- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolina moze i to normalne ale ja bym sie chyba lepiej czula jakby mi sie to w czasie porodu nie przytrafilo chociaz lewatywa tez mnie jakos przeraza ale lepsze to niz na fotelu ale jak sie przytrafi to trudno
mi i lekarz i polozna powiedzieli ze wapno moge zarzywac nie wiem dlaczego babka w aptece nie chciala Ci wydac skor jest dozwolone :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
magda, a jak Ci jedna odpisze, że masz jechać, a druga, że nie, to co zrobisz?
Napiszę żebyście podjęły męską decyzję
Ja liczę na to że to nie będzie środek dnia i nikogo nie będzie w pobliżu żeby mnie zawieźć. Chociaż generalnie z moim ADHD to może nawet zdecydowałabym się sama jechać uspokoję, nie pojadę sama (bo zabrzmiało to wyjątkowo nieroztropnie).
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dorkiszon ja tez sobie kupilam w tesco to wapno, chyba zaczyna dzialac bo przestalam sie czochrac
Patrizia to prawda ze mozna nie zdazyc na czas do szpitala, moja kolezanka z drugim dzieckiem tez czekala i jak dojechala do szpitala to juz czula glowke miedzy nogami, wiec wepchali ja do jakiegos pomieszczenia socjalnego, kazali ukleknac- jedno parcie i juz miala dzidzie... Ja mam ten komfort ze mam zajefajna polozna i ona przyjedzie do mnie jak tylko sie zacznie(nawet w nocy) prowadzi juz moja druga ciaze i wiem ze moge na nia liczyc...
Jamajka jak Twojej Lali idzie siusianie????? Bo my uzywamy pampka tylko na dlugie wyprawy, chociaz Miss nawet w pampersie krzyczy i wola ze chce siusiu udalo sie chociaz nieraz lapalam kupe w locie
Kaska super ze z mama coraz lepiej usciskaj ja od nas
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tym wapnem to się nie przejmujcie. Ciężarna może wypić 1000mg dziennie. Ja np. pije codziennie na alergię i wg lekarza to nic złego.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dorkiszon, tiaaa, ale chyba taksówką... Wątpię by bóle porodowe pozwoliły Ci prowadzić jeszcze.... Jaki super awatarek
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
patrizia to ku sobie zestaw lewatywy do zrobienia w domu wtedy większa pewność, że zdążysz i to na swój kibelek to też pewnie taki większy "komfort psychiczny"
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
A co do tego wapna, to siostra mi kupiła tabletki na zgage. Specjalnie uprzedziła, że dla ciężarnej i dostała takie, które w składzie mają sporo wapnia. Poza tym wapń jest przecież w serach, mleku, jogurtach, to co mam nie jeść?? Więc to dziwne, że nie chcą sprzedać
Wykąpałam się i troszkę mnie zesłabiło pod prysznicem. Myślałam sobie na chwilę przysiąść na podłodze. Na szczęście szybko przeszło. Seba dzisiaj jakoś naciska na płuca i ciężko mi oddychać, myślę, że to dlatego mi się zrobiło słabo. Lekkie niedotlenienie. No i miałam do sklepu po chleb jechać, ale jakoś mi po tej akcji przeszło. Staram się jak najmniej jeździć. A w niedzielę złapalismy gumę i tak sobie wyobrazilam jak stoję gdzieś sama, zaryczana na poboczu i bez grosza na tel... nigdy nic nie wiadomo, a panika jest
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też najbardziej boję się skrępowania że ktoś obcy grzebie mi w d... Już z ginekologiem bywało ciężko przed ciążą. Teraz już o tym nie myślę. Chyba że z gołą foką leżę na kozie a ten łazi po gabinecie... A myśl że mogłabym nawalić na stół... Bezcenna
Mój Stary sam z siebie powiedział że nie pije piwa (bo tylko taki alkohol w sumie uznaje) do porodu. Ma 34 lata i w końcu zaczął dojrzewać... Lepiej późno niż wcale
Kasiak postraszyłaś Męża że mu wpierdzielimy? Bo jak sam z siebie się naprawił to chwalić Pana Boga a tak poważnie cieszę się że masz lepszy humorek
kaska1982 fajnie że Mama ma dobre samopoczucie jestem zdania że pozytywne myślenie pomaga w leczeniu koniecznie powiedz od nas Mamie że wszystkie trzymamy za nią kciuki.
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa