BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683938 przez magdalenagal
Zakończyłam sprzątanie i prace porządkowe na dziś (bardziej z musu niż z braku sił :-) )

Pytanie o kolegowanie było retoryczne :P a poza tym nie zamieniłabym Was nawet za Maybacha (chociaż musiałabym chwile pomyśleć ;-))

kaska1982 Kochana wierzę że nasze braterstwo ciąż i tym razem się objawi ;-) Zgodnie z info od gina od czwartku jesteśmy zdolne do porodu a Synowie donoszeni :-) Więc trzymam kciukasy.

Qltoorka pokój odrestaurowany- oby było świeżo i czysto. Jutro jeszcze panele umyję (po raz trzeci w ciągu tygodnia), półki odkurzę i nakleję motylki :-) Monsz dostanie bojowe zadanie przebrania pościeli jak będę w szpitalu a Mamę poproszę o przygotowanie pościeli do kołyski. I będziemy stedy-ready :-)

dziubasek Nie pyłskutuj ;-) Kto Ci będzie zdjęcia pięknych i okazałych baobabów podsyłać? :kiss: Będzie CC chyba że Ksionć obróci się głową w dół (kuwa prawie 4 miesiące to słyszę a jakoś nie wychodzi). I tym samym moja pochwa ciasna jak kawalerka na Mokotowie pozostanie niemal nienaruszona :D To Ty mnie porzucasz jak widzę... Ale wybaczam Ci. Bo Cię kocham :kiss:

moonia154 fajne kolorki (z nazwy na pewno) wybrałaś :-) dawaj potem zdjęcia bo na moją chatkę szukam inspiracji.

emi87 fajne te ciuchaczki :-) moje drugie Dziecko będzie Dziewczynką (jeśli nie drugie to może trzecie...)

NataliaK no właśnie ginio powiedział że najpóźniej na 10 dni przed terminem będzie już mnie kroić. A że termin mam na 8 lipca to dupa blada :-( Ja się strasznie cieszyłam że Synio będzie lipcowy- tak jak ja, moja Siostrzenica i Kochana Mama. A tu czerwiec. No bywa ;-)

Dorka dobrze że jesteś spokojniejsza. Tak właśnie sobie myślę że im bliżej końca tym bardziej wskazany komfort psychiczny.

Gosiak dzięki za info :-)

Dzięki raz jeszcze że nie chcecie się mnie pozbyć ;-) znam takich co by mnie za bułkę z serem oddali :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683940 przez karolinkanice16
no dobrze dobrze :)

mi leci już nie pamiętam od kiedy :D, tylko od 3trymestru zrobiła się żółta.

11 lata 6 miesiąc temu #683973 przez dziubasek
Madzialenka ja z miss tez sobie przyszlam na cc a tu dupa bo w 38tc sie pipencja obrocila i tak kulalam sie do 41tc(no i w sumie skonczylo sie na cc)... ehhh liczylam na to ze chociaz pipencje ci porozrywa.... eeee to chyba teraz i ty mozesz wskoczyc na dzialo ;) chociaz po cc ja juz dzialalam po 2 tyg(wiec nie bedziesz za dlugo poscic)

11 lata 6 miesiąc temu #683983 przez bea2a
magdalenagal cieszysz się czy stresujesz? Ja bym chyba miała stresa jakby mi podali dokładną datę porodu. Wolę być nieświadoma kiedy to się zacznie. Zresztą jak słyszę o kolejnej lipcówce, która zaraz zostanie mamą, to zaczynam się stresować. Nie samym porodem ale faktem, że zostanę mamą i czy sobie poradzę...

NataliaK moja szyjka ostatnio miała 1,8cm ale nie mama zamiaru dużo wcześniej rodzić. jeszcze przynajmniej 3 tygodnie ;) Gin mówił, że szyjka może być krótka ale i tak może nie być skurczy i wcześniej nie urodzę. Podobno to się często zdarza, więc nie nastawiam się na wcześniejszy poród.

11 lata 6 miesiąc temu #683991 przez Kamilka22
Hej:)

Ja już po wizycie więc tak, w podwoziu wszystko pozamykane macica wysoko, także ja raczej też będę lipcówką;p chociaż pootwierać się może wszystko w ciągu kilku dni ale mój gin mówi że raczej będę lipcową mamą a nie czerwcową. Kolejną wizytę mam na 28 czerwca ostatnią, i wtedy zobaczymy co i jak w moim podwoziu. Kurdę coraz ciężej mi jest na serio... ja już się kulam!!! a na wadze mam 14+ kg ;/ czyli 4kg tłuszczu hehe. z Malutką wszystko dobrze. Główka na dole, gin powiedział mi że tak będzie ważyła przy porodzie maks 3300kg jeżeli w terminie będzie no zobaczymy:)

11 lata 6 miesiąc temu #683992 przez NataliaK
joanna to dobrze, że leci

bea no wiem wiem, że z krótką szyjką można długo chodzić ale jakoś tak przez to, że mi gin powiedziała, że to może być wcześniej to się przygotowuje psychicznie aby w razie wu być gotową :D choć ja to bym chciała już urodzić na początku lipca do końca miesiąca się oszczędzam a później niech się dzieje!

11 lata 6 miesiąc temu #684002 przez NataliaK
W sumie to jestem ciekawa bo podobno nadciśnienie jest wskazaniem do cc? Ale moja gin nic mi o tym nie mówiła jak na razie :huh: wolałabym wcześniej o tym wiedziec ale sumie to by mi coś o tym mówili, choć podejrzewam, że dadzą leki na obniżenie jakby co i będą kazali rodzić naturalnie...

11 lata 6 miesiąc temu #684009 przez Jamajka
Dziubasku dzięki :) Ja wiem o Buncie Dwulatka i czekam na niego. Myślę, że to nie jest jeszcze szczyt możliwości Lali, bo dziś była po prostu mega marudna i nie chciała jeść.. z tego wszystkiego porzygała się zupą czym mnie po prostu rozpieprzyła.. poszła na drzemkę głodna a ja myślałam, że ją rozedrę. Na plucie, kopanie i tupanie nogami jeszcze czekam.. ale czuję, że nastąpi to szybciej niż mi się wydaje :( U Was bunt wciąż trwa czy już mija? Bo ponoć nawet rok może trwać takie zachowanie.
Ps. co do wpadek Miss z sikaniem to nie przejmuj się.. ponoć to się dzieciom jeszcze długo może zdarzać.. rób wszystko tak jak teraz.. za chwileczkę się wszystko unormuje :)
U nas z sikaniem i kupkaniem coraz lepiej. Od 3 dni sucho i nocnik cały czas w ruchu :) Mam nadzieję, że za miesiąc zapomnimy o pieluchach na dobre :)

Magdalenogal :) Kolejna czerwcówka? No nieźle.. to już wiadomo, czemu u nas taki ruch w tabeli.. połowa na czerwiec powinna być zapisana, ale mamy to szczęście, że w lipcowym menu się wszystkie znajdujemy :) i tak już zostanie :) Kurcze 28 czerwca tuż tuż.. trzymamy kciuki :)

Emi super wdzianka dla Milci :)

Dorkiszon widzę, że opiekę będziesz miała na poziomie, może chociaż Ciebie nie wymęczą.. zazdroszczę, bo Lenę rodziłam w podobnych warunkach a teraz jestem zdana na państwową służbę zdrowia, która mnie lekko przeraża, ale co zrobić.. Boję się jak cholera ;/

Laseczki ja już też mam Bebol jak stąd na Kamczatkę i wszyscy się mnie pytają kiedy rodzę.. Podejrzewam, że tak już będzie do końca :)

11 lata 6 miesiąc temu #684012 przez judytejsza
Skurcze nieregularne, ustaly, ale boli mnie wszystko, i to bedzie przy porodzie gorzej? To ja jajo zniose... prysznic odpukac narazie zalagodzil wszystko, miejmy nadzieje ze w nocy nic sie nie zacznie.... jeszcze pokulalabym sie ten tydzien.... ide lezec narazie, moze uda mi sie zasnac;)

11 lata 6 miesiąc temu #684017 przez Kamilka22
Blanka tak mi teraz szaleje w brzuchu masakra czasami to aż zaboli jak nóżką albo rączką. Dziwne uczucie... ale na pewno będzie mi brakowało tego później:)

11 lata 6 miesiąc temu #684020 przez kasiak
Jak wam fajnie, że już wiecie na czym stoicie. Ja nie wiem co z moją szyjką, jakie są wymiary mojego Bąbla, ogólnie trochę dupa. Tyle dobrze, że wiem, że wód mam wystarczająco i termin się nie zmienił...
Kamila nie przejmuje się też mam 14na plusie, termin mamy podobny, a ostatnia wizyta na 26czerwca. I w sumie wydaje mi się, ze urodzę mniej więcej wtedy co lekarz wyliczył.
Nie mam jakoś natchnienia do pisania. Obżarłam się i teraz mi ciężko, ale musiałam po prostu :)

11 lata 6 miesiąc temu #684025 przez karolinkanice16
mi mój A. pojechał po ryż z curry i kurczakiem ale kurczaka pewnie nie zjem B) już mi ślinka cieknie na samą myśl, ja posprzątałam kuchnia wstawiłam naczynia do zmywarki bo masa była i siedzę :D.

11 lata 6 miesiąc temu #684040 przez kasiak
Zepsułam chyba hamulec w wózku. Czy wajcha jest w górę czy w dol koła i tak się kręcą :angry: mąż nie miał czasu popatrzeć, a na gwarancję nie ma co liczyć bo nie zawiozę teraz bolidu do Pl :dry: a ja nawet nie wiem co się stało bo wózka nie ruszam tylko sobie stoi, a jak już to nikt inny go nie przestawiał tylko ja :huh:

Mężu juz chrapie od godziny...gałąź opadła skakania nie bedzie :laugh:
A Młody cały dzień kombinuje, dużo się rusza, już nie wiem gdzie nogi a gdzie zadek.

11 lata 6 miesiąc temu #684058 przez dziubasek
Jamajka ja myślę ze jeszcze wiele przed nami, corcie nam pokażą swoje możliwości jak się rodzeństwo pojawi... Gryzienie, kopanie,plucie i inne histerie już za mną, teraz nagle księżniczka nie lubi się kąpać i robi awanturę co wieczór... My już pożegnaliśmy lampki ponad miesiąc temu, w ciągu dnia nie zdarza się juz siurdanie w majciory, tylko podczas drzemki i nad ranem...
Kasiak ja nie pamiętam jaki ty masz wózek ale w niektórych hamulce maja takie linki na wierzchu i może ktoras trzeba dokręcić... Ja tak mam w spacerowce Miss.

11 lata 6 miesiąc temu #684062 przez karolinap
Witam :) Miałam przez caly dzień do nadrobienia chyba 8 stron Gaduły ;)

Karolinap123 no widać różnice tych kilku tygodni - rośniemy :)

NataliaK Dzis też miałam naleśniki z truskawkami :)
Tak się ciesze, ze w ciazy mamy pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw :) na sama końcówkę potrzebujemy ich najwięcej bo dzidzie też coraz więcej potrzebują wiec akurat :)

Qltoorka Też tak mam jak Ty :)
Niby poszło mi tylko w brzuszek a co się okazało spodni moich nie moge włożyć, nie mówiąc juz o ich zapięciu ;)
No ale ja juz mam 13kg na plusie i 104 obwod brzucha :)
W kwestii zaparć też moge Ci podać rękę ;)
Tylko u mnie to wiem, ze moze być spowodowane tym ze bardzo mało ostatnio pije, jakiś litr dziennie. Wiem ze za mało ale wogole nie mam ochoty pic. I też zastanawiam się nad jakimiś czopkami, mysle ze oprozniona na pewno poczulabym się trochę lepiej, lżej ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emi Śliczne te ubranka! :)

Magda To super ze juz mniej więcej znasz datę, większość z Nas musi czekac na TEN moment. Ale na pewno juz nie możesz się doczekać, Czerwcoweczko :P

Dziubasek Kolory materiału wybrałam biały i bezowy.

Tak wiec jak zaplanowałam, tak zrobiłam. Obudziłam się juz o 4 i spać dalej mi się nie chciało, krecilam się w łóżku do 6, maz pojechał do pracy i... wzięłam się za skręcanie pozytywki nad łóżko. Wiem, pora zacna na takie robótki ;)
Później w autobus i do Mamci, tam drugie śniadanko, małe opalanko i pojechałyśmy szyć pościel. Dodatkowo wzięłam inny kolorowy materiał i ciocia-krawcowa uszyła rogala do karmienia :)
Pościel wyszła ślicznie, takie delikatne kolorki, jest bardzo prosta a jednocześnie ma coś w sobie :) no i jest taka niby flanelowa ale jeszcze bardziej mila niż flanela :) Szukałam w necie naszywek - sówek bo chciałam w rogu naszyc 3 sówki i na poduszeczce jedną ale nie mogłam znaleźć. Moze jeszcze gdzieś znajdę i doszyje. Najważniejsze ze pościel gotowa :)
A fotki postaram się wstawić jutro bo teraz pisze z telefonu a z telefonu fotki mi nie wchodzą :)

Dobranoc Buziaki

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka