BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684521 przez NataliaK
O matko! Marta jak to juz się wypakowałaś? GRATULACJE!! w szoku jestem normalne!

joanna śliczne ciuszki kupiłaś :)

ja wróciłam z wynikami GBS "hodowla ujemna" :woohoo: więc się ciesze bo myslałam, że przez łykanie antybiotyku coś mi się przypląta.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684524 przez Qltoorka
Buahahaha, ale Ci się żarcik udał.... Niedobra Ty... :) Wszystkiego dobrego dla małego Michałka i Jego Mamy :) A ja już chciałam w tabelkę wpisywać :P

11 lata 6 miesiąc temu #684526 przez judytejsza
Marta27 reakcje jak najbardziej pozytywne, no to gratulacje dla siostry, a Ty jeszcze pobadz troche w dwupaku;)

11 lata 6 miesiąc temu #684527 przez NataliaK
marta no ładnie ale żarcik ;p myślałam, że Ty i tak teraz rozmyślam, że jak na 35 tc to duuży chłopak hehe

11 lata 6 miesiąc temu #684529 przez magdalenagal
O w mordę! Zobaczyłam Michała i myślałam że urodziłam! :P

Mam spuchnięte nogi aż mnie to wkurza. I żeby było mało to nad dziurką z kolczyka nad pępkiem zapierdzielają dwa piękne czerwone rozstępy. Na parę dni przed porodem. WHY GOD WHY?!?

11 lata 6 miesiąc temu #684531 przez dorkiszon
Mi już troche zeszła opuchlizna ze stóp , bo wymoczyłam w ziemnej wodzie. Powinnam sie położyć z nogami do góry, ale ja i leżenie.

11 lata 6 miesiąc temu #684538 przez Nikaa
gratulacje dla Mamy Michała :) śliczny :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #684539 przez Joanna89
słodkie chłopczyk !
Ja byłam w tesco po bułki bo mi się zachciało bułki...zamiast bułki wsónęłam za to Grześka XXL i milky weya :D i tak sobie bułek pojadłam a takie fajne cieplutkie,świeżutkie:)

11 lata 6 miesiąc temu #684548 przez siwa342
karolina_p123 niby to rozchodziło mi się o to że tu ci wszedzie wychodzi tygodniami maluto a łożysko dużo,ja to nieraz się zastanawiam jak oni to mierza i sprawdzają a jak to się potem sprawdza w rzeczywistości. I cos ty taka wyczulona:) żadnych podtekstów nie miałam namyśli

siedze i wiatraczek włączyłam bo nie daje rady żadnego wiaterku :(

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684555 przez Marta27
Ja jeszcze planuję pozostać w dwupaku przez jakiś czas mam nadzieję że mi się uda.

My jutro idziemy do pani doktor i zobaczymy jak tam Hubert ma się w brzuszku.

A ja dziś na nogach od 5:30 jakoś nie mogłam spać a o 7 dostałam wiadomość że moja siostra dostała skurczy i zbiera się do szpitala ale najpierw musi umyć głowę. Byłam w szoku

A tak szczerze to ja bym chciała znać datę porodu przygotowałabym się na przyjście małego psychicznie

Ja dziś trochę połaziłam po centrum handlowym a teraz bolą mnie nogi a Hubcio rozrabia w brzuszku

Widzę że żarcik mi wyszedł ale przyrzekam że już więcej nie będę takich kawałów robić

Aga narobiłaś mi apetytu na te frytki a ja dziś na obiad jadę do teściowej

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #684558 przez karolinkanice16
Marta27 no żarcik się udał :) Gratulacje dla mamusi i synka :) :kiss:

A mnie właśnie przeczyściło i w ogóle dziwnie się czuję jakoś słabo.

11 lata 6 miesiąc temu #684577 przez Qltoorka
karolina_p123, ja tez nie kumam jak oni Ci to łożysko określili na 39/40 tydzień (i nie że Ty sobie coś wymyśliłaś sama od siebie)... Ja po raz pierwszy tylko słyszę, że łożysko można określić wg tygodnia... Ale lekarzem nie jestem, opieram się tylko na tym co wyczytałam podczas ciąży i co mnie spotyka... U mnie na USG za każdym razem określali wiek łożyska wg stopni I, II lub III. Ja mam III stopień dojrzałości...

11 lata 6 miesiąc temu #684578 przez askan2
Witam się i ja :)

Joanna89 piękne łowy :), ale uważaj zakupy w second handach uzależniają :P

siwa342 wszystkiego naj z okazji rocznicy :), kochana i nie jestes sam, nie zapominaj o lokatorce w brzuszku :blush:, a mąż czy przypomni sobie czy nie ;) e tam WAŻNE ŻE KOCHA :laugh:

karolina_p123 i Ty czerwcówka :P a tak poważnie nie ważne kiedy urodzimy aby tylko Nasze dzieci były zdrowe TO NAJWAŻNIEJSZE

Marta27 To nas wkręciłaś Ty wredoto :P Oczywiście zdrówka dla siostry i maleństwa :)

magdalenagal spoko loko nie jesteś sama mi takie piękne też 2 :P czerwone okazy zapierdzielają nad pępkiem od paru dni, a pod pępkiem hmmm niestety więcej niż dwa :ohmy: i też wylazły dopiero parę dni temu

Mamki co już wiecie kiedy urodzicie trochę Wam zazdroszczę.. ja z tych osób w gorącej wodzie kąpanych i też lubię wszystko wiedziec czarno na białym co i jak... a Mój kochany synek dalej siedzi wysoko i mamcia jeszcze nie miała ani jednego skurcza...
W czwartek ostatnia wizyta u gina i ktg zobaczymy jak tam sytuacja, nie wykluczam że może położyć mnie do szpitala (przez to ciśnienie) ale powiem wam że nie marudziłabym bo w szpitalu jakoś bezpieczniej się czuje :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684588 przez karolina_p123
siwa342 qltoorka co do dojrzałości łożyska to też mam III stopień a jeśli chodzi o ten "wiek" 39/40 tc to podobno wynika on z tych mikrozwapnień, bo takie objawy starzenia się" występują mniej więcej w tych tygodniach ciąży. Ja też specem nie jestem ale teraz tyle tego się czyta na temat przedwczesnych porodów, powikłań, niedotlenień, stanów przedrzucawkowych, paciorkowców itd że człowiek boi się ażeby jakiekolwiek cholerstwo zagrażające życiu dziecka się nie przypałętało...

11 lata 6 miesiąc temu #684607 przez Qltoorka
No tak, tak, wiadomo, że nie warto bagatelizować uwag, że może się wcześniej urodzić... Choć w sumie ja się dziwię, że nam to tak szybko idzie...Jak podczytywałam wcześniejsze miesiące na forum to ledwo jedna-dwie urodziły we wcześniejszym miesiącu, a u nas to idzie jak burza... A wśród moich znajomych to wszystkie raczej przenoszą, niż wcześniej rodzą....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka