- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Polecam ten artykuł...obszernie jest wszystko opisane
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja właśnie policzyłam, że ten termin co mi podał lekarz porodu to za 10 tygodni mija więc musiałabym urodzić w 42 już to widzę jak tak długo wytrzymam.
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bea ja też czekam na wieści z polnej bo tez chce tam rodzic;)
NataliaK kiedyś wstawilas chyba link do książki Tracy Hogg ale nie mogę go znaleść, jak mozesz prosze wrzuc go znowu.
Na 2ce Zaklinaczka Dzieci
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- carmelove
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziubasek - sama nie wiem, powiedziała mi, że jak to dla mnie, to mi nie sprzeda
wystarczyło powiedziec, ze dla kogos z rodziny ... masakra
ciekawe jak tam moja szyjka, za 2h wizyta.
dobrze, bo strasznie boli mnie pachwina, nie wiem czy to mała sie tam tak wbija, ale nie moge usiedziec. Pewnie mam jak Ty Dorkiszon i Twoja wątroba.
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Właśnie wróciłam ze spaceru i jestem padnięta wykończy nie ta pogoda i cos czję ze do lipca to ja nie dociągnę
Wczoraj byłam z mama na drugiej chemii i powiem Wam, że zniosła ja lepiej niż pierwszą za to ja juz gorzej bo całodzienne siedzenie na twardych ławkach albo spacerowanie po szpitalu mnie tak wykończyło, że w drodze do domu spałam w samochodzie, a stopy mnie tak bolały, że masaż, moczenie w wodzie i inne cuda nic nie pomogły chyba następny wyjazd będę musiał sobie odpuścić i wysłać siostrę w zastępstwie Ale najważniejsze że mama lepiej sie czuje. Wybrałyśmy wczoraj perukę i od teraz moja zawsze ciemno farbowana mama jest blondynką i wygląda uroczo odebrała też protezkę piersi i chyba to ją trzyma i stawia na nogi no i oczywiście dziękuje za wasze wsparcie bo o wszystkim jej zawsze opowiadam nie zna was ale bardzo dziękuje
A ja czekam właśnie na nową kanapę Dzwonili chwile temu ze sklepu, że jeszcze dzis ja przywiozą, tylko niestety nie mam gdzie jej jeszcze wstawić bo remont trwa a kanapa miała byc dopiero w sobotę, ale coś sie wymyśli i dobrze że już jeden problem z głowy W końcu ten mój pokój i cały remont dobiega końca i w weekend mam nadzieję już bedzie koniec inawet powieszone firanki
Dziewczyny ja niestety też wstaję co 1,5 godziny na siku ww nocy i to z zegarkiem w ręku, a jak więcej wypiję wieczorem to nawet co godzinę trochę to męczące, ale cóż... uroki ciąży
Jutro usg już sie nie mogę doczekać ale jednocześnie jakoś sie boję trzymać kciuki poproszę
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi to już od tygodnia śni się poród, dziecko i to do tego takie gigantyczne jak 4 latek
Jak czytam o tych skracających się szyjkach, bólach itd to zaczynam panikować, to już coraz bliżej.
Co do lewatywy i "oczyszczenia" jelit przed porodem to czytałam o tym preparacie
www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do...jednorazowego_uzytku
(oddanie stolca podczas porodu jest czymś normalnym- ale mnie też Patrizia
to jakoś odstręcza)
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Nic się nie martw, jesteś widać pod dobrą opieką lekarską, że Twój lekarz zrobił to co należy i wiadomo co jest grane... A do poniedziałku troszkę czasu, więc wszystko sobie kochana poukładasz... Odpoczywaj w miarę mozliwości, z szyjką nie ma żartów Będzie dobrze
magda, a jak Ci jedna odpisze, że masz jechać, a druga, że nie, to co zrobisz?
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Dorkiszon już sie tak nie burz po co sie przejmowac babami z apteki
Dziubasek - sama nie wiem, powiedziała mi, że jak to dla mnie, to mi nie sprzeda
wystarczyło powiedziec, ze dla kogos z rodziny ... masakra
Mogłaś też powiedzieć, że lekarz zalecił Ci zakup wapna...Nie miałaby wtedy nic do gadania. No przepraszam, ale ja jak jeszcze niedawno miałam wysypkę na nogach to lekarz właśnie kazał mi kupić wapno... Dziwna ta farmaceutka w aptece...
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Lacrijka napisał:
Wczoraj na szkole rodzenia było mowione, że idac do porodu trzeba miec juz wybraną przychodnie gdzie maluszek bedzie należał.. Teraz jakos trzeba tam zadzwonic i poinformowac ich że spodziewamy sie dziecka a po porodzie szpital po otrzymaniu od Was danych tej przychodni wysyła zawiadomienie do tej przychodni ze dziecko jest juz na świecie. Po powrocie do domku trzeba dac znac ze juz wróciłyscie i połozna ma obowiazek stawic sie u Was do 48h.
Lacra, ale to się chyba tyczy sytuacji, gdy chcemy by z tej właśnie przychodni przyszła do nas położna...Dobrze myślę? Bo ja mam wybraną położną środowiskową i jest nią babka, która prowadziła zajęcia w szkole rodzenia. Już jej nie mogę zmienić, bo to był drugi wybór w tym roku (tak mnie położna w przychodni u gina załatwiła-już o tym kiedyś pisałam). Więć chyba nie muszę zawiadamiać najbliższą przychodnię dla dzieci, że spodziewam się dziecka?
Może idź zgłosic zeby pozniej zdziwka nie mieli jak szpital napisze do nich ale powiedz ze swoja połozną już masz wybraną i to ona będzie przychodziła po porodzie do Cie