BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #683867 przez NataliaK
dorkiszon szyjka może się zmianić lada chwila moja cały czas była długa na 4cm i byłam o nią mega spokojna a w ciągu tygodnia się skróciła do 2,4cm i teraz muszę się oszczędzać...ale życze oczywiście oby była długa i zamknięta jak najdłużej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683868 przez dorkiszon
Wiesz co , bo jak byłam an prenatalnym kiedyś tam w 14 tygodniu to jemu wyszło 17 lipca termin porodu, ale mój gin mi wyznaczył 22 i tego się trzymam, bo tak mam w karcie ciąży.
Na suwaczku mam chyba ten termin 17 lipca.

11 lata 6 miesiąc temu #683870 przez gosiak
witam :)

przyszłam napisać co u Lacrijki ;)

pisała smska że cc przenieśli jej na czwartek albo piątek z tego względu że skurcze ustały i lekarka chce cinki przytrzymać do końca 37 tyg.

miłego wieczorku ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683871 przez askan2
judytejsza a może to już :unsure: 37t skończony więc spoko loko możesz rodzić :)
I daj znać czy skurcze ustępują czy wręcz przeciwnie ...

gosiak dzięki z info :)

11 lata 6 miesiąc temu #683872 przez dorkiszon
Ja mam szyjkę 3 cm nie szkodzi jak sie skróci teraz to juz mogę rodzić. Ważne , że juz donosiłam, bo wtedy nie mogłabym tam rodzić w tej klinice , bo trzeba mieć skończony 36 tydzień.

11 lata 6 miesiąc temu #683878 przez NataliaK
no z tymi terminami to różnie ja wg miesiączki mam 16 lipca wg usg 10 a gin mówi mi, że ze względu na szyjke moż być jeszcze wcześniej więc ja już jestem gotowa jakby co bo to nigdy nie wiadomo chociaż chcę jeszcze przynajmniej 2 tyg nosić mam nadzieję, że się uda :)

judytejsza to kontroluj co się dzieje bo może to jakaś grubsza sprawa te skurcze? :woohoo:

gosiak dziękujemy za wieści :)

11 lata 6 miesiąc temu #683879 przez Joanna89
zapowiedz dzisiejszej sesji :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #683900 przez dziubasek
dorkiszon ty mi tu nie fikaj- jak to mozesz urodzic????? czekaj kurna na mnie :angry:
judytejsza no nie nastepna sie kurczy ;) wez prysznic, jak nie pomoze to mykaj do szpitala
Gosiak dziekowka za info
Ja sobie z Miss pogralam w pile i troche mi sie brzuch spina(Piczka robi szpagaty i salta wiec to na pewno jeszcze nie moja pora :( )
Dzoana super, kocham takie kiecki :)

11 lata 6 miesiąc temu #683903 przez Kasik88
emi ubranka supper :)

darkiszon klinika musi być ekstra, świetne podejście :)

dziubasek ja też wcześniej się nie spodziewam Małej, i mam tylko nadzieję, że wg terminu się urodzi a nie tak jak z synkiem było tydzień po. Z USG wychodzi mi 9 lipca, a wg OM 18, więc zobaczymy co i jak.

magdalenagal fajnie, że już znasz mniej więcej datę kiedy zobaczysz maleństwo :D Ale nie puszczamy Cię do czerwcówek, jesteś Nasza !!! <buziak>

gosiak dzięki za informacje :)

11 lata 6 miesiąc temu #683905 przez NataliaK
joanna zapowiedź super! zdjęcia na pewno będą śliczne :)

11 lata 6 miesiąc temu #683914 przez moonia154
Joasiu Ty to chyba wszystkie focie masz suuuper :) Normalnie modelka z Ciebie :kiss:
Emi ubranka przesłodkie :) Uwielbiam patrzeć na takie maleńkie cuda :cheer:

Co Wy wszystkie tak nagle chcecie rodzić? Do lipca jeszcze trochę :laugh: Oczywiście, ja sama też już mam stresa, co noc śnią mi się jakieś dziwne rzeczy, a jak się obudzę, to sprawdzam, czy mój brzuch jest na swoim miejscu :dry: Trochę się podłamałam, bo od soboty mam nawroty bólu pęcherza, a już tak dobrze się czułam. Ogólnie nie jest najgorzej (przynajmniej w porównaniu z bólem nerki), ale jak zobaczyłam mocz podbarwiony krwią (po zabiegu tak z tydzień to miałam) to się lekko zaniepokoiłam :ohmy: No i zastanawiałam się czy brać nadal ten Fenoterol, ale na razie zmniejszyłam sobie dawkę, bo chyba mi niezbyt potrzebny :dry: Dobrze, że chociaż synuś daje znaki życia, bo trochę sobie odpoczynku zrobił, a ja wpadłam w panikę :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #683917 przez Joanna89
oh nie...z moich piersi leci siara...:(

11 lata 6 miesiąc temu #683920 przez Qltoorka
Gosiak, dzięki na wiadomość :) Jejku, tak jej ten poród przesuwają, a na początku wszystkie obstawiałyśmy, że będzie pierwszą rozpakowaną lipcówką :P

dorkiszon, to dobrze, że wizyta udana, płacisz-wymagasz :) Grunt, że się stresować nie musisz już, bo wiesz, że się należycie Tobą zaopiekują... :)

dziubas, ja też do lipca muszę wytrzymać, bo u męża w pracy zmieniają ubezpieczenie grupowe na nowe, które będzie obowiązywać od 1 lipca (bez okresu karencji), więc jak mały będzie tak miły i poczeka do nowego miesiąca to nam kaski o kilka tysięcy przybędzie, a wiadomo, że teraz każdy grosz ważny :)

Joanna, zapachniało latem....

judytejsza, jak postęp ze skurczami?

11 lata 6 miesiąc temu #683922 przez dziubasek
dzoana to dobrze, bedziesz cycowac na 100% :) czasami leci jak jest za goraco a potem przestaje...

11 lata 6 miesiąc temu #683929 przez Joanna89
czy ja wiem czy dobrze, dziwne to... no może z upału, bo na słonku dużo siedziałam dziś:)eeee przeżyję :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka