BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #683477 przez judytejsza
Hej ,mamusie, ale dzisiaj gorco, masakra nie ruszam sie z domu do wieczora, rano bylam tylko na malych zakupkach:) teraz ugotowalam obiadek i czekam na meza;) wczoraj odwiedzil mnie tato przywiozl mi 15 kg truskawek, od dziadka , szkoda zeby sie zmarnowaly, wiec zrobilam kompotu troche, a pozniej wezme sie za ciasto, a reszte zamroze;)

Karolina123 ja tez sie smarowalam sie ood poczatku ciazy i dupa mam okrutne rozstepy, nie ma zasady jedna ma duzo jedna w ogole, to chyba tez zalezy od skory,potem bede sie o to martwic, teraz synek najwazniejszy;) po zdjeciu wnioskuje ze brzuszek sie powiekszyl znacznie;)

Agniesia synek piekny:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683497 przez NataliaK
Qltoorka nie przejmuj się koleżanką, ja też biodr mam małe pewnie pomierzą wszytsko jak przyjdzie czas, moja siorka chudzina też a 3 wypchnęłą :silly: damy rade! z hemoroidami nie pomoge bo nie miałam ( odpukać ;p)

karolina_p ale Ty zgrabniutka w w ciąży, brzuszek urusł ale i tak nie jest wielki :laugh:

U mnie też upał :woohoo: byłam po zakupy miałam w sumie nic takiego nie kupować bo sie zaopatrzylismy w weekend ale na ryneczku tyle owoców i warzyw cudnych, że przytargałam dwie siaty - ledwo doszłam do domu miałam wrażenie, że mały wyskoczy piczką zaraz, chyba już nie czas na noszenie zakupów.
Tak więc gotuję dziś krem z brokuł na obiadek i do tego naleśniki z truskawkami i polewą czekoladową a na jutro kupiłam fasolkę żółtą mniami :D no i zakupiłam pyszne czereśnie które właśnie zajadam i drożdżówę z kruszanką :)

11 lata 6 miesiąc temu #683506 przez Joanna89
A ja wróciłam ze zdjęć :) Mam nadzieję,że wyjdzie fajnie :) 2,5 h na słonku i już mam opalone plecki :D Teraz sobie siedzę na golaska i zajadam truskawki :D hihi

11 lata 6 miesiąc temu #683513 przez kasiak
Piekę właśnie ciasto z brzoskwiniami. W weekend już nie miałam siły i robię dzisiaj. Na obiad makaron z sosem, dobijemy ciastem. Zależy kiedy mężu wróci, to jeszcze sałatę z ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką wsysnę. Świeże warzywka mniam :)

Testuję cycniki do karmienia te z h&m, pierwszy raz od dawna nic nie ciśnie, nie pocę się i nawet mi wygodnie :) ide zrobić cos zimnego do picia :)

11 lata 6 miesiąc temu #683515 przez emi87
agniesia jaki prezes :D widać kto rządzi hehe :P

Qltoorka na same himki to nie wiem ale warto codziennie zjęść dwie łyżki oliwy z oliwek np w jakiejś sałatce (nie przetworzone, w sensie nie smazone itp). dobrze działa na perystaltyke jelit i moze ci pomoże przy wypróżnianiu. dobry jest tez razowy chlebek albo takie płatki-chrupki z błonnikiem w sklepach (np biedronce) :)

karolinap123 urósł i to sporo :) choc i tak zgrabniutki jak na końcówke :)
mi tez wyszły straszne rozstępy pod brzuchem a powyżej pępuszka tylko jeden :D ostatnio odkryłam te niżej jak sie lusterku zobaczyłam :dry: ale ja sie nie przejmuje - okładka w ckmie na mnie nie czeka wiec no stresss :P

11 lata 6 miesiąc temu #683516 przez karolinkanice16
Hej kochane ja siedzę i mam lekkie skurcze mały się rusza i jeszcze bardziej mnie boli, mi też się brzuch obniżył bo na plecach już normalnie śpię. Mój A. właśnie szykuję coś do jedzenia, czekamy na telefon w sprawie wózka czy już przyszedł.

11 lata 6 miesiąc temu #683519 przez moonia154
Dzień dobry, Kobietki :cheer: Tak Was podczytuję i widzę, że euforia trwa nadal :laugh: Ja dziś jestem strasznie rozleniwiona (spałam do 10.00 :ohmy: ) i jakos zebrać się w sobie nie mogę :dry: Synuś też dziś ospały, mało się wierci, pewnie jest obrażony za moje wczorajsze fiku- miku z tatusiem :laugh: Przede mną dziś wybieranie farb do sypialni, bo mąż stwierdził, że jestem obdarzona lepszym gustem, ale ja kompletnie nie wiem, jakie to mają być kolory :huh: W panieńskim pokoju miałam fiolet z różem, ostatnio podobają mi się zielenie i brązy (mogą być beże), a dotychczas w pokoju mieliśmy (mamy) amarant z białymi rogami, więc myślimy o farbie co by to pokryła :unsure: Oczywiście owa sypialnia będzie też (póki co) miejscem wypoczynku naszego dzidziusia. Może macie jakieś pomysły...? Wzorki typu paski mozaiki są super, ale brak chętnych, co by to mieli chęć namalować :huh: Pozdrawiam :)

11 lata 6 miesiąc temu #683532 przez Joanna89
a to my dziś

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #683539 przez kaska1982
Qltoorka niestety też nie pomogę z tymi hemoroidami bo na szczescie nie mam takowych, ale tak jak Dziubasek, na zaparcia to ja jem tony owoców i warzyw i rano jak z płatka leci, a jak jeszcze wszystko mieszam razem, to znaczy jem w krótkich odstępach czasu to już wogóle szał w toalecie :)

A byle do piątku, bo nie chce sama leków odstawiać, wolę skonsultowac to z lekarzem :) zresztą wiekszośc sie konczy w tym tygodniu i chyba juz nie bede kolejnych recept wykupywac :)

Tak sobie leże i myśle ze te upały mnie wykonczą :) Dzwonie do S i mówie mu to a on na to, że mogliśmy tak działać aby Mały sie na wiosne lub zimą urodził, wtedy nie miałabym problemu, ale wszystko jest do nadrobienia i kolejne bedzie na zimę :) no jaki on zabawny :P ja jeszcze jednego nie wyklułam a ten juz sie rozpedza nad kolejnym :P

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683540 przez Nikaa
a Mikuś dziś buszuje po brzuchu :p zapewne znów najbardziej aktywny będzie wieczorkiem podczas codziennej zabawy "ja wypycham stopkę a Tata ją łapie" :p
ja jem dużo owoców i warzyw i nie mam żadnych problemów z zaparciami :)
ja się dziś odważnie zważyłam po wizycie na kibelku - wyszło mi 54 kg wyszło mi +6/7 kg czy to nie jest trochę mało :unsure: no ale jak ważyli małego na USG w 32 tygodniu to ważył 2 kg ...i ilość wód była ok... :unsure: :unsure: a najlepsze jest to, że sobie nie żałuje ani mięska ani nawet pizzy ( ostatnio miałam w tygodniu jakiś napad na pizze:P) wieć nie powinnam ważyć więcej :unsure:
co do wąskich bioder - jest takie wskazanie do cc jak niewspółmierność miednicowoa- jakaś tam :P - mierzą miednicę i główkę czy jest w stanie przejść przez kanał ale z tego co czytałam i położne mówiły - to jest tak, że przed porodem wszystko nam się trochę tam rozciąga żeby dzidziuś się zmieścił więc natura to sobie przemyślała i takie wskazania do cc są podobno bardzo rzadkie tak więc dont panic B)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #683542 przez Joanna89
Nika czemu mało ? :) U mnie na wadzę 50kg od jakiegoś dłuższego czasu a mała ważyła tydzień temu 2,5kg :) Ciesz się ! ja mam +7kg

kaska mój mąż też planuje juz kolejne haha:D jeszcze się jedno nie wykluło, a juz myśli o 2 :) Ale to miłe, gorzej jakbym musiała go namawiać.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683547 przez Jamajka
Yoo

Dziś wyczytałam na pudelku, że Kim Kardashian urodziła! :P Tez lipcówka a jednak czerwcówka :P
Ciekawe ile z nas przebrnie do lipca a ile jeszcze rozpakuje się w czerwcu? Moja wizyta w czwartek i ciekawa jestem jak tam szyja :)

A tak poza tym, to po cudnym weekendzie, przyszedł czas na koszmarną noc i koszmarny poniedziałek. Już mam dosyć serdecznie dzisiejszego dnia. Moja Lala prawie wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi.. :( No ileż można słuchać miałczenia, to chcę, tamtego nie chcę, to mi daj, tamto mi włącz.. Nie wiem czy to ona taka maruda się zrobiła czy moje nerwy już na wodzy się utrzymać nie mogą.. w każdym razie hormony mi buzują i rozpierduchę robię wkoło :(

11 lata 6 miesiąc temu #683554 przez karolinkanice16
Mój A. zrobił mi przepyszną wiosenna jajecznicę, pojadłam sobie :), a ja w piątek mam ostatnie usg i też się dowiem co i jak :).

A ty dziubasek masz jeszcze usg? Ile ogólnie miałaś bo tu u mnie się wszyscy dziwią że ja miałam razem z tym piątkowym co będzie 5 albo 6, i w dodatku połowa z nich w 4d.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683559 przez bea2a
Cześć dziewczyny :)

Wreszcie udało mi się przebrnąć przez weekendowe zaległości. Sporo napisałyście.

Patrysia gratuluje dzieciątka :)

Qltoorka ja z tej jesiennej marchewki dopiero wiosną robiłam słoiczki bo marchewka była zakopana w ziemi w piwnicy babci i w związku z odkopaniem trzeba było coś szybko wymyślić. A było jej na prawdę sporo. Zamówiłam sobie 20szt. tych małych słoiczków 130ml i 10 szt. 200 ml. Mam działeczkę, na której jest sporo warzywek i owoców, więc na pewno wszystkie zapełnię. Dzisiaj jeszcze muszę udać się do piwnicy i posegregować duże słoiki na kompoty itp.

Dzisiaj się jakoś słabo czuję. Nie mogłam z łóżka wstać, chociaż zawsze ok. 7:30 jestem już na nogach, to dzisiaj o 10:00 się zwlekłam i boli mnie żołądek. Przeczyściło mnie i czasem mnie jeszcze pobolewa. Wczoraj jadłam na chrzcinach córki szwagierki świeże sałatki i może coś mi zaszkodziło. Taka słaba jestem jakaś...

Nikaa moja mama przytyła w pierwszej ciąży 9 kg a drugiej 11 kg. Ja teraz mam na plusie 7 kg. Ale czuję, że do tych 9 kg maksymalnie dobiję bo w końcu malutka rośnie. Ile przytyjesz i jaki masz duży brzuch to jest kwestia indywidualna. Najśmieszniejsze jest to, że po porodzie też każda inaczej gubi te kilogramy. Niektóre mimo, że przytyją 15-20kg, to po porodzie zostaje im jakieś 5 kg do zrzucenia a niektóre tyją 9 kg i tyle samo im zostaje. Nie wiem jak to działa.

Co do bioder, to mi nie grozi raczej CC bo moje są szerokie. Mam tylko nadzieję, że nie będę miała innych wskazań do CC. Bardzo chciałabym rodzić naturalnie.

Wczoraj mężuś zrobił mi zdjęcie na chrzcinach. Brzuszek też mi ładnie urósł :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #683564 przez Joanna89
Matko bea2a gdzie Ty te dziecko schowałaś :P mój brzuch mi sięga juz pod brode jak siedzę hahaha

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka