BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #509935 przez Qltoorka
A z tymi infekcjami to oczywiście MadMar ma rację, że chodzi o infekcje intymne...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #509943 przez MadMar
Qltoorka może się trochę źle wyraziłam- wszystkie ubrania mam obcisłe, a nóżki i pupę raczej z tych większych, (taka nieforemna jestem biust rozmiar 42, talia 38, biodr 40/42) do tego niski wzrost (162 )i jak mi brzuszek wywala (a jest pokaźny już) to czuję się strasznie ciężko :(
po prostu czuję się brzydka i gruba :(

wiem, że nie wygląd w ciąży jest ważny, ale jak mam gdzieś wyjść, ubrać się to czuję się fatalnie (a przed nami sylwester)

chyba mnie jakaś depresja dopadła, bo ostatnio cały czas zamiast się cieszyć z wyczekiwanego Potomka chodzę jak struta :( wkurza mnie, że ze wszystkiego muszę rezygnować (najbardziej - wiem że to śmieszne- dobił mnie tatar, który tak uwielbiam, tak dawno nie jadłam a nie mogę go zjeść :(

i tak ogólnie jakoś nic mnie nie cieszy :(

12 lata 1 tydzień temu #509959 przez Kamilka22
madmar nic mi nie mow o tatarze bo tez go uwielbiam ale kochana odbijemy to sobie!! I niestety ale bedziemy pulchly musimy sie z tym pogodzic tylko to nam zostalo:-)

12 lata 1 tydzień temu #509965 przez dorkiszon
Ja brzuch mam dalej taki sam teraz mierzyłam 83 w pasie dół brzucha mi twardnieje i idzie to twarde do góry czyli macica się powiększa zanim dojdzie do pępka to będzie gdzieś 4 miesiąc.
Więc jeszcze widocznie nie spuchłam warze 54 kg czyli 2,5 kg więcej od początku ciąży.

12 lata 1 tydzień temu #509968 przez dorkiszon
Nigdy nie jadłam tatara boje się tasiemca :)

12 lata 1 tydzień temu #510007 przez MadMar
dorkiszon nie wiesz co dobre :D
poza tym mięso dostępne w sklepach jest badane pod tym kątem :D
Kamilka, oj tak- odbijemy sobie będę jadła chyba samego tatara za rok :)

12 lata 1 tydzień temu #510105 przez nikita
siemka :)
co do imion to mamy już Ignacego teraz jeśli będzie syn to myślałam nad Igorem a jeśli dziewczynka to Nadia

ja na basen nie chodziłam choć miałam ochotę u nas tez jest chlorowany, lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań oczywiście z umiarem ale obawia się o infekcje intymne (wilgotno, cieplo itd) ogólnie nie polecał

za to pierwszy raz na basenie byliśmy z nim jak mial roczek, nie zapomniane przeżycie :)

12 lata 1 tydzień temu #510106 przez dziubasek
Część dziewczyny :D. A moja rodzinka juz wie:D, mama jak mnie zobaczyła to od razu zapytała, tesciowa mi się przez chwile przyglądała ale bala się zapytac( mężulek jak sobie wypił to się wygadal). Zaczynam się powolutku lepiej czuć, chociaż czasami mnie jeszcze cofnie:/.
Witam wszystko nowe mamuśki:D
P. S. Brzuszek juz mam mega widoczny:D

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510182 przez emi87
silver witamy :)

to chyba wszystkim nam juz sie brzuszki powiekszyły :) mnie tam to cieszy (choc jeszcze sie ukrywamy przed światem) :)i niby na wadze bez wiekszych zmian...waha sie czasami ale raczej stoi w miejscu (zapewne juz niedługo :dry: )...

kaska ja tez sie trzymam tego ze z 14 tyg zaczyna sie II tr :) ach jeszcze 2 tyg :D (niecałe)

co do imion dla chłopca mamy, dla dziewczyny jeszcze nie - ale narazie nie chce jeszcze zapeszac - czekam do usg :D albo do poznania płci :)

ide zaraz do pracy na cały dzień HELP ME :huh:

12 lata 1 tydzień temu #510246 przez Lacrijka
Cześc mamuśki :)
Dolączam do Was jako lipcowa mama, troche poźno i mam spore zaległości ale przez bity miesiac byłam nieżywa przez mdłości..
My mamy termin na 9-12 lipca, ale że będą bliźnietą mogę sie załapac na czerwiec :)
U mnie brzuch juz widac, nawet w kolejkach w sklepie mnie przepuszczają ;) No ale gdzies te dwa dzidki muszą mieszkac :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

12 lata 1 tydzień temu #510360 przez kaska1982
Lacrijka gratulacje, jesteś chyba pierwszą w naszym wątku, która spodziewa sie bliźniaków :) serdecznie witamy :)

Dziewczyny ja tez myslę, że brzuszkiem należy sie chwalić, ale tylko wtedy, gdy chcem żeby inni wiedzieli ze jeseśy w ciąży. U mnie wie tylko rodzina, no i Wy kochane, reszta świata na razie żyje w nieświadomości, i trochę trudno będzie mi się wykręcić od sylwestrowego świętowania szampanem, ale przejme role kierowcy i powinno sie udać :) nie wszyscy na świecie muszą wiedzieć od razu, bynajmniej dopóki nie minie ten najgorszy okres :)

miłego dzionka :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510433 przez TyszAnka
hej dziewczyny
27 grudnia byłam na badaniach prenatalnych.Maleństwo ma 5 cm, wszystko ok, przezierność karkowa 1,2, pobrano mi krew, mam dzwonic po wyniki za dwa tyg i umówić się na koniec lutego, początek marca na następne badanie prenatalne-będzie to ok 21-22 tydzień.Według OM termin na 10 lipca,a według USG na 13 lipca :) nieduża różnica....zapytałam o płeć....powiedział lekarz ze raczej mu wygląda na dziewczynkę, bo tam nic nie dynda, ale nie chce mi robić nadziei :) cierpliwie bedę czekac do nastepnego badania, może się nie bedzie zasłaniac i się dowiemy kto mieszka w brzuszku.... :)
Pozdrawiamy

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 1 tydzień temu #510435 przez kaska1982
Dziewczyny mam pytanie, jakie witaminy bierzecie i czy wogóle? Ja pytałam lekarza i powiedział ze w pierwszym trymestrze wystarczy kwas foliowy, ale ten okres już się konczy i czas na zmiany, a poza tym strasznie wypadają mi włosy i nie wiem co powinnam brac zeby to zatrzymac?

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #510440 przez Qltoorka
Lacrijka, witam Cię serdecznie i gratuluję bliźniaków :)

Ja bym chciała ukrywać ciążę jeszcze w tajemnicy, tak przynajmniej do badań prenatalnych, bo po nich to liczę, że już będę w pełni spokojna, ale niestety widać gołym okiem po mnie.

A z tym tatarem to ja też nie jadłam nigdy...ale nie dlatego, że się boję, ale sam fakt, że jest to surowe mięcho mnie odrzuca...fuuuuj....No a tak w ogóle to moja ciotka miała tasiemca po zjedzeniu tatara...jak słuchałam tych opowieści grozy jak w końcu opuścił jej ciało to mi oczy na wierzch wychodziły :ohmy:

12 lata 1 tydzień temu #510448 przez Qltoorka
TyszAnka, świetne wieści :) Ale z tym umówieniem się na koniec lipca to chyba chodziło Ci o luty :blink: Ale rozumiem, że Tobie już TYLKO lipiec w głowie :lol:

kaska1982, ja brałam do niedawna Prenatal Complex, ale on jest polecany na nudności w ciąży a że mdłości już tak bardzo nie dokuczają to przestałam i teraz biorę na razie tylko kwas foliowy. Mam na półce Falvit Mama i próbkę od lekarza LadeeVit-fajny skład, bo tu chociażby kwas Omega-3 (DHA i EPA) jest. Chętnie też poczytam co tam dziewczyny biorą bądź zamierzają.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka