BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #659363 przez Patrizia
kaska to super ze mama wraca do formy :)

karolina moze i to normalne ale ja bym sie chyba lepiej czula jakby mi sie to w czasie porodu nie przytrafilo :P chociaz lewatywa tez mnie jakos przeraza ale lepsze to niz na fotelu ale jak sie przytrafi to trudno

mi i lekarz i polozna powiedzieli ze wapno moge zarzywac nie wiem dlaczego babka w aptece nie chciala Ci wydac skor jest dozwolone :/

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659375 przez magdalenagal

magda, a jak Ci jedna odpisze, że masz jechać, a druga, że nie, to co zrobisz? :P

Napiszę żebyście podjęły męską decyzję :D

Ja liczę na to że to nie będzie środek dnia i nikogo nie będzie w pobliżu żeby mnie zawieźć. Chociaż generalnie z moim ADHD to może nawet zdecydowałabym się sama jechać ;-) uspokoję, nie pojadę sama (bo zabrzmiało to wyjątkowo nieroztropnie).

11 lata 7 miesiąc temu #659383 przez dorkiszon
Ja nawet czytałam gdzieś, że wapno wogóle jest wskazane w ciąży, ale wogóle jakies te farmaceutki niedotegowane jak kupowałam Fenistil żel to pytam czy w ciąży mogę stosowac tak pewnie mogę nawet się jeszcze drugiej pytała tez mówiła, że mogę. Czytam w domu ulotke, a tam pisze, że w pierwszy trymestrze nie wolno, a w pozostałych miesiącach zapytać lekarza.

11 lata 7 miesiąc temu #659386 przez dziubasek
Alba moj czop wygbladal jak glut z domieszka krwi... ale mi polozna mowila ze czop moze wygladac jak zwykle uplawy, wiec u kazdego cos innego
Dorkiszon ja tez sobie kupilam w tesco to wapno, chyba zaczyna dzialac bo przestalam sie czochrac ;)
Patrizia to prawda ze mozna nie zdazyc na czas do szpitala, moja kolezanka z drugim dzieckiem tez czekala i jak dojechala do szpitala to juz czula glowke miedzy nogami, wiec wepchali ja do jakiegos pomieszczenia socjalnego, kazali ukleknac- jedno parcie i juz miala dzidzie... Ja mam ten komfort ze mam zajefajna polozna i ona przyjedzie do mnie jak tylko sie zacznie(nawet w nocy) prowadzi juz moja druga ciaze i wiem ze moge na nia liczyc...
Jamajka jak Twojej Lali idzie siusianie????? Bo my uzywamy pampka tylko na dlugie wyprawy, chociaz Miss nawet w pampersie krzyczy i wola ze chce siusiu :) udalo sie chociaz nieraz lapalam kupe w locie ;)
Kaska super ze z mama coraz lepiej :) usciskaj ja od nas

11 lata 7 miesiąc temu #659391 przez bea2a
dorniszon ale masz ładnego avatarka :)

Tym wapnem to się nie przejmujcie. Ciężarna może wypić 1000mg dziennie. Ja np. pije codziennie na alergię i wg lekarza to nic złego.

11 lata 7 miesiąc temu #659396 przez dorkiszon
hahaha też mówiłam, że sama pojade i byłabym zdolna zajechać do szpitala.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659399 przez Qltoorka
Patrizia, a czemu lewatywa Cię przeraża? Jak się boisz czy tam wstydzisz, żeby Ci ją położna zrobiła, a nie chcesz niespodzianki podczas porodu to są do kupienia w aptece gotowe zestawy do lewatywy, którą możesz sama w domu przed wykonać...

dorkiszon, tiaaa, ale chyba taksówką... Wątpię by bóle porodowe pozwoliły Ci prowadzić jeszcze.... Jaki super awatarek :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #659403 przez dorkiszon
Ja to tam się na bank zesram ze strachu przed porodem, bo zawsze tak mam jak się czegos boję :P

11 lata 7 miesiąc temu #659409 przez Patrizia
boje sie bo podobno u nas w spitalu robia lewatywe i trzeba wyjsc na korytarz i przejsc kawalek do kibelka i nie wiem czy wytrzymam ale pdobne jak dorkiszn jak sie czegos boje to zaraz mnie oczyszcza ze tak powiem :D

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659416 przez Qltoorka
Buahaha, no to faktycznie... a to czemu tak? macie tam toalety tylko na korytarzu? w salach nie ma?

11 lata 7 miesiąc temu #659418 przez Nikaa
magdalenagal i dorkiszon ale fajne avatarki :)
patrizia to ku sobie zestaw lewatywy do zrobienia w domu wtedy większa pewność, że zdążysz i to na swój kibelek to też pewnie taki większy "komfort psychiczny" ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu #659420 przez kasiak
Widzę, że rozważania okołoporodowe idą pełną parą :laugh: nie wolno się nakręcać ale jak tak Was czytam to też zaczynam się zastanawiać co, gdzie, jak i kiedy :P mężowi w końcu przetłumaczyłam, żeby zaczął się nastawiać na poród w ciągu kilku najbliższych tygodni, zwłaszcza, że mam skurcze od czasu do czasu ;) ja wiem, że to jeszcze za szybko, ale jak się trochę pomartwi to mu nic nie będzie. No i ogólnie dotarło, że nic nie wiadomo, piwka już nie popija wieczorami, wczoraj leżeliśmy i rozmawiał z brzuszkiem i go głaskał. :P

A co do tego wapna, to siostra mi kupiła tabletki na zgage. Specjalnie uprzedziła, że dla ciężarnej i dostała takie, które w składzie mają sporo wapnia. Poza tym wapń jest przecież w serach, mleku, jogurtach, to co mam nie jeść?? Więc to dziwne, że nie chcą sprzedać :huh:

Wykąpałam się i troszkę mnie zesłabiło pod prysznicem. Myślałam sobie na chwilę przysiąść na podłodze. Na szczęście szybko przeszło. Seba dzisiaj jakoś naciska na płuca i ciężko mi oddychać, myślę, że to dlatego mi się zrobiło słabo. Lekkie niedotlenienie. No i miałam do sklepu po chleb jechać, ale jakoś mi po tej akcji przeszło. Staram się jak najmniej jeździć. A w niedzielę złapalismy gumę i tak sobie wyobrazilam jak stoję gdzieś sama, zaryczana na poboczu i bez grosza na tel... :huh: nigdy nic nie wiadomo, a panika jest :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #659432 przez Qltoorka
Kochana, ale wapń a wapno to nie jest to samo ;)

11 lata 7 miesiąc temu #659434 przez magdalenagal
Moja Koleżanka z którą widuję się w poczekalni u gina, mówiła że jak jej zrobili lewatywę to prawie pół godziny trwało zanim ją ruszyło. Ale ten zestaw domowy to nie jest głupi pomysł. Tylko czy w amoku będę pamiętać żeby go zrobić albo jeszcze lepiej poczekać w domu aż zacznie działać :D

Ja też najbardziej boję się skrępowania że ktoś obcy grzebie mi w d... Już z ginekologiem bywało ciężko przed ciążą. Teraz już o tym nie myślę. Chyba że z gołą foką leżę na kozie a ten łazi po gabinecie... A myśl że mogłabym nawalić na stół... Bezcenna :D
Mój Stary sam z siebie powiedział że nie pije piwa (bo tylko taki alkohol w sumie uznaje) do porodu. Ma 34 lata i w końcu zaczął dojrzewać... Lepiej późno niż wcale :P

Kasiak postraszyłaś Męża że mu wpierdzielimy? Bo jak sam z siebie się naprawił to chwalić Pana Boga :-) a tak poważnie cieszę się że masz lepszy humorek :-)

kaska1982 fajnie że Mama ma dobre samopoczucie :-) jestem zdania że pozytywne myślenie pomaga w leczeniu :-) koniecznie powiedz od nas Mamie że wszystkie trzymamy za nią kciuki.

11 lata 7 miesiąc temu #659437 przez karolina_p123
magdalenagal twoje wpisy poprawiają mi humor :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka