- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak na marginesie mi moja gin ostatnio mówiła, że waga i rozmiar brzuszka nie ma wpływu na wielkość i wagę maluszka. to wszystko zależne jest od wydolności łożyska. Podobno często jest tak, że kobiety które przybrały dużo kg rodziły niewielkie dzieci tak np. moja siostra przytyłam 30kg jest osoba z tzw grubsze kości i jej mały miał 2800 a urodziła w 41tc, znajoma ostatnio urodziła córkę w 39tc z waga ponad 4kg a miała tylko brzuszek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
siwa342 śliczne foto, w końcu się ujawniłas, piękna mamusia z ciebie
magdalenagal pomysł z drzewkiem nieziemski ale jeszcze lepszy jest twój trucht świński matko posikam się, ty to masz pomysły
agniesia jaki uroczy Sewerynek, ale robisz smaka na dzieciaka- już się mojego nie mogę doczekać
Qltoorka witaj w klubie kochana, mi pomogły czopki posterisan, ale nadal mam problemy z zaparciami:/ już nie moge sie doczekać powrotu do formy sprzed ciąży, już mnie te dolegliwości związane z ciążą przytłaczają
karolina_p123 śliczny brzusio no i jest różnica w tych kilku tyg, rośniemy
Joanna89 śliczne te twoje fotki, i pomyśleć ze jeszcze niedawno miałaś głuptasie dołki z powodu wyglądu!
bea2a urósł ci ten brzunio, jeśli chodzi o wielkość brzuszków to jesteś chyba naszym rodzynkiem lipcowym z mini brzusiem
ehh my też dziś na wizyte i odbieramy wyniki badań,
co do wagi to właśnie dziś ten dzień, dzień ważenia- mam nadzieje że nie padne z wrażenia
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka, która mi firmę z firankami. Ma mi zaproponować coś do pokoiku Martynki. Wstępnie umówione jesteśmy na roletę rzymską z dodatkowymi dziecięcymi zawieszkami, które później można zdjąć. Zobaczymy na czym stanie.
Muszę w końcu spakować tą torbę do szpitala. Wszystko prawie uszykowane, tylko leży w szufladzie komody i trzeba spakować, żeby w razie W nie było problemu. Brakuje mi tylko tej wody z dziubkiem i czegoś na wyjście dla córci.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Joanna z tym głodzeniem to już w ogóle dziwna wypowiedz - hahaha na to bym nie wpadła by komukolwiek tak powiedzieć ( niezależnie od sytuacji, stanu itd.)
tak a propo tematu, że tatusiowie mówią już o kolejnych dzieciach - to mój małżonek potwierdza regułę - tzn. już od jakiegoś czasu daje znaki i sygnały, że chyba na jednym nie skończymy co ... najogólniej był zachwycony moim snem, w którym mieliśmy 4 synów ale jak patrze jak się cieszy z ruchów Mikusia i widzę jego minkę jak patrzy na ekran na USG wiem, że autentycznie jest przeszczęsliwy
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
No i jak te dzisiejsze wizyty????? Nikt nie rodzi ?????
Jamajka to co opisujesz to syndrom dwulatka, my to przechodzimy od paru tygodni... Powiem ci tylko tyle to dopiero poczatek (u nas byl placz, marudzenie, plucie, gryzienie, rzucanie zabawkami i ogolnie Miss chciala pokazac na co ja stac-mysle ze jeszcze duzo przed nami). My tlumaczymy ze zle robi ale jak juz ostro przegina to dostaje klapsa w dupsko albo jakas kare- Teraz Jest we wszystkim na nie(prosze zeby posprzatala zabawki- ona nie, sama to zrob(wiec ja karton i chowam wszystkie), mowie idziemy na spacere- ona nie chce isc(zostawiam ja z tata i ide sama)itd BADZ TWARDA
A mnie moja piczka lekko zeschizowala, od rana walnela jeden szpagat i na tym sie skonczylo , dalam jej troche czasu(ona tez w koncu moze miec dzien lenia ) poszlam z Miss na mini drzemke ale po przebudzeniu dalej cisza czekolada-nic, ciasteczko-nic... Dopiero jak zjadlam dwa jabluszka to sie jasnie panienka laskawie ruszyla ... A my juz we trojke siedzielismy i pukalismy w ten brzuch
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
A mały mi się tak wierci że nie idzie wysiedzieć, w dodatku ma czkawkę .
W ogóle jakiego mamy wścibskiego sąsiada. Przyjechał nam facet z sky dzisiaj przewiesić satelitę bo okazało się że tam gdzie była, to nie mogła być mimo że przy wprowadzaniu zapewniali Nas że można -.- no ale dobra. I wybiega stary dziadek i z mordą do mojego A. że ta satelita tu nie może wisieć że mamy się podłączyć do tej obok a zaraz gada że ta też będzie ściągnięta i dzwoni do zarządcy osiedla, a ten mówi że normalnie możemy mieć satelitę to wywarł na nim taką presję, że zarządca powiedział że nie możemy mieć satelity, ale i tak montujemy no sorry tamci obok mają cały konwektor zajęty a my potrzebujemy i tak satelitę bo mamy polską telewizję a chłop z sky ale polak , i nam podłącza ale mówi że mamy skya, to ten dziadek wpadł w jakąś furię i się wykłóca dalej, poszedł do auta potem do domu a jego żona dalej luka przez okno ;/. Jakby mu coś ona przeszkadzała ... niech się buja.
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Donoszę co następuje- w czwartek mogę się rozpakowywać. Mam tylko do czwartku brać fenoterol a potem już nic. Gdyby się zaczęło coś dziać mam truchtać (zgadnijcie jakim truchtem) do gina. Mam się nic nie martwić jak mnie weźmie przez weekend bo gin ma dyżur w naszym szpitalu. Jeśli do poniedziałku nic się nie wykluje (a ja czuję że mnie nie ruszy) to w poniedziałek dostaję skierowanie i rura do szpitala. Najpóźniej 28 czerwca będę już Mamą
Pan Doktor pobrał próbki na GBS (przypomniało mi się czemu anal nie wchodzi w rachubę). I zważył Syna. A w zasadzie Klocka- 3100 gram wg. pomiarów USG A szyjka zamknięta. Także wsio all right.
W związku z tym pytam: Czy jako czerwcówka (nie mogę się przyzwyczaić...) będę mogła się z Wami kolegować?
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
Mała waży ok 2400g wszystko ok,wód dużo ale mam bardzo krótką szyjkę.... mam leżeć do góry nogami 2 tyg żeby jeszcze ponosić,chociaż jak mamie zdałam relacje to powiedziała że też niby miała krótką a urodziła tydzień po terminie
dostałam próbkę do sanepidu na te gbs i jutro bede startować aby jeszcze mi przyszły w razie czego przed porodem,chciałabym urodzić trochę wcześniej bo już mam dosc ale te 2 tyg niech se jeszcze posiedzi
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
siwa, byle do ukończonego 37 tygodnia, a potem mogą się już wykluwać
A Patrysia coś się odzywała...? Kurczę, od porodu minęło już kilka ładnych dni... Mogłaby coś skrobnąć jak się czują...
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Siwa to nogi do gory i odpoczywaj kochana... ty masz 14kg ja przed kupa z 16(jak nic bede miec ponad 20 na pulsie )
Karolinknice a macie w kontrakcie napisane ze mozecie zamontowac antene???? Bo my kiedys tez mieszkalismy kolo takich debili co sie do wszystkiego czepiali i okazalo sie ze jak w kontrakcie z landlordem nie mamy adnotacji na temat anteny to nie mozemy miec anteny(wyprowadzilismy sie po miesiacu)
Kaska blagam wytrzymaj chociaz ty do lipca
Jak tak wszystkie zaczniecie rodzic w czerwcu to tu kurna sama zostane w lipcu
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Zrobiłam sobie kanapki bo straciłam nadzieję na powrót męża z pracy, a ten mi pisze, że niedługo bedzie obiadu nie wcisnę, wiec będzie jadł sam.
Kontaktowałyście się z dziewczynami, które nie dają znaku życia?? Bo w tabelce tłum a połowa ucichla...
Kutfffa coś się z siecią posrało, ani nie zadzwonie ani smsa nie wyślę. Dobrze, że nie rodzę bo bym nie miała jak po pomoc zadzwonić
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ha a nie mówiłam ... skończy się na tym, że wszystkie rozpakujemy się w czerwcu :P