BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #513025 przez uniuni
Agniesia ja też jutro ale o 1400.. Tez się denerwuję, ale nie aż tak strasznie, bo dziś słuchałam bicia serduszka malucha razem z J. :)

Nasz sylwester był bardzo spokojny, mieliśmy u siebie znajomą parę i właściwie nikt z nas nie pił :) Ja narobiłam jedzenia, koleżanka też ze sobą przyniosła objadaliśmy się, gadaliśmy i oglądaliśmy film :) Tylko ja się z takim strasznym bólem głowy męczyłam, że chciałam sobie oczy wydłubać :( 9 dzień z rzędu boli mnie głowa. Nie wiem dlaczego. Piję dużo wody z dodatkiem cytryny. Jem regularnie małe posiłki, a nic nie pomaga :huh:

Ja Wam dziewczyny zyczę by się spełniły wasze noworoczne życzenia :) Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy :silly:

Silver ja raczej bym poszła prywatnie i to jak najszybciej. Gdzieś mi się o uszy obiło, że przezierności karkowej już nie da się sprawdzić po 13-14tygodniu. Nie wiem czy pamiętam dobrze i nie chciałabym zamieszania wprowadzać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #513177 przez dziubasek
Czesc Kochane Ciezarowki :laugh: , Wpadlam tylko na chwile zeby Wam wszystkim zyczyc Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :)
Mi tutaj czas leci bardzo szybko, niestety w piatek juz wracam do rzeczywistosci :( ...
Ahh zapomnialam wspomniec ze przytylam 2.5kg bo mamusia dla mnie gotuje i juz zakupilam portki ciazowe bo w normalnych juz mi bylo niewygodnie ;)
Buziaki dla wszystkich nowych i starych mamusiek :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513283 przez Nikaa
Cześć dziewczyny :)
Wszystkiego naj naj najlepszego w Nowym Roku :)
Serdecznie witam nowe mamusie na naszym forum :laugh:
Gratuluje tym mamusiom, które są już po badaniach prenatalnych - fajnie, że są dobre wiadomości :) trzymam kciuki, za te forumki, które dopiero pójdą na takie badania - będzie dobrze :blink:
Widziałam, że parę dni temu przewinęła się dyskusja dotycząca korzystania z basenu - ze swojej strony mogę powiedzieć, że pytałam mojego lekarza na ostatniej wizycie czy mogę od stycznia chodzić na basen - powiedział, że jak najbardziej. Myślę jednak, że to pewnie u każdej kobiety w ciąży róźnie może być ... wiadomo lepiej pytać o takie rzeczy swojego lekarza :)
Jamajka ja też myślę o imieniu Mikołaj :laugh: bardzo mi się to imie podoba :)
jak minął sylwester przyszłym Mamusiom? :) my zoorganizowaliśmy domówkę i bawlismy się ze znajomymi - było wesoło :laugh:
teraz główkuje nad postanowieniami noworocznymi :laugh:
ufff mam nadzieję, że choć trochę nadrobiłam zaległości na forum

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #513417 przez Gravity
Witam Was
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
Ja sie z wai zegnam :)musze spychike wyleczyc:(

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

12 lata 1 tydzień temu #513455 przez alba77
Gravity trzymam kciuki aby twoja historia miała szczęśliwy finał, gdzieś przeczytałam że te aniołki nie odchodzą, zmieniają tylko datę swojego przyjścia! mam nadzieję że w Twoim przypadku tak właśnie będzie, trzymaj się!!!

12 lata 1 tydzień temu #513459 przez TyszAnka
Witam wszystkie mamusie w Nowym Roku wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i szczęsliwych miesięcy spokojnej ciąży
Witam nowe mamusie- coraz więcej nas....
Buźka

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

12 lata 1 tydzień temu #513507 przez Qltoorka
Wszystkiego NAJ w Nowym Roku :)

Ja mam dziś wizytę o 10.30, więc idę na pierwszy ogień :silly:

12 lata 1 tydzień temu #513551 przez agniesia
Witajcie.

Ja już rano byłam zrobić badania na toksoplazmozę, wyniki będą przed 13:00, a na 13:00 wizyta u lekarza:)

Trzymać kciuki:)

12 lata 1 tydzień temu #513571 przez MadMar
Witam w Nowym Roku :D
życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego i najlepszego!

Co do USG, to ja dziś też mam wizytę :D o 14.20 :D strasznie się cieszę, bo nie słyszałam jeszcze naszego serduszka :(

Co do kosztów- to ja idę prywatnie i płacę 260 zł. Dostanę opis, płyty i zdjęcia :)
Niestety mąż wyjechał dziś w delegację i nie pójdzie ze mną :( znów nie zobaczy naszego Okruszka na żywo :(
Mój lekarz na NFZ nic nie mowił o badaniach prenatalnych, ani skierowania nie dał- no ale to badanie jest zalecane chyba ok 30 roku życia

12 lata 1 tydzień temu #513587 przez silver0333
Dzięki dziewczyny za popowiedzi i własne sugestie. Jutro mam lekarza na 12:00 to się wszystko okaże, dodam , ze mam 23 lata więc w razie czego mam najniższe ryzyko występowania chorób genetycznych;)
MadMar ale jest płyta to mąż spokojnie będzie mógł obejrzeć maluszka;)

12 lata 1 tydzień temu #513594 przez kaska1982
Witam Was kochane w Nowym Roku :) Zastanawiałam sie czego Wam życzyć w tym Nowym Roku i pomyślałam, że najlepszym życzeniem będzie życzyć udanego rozwiązania i szczęścia jakie da nam wszystkim lipcowe Maleństwo :)

Czytałam dzisiaj, co piszecie o badaniach prenatalnych. Tak sobie myślę że nistety nie wszędzie zlecają badania prenatalne. U nas niestety jak chodzi sie na NFZ do państwowej przychodni, to badania prenatalne zlecają kobietom ok 35 roku życia, wiec ja się niestety nie łapie.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, które maja dzis wizytę :)
Zaczęłam już II trymestr :) Najgorsze już minęło i teraz tylko patrzeć jak brzuszek rośnie i Maluszek sie rozwija :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #513612 przez MadMar
silver0333 no ja zza 9 dni skończę 23 :) i idę we własnym zakresie, ale moja koleżanka w tym samym wieku nie robiła tych badań, także myślę, że nie ma tragedii ;)
oj tak, dobrze, że bedzie chociaż ta płytka :)

12 lata 1 tydzień temu #513628 przez emi87
hej dziewczyny :) troche sie nie odzywałam....duzo pracy, średnie samopoczucie.
mnie dopadło choróbsko 2 dni temu...zdycham...lecze sie domowymi metodami ale z marnym skutkiem narazie - nie mam juz siły :( jak mi do jutra sie nie poprawi to ide do lekarza - tylko ni wiem czy lepiej do gina czy internisty?? boje sie o maluszka :( zeby mu nie zaszkodziło to choróbsko...
najwyzej przeloze wizyte z poniedziałku na ten piatek i zobacze co mi gin powie...ech jak nie urok to sr..... :/

silver lepiej zrobic na wlasny koszt te prenatalne usg :)

czekamy na wieści po wizytach :) :)

12 lata 1 tydzień temu #513638 przez MadMar
Dziewczynki, a to badanie genetyczne jest dopochwowo czy przez brzuch??

12 lata 1 tydzień temu #513663 przez emi87
wydaje mi sie ze zalezy od tuszy - jak chudzinka to da rade przez powłoki brzuszne, natomiast z moja figurą to nie przejdzie i trzeba bedzie dowcipnie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka