BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #509537 przez Kamilka22
Oskar ładne imię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #509540 przez kaska1982
Ja mam duży problem z imionami. Wiele imion mi się źle kojarzy z dziećmi, które znam, a jak wiadomo, dzieci są różne. Kiedyś podobało mi się Zosia albo Mateusz ale pracując tyle lat w przedszkolu i szkole juz raczej nie nazwę tak swojego dziecka. Nie wiem skąd mi sie to bierze ale tak jakos jest.

U nas bardzo popularne imiona to Wiktor, Kuba, Julka, Oliwia. A malo spotykane są imiona, które kiedys nadawano, np. Wojtek, Staś, Ania czy Magda.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #509541 przez Qltoorka
Największe BUM jest podobno na Julie. I coś w tym jest. Po pierwsze przoduje w listach na najpopularniejsze imiona w ostatnich latach, a i wśród znajomych którym ostatnio urodziły się dziewczynki to co druga to Julia.... Błagam, niech żadnej z Was nie przyjdzie do głowy dawać tego imienia. Nie chcialabym być jedną z pięciu Julii w klasie np. ;) Choć faktycznie piękne imię...

12 lata 1 tydzień temu #509546 przez Qltoorka
Kasiu, coś w tym jest, że jak zna się kogoś niezbyt fajnego o danym imieniu to imię to będzie nam się do końca już kojarzyło źle... Dlatego fajnie jest po prostu inspirować się kimś - jakąś bliską nam osobą, naszym autorytetem w jakiejkolwiek dziedzinie...

12 lata 1 tydzień temu #509550 przez Qltoorka
Swego czasu myślałam, że nadam swemu synowi imię Dorian... Uwielbiam Oscara Wilde'a, a w szczególności jego "Portret Doriana Graya". Dziś jednak stawiam na tradycyjne imiona.

12 lata 1 tydzień temu #509556 przez dorkiszon
Witajcie! Jeśli chodzi o imiona to mi sie podoba Igor, Marta Pola też :), ale nie wiem jeszcze dowiem sie płeć wtedy będe poważnie myśleć w tym temacie. Wczoraj bolały mnie krzyże nie widziałam juz jak leżeć dół brzucha i tak mi promieniowało jak w czasie okresu czasami bolą krzyże to tak samo. Dzis poszłam na basen czuje się rewelacyjnie boli mnie troche jeszcze, ale nie aż tak bardzo jak wczoraj chyba się wszystko rozciąga stąd ten ból. Na basen mam 2 minuty drogi więc postanowiłam chodzić raz w tygodniu chociaż.

12 lata 1 tydzień temu #509586 przez Qltoorka
Dorkiszon, super z tym basenem, też cały czas się zastanawiam. Ale! Ważna rzecz! Woda tam jest chlorowana czy ozonowana? Chlorowanej w ciąży należy unikać, bo może mieć szkodliwy wpływ.

12 lata 1 tydzień temu #509595 przez dorkiszon
Serio z tym chlorem ? Wszędzie czytam o basenie w ciąży nawet na tym basenie widziałam kobiete w zaawansowanej ciąży nigdy nie słyszałam, że chlor na basenie szkodzi w ciąży. Tam jest chlorowana, bo czuje. Przecież ja nawet jak się kąpie to z wodociągów mam chlorowana i tez czuje po zapachu.

12 lata 1 tydzień temu #509597 przez dorkiszon
Właśnie o tym czytam to mam nadzieje, że nic mi sie nie stanie teraz.

12 lata 1 tydzień temu #509616 przez dorkiszon
To sobie pochodziłam na basen, ale dzięki za info wogóle , bo nie wiedziałam o tym chlorze.
Pozostaja mi jeszcze spacery i siłownia.

12 lata 1 tydzień temu #509619 przez Qltoorka
babyonline.pl/zdrowie_specjalista_radzi_...ik_artykul,2615.html

Tu masz opinię jakiegoś lekarza na ten temat. Ale może warto zapytać swojego lekarza, czy nie ma przeciwwskazań do pływania w basenie z chlorowaną wodą?

12 lata 1 tydzień temu #509636 przez dorkiszon
Zapytam lekarza choćby z ciekawości w necie piszą, że nie można. Niektóre kobiety pisza, że chodziły i nic im sie nie stało, ale ja tam wole nie kusić losu.

12 lata 1 tydzień temu #509651 przez dorkiszon

12 lata 1 tydzień temu #509670 przez dorkiszon
Czyli według tego artykułu np. z kawą to jest fakt to dobrze, że wogóle nie pije :)

12 lata 1 tydzień temu #509677 przez dorkiszon
www.aptekipelnezdrowia.pl/Co_naprawd%C4%...fakty_i_mity-96.html jeszcze jeden znalazłam o faktach i mitach.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka