- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Karolina123 ja tez sie smarowalam sie ood poczatku ciazy i dupa mam okrutne rozstepy, nie ma zasady jedna ma duzo jedna w ogole, to chyba tez zalezy od skory,potem bede sie o to martwic, teraz synek najwazniejszy;) po zdjeciu wnioskuje ze brzuszek sie powiekszyl znacznie;)
Agniesia synek piekny:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
karolina_p ale Ty zgrabniutka w w ciąży, brzuszek urusł ale i tak nie jest wielki
U mnie też upał byłam po zakupy miałam w sumie nic takiego nie kupować bo sie zaopatrzylismy w weekend ale na ryneczku tyle owoców i warzyw cudnych, że przytargałam dwie siaty - ledwo doszłam do domu miałam wrażenie, że mały wyskoczy piczką zaraz, chyba już nie czas na noszenie zakupów.
Tak więc gotuję dziś krem z brokuł na obiadek i do tego naleśniki z truskawkami i polewą czekoladową a na jutro kupiłam fasolkę żółtą mniami no i zakupiłam pyszne czereśnie które właśnie zajadam i drożdżówę z kruszanką
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Testuję cycniki do karmienia te z h&m, pierwszy raz od dawna nic nie ciśnie, nie pocę się i nawet mi wygodnie ide zrobić cos zimnego do picia
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Qltoorka na same himki to nie wiem ale warto codziennie zjęść dwie łyżki oliwy z oliwek np w jakiejś sałatce (nie przetworzone, w sensie nie smazone itp). dobrze działa na perystaltyke jelit i moze ci pomoże przy wypróżnianiu. dobry jest tez razowy chlebek albo takie płatki-chrupki z błonnikiem w sklepach (np biedronce)
karolinap123 urósł i to sporo choc i tak zgrabniutki jak na końcówke
mi tez wyszły straszne rozstępy pod brzuchem a powyżej pępuszka tylko jeden ostatnio odkryłam te niżej jak sie lusterku zobaczyłam ale ja sie nie przejmuje - okładka w ckmie na mnie nie czeka wiec no stresss
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
A byle do piątku, bo nie chce sama leków odstawiać, wolę skonsultowac to z lekarzem zresztą wiekszośc sie konczy w tym tygodniu i chyba juz nie bede kolejnych recept wykupywac
Tak sobie leże i myśle ze te upały mnie wykonczą Dzwonie do S i mówie mu to a on na to, że mogliśmy tak działać aby Mały sie na wiosne lub zimą urodził, wtedy nie miałabym problemu, ale wszystko jest do nadrobienia i kolejne bedzie na zimę no jaki on zabawny ja jeszcze jednego nie wyklułam a ten juz sie rozpedza nad kolejnym
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ja jem dużo owoców i warzyw i nie mam żadnych problemów z zaparciami
ja się dziś odważnie zważyłam po wizycie na kibelku - wyszło mi 54 kg wyszło mi +6/7 kg czy to nie jest trochę mało no ale jak ważyli małego na USG w 32 tygodniu to ważył 2 kg ...i ilość wód była ok... a najlepsze jest to, że sobie nie żałuje ani mięska ani nawet pizzy ( ostatnio miałam w tygodniu jakiś napad na pizze:P) wieć nie powinnam ważyć więcej
co do wąskich bioder - jest takie wskazanie do cc jak niewspółmierność miednicowoa- jakaś tam - mierzą miednicę i główkę czy jest w stanie przejść przez kanał ale z tego co czytałam i położne mówiły - to jest tak, że przed porodem wszystko nam się trochę tam rozciąga żeby dzidziuś się zmieścił więc natura to sobie przemyślała i takie wskazania do cc są podobno bardzo rzadkie tak więc dont panic
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kaska mój mąż też planuje juz kolejne haha:D jeszcze się jedno nie wykluło, a juz myśli o 2 Ale to miłe, gorzej jakbym musiała go namawiać.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Dziś wyczytałam na pudelku, że Kim Kardashian urodziła! Tez lipcówka a jednak czerwcówka
Ciekawe ile z nas przebrnie do lipca a ile jeszcze rozpakuje się w czerwcu? Moja wizyta w czwartek i ciekawa jestem jak tam szyja
A tak poza tym, to po cudnym weekendzie, przyszedł czas na koszmarną noc i koszmarny poniedziałek. Już mam dosyć serdecznie dzisiejszego dnia. Moja Lala prawie wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi.. No ileż można słuchać miałczenia, to chcę, tamtego nie chcę, to mi daj, tamto mi włącz.. Nie wiem czy to ona taka maruda się zrobiła czy moje nerwy już na wodzy się utrzymać nie mogą.. w każdym razie hormony mi buzują i rozpierduchę robię wkoło
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
A ty dziubasek masz jeszcze usg? Ile ogólnie miałaś bo tu u mnie się wszyscy dziwią że ja miałam razem z tym piątkowym co będzie 5 albo 6, i w dodatku połowa z nich w 4d.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wreszcie udało mi się przebrnąć przez weekendowe zaległości. Sporo napisałyście.
Patrysia gratuluje dzieciątka
Qltoorka ja z tej jesiennej marchewki dopiero wiosną robiłam słoiczki bo marchewka była zakopana w ziemi w piwnicy babci i w związku z odkopaniem trzeba było coś szybko wymyślić. A było jej na prawdę sporo. Zamówiłam sobie 20szt. tych małych słoiczków 130ml i 10 szt. 200 ml. Mam działeczkę, na której jest sporo warzywek i owoców, więc na pewno wszystkie zapełnię. Dzisiaj jeszcze muszę udać się do piwnicy i posegregować duże słoiki na kompoty itp.
Dzisiaj się jakoś słabo czuję. Nie mogłam z łóżka wstać, chociaż zawsze ok. 7:30 jestem już na nogach, to dzisiaj o 10:00 się zwlekłam i boli mnie żołądek. Przeczyściło mnie i czasem mnie jeszcze pobolewa. Wczoraj jadłam na chrzcinach córki szwagierki świeże sałatki i może coś mi zaszkodziło. Taka słaba jestem jakaś...
Nikaa moja mama przytyła w pierwszej ciąży 9 kg a drugiej 11 kg. Ja teraz mam na plusie 7 kg. Ale czuję, że do tych 9 kg maksymalnie dobiję bo w końcu malutka rośnie. Ile przytyjesz i jaki masz duży brzuch to jest kwestia indywidualna. Najśmieszniejsze jest to, że po porodzie też każda inaczej gubi te kilogramy. Niektóre mimo, że przytyją 15-20kg, to po porodzie zostaje im jakieś 5 kg do zrzucenia a niektóre tyją 9 kg i tyle samo im zostaje. Nie wiem jak to działa.
Co do bioder, to mi nie grozi raczej CC bo moje są szerokie. Mam tylko nadzieję, że nie będę miała innych wskazań do CC. Bardzo chciałabym rodzić naturalnie.
Wczoraj mężuś zrobił mi zdjęcie na chrzcinach. Brzuszek też mi ładnie urósł
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa