- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- silver0333
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja obecnie też ciągle biorę kwas foliowy, i przez straszne bóle mięśni kazał mi ginekolog brać jeszcze magnez z witamina B6,ale od II trymestru faktycznie powinnien byc to już cały kompleks witamin, z tego co słyszałam,idę 3 stycznia na wizytę i zobaczymy co mi mój lekarz powie na ten temat.
co do imion mamy małą listę, ale jak sie dowiem płci(czego juz sie nie mogę doczekać)to zacznę intensywnie selekcję mojej listy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Co do witamin to ja biorę Prenatal Complex ze względu na Imbir choc i tak mi jako srednio pomogł ale ze zakupilam dwa opakowania to juz wyjem do konca. Wcześnie brałam Femibion I a na drugi trymestr jest Femibion II..Cena troche wysoka więc nmoze warto poszukac czegos innego..
Ja na prenatalne ide 9stycznia, strasznie sie boje..
Imionka tez juz mamy a raczej ja mam wstepnie wybrane.. eMek troche marudzi ale w końcu to mama podaje do karty hihi
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Teraz, gdy II trymestr się zaczyna prawidłowe odżywianie to podstawa, a ja niestety muszę przyznać, że moja dieta jest za mało urozmaicona i z pewnością nie dostarczam maluchowi wszystkiego co mu potrzebne.
Szukam po necie przykładowych diet, ale żadna mi jakoś nie przypadła do gustu...w ogóle trzymanie się tych jadłospisów wydaje mi się mega wyzwaniem.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja dopiero pierwszy raz po świętach zajrzałam, bo męża w delegacji miałam, cały dom i córę na głowie, czasu brak. Niestety Moja Mała się rozchorowała, byłam dzisiaj z nią u lekarza no i ponoć ostre zapalenie gardła, i tak jakby jej chciało schodzić na oskrzela Na razie tylko na nurofenie leci, ale jak wstanie z drzemki to się zacznie batalia o wypicie syropu Już się boję latających pawi po mieszkaniu, bo ona z tych mało współpracujących w podawaniu leków czy choćby mierzeniu temperatury ;/
Ja też objedzona po świętach, rosnę i rosnę U mnie rodzinka poinformowana i zadowolona z nowego członka rodziny
Kochane z tym basenem to też słyszałam o infekcjach intymnych. Ktoś mi to mówił, że można sobie zaaplikować tampon i wtedy nic się nie przypląta. Ja też chodzę z moją Leną na basen (mamy na przeciwko bloku) i nie mam jakichś obaw.
Kamilka i MadMar ja też z tych uwielbiających tatara i jak na złość, zawsze w święta moi rodzice robią i tak mi pachniał, że myślałam, że się wścieknę... Zamierzam jeść 3 dni pod rząd jak już tylko będę mogła
Witam wszystkie nowe Mamunie :*
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Qltoorka - jestem pewna, że na żadnej wyznaczonej diecie długo nie pociągniesz Najlepiej jeść wszystkiego po troszkę i to co się lubi i na co ma się ochotę Słuchać swojego organizmu
Co do witamin to ja w pierwszej ciąży przyjmowałam Pharmaton Mantruell, też z Omega itp. Ale mój lekarz mówił, żebym raz na 2-3 dni sobie brała, nie codziennie. Później położna mówiła, żeby nie jeść tych wszystkich suplementów, bo się duże dzieci po nich rodzą.
Teraz też kupię ten Pharmaton, bo jemu jakoś ufam (oboje moi lekarze go polecają), ale nie będę się przesadnie nim faszerować, bo wolę się zdrowo i racjonalnie odżywiać
Co do imion to dla chłopczyka niezmiennie: Mikołaj, a dla dziewczynki jeszcze nie wiem... Może Emilka albo Celinka Chyba za wcześnie na ostateczne decyzje
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Co raz wiecej nas tutaj, wspaniale
Mam usg za 4 dni i zaczelam sie denerwowac troche ale jestem dobrej mysli
Imiona mamy wybrane, bo kilka razy juz mielismy ku temu okazje Chlopiec - Nils, a dziewczynka - Hanna Linn. Ja od poczatku czuje, ze bedzie chlopak
Co do diety, to wykupilam sobie dzis na miesiac na vitalii. Wczesniej stosowalam ich diety i efekty byly, teraz tylko zaznaczylam opcje, ze jestem w ciazy i ze nie zamiezam ¨chusc¨
Jak tylko uaktywni sie moje konto chetnie sie podziele jadlospisem Ale mysle, ze wysle jako prywatna wiadomosc by nie zasmiecac forum Jak ktoras reflektuje, to dac cynka
Goldi ja tam wierze, ze wszystko skonczy sie dobrze. Nie poddawaj sie, masz o co walczyc. Sciskam mocno mocno
- silver0333
- Wylogowany
- gaworzenie
Wiecie co ja nie mam wcale apetytu, prawie wcale nie jadam słodkiego bo to ostatnia rzecz na która mam teraz ochotę. Tez przydałyby sie jakieś konkretne wskazowki na temat żywienia, ale wydaje mi sie tak jak ktoś juz tu wspomniał. że same musimy jeść co możemy z możliwym rozsądkiem. Mi tez się wydaje, ze niedostarczam maluszkowi odpowiednich składników, bo jak wspomniałam kompletny brak apetytu, staram na siłę nadrabiać owocami! W świąteczny okres pochłaniam masowo pomarańcze!
Co będzie dalej zobaczymy, wiem, ze nie mogę myśleć tylko o sobie
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
i też mam podobnie jak Ty...jakoś tak od początku ciąży przeczuwam, że będzie chłopak... nie wiem skąd, ale wciąż myślę o maluszku jako o NIM. W poprzedniej ciąży, którą straciłam z kolei cały czas myślałam o dziewczynce...
A dziś mi się śniło, że mam dwóch synów... Jestem strasznie ciekawa czy kobieca intuicja się sprawdzi...
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Jeszcze tylko kilka dni i upragnione USG Ty masz badania prenatalne w środę?
Mam nadzieję, że nasze dobre wyniki badań będą wspaniałą prognozą na ten nowy, jakże wspaniały dla nas rok
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale generalnie jest mi zupełnie wszystko jedno- ważne żeby było zdrowe
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Myślę, że teraz w końcu założy mi kartę ciąży. Mam wziąć ze sobą mocz do analizy i wyniki krwi. Te właśnie, o których wcześniej pisałam - Hiv, klamydia, różyczka i przeciwciała w razie konfliktu serologicznego. Maluch będzie miał 10t i 6dni w środę... nie za wcześnie na badania prenatalne
Kamilka lipcem się zaraziłaś To 7 lutego te badania masz tak?