- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
jeśli chodzi o meszki znalazłam ciekawy artykuł
traveleros.pl/ukaszenia-owadow/130-meszk...tyczny-poradnik.html
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
dziś miałam fatalna noc, tak źle spałam....jeszcze sie podziebiłam troche a tu dziś do pracki echhhh ale do oporu korzystam i leże w wyrku
o dobrze wiedzieć z tą położna.... jakoś wogóle mi to do glowy nie przyszło
bea dobrze kochana ze masz juz skompletowane wszystko:) zebys sie na koniec nie przemeczała i odpoczywala z ta twoja szyjka :*
Marta sliczny brzuś i sliczna mamcia
karolinap wzruszyłam sie - zazdroszcze takich relacji z mamą nie to że z moja jest coś nie tak, ale az tak bliskich nie mamy
też jestem ciekawa co tam u Agniesi..czy wszystko ok i sie jeszcze trzyma..
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja po wczorajszym płaczliwym dniu znów mam siłe do działania, powiedziałam mojemu że albo sie zmieni albo się rozstajemy i wraca do rodziców, krótka piłka. Zrozumiał i od dziś zaczynamy na nowo
Bea już prawie wszystko masz, ja tak samo tylko jeszcze kilka rzeczy dla mnie do szpitala, dodatki do pokoju i można czekać na Julka lub Juliankę- jak ostatnio komuś jajka wsiąknęły to może i u nas tak będzie
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Z tą położną u nas jest tak, że przed wypisem ze szpitala musi być wybrana bo jak nie to oni sami przydzielą. Mąż ostatnio bym u nas w przychodni i sie kazałam mu zapytać to pani powiedziała, że ma przyjśc jak się dziecko urodzi. ale dowiem sie jeszcze dokładnie.
co do tego czy rozpoznam poród to nie wiem mam nadzieje tak w ogóle to muszę poruszyć tą kwestę z moją gin bo jak na razie nic mi się nie pytała czy rodzę u niej w szpitalu, nie opowiadała jak sie zachowac ani nic a Wasi lekarze cos mówili na temat porodu?
Agusia facet raz na jakis czas potrzebuje takiego wstrząsu żeby była poprawa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeśli chodzi o poród lekarz nic mi narazie nie mówił, chyba jeszcze na to troszke za wcześnie, może nie chcą zapeszać
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Robi mi się wielki rumień pulsuje mi i puchnie, boli i cholernie swędzi, a drapać nie można.
Trzeba uważać bardzo na noworodki, bo już nie jeden został tak pogryziony, że na intensywną terapie się dostał na polu nie zostawiać bez moskitiery, albo bez opieki wogóle.
Ja się cieszę, że mam moskietierke do wózka, bo jak pojade na grila i sobie mały zaśnie to nie będzie pogryziony.
No, a ja bez zmian myślałam dziś w nocy, że zdechnę tak mnie bolała wątroba. Na prawym boku wogóle nie mogłam, na lewym boku tez juz nie moge, na plecach najmniej mnie bolało, ale znowu się źle oddycha zreszta wogóle nie moge głeboko oddychać , bo odrazu ból. Jak teraz sie nie ruszam to pół biedy gorzej jak mam wstać chybha zwariuje i od czasu do czasu przejedzie mi po wątrobie nogą to wtedy sztywnieję z bólu. Wykończe się chyba.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Marta nie penkaj na pewno nie przegapisz boli porodowych, zaczyna sie lagodnie jak bole miesiaczkowe a potem coraz mocniej i czesciej... No i jeszcze niektorym(jak mi)pare dni lub godz przed odchodzi czop... na pewno zalapiesz ze to juz
A mi sie chyba brzuch obnizyl bo cala noc przespala normalnie na plecach i oddychalam jak nowo narodzona...
Powiedzcie mi czy taka duza fasole szparagowa przyrzadza sie tak samo jak ta zwykle?????
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja po arbuzie wczorajszym kupe robiłam juz 4 raz teraz hahah.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też z mężem raz na jakiś czas mam ostrą kłótnie, po której jest kochaniutki, więc czasem warto oczyścić atmosferę
Emi ja też ciągle wszystkim powtarzałam, że nigdy nie wiadomo jak będzie z ciążą i kiedy urodzę, więc wolę mieć wszystko wcześniej. No ale mama i teściowa cały czas mi gadały, że za wcześnie na kupowanie, że wszystko najlepiej kupić w lipcu.
NataliaK a Ty w końcu rodzisz na Polnej? Będę 3 dni w szpitalu za tydzień to się popytam o wszystko położnych
Poznanianki umawiamy się na ten czwartek na warsztaty "Mamo to ja"? Widziałam, że rejestracja od 16:15, więc pewnie tak będę bo muszę wcześniej wyjść. No i dzielą nas na dwie grupy ale nie wiem wg jakiego klucza. Ale darmowe gadżety chyba mnie ominą bo mają rozdawać na koniec a ja niestety muszę wcześniej się zerwać na szkołę rodzenia bo mam ostatnie zajęcia.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja sama również czasem zastanawiam się, czy rozpoznam moment, że "to już" Jak się nie ma doświadczenia w dziedzinie rodzenia dzieci, to tak jest Ostatnio jakoś słabo mi się zrobiło, zakręciło mi się w głowie i brzuch mnie zabolał (bo się mały wiercił), a mnie ogarnęła panika, że jestem nie spakowana do szpitala, a to pewnie już Z drugiej zaś strony pomyślałam, że jeśli mi wody nie odeszły, to chyba jeszcze Każda kobieta przechodzi to inaczej i inaczej wspomina objawy porodu. Bratowa męża, jak rodziła pierwsze dziecko, to w ogóle nie panikowała. Wody odeszły jej u teściów, ale się tym nie przejęła i zdążyła jeszcze wziąć prysznic i spokojnie pojechać do domu po torbę. Z drugim miała podobnie, ale tym razem była w kontakcie ze swoją położną, którą wypytała, kiedy ma jechać. Siostra moja była w szpitalu kilka dni przed porodem (ale nie pamiętam w jakim celu) i wydzwaniała do nas (to było 10 lat temu i mieszkałam jeszcze z mamą), że albo ma skurcze, a wody nie odeszły, a póżniej, że wody odeszły, ale nie ma skurczy ani rozwarcia. Była bardzo spanikowana i całą noc do nas dzwoniła, a urodziła o 9.30 następnego dnia. Bratowa całą akcję szpitalną miała w dwie godziny, tak więc różnica jest kolosalna.
Pisałyście na temat położnej odwiedzającej... Ja niczego jeszcze nie załatwiłam, nawet położnej "tak dla mnie na pomoc przy porodzie", ale chyba będę musiała przejechać się do szpitala... Planuję, że dzidziuś będzie należał do "mojej" przychodni (bo gdzieś musi). A ta położna, co odwiedza to z przychodni?
Qltoorka ja gdzieś wyczytałam, że najlepiej jakby były ze trzy koszule, bo nigdy nie wiadomo, jak długo się zostanie. Na poród czytałam, że można założyć po prostu t-shirt, ale chyba takiego długiego co mi całą pupę zakryje to chyba nie mam i stąd mój pomysł, żeby kupić trzecią. Masz rację, to jest zbędny wydatek (zresztą te, które kupiłam to niezbyt mi się podobają, bo są takie... zwykłe, a ja wolę sssexy satynkę i koronki- swoją drogą musiałabym śmiesznie wyglądać w takim stroju na porodówce )
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa