powinien ważyć z 300 gram więcej (przynajmniej). Oczywiście mnie to martwi...
siwa- piękne imię znam kilka Majeczek i są słodkie
karolinka oglądałam ten wózek w hurtowni. Jest bardzo fajny
Uniuni jest w PL i odezwie się jak tylko dorwie łącze
I przedstawiamy garbaty brzuch (garb tworzy głowa, jak widać pełna pomysłów na zabawę )
- carmelove
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W moczu w tym stanie znajduje się białko.
Lekarz sprawdza też w czasie badania dopllerowskiego na usg przepływy w tętnicach macicznych.
Aby tego uniknac - tak mówił mój gin i gin na prenatalnych, jest picie sporej ilości wody (minimum 2 litry dziennie) ograniczenie soli i cukru.
Jeśli nie masz podwyższonego ciśnienia, raczej nie masz sie co martwic i niepotrzebnie stresowac siebie i maluszka. W necie niestety różne rzeczy można wyczytac.
Ale jeśli Cie to niepokoi, zadzwoń do gina.
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nie pisałam ponad tydzień ale na bieżąco was podczytuje wyjechałam na ponad tydzień na wieś i próbowałam odpoczywać ale trudno to zrobić przy mojej 4-letniej chrześnicy.
Brzucholek już mam pokaźny 104 cm jak mierzyłam się w ubiegłym tygodniu.
dorkiszon ja biorę aspargin 3x2 tabletki
Ja oprócz wózka i ciuszków nic jeszcze nie posiadam wszystkim chce się zająć w tym miesiącu remontów nie musimy robić gdyż w ubiegłym roku w czerwcu malowaliśmy mieszkanie.
Mój Hubert tak się czasami rozpycha że niekiedy aż ciężko mi się oddycha.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja tez robię pranie po tygodniu jak nas nie było trochę się tego nazbierało.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
siwa mi też Majeczka bardzo się podoba!
magdalena ale cię wygło mój Janeczek tez tak się nadstawia
butelki będę miała z Avent ale tak naprawdę czym się różnią od takich zwykłych? bo na pewno ceną ja uważam, że nie ma sensu kupować jakiś mega drogich. smoczek mam jeden też z Avent nie kupuję więcej bo nie chce małego do niego za bardzo przyzwyczaić ale jak będzie potrzeba to zawsze można dokupić
pieluszek flanelowych nie mam ale siostra mówiła, że pod główkę są fajne bo podobno się nie poci i do przykrycia - ja może kupie ze 3 do wózka i kołyski żeby były pod główkę bo do przykrycia mam mój cudny kocyk mathercare z lumpa, który właśnie się suszy na balkonie ahh aż sama sobie dziś zazdroszczę mojego balkoniku ozdobionego w dziecięce suszące się ubranka jest cudny przeraża mnie tylko później prasowanie tego wszystkiego bo do pralki to się łatwo wrzuca hehe
swędzi mnie ostatnio mega brzuhol a Was? dlatego co chwile się smaruje bo chyba znowu rosnę
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do flanelowych to ja kupiłam ostatnio dwie w Ikei, niby pisało ze to "muslinowy reczniczek" ale to flanela i też właśnie z myślą przykrycia Poli w upalne dni zeby nie przegrzać jej kocykiem normalnym a ochronić przed słońcem.
Butelki 2 dostałam od cioci-pielęgniarki z Aventu. Tak jak mówiła lacrijka nawet przydadzą się zeby podać herbatke czy wode dla zmylki wogole Lacrijka ślicznie wyglądasz!
Qlatoorka- śliczne zdjęcie na fb - taka szczęśliwa przyszla mamusia z Ciebie na tym zdjęciu super!
W ogóle piękne mamy tu mamusie na tym forum - kazda na zdjęciach wygląda kwitnąco
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Szukam po sklepach proszku Biały Jeleń... W jakich sieciówkach jest dostępny?
Zresztą, nie wiem czy nawet jak go kupię czy będę mogła zacząć pranie, bo właśnie się okazało, że mi woda wycieka spod pralki.....AAAAA!!!!! Jak nie urok, to sraczka.... Coś chyba się z nią stało podczas przeprowadzki, bo odkąd tu jesteśmy to cosik bywało mokro trochę pod nią, ale teraz to już mi zalało całą podłogę....
Dorkiszon, ale duży ten Twój Kubuś Mnie dziś od samego rana znów kłuje w okolicach wątroby, wczoraj mi Nospa pomogła, bo bolało coraz bardziej...
Aleś mnie zmartwiła tym rozstępem mięśnia... To znaczy, że co? Zostanie nam już wisząca skóra na brzuchu...??? Nie będziemy miały już po ciąży płaskiego kaloryferka...?
moonia154, ja dostałam ciuchy właśnie "na pożyczenie", ale mają być one nie do zwrotu pierwotnej właścicielce a raczej mają pójść dalej po znajomych... Ja rozwiązałam ten problem tak, że zrobiłam dokumentację zdjęciową i wiem co mam swoje a co do zwrotu...
karolinap, dziękuję