BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #512460 przez Jamajka
Kamilka widzę, że nasze imprezowe menu są bardzo podobne :) Ja też mam zawsze sałatkę gyrosową i frankfurterki w cieście francuskim jak przychodzą znajomi :) Ale chyba dzisiaj jeszcze pomidory z mozzarellą i oliwą zrobię, bo właśnie tak czułam, że o czymś zapomniałam :D
Troszkę się biedna napracujesz w tej kuchni, ale goście na pewno będą zachwyceni :)
Miłego i pysznego Sylwestra!

Słoneczko nie denerwuj się tylko bądź mamą a nie koleżanką dla swojego dziecka. A Teście niech wsadzą nos w swoje sprawy zamiast podważać twoje metody wychowawcze. I najlepiej im to delikatnie powiedz! Uszy do góry, a Dzidzia jest Wasza i dla Was, i musi Wam zależeć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #512464 przez Kamilka22
Jamajka tragedii nie ma:) tatara bym zrobiła no ale że nie mogę jeść to nie robię bo będzie mnie kusił eheh

12 lata 1 tydzień temu #512470 przez sloneczko33
Życzę CI dzisiaj roku szczęśliwego,
I sylwestra udanego.
Śle serdeczne te życzenia,
Dołączam karteczkę:
Marzeń spełnienia.

12 lata 1 tydzień temu #512534 przez Qltoorka
Witaj Bisbas

Chyba muszę uzupełnić naszą tabelę lipcówek, bo co jakiś czas ktoś nowy dołącza, a nie chciałabym nikogo nieumyślnie pominąć ;)

Kamilka22, to Ty sama przygotowujesz żarełko dla całej bandy? Ja miałam z ekipą iść do klubu, ale część nie była zachwycona faktem, że w kwocie oprócz lampki szampana nie było żadnych napojów, więc idziemy na domówkę. I każdy coś ma zrobić i przynieść. Mnie kazali...upiec ciasto...stwierdzam, że raczej nikt ciasta nie będzie jadł w Sylwestra, więc przygotowuję sałatkę z tortellini, no i żeby nie było, że się nie posłuchałam to zrobię muffinki.
Niestety dziś rano pożarłam się z mężem o niedopełnianie domowych obowiązków i teraz z płaczu boli mnie głowa, szczypią oczy i nie mam ochoty świętować...

Uniuni, świetny taki domowy doppler ;) ja bym chyba słuchała serduszka cały czas...

12 lata 1 tydzień temu #512543 przez Kamilka22
Qltoorka tak sama robie składkowe było w formie kasy i zdecydowałam że sama zrobię bo reszta ma lewe ręce i chcieli pizze zamawiać na sylwka więc wiesz.. myślę że nawet koreczków nie umiałyby zrobić. także wole sama się za to wziąć

12 lata 1 tydzień temu #512549 przez Qltoorka
Ale zuch dziewczyna, no :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #512562 przez Qltoorka
ok, zaktualizowałam naszą tabelkę Lipcówek :)
Sprawdźcie, czy wszystko jest ok-czy daty się zgadzają i czy nikogo nie pominęłam...

Ale nas dużo, btw :blink:

pokazywarka.pl/lipcowki2013/

12 lata 1 tydzień temu #512610 przez dorkiszon
Mniam jakie jedzonko tutaj wypisujecie :) ja jednak ide na impreze do kuzynki mojego męża taki spontan o 24 wypije soczek i gitara :). Bierzemy tez karaoke posłucham jak mój mąż fałszuje z kuzynem hahaha. Dawno nie byłam taką abstynentką w sylwestra :)
Więc ŻYCZE WSZYSTKIM UDANEGO SYLWESTRA BAWCIE SIĘ DOBRZE :)

12 lata 1 tydzień temu #512659 przez sloneczko33

12 lata 1 tydzień temu #512894 przez Kasik88
Dziewczyny w Nowym Roku życzę Wam wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze. Ogrom miłosci, szczęścia i przede wszystkim szybkich i bezbolesnych porodów. By ten 2013 rok był dużo lepszy od tego co minął.

12 lata 1 tydzień temu #512969 przez silver0333
Witam w Nowym Roku;) Zapewne będzie on dla nas wyjątkowy z racji tej, ze pojawi się nowy członek rodziny;)
No faktycznie dużo nas w tej tabeli, i jednak przeważa pierwsza połowa lipca;)

Słuchajcie ja chodzę do lekarza na fundusz, ostatnie Usg miałam robione w 9 tyg, na badaniu Usg Pani doktor powiedziała, ze przewidywane nast usg ok 22 tyg. Więc domyslam się, ze mój ginekolog nie zapisze mnie teraz na Usg genetyczne, które jak piszecie powinnam zrobić, bo jak wiadomo na Fundusz nikt takich częstych USG nie rozdaje, tylko robią 3, najwyżej 4 w ciągu ciąży. Jak myślicie czekać na te połówkowe czy iść może gdzies prywatnie?
Orientujecie się tez pewnie jakie są koszty takiego Usg genetycznego?

12 lata 1 tydzień temu #512984 przez Qltoorka
Ja też chodzę na NFZ i dostałam normalnie skierowanie na badania genetyczne w 13 tc. Ale nie chodzę do publicznej przychodni tylko do prywatnej, która ma podpisaną umowę z NFZ. Pierwszą wizytę musiałam zapłacić prywatnie, bo nie było już miejsc a mnie zależało na szybkim przyjęciu.

12 lata 1 tydzień temu #512993 przez Kamilka22
Hej Dziewczyny! Życzę Wam w Nowym Roku dużo radości, zdrowych bobasków, szybkiego, łatwego powrotu do figury sprzed ciąży:D

U mnie sylwester udany:) po zrobieniu żarełka musiałam się zdrzemnąć na chwile bo zasypiałam na stojąco, ale krótki sen pomógł mi abym mogła bawić się do 3rano:) A u Was jak sylwester?Mam nadzieje że również udany:)

silver0333 ja bym poszła prywatnie na Twoim miejscu na to usg genetyczne . Ja idę 7stycznia to Ci wtedy powiem ile zapłaciłam. Ale to jest normalne usg tylko tyle że lekarz musi dokładnie pomierzyć bobasa i może wziąć trochę więcej niż za zwykłe usg. Ja za wizytę płacę 70zł z usg.

12 lata 1 tydzień temu #513002 przez sloneczko33
a ja niedojz ze wizyte mam 7 stycznia to moja corcia ma wtedy 6 urodziny

12 lata 1 tydzień temu #513017 przez agniesia
Witajcie dziewczyny:) Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2013.

Ja jutro mam wizytę u ginekologa o godzinie 13:00, strasznie się denerwuje...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka