BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #659577 przez moonia154
O, tak, Madziu, zgadzam się z Tobą co do tych pazdziernikowych dzieciaczków :laugh: Mój się chyba z godzinę nie ruszał, aż się wystraszyłam, ale wystarczyło lekkie puknięcie z mojej strony w brzuszek i znowu towarzyszy mamusi ;)
Joasiu zazdroszczę Ci umiejętności odsypiania w dzień ciężkiej nocy :) Ja, jak się nie wyśpię to muszę spędzić cały dzień na modłach, żeby kolejna noc przyniosła upragniony sen :huh: Moja mama mówi, że tak mam dlatego, że jestem nadmiernie wypoczęta, ale nie wiem czy tak się da :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659580 przez Joanna89
moniaa154 jak wtulę się w męża to mogę spać cały dzień :D
Chociaż to był 1 dzień odkąd pamiętam,że spałam w dzień:) Rolety spuszczone , radyjko po cichu grało...:)

ale , ale ! Zbieram się za niedługo na spacer :)

11 lata 7 miesiąc temu #659585 przez pasal
dziewczyny, czy mi się wydaje czy mój brzuch od zeszłego tygodnia urósł i się obniżył?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jako, że zaczęłam gubić czopa (o ile już go całkiem nie zgubiłam) i jakieś skurcze też mam to powoli zaczynam panikować :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659590 przez Joanna89
Pasal mi się wydaje,że jest taki sam, a nawet w 30 byl większy, ale niewiem ja spałam cały dzień :D

11 lata 7 miesiąc temu #659606 przez carmelove
Pasal, mnie też sie wydaje, że brzusio taki sam :)

swoją drogą piekny domek dla maluszków :)

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 7 miesiąc temu #659638 przez uniuni
Pasal wielkość taka sama, ale faktycznie wygląda jakby się obniżył :) Naprawdę gubisz czopa? Może skontaktuj się z doktorkiem żeby przetrzymać trochę ciążę, szkoda żeby maleństwa w inkubatorach leżały jeśli urodzisz na dniach :)

11 lata 7 miesiąc temu #659640 przez NataliaK
Ale widzę dyskusja na temat porodów :D już widzę co się działo po jak zaczniemy opisywać swoje przeżycia ;) ja męża też chce zabrać ale na ostatni etap porodu mu powiedziałam, ze nie musi ze mną być ważne jest żeby był ze mną jak będę leżała ze skurczami bo to nigdy nie wiadomo ile potrwa. Mam też nadzięję, że mnie "przeczyści" przed szpitalem z nerwów żeby mnie lewatywa ominęła bo wolę w domu :D no ale jak nie to poprosze w szpitalu zeby czuc sie komfortowo.

agusia podsyłam link który ja wystawiałam z książką, jeszcze pisałam o książce "najszczęśliwsze niemowelę w okolicy" ale jej nie ma w necie trzeba zakupić
vanilka.republika.pl/usnij.htm

joanna to poszaleliście z mężem :)

agniesia dobrze, ze wszystko z Wami ok :)

pasel brzusio chyba taki sam :)

a ja dziś mnuuuustwo spacerowałam i teraz udaję się na spoczynek!
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #659644 przez karolina_p123
pasal faktycznie brzuszek nizej tak jakby "patrzył" w dół. Teź myślę, że powinnaś skontaktować się z ginem w ciąży bliźniaczej zawsze jest trochę większe ryzyko przedwczesnego porodu mowie to na przykładzie dwu sióstr ciotecznych. I odpukuje puki co

11 lata 7 miesiąc temu #659648 przez karolinap
Pasal Rzeczywiście chyba się obniżył ale minimalnie :)
NataliaK Piękna przyszła mamusia z Ciebie!

11 lata 7 miesiąc temu #659681 przez pasal
uniuni a no po kawałku, po kawałku takie małe ciągnące się "gluty" zostawały mi na wkładce, nie wyglądało to jak normalny śluz, wczoraj te kawaleczki były lekko podbarwione krwią. W piątek mam wizytę więc już poczekam te kilka dni :)

karolina_p123 właśnie mi lekarz mówił, że maluchów mogę się spodziewać za 4 - 5 tygodni i jako, że to bliźniaki to zostaną uznane za donoszone w 37 tygodniu

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659704 przez dorkiszon
Ja wróciłam od lekarza no i rozwiązaniem na moje bóle jest rozwiązanie czyli poród :D
Pytała czy łykam magnez mówiłam, że Aspargin powiedziała, ze słaby jest i kazała mi kupic Asmag i zażywać 3 tabletki na noc co obniży cukier i adrenaline i powinno się tez dziecko uspokoić tak wyciszyć na noc nie będzie mnie tak kopał. badała mnie i nawet ją kopał w stetoskop i go głaskała, żeby sie nie denerwował ja mówie, że on tak cały czas się rusza jakby wogóle nie spał.
O ukąszeniu meszki mówiła, że spoko kązdy ma ten rumień i nie wpływa to na dziecko i tyle także mam żreć magnez i się męczyć trudno. Hahaha
Jeśli chodzi o model bebetto to nie wiem mówiła o tym ze smyka model zna chyba Uni, bo z tego co pamiętam miałą lub go kupiła.

11 lata 7 miesiąc temu #659716 przez sloneczko33
ja bylam dzis na wizycie i przezylam koszmar az mi szkoda mojej corci bylo

11 lata 7 miesiąc temu #659719 przez bea2a
Kurcze Pasal masz ten brzuszek minimalnie niżej i ten czop. Ja bym się chyba trochę zestresowała i pojechała wcześniej do lekarza. No ale widzę, że Ty masz mocne nerwy :)

NataliaK piękne zdjęcie z piękną mamą :) Ja właśnie kończę czytać "Język niemowląt". Ze szkoły rodzenia dostałam książkę "W głębi kontinuum" i kupiłam też "Jak mówić żeby dzieci Cię słuchały" oraz "Rewolucja w wychowaniu" i "365 zabaw z niemowlakami". Zostały mi dwie do przeczytania.

11 lata 7 miesiąc temu #659730 przez agusiaa26
Agniesia super ze wszystko z wami ok i że jesteście nadal w dwupaku;) oby jak najdluzej!

Pasal twoj brzusio chyba troszkę się obniżył

11 lata 7 miesiąc temu #659733 przez moonia154
Joasiu zazdroszczę Ci męża :ohmy: Mój pracuje od poniedziałku do piątku na same ranki- wraca do domu przed 16.00, a jak mu się zdarzy wolne to wstaje o 7.30 :dry: No i zaraz ja się budzę i już nie mogę tego nadrobić :huh:
Pasal Twój brzuszek wydaje mi się nawet ciut mniejszy niż tydzień temu, ale może fotka z innej perspektywy była robiona ;) Ale faktycznie- troszkę jakby się obniżył... Wydaje mi się, że mój też chyli się ku dołowi, ale w czwartek mam wizytę to się rozłożę swojemu doktorkowi ;)
NataliaK jesteś bardzo fotogeniczną brzuchatką i wcale nie widać żadnego zmęczenia (ani pogodą, ani ciążą, ani w ogóle niczym!)- tak trzymaj :side:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka