BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #511507 przez dorkiszon
Goldi nie smuć się czasami tak bywa może akurat jak poleżysz wszystko będzie dobrze. Nie jest to jakaś dobra informacja nikt, by takiej nie chciał i pewnie myślisz czemu akurat ty, a nie ktoś inny, ale życie jest niesprawiedliwe. Moja sąsiadka miała zagrożoną ciąże i leżała w szpitalu cały czas i teraz ma zdrowe dziecko także nic nie jest przesądzone aczkolwiek lepiej nastawić sie na każdą wiadomość. Zyczę ci powodzenia dbaj o siebie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #511510 przez Qltoorka
A Dorkiszonku, z tymi temperaturami w ciąży to nie zawsze tak jest-ja podczas starań mierzyłam codziennie zaraz po wstaniu i zawsze miałam taką samą-czy przed ciążą, czy już w czasie ciąży-zawsze 36 stopni. Zaczęłam się już nawet zadręczać, że chyba nie dochodzi u mnie do owulacji, bo cały cykl miałam na podobnym poziomie...

A ja też już miałam nadzieję na pożegnanie się z mdłościami i wymiotami a tu wczorajszy wieczór spędziłam na silnych uściskach z muszlą... Dziś też czuję jak mi w żołądku wiruje... Ehh...aż mi się odechciewa tego jutrzejszego Sylwestra...

TyszAnka, a bo Ty też dziołszka ze Śląska- z Tychów, nie? :silly: Ja właśnie bardzo żałuję, że Femina się przeniosła na Brynów, bo Królowej Jadwigi to równoległa ulica do mojej...

Agniesia, tak jak dziewczyny piszą, obserwuj...skoro minęło i nic Cię nie boli to chyba wszystko ok.

12 lata 1 tydzień temu #511541 przez dorkiszon
No pewnie u,każdego inaczej z ta temperatura ide sobie zagrać :)

12 lata 1 tydzień temu #511632 przez agniesia
Caly dzien obserwuje i nic juz sie nie pojawilo:-) Sluz ladny bialutki, czy tez przezroczysty. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Ps. Teraz wiem, ze nie moge juz sie denerwowac, bo to nie ma sensu. z kolei myslalam, ze mdlosci minely, ale ciagle sa.

12 lata 1 tydzień temu #511707 przez sloneczko33
a ja mam dzis nerwy w domu nic tylko sie ludzie wyzywaja po mnie juz mam dosc wszystkiego

12 lata 1 tydzień temu #511714 przez uniuni
Słoneczko jak to Cię wyzywają? za co się wyzywają? Staraj się nie denerwować :huh:

12 lata 1 tydzień temu #511878 przez bisbas
Witam dziewczyny mogę do was dołączyć ? Termin mam na 31 lipiec z ostatniej miesiączki z USG jeszcze nie wiem mieszkam w Anglii i pierwsze USG będę miała 21 stycznia wtedy dowiem się czy termin się potwierdzi :) pozdrawiam serdecznie :)

12 lata 1 tydzień temu #512075 przez MadMar
Qltoorka bo mierzy się PRZED wstaniem. Na leżąco i zawsze o tej samej porze +/- 30 min
Poza tym cały czas tym samym termometrem z dwoma miejscami po przecinku, najlepiej oralnie, analnie lub 'dowcipnie'
Wiem, bo stosowałam NPR :) i opierałam się nie tylko o temperaturę, ale i o szyjkę, i o śluz.
Sprawdza się i polecam w celu poznania naszego organizmu ;D oczywiście już po pojawieniu się na świecie naszych lipcowych dzieciaków :)

12 lata 1 tydzień temu #512125 przez Kasik88
Witam się po świętach i w ostatnim dniu starego roku.
Witam nowe mamusie :))
Goldi trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej.

Niestety dopiero teraz sie odzywam bo przez święta i w przerwie leżałam plackiem z ciśnieniem 80/60. Było mi strasznie słabo, więc leżałam i non stop spałam. Badania krwi zrobiłam, teraz czekam na wyniki i 3 stycznia wizyta, mam nadzieję że z usg genetycznym.

Pozdrawiam Was cieplutko a ja lece do mojego Małego Łobuziaka.

12 lata 1 tydzień temu #512235 przez Kamilka22
Hejka:-) ale mnie glowa boli masakra... a musze niedlugo zabrac sie za szykowanie żarłka na sylwestwra:-) picolo juz mam kupione na godz.24 na toast heh:-)

12 lata 1 tydzień temu #512273 przez alba77
hejka dziewczyny wszystkiego dobrego po świętach i na nowy rok życzę!!!
witam wszystkie nowe mamusi :)
Ja dziś miałam pierwszą wizytę u mojego lekarza prowadzącego i zmienił mi się termin porodu na 9 lipca, teraz jestem w 13 tygodniu i miałam zrobione genetyczne i wszystko jest ok są kości noska i przezierność 1,3 mm, za wszystkie mamuśki czekające na badania trzymam kciuki :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #512284 przez uniuni
Witaj Bisbas :)

Alba77 Gratuluję! świetne wiadomości :) Tego życzę sobie i wszystkim lipcowym mamom na przyszły rok :lol:

Kupiłam jakiś czas temu domowy doppler. Nazywa się Angel sound. Próbowałam go wcześniej ale oprócz przelewania się w kichach nic nie było słychać. Dziś rano postanowiłam spróbować znowu i jeeeeesssstttt :ohmy: Leżałam i nasłuchiwałam jak bije serduszko mojego szkraba :kiss: Brzmi właściwie jak pociąg - takie pierwsze skojarzenie :laugh: Cudowne przeżycie i niesamowicie się cieszę, że mam to urządzenie :) Za każdym razem gdy zatęsknię, lub gdy będę myślała, że coś jest nie tak posłucham serducha i się uspokoję :lol:

12 lata 1 tydzień temu #512354 przez Jamajka
alba gratuluję ;-) Chyba każda z nas osiągnie względny spokój jak będzie w 13 tygodniu i po badaniu przezierności więc zazdrościmy i czekamy na swoje terminy i miejmy nadzieję, że będziemy się za chwilkę chwalić dobrymi wiadomościami ;-)

Kamilka co tam pichcisz dzisiaj dobrego? Ja zawsze ciekawa bo uwielbiam się babrać w kuchni i może jakieś nowe pomysły przechwycę? Ja na wieczór zamarzyłam sobie tosty hawajskie i sałatkę grecką, tak więc jak tylko położę Niunię spać to uderzam do kuchni szykować wyżerkę ;-) Bawcie się dobrze... ja Piccolo nie mam, ale parę innych bezalkoholowych trunków się znajdzie ;-)

Udanego Sylwestra wszystkim Mamom :*

12 lata 1 tydzień temu #512389 przez sloneczko33
dzis znow nerwy zwrocilam synowi uwage to juz wielkie halo tesciowie robia i mojemu mezowi juz chyba nie zalezy na tym abym urodzila maluszka ;(

12 lata 1 tydzień temu #512440 przez Kamilka22
Jamajka a więc tak :
-sałatka gyrosowa
-kurczak z piekarnika do tego ziemniaki zapiekane
-frankfurterki zawijane w cieście francuskim zapiekane w piekarniku
-sałatka grecka do tego bagietka z masłem czosnkowym również z piekarnika hehe
-pomidory w plastrach z fetą cebulką i polane sosem francuskim
-jajka, ogórki, grzybki
-wędlina, sery
i to chyba wszystko:)

słoneczko- współczuje, wnioskuje że mieszkasz z teściami więc tym bardziej współczuje

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka