BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #683781 przez dziubasek
nikaa ja na pewno nie :) kurna moze to przez to bzykanie ;) od dzisiaj poszcze ;)

wiecie mi sie wydaje ze jakby dziewczyny chcialy z nami pogadac to juz dawno by sie odezwaly... Oczywiscie martwie sie o Pasal i Patrysie(one juz dlugo po pordzie i sie nie odzywaja- mam nadzieje ze tylko nie maja czasu i wszystko u nich ok)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683790 przez moonia154
Dziubasku mnie się jeszcze nie spieszy do porodu, zaciskam więc nogi, żeby wytrzymać do 10. lipca :laugh: Synusiowi też powiedziałam, że ma nigdzie nie wychodzić przed czasem i on to chyba zrozumiał ;)
My z mężem już po zakupach- wybraliśmy dwa kolory, którymi będziemy dysponować w pokoju (kakaowa pralinka i migdałowy) i myślę, że coś z tego wyjdzie :) Podobały mi się mega intensywne kolory, ale nie chciałam stresować nimi dzidziusia, no i cenowo też trochę za drogo :huh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #683794 przez agusiaa26
Jesteśmy po wizycie, malucha nie widziałam, moja szyjka trzyma mocno tylko wyniki morfologii mam do dupki także musze wziąć sie za jedzenie żelaza :) następna wizyta 1go lipca, matko jak to leci, mam nadzieje że wszystko bedzie ok:)

Magdalena i ty będziesz czerwcowka? No to ladnie... Dziubasek spoko nie bedziesz sama, w lipcu to pewnie ja ostatnia zostanę mama bo zadnych sportow ekstremalnych z mężem nie uprawiam :(

Mamuski Pati i Pasal mogłyby się do nas odezwac :/ ja mojemu zlece żeby w razie wu was poinformowal co i jak;)

11 lata 6 miesiąc temu #683797 przez Qltoorka
Ok, napisałam do Goldi na Fb, ale z tego co widzę to ona tam od marca chyba nie zagladała, więc nie wiem czy się odezwie...
I napisałam też smsa do Patrysii... Pozdrawia Was i trzyma za wszystkie kciuki :) Napisała, że powoli do siebie dochodzi, a Tymuś spadł trochę z wagi, ale od wczoraj już ładnie je... :) No, więc kamień z serca.... :)

11 lata 6 miesiąc temu #683799 przez dziubasek
Qltoorka to jeszcze Pasal ci zostala i bedziemy mogly spac spokojnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #683807 przez Qltoorka
No tak, tylko, że jej nie mamy na Fb...:( więc i numeru tel nie mamy do niej....

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683828 przez emi87
Joanna w porównaniu z twoja figurą i postura masz ogromniasty brzunio :) ale podejrzewam że to własnie przez proporcje na zdjeciach wydaje sie taki duzy :)

Nika 6 kg achhh marzenie B)

jamajka ja i tak cie za cierpliwość podziwiam :) wszystko daje sie we znaki, i ta końcówka i te upały i te hormoniaste bestie też....

bea jaka szczęśliwa mamcia :) ciąża ci pasuje :)

karolinkanice to urocze sąsiedztwo macie...nie zazdroszcze...

madzia co ty sie tu wymiksowac nam chcesz :D ? tak cie łatwo nie wypuścimy hehe

agusia no to dobrze że szyjka w porzadku :) nadrobisz teraz żelazem i będzie ok - ostatnia prosta :)

Qltoorka uffff dobrze wiedzieć...uspokoiłas nas :)

a ja sie moimi łupami pochwale (tymi najciekawszymi) :P w pierwszym mnie napis i dupka urzekła, w drugim króliczek a trzecie to od teściowej (wszystko oczywiście sh) :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #683829 przez dorkiszon
Ja wróciłam z wizyty w szpitalu chociaż bardziej wygląda jak hotel niż szpital.
Zakwalifikowali mnie do porodu ginekolog fajny gościu , a anestezjolog widać, że z powołania.
Zapewniali mnie, że jak tylko coś nie tak zaraz robia cesarkę na nic nie czekają, bo najważniejsze jest dziecko.
Znieczulenie pokazywał mi, że igła cieńsza niż rysik od ołówka czyli prawie jak włos, ale mówiłam mu, że ja się nie boję igieł.
Dostałam wizytówkę mam dzwonić w każdej chwili i o każdej porze dnia i nocy jak się zacznie.
Jeśli nic się nie zacznie to 22 lipca idę tam na KTG i jak nic nie wykaże to 29 lipca idę na indukcje czyli wywołanie. Dostałam liste co mam zabrać. Mąż dostanie ubranie do porodu i ma zabrać papcie na zmianę. Mówił, że mogę miec poród za darmo, bo walczą dalej o przywrócenie kontraktu. Zapłaciłam 180 zł za ginekologa i anestezjologa razem. Właśnie czekali na jakąś babkę z Rybnika, bo jechała rodzić. Anestezjolog mówił, że mam zachowac spokój i nie wpadac w panikę jak zobacze zielone wody lub krwawienie tylko przyjechać. Ogólnie super lekarze i podejście nie to co w państwowych.

11 lata 6 miesiąc temu #683844 przez dziubasek
No Dorkiszon chociaz ty jedna ze mna zaostaniesz :) jak chcesz to mozemy zostac kumpelami ;) a na kiedy ty masz termin ze tak pozno planuja wywolac? Bo ja mam z 1szego usg na 19 i tym sie sugeruja(chociaz ostatnio wyszlo 12, a z @ wychodzi mi 8)i mi tez powiedzieli ze jak do 19 nie urodze to najpozniej 29 mi wywolaja porod albo zrobia cc...
Emi kupilam Julci taki sam pajacyk z tym kroliczkiem :)

11 lata 6 miesiąc temu #683846 przez agusiaa26
Emi łupy dla corci cudowne:) my narazie omijamy sh bo zawsze coś fajnego znajdziemy ale tyle juz tego mamy ze wole nie zbzikowac;)

Dorkiszon rodzisz prywatnie? Nie dziwie sie, jak się placi zawsze masz zajebista opieke, sie porobilo, nie dosc że składki to prawie pol pensji to jeszcze trzeba samemu płacić za godne traktowanie... Ważne zebys byla zadowolona ;)

11 lata 6 miesiąc temu #683847 przez dorkiszon
Mi się wydaje, że ja pójde na wywołanie, bo dalej mam wszystko zamkniete i macice bardzo wysoko.
Badał mnie palcem i bardzo głeboko dopiero coś wyczuł hahaha.
Agniesia ślicznusi Sewerynek i przesłodkie skarpetki i body ma takie jak mam dla Kubusia w smyku pewnie kupiłaś :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683851 przez dorkiszon
Dziubas ja mam na 22 lipca termin to jest poniedziałek i wtedy mam się zjawić jak nic się nie wydarzy i zrobi mi KTG i za tydzień na wywołanie czyli 29 lipca.
agusia tak prywatna klinika Eskulap w Bielsku-Białej tylko mieli kontrakt z NFZ, ale im zawiesili debile kontrakt i płacisz za normalny poród 1700, a 2200 za cesarkę. Walczą o przywrócenie wtedy płacisz tylko za znieczulenie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683853 przez NataliaK
magdalena Fajnie, że już wiesz kiedy się spodziewać wyklucia ale poczekaj chociaż na 1 lipca ;p ja też mam taki plan bo muszę jeszcze spiąć nogi na 1,5 tygodnia i mogę rodzić :)to mążu teraz w pełnej gotowości musi być jakby cu hehe ciekawe czy się będzie stresował :D duży chłopaczek z synusia :)

dziubasku jak tez mam plan wytrzymać do lipca po gałęziach nie skacze więc mam nadzieję, że mi się uda :silly: także nie zostawimy Cię samej :kiss:

agusiaa też mam wizytę 1 lipca, moja szyjka zamknieta ale krótka więc mam nadzieję do niej się dokulać w dwopaku :D

emi ciuszki śliczniutke :)

dorkiszon Ty to jeszcze masz duużo czasu widzę :)

11 lata 6 miesiąc temu #683858 przez dziubasek
A z twojego suwaczka wynika ze masz termin 3 dni przede mna a nie po mnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #683860 przez judytejsza
A ja mam od godziny skurcze tak jak ostatnio, chodze leze i nic, jeszcze czekam moze mina , miejmy nadzieje ze to przepowiadajace....

Ja tu chyba najwiecej przytylam plus 18 kg , mowia ze niby nie widac po mnie bo wysoka jestem, a nawet jak widac to w tylku tomam , ciaza to przeciez nie czas na trzymanie linii przeciez:))

Auc boli mnie wszystko.... chyba zdecyuje sie na prysznic...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka