- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Joanna, widzę, że bardzo przejęłaś się tym badaniem na paciorkowca... Ale to super, dbasz o nas

Znalazłam w necie taki opis "wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku Streptoccocus agalactiae - wykonanego po 35 tygodniu ciąży"-to to samo chyba?
Na stronie rodzić po ludzku jest lista rzeczy do szpitala, sprawdzam sobie teraz jakie wyniki badań są potrzebne, by przypilnować mojej lekarki, by czegoś nie przeoczyła...
www.rodzicpoludzku.pl/Jak-przygotowac-si...rba-do-szpitala.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

pasal jak dobrze, że się odzywasz

Agniesia kochana trzymam kciuki by wszystko było w porządku ... daj znać co i jak bo tu widzisz całe stado ciężarnych będzie czekać na informację
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pasal- trzymam kciuki za Was ! Fajnie,że coś napisałaś,chociaż jedna dobra wiadomość...
Mój mąż zrobił gulasz...ide jeść

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie wiem czy któraś tak ma ale od dwóch dni mam spuchnięte wargi sromowe, troszkę swędzą poczytałam na necie i dużo dziewczyn piszę, że to tak zwane żylaki że dziecko uciska i puchnie się a po porodzie wszystko mija, wizytę mam dopiero za tydzień i poproszę o zbadanie mojego podwozia, bo jak to tak że ani razu mi go nie zbadali.
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Podwozie ok. Mam sobie zapodać kolejną dawkę Gynazolu żeby się grzyb nie powtórzył.
Szyjka zamknięta brzunio miękki. Mam zrobić jeszcze przeciwciała bo mamy ze Starym konflikt (nic nowego

A z takich tam wieści, Mały- bo lekarz dziś pytał, czy znam płeć i mówię że Chłopak, na co on tak dziwnie w monitor patrzył... i mówi że nie widzi bo zasłonięte, a zgadywał nie będzie (qrwa co ja powiem Menżowi???. Ale skoro już trzy razy był Synek to będzie Synek- dalej głową do góry. Jeśli stan się utrzyma do następnej wizyty to będę umawiać cesarkę.
To badanie na obecność paciorkowca wiem że u nas robią ok. 37 tygodnia ciąży. Więc pewnie na następnej wizycie dostanę skierowanie... A jakoś średnio chciałabym żeby mi ktoś grzebał w d...
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Z tego forum wyniosę napewno to, że w ciąży można spodziewać się wszystkiego cholerstwa które atakuje nasze kobiece ciałko, no ale warto cierpieć dla zdrowego dzidziusia,jeszcze chwila i organizm wróci do stanu normalnego

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
magdalenagal

Żal mi mojego dziecka jak jemu tam jest ciasno chciałabym mu jakos pomóc. Borok ciągle się tak próbuje wyginać. Jeszcze troszke i dam mu swobode ruchów

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

agniesia imponujący ten twój brzuchol

karolinka to tez może być grzybek albo podrażenienie - warto sprawdzić co tam sie dzieje

madzia to na wizycie widze ok i jeszcze na porodówke sie nie wybierasz

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Oczywiście w TV juz dramat o powodziach hahah będzie można podnieść ceny owoców i warzyw.
Pretekst jest zawsze jak nie susza to powódź.
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mam ochotę na kiełbase

- agniesia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Tak Was podczytuje z tymi Waszymi lekarzami i szczerze jestem zdziwiona...
Ja do 8 tygodnia byłam badana, tzn. USG dopochwowo.
Później od 12 tygodnia miałam robione badanie ginekologiczne i USG.
Wizyty zawsze zaczynały się od rozmowy, jak się Pani czuję, czy wymiotuje, czy jakieś objawy, ciśnienie, waga, badanie ginekologiczne, USG.
W tym czasie miałam regularnie badania morfologii, moczu...a mam tendencje do infekcji oraz wszystkie inne badania. 24 kwietnia wykrył skrócenie się szyjki macicy o połowę, ale była zamknięta, jednak zabronił seksu. Po 3 tygodniach na wizycie stwierdził całkowity zanik szyjki macicy i skurcze i od razu mnie skierował do szpitala i od razu dostałam 3 zastrzyki w pupę - sterydy na płuca dla Juniora na wszelki wypadek, gdyby się urodził w 8 miesiącu, od razu dostałam antybiotyk dożylnie na rozwarcie macicy, od razu dostałam magnez w kroplówce i tabletki na skurcze. Dwa dni wcześniej robiłam badania - wymaz bakteriologiczny i nawet jak nie miałam wyniku, bo jest on dopiero po 7 dniach, to lekarz od razu dał tabletkę dopochwową na grzybicę macicy i też miałam badanie GBS i wynik ujemny...i powiem Wam, że mój lekarz ginekolog był w szpitalu i on sam zapisywał mi wszelkie antybiotyki, leki, pytał o samopoczucie...i to on mnie badał w szpitalu i się mną zajmował...To on właśnie jutro będzie mnie przyjmował w szpitalu i badał i obiecał, że będzie przy porodzie...tak więc mam ogromne szczęście trafiając na tego lekarza ginekologa, który jest naprawdę oddany swojej pracy.
Szczerze polecam każdej takiego lekarza;)
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agniesia daj znać jak było na wizycie, moja za 10 dni