- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
marta brzuszek śliczny
ja właśnie po wieczornym spacerku z psiakiem i kąpieli leże w łóżeczku i odpoczywamy z mężem a mały się wypina i kopie coraz częściej odczuwam kopniaki jako bolesne bo szkrab nabiera sił
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
bea2a, szyjka jeszcze się może cofnąć, więc się oszczędzaj...wiem, że to łatwe nie jest - szczególnie teraz...
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
W koncu Was nadrobilam
Agusiaa26 dobrze, ze juz sie pogodzilas z mezem - nie ma co sie przez tesciow klocic :*
Pasal sliczny pokoik!
Qltoorka ja mam USG ostatnie teraz w czwartek (tak samo jak Kasiak) - zobacze ile wazy moja niunia - szczerze to sie boje ze z niej klocek rosnie bo mam wrazenie ze juz jej bardzo ciasno w moim brzuszku, tak sie wypina - ale oczywiscie najwazniejsze by byla zdrowa, jakos sie chyba przecisnie przez "psioche" (jak ją kiedys nazwala Magdalenagal - zapamietalam to i usmiech od razu mam na twarzy jak uzywam tego okreslenia)
Kasiak Ja tez mam caly czas to chrupanie kosci w brzuchu - dzis tez to czulam
<wlasnie maz podrzucil mi miseczke żelków - zeby Pola miala smarowanie w kosciach:) >
Joanna89 Dzieki za gazetke z biedronki - znowu Lipcoweczki zrobia nalot na Biedrone A co do tych baniek chinskich - to nie uzywajac ich wczesiej moge ich teraz zaczac uzywac? Bo nie wiem czy Pola sie nie zdenerwuje jak mnie bedzie tak bolalo?
Magdalenagal sliczny avatarek Wiesz, wolalabym miec chyba murzynskie cyce niz rozstepy na cycku. Moj lewy nie podołał i popękał ;/
Mi z miseczki B zrobilo sie pelne D i nie wiem jaki rozmair kupic do karmienia?
Ostatnio na pasazu kupilam koszule do karmienia i tez wzielam M-ke ale jak ja zalozylam w domu to poczulam sie jak w worku. Musze isc do tej babki i zapytac czy mi wymieni na S-ke - moze bedzie lepiej
Marta27,Kamilka22Sliczny brzusio i panterka
bea2a Uwazaj na siebie Kochana :*
Porobilismy wczoraj kilka zdjec - jako plener wybralismy miejsce nad jeziorem - mnie tez komary pogryzly i staram sie nie drapac ale jest ciezko
Dzis rano bylam u dentysty sprawdzic jak moje ząbki w ciazy sie zachowuja ale wszystko ok i nie mam nic do leczenia po porodzie- na szczescie
Kupilam ten plyn do kapieli "ala Oilatum" - kosztowal 12,90/370ml wiec jest roznica w cenie w porownaniu do Oilatum. Zobaczymy czy posluzy Poli
Reszte dnia spedzilam u rodzicow, podczas burzy polezalam z mama w sypialni. Przez uchylone okno slychac bylo deszcz i czuc swieze powietrze a my urzadzilysmy sobie babskie pogaduchy (mama z reka na moim brzuchu) - lubie takie "Nasze" 5 minut - mama i ja i teraz jeszcze Pola
Na 19:00 mialam Szkole Rodzenia ale jak wyszlam z domku to Pola tak sie stawiala ze nie moglam postawic kroku, czulam cos na podobe kolki. Ewidentnie Mala nie chciala isc wiec wrocilam do domku i dzisiejsza lekcja mnie ominela
To chyba tyle :*
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak mi je kolega wyśle to się pochwale - narazie ich nie mam
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi z miseczki B zwiększyły się do C i nagle stanęły. Ja planuję kupić ten stanik w lidlu w rozmiarze D
Koszulę do karmienia kupiłam w rozmiarze M a przed ciążą nosiłam rozmiar S
Szyjkę w ubiegłym tygodniu miałam długą i zamkniętą mam nadzieję że nie skróci się
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ale nawijacie podczytuję regularnie, ale odpisać mam czas raz dziennie
Oczywiście wszystkie pięknie wyglądacie, cudne brzuchatki
Kamilka delikatnie się przeraziłam, że Ty już skończyłaś 34 tc Ale rzeczywiście masz termin porodu jako jedna z pierwszych lipcówek, a kiedy każda z nas urodzi to się okaże W każdym razie po 36 tyg można już bezpiecznie rodzić, więc bądź zwarta i gotowa
Co do herbatek na laktację.. Qltoorka czemu w szkole rodzenia zabraniali?? Myślę, że kwestia karmienia nie jest genetyczna.. i szkoda się nastawiać, że będzie tak jak u mamy. Wszystko siedzi w głowie.. jak ktoś bardzo chce to będzie karmić.. nie ma innej opcji. Często jest to okupione bólem, krwią i łzami.. ale udaje się, a później można się tym cieszyć razem z Dzidzią
Ja jestem standardowo zaopatrzona w 2 opakowania 'Bocianka' (już kiedyś o nim pisałam.. jako jedyny ma w kładzie kozieradkę, która działa cuda na coś tam). Ja przed porodem nie piłam, ale już w szpitalu parzyłam sobie 2-3 razy dziennie i piłam. Pokarm przyszedł i już został.. karmiłam moją Lenę 14 miesięcy.
Co do Hipp'a granulowanego to ogólnie ja nie jestem przekonana, bo to jest prawie sam cukier. Lence może 2 azy zrobiłam herbatkę z kopru, a później sobie odpuściłam.. Kiedyś oglądałam program o żywności dla dzieci i tam zbadali, że na 100 łyżeczek takiej granulowanej herbatki, 97 to jest czysty cukier. Więc jak już to wolę zaparzyć taką samą tylko z torebki.. przynajmniej widzę co w niej pływa
Też napad na biedronę szykuję.. Joanna dzięki za namiary na nową gazetkę
Kurcze też idę w środę na badania a w czwartek na wizytę (tą co 2-tygodniową).. a za kolejne 2 tygodnie będzie robił mi te pełne pomiary i pewnie GBS.. zobaczymy.. mam nadzieję, że u mnie w podwoziu też OK.
Ciekawe co tam u Agniesi.. czy leży dalej w szpitalu czy jest w domu.. nie odzywa się, więc nie wiadomo.. miejmy nadzieję, że jeszcze nie urodziła i pochodzi jeszcze te kilka tygodni w dwupaku!
Kurcze mam ochotę na popcorn, ale o tej porze chyba sobie daruję
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na początek- kobietki- piękne brzuszki i śliczne jesteście, Mamuśki Może mąż znowu mi pstryknie jakąś fotkę to też wrzucę Bo normalnie zazdrosna jestem
Qltoorka do swojego gina wybieram się w czwartek i chyba sama mu się rozłożę, bo jestem zdesperowana i zdeterminowana
Pasal pokoik uroczy Tylko czekać, aż się zaludni
Byłam dzisiaj w Biedronce i po koszulkach nocnych ani śladu Tak, wiem, trzeba było iść z rana, ale nie chciało mi się teścia wykorzystywać. Pojechaliśmy więc z mężem popołudniu i niestety... Ale mam dwie zakupione w sobotę, więc na razie nie płaczę W czwartek to się chyba wcześniej wybiorę, bo mi znowu wszystko porozkupują
W POLOmarkecie były bodziaki niemowlęce- różne rozmiary po 6.99zł/ szt, ale się wstrzymałam... Fajne, urocze wzorki, ale nie wiem, czy materiał nie za "duszący"
Mały męczy mój brzuch od samego rana i w zasadzie to ciężko mi określić jego ułożenie, bo molestuje cały brzuch Co do usg to ja jeżdżę prywatnie i dotychczas miałam 3 razy robione, tak więc dla mnie to, że macie co wizytę to kosmos. Nie wiem, czy mnie jeszcze wyślą na kolejne, bo przecież nie wiadomo jak jest ułożony (w 31 tc był miedniczkowo, ale tak zostać nie musi)
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
No ja nie twierdze ze się z nią zgadzam i będę robiła wg jej przykazań...:-P w razie czego wiem do czego się podczas jej wizytacji nie przyznawać...
Moonia, to jak masz już dwie koszule to po co Ci trzecia? Druga do szpitala trzeba mieć na zmianę, ale my tam tak krótko będziemy, ze może i tej drugiej nie założymy...a kto by w tym po domu potem chodził... Ja uważam kupno tej koszuli nocnej za najbardziej zbędny wydatek i wkurzam się ich cenami...
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Pić trzeba i to bardzo dużo.. matka natura na szczęście sama wie co ma robić, bo pragnienie po porodzie jest niesamowite. Ja jak przystawiałam Lenkę do cyca to automatycznie mój M. przystawiał mi butelkę wody z dziubkiem i piłyśmy sobie razem Najbardziej się chce właśnie wtedy pić.. jak Dzidzia zaczyna ściągać pokarm.. wszystko musi się wyrównać
A co do koszul, to nie ma co się denerwować.. wiem, że trzeba kupić coś 'na raz'.. ale tak naprawdę nigdy nie wiemy ile będziemy w szpitalu. Moja bratowa wyszła po 10 dniach dopiero, bo dziecko zachłysnęło się wodami płodowymi, do których wcześniej oddało smółkę.. ogólnie sama mogła wyjść po 2-3 dniach (poród skończył się cesarką, właśnie przez komplikacje) ale czekała na dziecko.. aż będzie zdrowe i gotowe do wypisu.
Ja jak rodziłam, to kobieta tez już leżała 3 dni a i tak ja wyszłam wcześniej od niej.. ona biedna została, bo wciąż coś się noworodkowym nie podobało.. a to pępek się źle goił, a to w badaniu coś wyszło... na koniec się dowiedziała, że coś z nerkami u dzidzi nie tak i dalej musiała w tym szpitalu 'czekać na dziecko'.. aż dostanie wypis. Więc różne są sytuacje.. mam nadzieję, że my wszystkie wyjdziemy po 2-3 dniach do domu i wszystko będzie dobrze.. ale zawsze trzeba być przygotowanym, żeby w razie WU zostać dłużej w szpitalu.
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja niebawem wybieram się na ktg więc dziś posłucham sobie mojego małego łobuza
Po drodze wstąpię do Pepcco zobaczymy co ciekawego mają
Czy wy już macie wybrana swoją położną środowiskową bo słyszałam że trzeba się do niej zapisać przed porodem nie wiem czy to prawda