- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Maz poszedł po bułeczki a ja na forum
Wczoraj zaliczyliśmy pierwsze ognisko w tym roku, było fajnie choć dnia nie zaliczam do udanych ze względu na samopoczucie. Niedługo zaczynam 8 miesiąc i brzuszek zaczyna coraz bardziej przeszkadzać :| Do tego taaakie słońce - i po mnie
Czy to mozliwe ze Pola w nocy tak mnie kopnela zeby zrobiła siniaka od środka brzucha? Wczoraj się obudziłam i poczułam w jednym miejscu bol jakby tam był siniak, jak Pola się tam rozciąga to boli i jak ja dotykam tego miejsca to też boli. Czy możliwe zeby miała taka sile?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Odczuwam kłujący ból w nadbrzuszu po prawej stronie, czyli tam gdzie znajduje się wątroba. Czytam, że to może świadczyć o stanie przedrzucawkowym lub zatruciu ciążowym, które stanowią zagrożenie i dla matki i dla dziecka, jednakże nie mam innych objawów tej choroby-żadnych obrzęków, bóli głowy, ciśnienie chyba też w normie (w każdym razie zawsze było)... Tylko ten ból po prawej stronie jest dość niepokojący, w dodatku się nasila...
Wizytę mam u lekarza dopiero 15-tego, mąż na mnie krzyczy właśnie, że co ze mnie za matka, jeśli mam zamiar czekać z wizytą do tego czasu...? Panikuje bardziej niż ja...
Ja bym chyba się nawet tym nie przejęła, dopóki sobie nie wygooglowałam tej dolegliwości i nie trafiłam też w czasopiśmie M jak Mama na takie zdanie wyróżniono na czerwono "UWAGA! Ból w górnej części brzucha, w okolicach wątroby, może oznaczać zatrucie ciążowe. Jedź do lekarza!"
Hmm....
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Qltoorka ja to znowu mam odwrotnie. Wszyscy liczą ciążę wg. ostatniej miesiączki, a to jest co najmniej bez sensu, bo wtedy to ja np. w ciąży nie byłam na pewno! Wg moich wyliczeń, jak również usg, w ciążę zaszłam tydzień póżniej, tak więc termin przesunie mi się o jakieś 7 dni. Oficjalnie mam na 10. lipca, a mi się wydaje, że prędzej ok.17. Myli mi się tylko u lekarza, jak pyta, w którym tygodniu jestem, bo oni wpisują wg. miesiączki, a nie wg. usg. Pytanie brzmi: który to miesiąc, bo wg. książek ciąża trwa 10 m-cy, a to dla mnie kolejna abstrakcja
Emi87też tak sobie pomyśleliśmy, że na necie jest większy wybór i mniej chodzenia no i taniej:woohoo: Od następnego tygodnia (czyt. po wypłacie) wybieramy się z mężem na shopping pt. torba do szpitala. Przerażają mnie rozmiary opisywane na internecie, dlatego też muszę sobie poprzymierzać, bo szczerze to nie znam swojego (obecnego) rozmiaru A wózek i łóżeczko to może teściowie nam zafundują
Zauważyłam w swoich kręgach dziwne zjawisko, które nosi nazwę "pożyczanie sobie nawzajem ubranek dla dzieci". Chodzi o to, że jak jednej lasce dzidziuś danej płci wyrośnie z ubranek, to mamusia pożycza je innej potrzebującej. "Pożycza"- bo żadna nie wie czy nie będzie mieć więcej dzieci, a jak coś, to tamta jej odda. Nie wiem co sądzić na ten temat, ale to chyba bez sensu, bo takie maleńkie ubranka to chyba majątku nie kosztują (oczywiście przy założeniu, że dzidziuś nie ma ich przesadnie dużo), a jak coś to są lumpeksy...
A Wy co sądzicie na ten temat? Pytam, bo złożono mi taką ofertę, a ja nie wiem czy to ma sens...
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Popieram Twojego Męża- warto wcześniej spotkać się z lekarzem. Ale nie martw się na zapas
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Szwagierka odradziła mi kupowanie butelek od razu jeśli chce karmić piersią. Mówiła, że lepiej kupić laktator. A Wy jak się zaopatrujecie w butelki?
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Prawie 31tc
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I oczywiście przy korycie
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
ja czekam na zamówione meble i jak dojdą i mój G. złoży je to wtedy zacznę pranie, prasowanie ciuszków niech sobie już leżą i czekają
Co do torby do szpitala to jeszcze nie pakuję się żeby nie wywoływać wilka z lasu;p hehe:)