- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
po prostu czuję się brzydka i gruba
wiem, że nie wygląd w ciąży jest ważny, ale jak mam gdzieś wyjść, ubrać się to czuję się fatalnie (a przed nami sylwester)
chyba mnie jakaś depresja dopadła, bo ostatnio cały czas zamiast się cieszyć z wyczekiwanego Potomka chodzę jak struta wkurza mnie, że ze wszystkiego muszę rezygnować (najbardziej - wiem że to śmieszne- dobił mnie tatar, który tak uwielbiam, tak dawno nie jadłam a nie mogę go zjeść
i tak ogólnie jakoś nic mnie nie cieszy
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc jeszcze widocznie nie spuchłam warze 54 kg czyli 2,5 kg więcej od początku ciąży.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
poza tym mięso dostępne w sklepach jest badane pod tym kątem
Kamilka, oj tak- odbijemy sobie będę jadła chyba samego tatara za rok
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
co do imion to mamy już Ignacego teraz jeśli będzie syn to myślałam nad Igorem a jeśli dziewczynka to Nadia
ja na basen nie chodziłam choć miałam ochotę u nas tez jest chlorowany, lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań oczywiście z umiarem ale obawia się o infekcje intymne (wilgotno, cieplo itd) ogólnie nie polecał
za to pierwszy raz na basenie byliśmy z nim jak mial roczek, nie zapomniane przeżycie
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Witam wszystko nowe mamuśki:D
P. S. Brzuszek juz mam mega widoczny:D
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
to chyba wszystkim nam juz sie brzuszki powiekszyły mnie tam to cieszy (choc jeszcze sie ukrywamy przed światem) :)i niby na wadze bez wiekszych zmian...waha sie czasami ale raczej stoi w miejscu (zapewne juz niedługo )...
kaska ja tez sie trzymam tego ze z 14 tyg zaczyna sie II tr ach jeszcze 2 tyg (niecałe)
co do imion dla chłopca mamy, dla dziewczyny jeszcze nie - ale narazie nie chce jeszcze zapeszac - czekam do usg albo do poznania płci
ide zaraz do pracy na cały dzień HELP ME
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Dolączam do Was jako lipcowa mama, troche poźno i mam spore zaległości ale przez bity miesiac byłam nieżywa przez mdłości..
My mamy termin na 9-12 lipca, ale że będą bliźnietą mogę sie załapac na czerwiec
U mnie brzuch juz widac, nawet w kolejkach w sklepie mnie przepuszczają No ale gdzies te dwa dzidki muszą mieszkac
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Dziewczyny ja tez myslę, że brzuszkiem należy sie chwalić, ale tylko wtedy, gdy chcem żeby inni wiedzieli ze jeseśy w ciąży. U mnie wie tylko rodzina, no i Wy kochane, reszta świata na razie żyje w nieświadomości, i trochę trudno będzie mi się wykręcić od sylwestrowego świętowania szampanem, ale przejme role kierowcy i powinno sie udać nie wszyscy na świecie muszą wiedzieć od razu, bynajmniej dopóki nie minie ten najgorszy okres
miłego dzionka
- TyszAnka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Bianka jest już z nami :)
27 grudnia byłam na badaniach prenatalnych.Maleństwo ma 5 cm, wszystko ok, przezierność karkowa 1,2, pobrano mi krew, mam dzwonic po wyniki za dwa tyg i umówić się na koniec lutego, początek marca na następne badanie prenatalne-będzie to ok 21-22 tydzień.Według OM termin na 10 lipca,a według USG na 13 lipca nieduża różnica....zapytałam o płeć....powiedział lekarz ze raczej mu wygląda na dziewczynkę, bo tam nic nie dynda, ale nie chce mi robić nadziei cierpliwie bedę czekac do nastepnego badania, może się nie bedzie zasłaniac i się dowiemy kto mieszka w brzuszku....
Pozdrawiamy
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Ja bym chciała ukrywać ciążę jeszcze w tajemnicy, tak przynajmniej do badań prenatalnych, bo po nich to liczę, że już będę w pełni spokojna, ale niestety widać gołym okiem po mnie.
A z tym tatarem to ja też nie jadłam nigdy...ale nie dlatego, że się boję, ale sam fakt, że jest to surowe mięcho mnie odrzuca...fuuuuj....No a tak w ogóle to moja ciotka miała tasiemca po zjedzeniu tatara...jak słuchałam tych opowieści grozy jak w końcu opuścił jej ciało to mi oczy na wierzch wychodziły
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
kaska1982, ja brałam do niedawna Prenatal Complex, ale on jest polecany na nudności w ciąży a że mdłości już tak bardzo nie dokuczają to przestałam i teraz biorę na razie tylko kwas foliowy. Mam na półce Falvit Mama i próbkę od lekarza LadeeVit-fajny skład, bo tu chociażby kwas Omega-3 (DHA i EPA) jest. Chętnie też poczytam co tam dziewczyny biorą bądź zamierzają.