BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #510841 przez Jamajka
Uniuni być może, że już będzie można wykonać to badanie. To wypada jakoś chyba między 11 a 13 tyg. więc możliwe, że lekarz da radę wszytko pomierzyć tak jak trzeba ;-) Ja co do płci też mam lekkie przeczucie, ale wiem, że z tym jest różnie ;-) w pierwszej ciąży miałam przeczucie na chłopaka, a wyszła dziewczynka. Kilka dni to do mnie docierało, bo przecież, jak mogłam się mylić? ;-) Teraz ze względu na inne smaki i "zachcianki" znowu mam przeczucie na chłopaka, ale nie wierzę mu jakoś do końca ;-)
Co zabawne, jako mamie córki, cała rodzina raptem życzy mi chłopaka, a mnie jest to tak obojętne, że aż sama nie wierzę ;-) Może dlatego, że chciałabym mieć 3 dzieci: 2 dziewczynki i chłopczyka, więc obojętnie kto mieszka w brzuszku, jestem szczęśliwa ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510896 przez emi87
Lacrijaka podwójne gratulacje! no no to będziemy miały bliźniaki w naszym wateczku hi hi fajnie - podwójna radość :)

TyszAnka świetne wieści!!!! to gratuluję,że wszystko w porzadku :) ciekawe czy sie płeć potwierdzi za 2 miesiące ;)

kaska ja biore Prenatal classic :)

gold kochana zastanwiałm sie co u Ciebie. zobacz juz tyle dałaś rade, twarda sztuka jestes i dotrwasz. trzymamy tu wszystkie mocno kciuki za was :* wiem,ze ciężko i nie jest dobrze ale trzeba miec nadzieje :) trzymaj sie kochana :*

Qltoorka nie ma cio sie skupiac na "gotowych dietach". jedz rgularnie 5 razy dziennie co 3-4h i wciskaj wszędzie warzywka i owocki ;) musi byc tez troche białka (mięsko, nabiał) :)

Jamajka to duzo zdrówka dla córci :) ooo jedno z typowanych imion to Emilka hihi :P tak jak moje imie :P

mi płeć jest bez różnicy - co by nie było pokocham jak swoje hehe (a tak serio to juz je kocham najbardziej na świecie ) :) chociaż tez narazie mówiomy o dziecku jako o "NIM" ale to raczej takie bezpłciowe :P

12 lata 1 tydzień temu #510987 przez Qltoorka
Uniuni, może i Twój maluszek będzie miał 10 tygodni, ale Ty wg daty OM jesteś w 13 tc, a badania prenatalne robi się mniej więcej właśnie w tym czasie. My różnimy się jednym dniem ciąży, a ja mam 2.01 wizytę u gina, a dzień później badania prenatalne w innej Klinice specjalizującej się w tym-Femina. Jak tam dzwoniłam, by się umówić to Pani z rejestracji prosiła o podanie daty ostatniej miesiączki i wg tego wyliczyła mi kiedy to badanie powinno być.

12 lata 1 tydzień temu #511000 przez Kamilka22
uniuni faktycznie się zaraziłam tym lipcem;p wizytę mam 7 stycznia:)

12 lata 1 tydzień temu #511292 przez TyszAnka
Qltoorka, co do badań prenatalnych to ja właśnie byłam w Feminie na Brynowie, tzn, wysiadłam z pociągu w Ligocie i szłam 11 min pieszo, tak jak mapa google pokazywala :), rok temu Femina miała inny adres w Katowicach na Królowej Jadwigi.I tak jak mówisz, zadzwoniłam i Pani zapytała pierwsze co o date ostatniej miesiaczki i według niej ustala termin badania między 11 a 13 tygodniem ciąży (według OM)

Taka zakrecona jestem że nawet nie przywitałam się z nowymi mamusiami, no i gratuluje bliźniaków lacrijka

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 1 tydzień temu #511293 przez TyszAnka
Goldi, trzymam kciuki za Was, oby wszysko było ok :) Buźka :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 1 tydzień temu #511318 przez sloneczko33
kochane melduje sie po swietach a wizyte tez mam na 7 stycznia

12 lata 1 tydzień temu #511336 przez Lacrijka
Bardzo dziękuje za gratki.. Ja to do dziś jestem w szoku. Tyle lat starań a tu nagle tłinsy :) Jednak jest jakaś sprawiedliwośc jeszcze :)
Ja juz myslalam ze mdłości mam za sobą a tu wczoraj popoludniu znowu mnie rozłozyły :( Dziś jak narazie jako tako, oby tak zostało bo jedziemy do teściów i do znajomych.
Badanko prenatalne mamy 9stycznia, boje sie strasznie co to będzie..Mam nadzieje że będzie gites.
Aaaa, z racji tego ze mój nik dlugawy jest i ciężki do napisania to piszcie poprostu Lacra, tak mnie ochrzciły dziewczyny na staraczkach hehe
Goldi, nie łam sie..Na 100 będzie wszystko dobrze. Każą leżec to leż i pachnij i korzystaj bo jak sie dzidek urodzi to juz sobie nie poleżysz :)

12 lata 1 tydzień temu #511351 przez agniesia
czesc kobietki.
dzisiaj rano mialam niteczki bardzo jasnej krwi w sluzu, powinnam sie martwic? wczoraj strasznie sie zdenerwowalam i ryczalam pol nocy, moze to przez nerwy?

12 lata 1 tydzień temu #511373 przez Lacrijka
Masz luteine albo Dupka ?? jak masz to zaaplikuj sobie, nie zaszkodzi a może pomóc.

12 lata 1 tydzień temu #511377 przez agniesia
nie mam luteiny. bylam rano na toalecie i mialam zatwardzenie i tak sobie mysle czy nie z wysilku pojawili sie te nitki w sluzie, byly slabo widoczne. teraz bylam na toalecie i wszystko ok, nic nie ma.

12 lata 1 tydzień temu #511434 przez uniuni
Agniesia obserwuj, jesli nic wiecej sie nie pojawi to mysle, ze falszywy alarm. Natomiast jesli cos bedzie lec dla spokojnosci na kontrole. Lepiej na zimne dmuchac. Kiedy masz wizyte nastepna?

Lacra mi sie marzyly blizniaki i mialam straszna nadzieje jak tylko test wyszedl pozytywny... paproch jest jeden, a ja oczywiscie i tak sie ciesze :) Moj J. uwaza ze jestem za mala na bliznaki i on woli zeby bylo jedno porzadnie najedzone (w brzuchu) niz zeby sobie kradly ;) hehe rozbawilo mnie jego myslenie ale jak to chyba Jamajka ma u siebie napisane 'w domu ani szklanek ani dzieci nigdy za duzo' :D

12 lata 1 tydzień temu #511447 przez agniesia
mam wizyte 2 stycznia. nic mnie n
ie boli, teraz totalnie nic nie ma. wydaje mi sie, ze wczoraj sie za bardzo zdenerwowalam na mojego brata i wybuchlam, a nerwy mi sie trzymaly do polnocy, nawet nic nie jadlam.

12 lata 1 tydzień temu #511460 przez uniuni
Bardzo mozliwe Agniesia, mam nadzieje ze spokojnie i cierpliwie doczekasz swojej wizyty :) to tylko 3dni glowa do gory :)

12 lata 1 tydzień temu #511472 przez dorkiszon
Ja tam czasami jeszcze rzygne np. dziś rano więc trudno dobrze sie odżywiać. W diecie podstawa to żelazo i białko, a reszta wszystkiego po trochu. Witamin syntetycznych na razie nie zapodaje, bo lekarz mówił, że mam nie brać. Jem kwas foliowy przez cała ciąże i kwas omega 3 i to wszystko, reszta naturalna na miare możliwości. Jeśli chodzi o płeć dziecka to nie mam przeczucia według naukowców rodzi się dużo więcej dziewczyn. Co będzie to będę kochać.
Wizyte mam dopiero 9 stycznia nie mogę się doczekać. Na razie myślę, ze wszystko dobrze nie krwawię jedynie pobolewa mnie czasami dół brzucha i wymiotuję. Z książki która czytam dowiedziałam się, że kobieta w ciąży ma temperature ciała 37 stopni i zazwyczaj jest to rankiem. Sprawdziłam to i rzeczywiście tyle , że ja mam zazwyczaj wieczorem rano mam normalnie 36,6 juz wiem dlaczego mi zawsze wieczorem jest zimno.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka