- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Joanna, widzę, że bardzo przejęłaś się tym badaniem na paciorkowca... Ale to super, dbasz o nas Mnie lekarka zapowiedziała, że teraz na najbliższej wizycie (w środę) zleci te wszystkie badania potrzebne do szpitala.
Znalazłam w necie taki opis "wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae - wykonanego po 35 tygodniu ciąży"-to to samo chyba?
Na stronie rodzić po ludzku jest lista rzeczy do szpitala, sprawdzam sobie teraz jakie wyniki badań są potrzebne, by przypilnować mojej lekarki, by czegoś nie przeoczyła...
www.rodzicpoludzku.pl/Jak-przygotowac-si...rba-do-szpitala.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
pasal jak dobrze, że się odzywasz cieszymy się, że chociaż u Ciebie i dziewczynek jest coraz lepiej bo po informacji od patrizii cały dzień chodzę przygnębiona
Agniesia kochana trzymam kciuki by wszystko było w porządku ... daj znać co i jak bo tu widzisz całe stado ciężarnych będzie czekać na informację
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pasal- trzymam kciuki za Was ! Fajnie,że coś napisałaś,chociaż jedna dobra wiadomość...
Mój mąż zrobił gulasz...ide jeść
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie wiem czy któraś tak ma ale od dwóch dni mam spuchnięte wargi sromowe, troszkę swędzą poczytałam na necie i dużo dziewczyn piszę, że to tak zwane żylaki że dziecko uciska i puchnie się a po porodzie wszystko mija, wizytę mam dopiero za tydzień i poproszę o zbadanie mojego podwozia, bo jak to tak że ani razu mi go nie zbadali.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Podwozie ok. Mam sobie zapodać kolejną dawkę Gynazolu żeby się grzyb nie powtórzył.
Szyjka zamknięta brzunio miękki. Mam zrobić jeszcze przeciwciała bo mamy ze Starym konflikt (nic nowego )
A z takich tam wieści, Mały- bo lekarz dziś pytał, czy znam płeć i mówię że Chłopak, na co on tak dziwnie w monitor patrzył... i mówi że nie widzi bo zasłonięte, a zgadywał nie będzie (qrwa co ja powiem Menżowi???. Ale skoro już trzy razy był Synek to będzie Synek- dalej głową do góry. Jeśli stan się utrzyma do następnej wizyty to będę umawiać cesarkę.
To badanie na obecność paciorkowca wiem że u nas robią ok. 37 tygodnia ciąży. Więc pewnie na następnej wizycie dostanę skierowanie... A jakoś średnio chciałabym żeby mi ktoś grzebał w d...
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tego forum wyniosę napewno to, że w ciąży można spodziewać się wszystkiego cholerstwa które atakuje nasze kobiece ciałko, no ale warto cierpieć dla zdrowego dzidziusia,jeszcze chwila i organizm wróci do stanu normalnego
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
magdalenagal ty to juz lepiej nic nie pisz, bo zawsze mnie rozwalisz twoim postem hahaha
Żal mi mojego dziecka jak jemu tam jest ciasno chciałabym mu jakos pomóc. Borok ciągle się tak próbuje wyginać. Jeszcze troszke i dam mu swobode ruchów
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
agniesia imponujący ten twój brzuchol coś czuje pismo nosem że niedlugo sie rozpakujesz
karolinka to tez może być grzybek albo podrażenienie - warto sprawdzić co tam sie dzieje
madzia to na wizycie widze ok i jeszcze na porodówke sie nie wybierasz
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oczywiście w TV juz dramat o powodziach hahah będzie można podnieść ceny owoców i warzyw.
Pretekst jest zawsze jak nie susza to powódź.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mam ochotę na kiełbase haha
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Tak Was podczytuje z tymi Waszymi lekarzami i szczerze jestem zdziwiona...
Ja do 8 tygodnia byłam badana, tzn. USG dopochwowo.
Później od 12 tygodnia miałam robione badanie ginekologiczne i USG.
Wizyty zawsze zaczynały się od rozmowy, jak się Pani czuję, czy wymiotuje, czy jakieś objawy, ciśnienie, waga, badanie ginekologiczne, USG.
W tym czasie miałam regularnie badania morfologii, moczu...a mam tendencje do infekcji oraz wszystkie inne badania. 24 kwietnia wykrył skrócenie się szyjki macicy o połowę, ale była zamknięta, jednak zabronił seksu. Po 3 tygodniach na wizycie stwierdził całkowity zanik szyjki macicy i skurcze i od razu mnie skierował do szpitala i od razu dostałam 3 zastrzyki w pupę - sterydy na płuca dla Juniora na wszelki wypadek, gdyby się urodził w 8 miesiącu, od razu dostałam antybiotyk dożylnie na rozwarcie macicy, od razu dostałam magnez w kroplówce i tabletki na skurcze. Dwa dni wcześniej robiłam badania - wymaz bakteriologiczny i nawet jak nie miałam wyniku, bo jest on dopiero po 7 dniach, to lekarz od razu dał tabletkę dopochwową na grzybicę macicy i też miałam badanie GBS i wynik ujemny...i powiem Wam, że mój lekarz ginekolog był w szpitalu i on sam zapisywał mi wszelkie antybiotyki, leki, pytał o samopoczucie...i to on mnie badał w szpitalu i się mną zajmował...To on właśnie jutro będzie mnie przyjmował w szpitalu i badał i obiecał, że będzie przy porodzie...tak więc mam ogromne szczęście trafiając na tego lekarza ginekologa, który jest naprawdę oddany swojej pracy.
Szczerze polecam każdej takiego lekarza;)
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agniesia daj znać jak było na wizycie, moja za 10 dni teraz chodzę co 3 tygodnie do gina..większy wydatek, ale dla maluszka wszystko.