BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684970 przez moonia154
Agniesia tak pięknie piszesz na temat ciąży i porodu... Jestem Twoją fanką, nie wspominając już o Sewerynku, w którym jestem zakochana :kiss: Powinnaś chyba prowadzić warsztaty dla ciężarówek, jak również dla kobiet po porodzie, które źle wspominają ten okres :)
Karolinap jestem z Tobą, przed lipcem nigdzie się nie wybieram :laugh: Jak widziałam tabelkę, to mnie zmroziło, że kilka lasek, które miały termin po mnie, są już po porodzie :ohmy: Powiedziałam już mojemu synusiowi, że do lipca go nie wypuszczę, niech sobie nie myśli :lol:
Karolinkanice śliczna z Ciebie ciężaróweczka :cheer: Trzymaj tak dalej, Kochana :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684986 przez kasiak
Agniesia aż chce się ciebie czytać :) dziękuje, ze znajdujesz dla nas czas i chcesz się dzielić doświadczeniami :laugh:

Jaka jestem zmulona ostatnio. Co kilka godzin mam napady drzemkowe, ziewam oczy mi się same zamykają ale nie mogę zasnać. :angry: czasem mam tak, że muszę wstać i cos zrobić, nawet jak nie bardzo mam czym ręce zająć to tylko przekladam różne rzeczy z miejsca na miejsce, a potem nagły spadek mocy i padam na pysk :huh: i co chwile glodna jestem. Nawet jak czuje się pelna to i tak co chwilę cos skubię, jakieś ciastko, jablko, ogórka itp końcówka ciąży jest bardzo dziwna :unsure:
Teraz też niby jestem śpiąca, ale jak się chwilę położyłam to od razu mi przeszło i zrobię sobie ziółka na sen, może jakąś grzankę zjem.

Aha i mężu uruchomił hamulec w wózku. Cos postukał, pomacał, docisnął...niewazne, ważne, ze dziala :)
Do jutra babeczki :) może w końcu będę w dobrej formie.

11 lata 6 miesiąc temu #684999 przez agniesia
Jest godzina 2:35, ją właśnie skończyłam karmie glodomora Seweryna:-) Jeszcze troszke na Niego popatrze i sama się kładę, bo oczka same mi się kleja:-)
Choć człowiek senny to i tak mam mnóstwo siły i miłości, żeby poczekać aż Seweryn pierwszy zasnie:-)
Kolorowych snów ciężarówki i niech śnią się Wasze Aniolki w brzuszkach:-)

11 lata 6 miesiąc temu #685000 przez karolinap
Agniesia Jest godzina 3:11. Przeczytałam Twój wpis i... aż siara poleciała :) apieknie piszesz o swoim Synusiu :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685043 przez judytejsza
Witam wszystkie mamusie;) w koncu sie wyspalam....u mnie zapowiada sie dzis znow upal takze. sie nigdzie nie ruszam nawet...

Agniesia wspanialego masz synka, cieszymy sie razem z Toba z niego i zyczymy jeszcze wiecej milosci i radosci

Karolinap. Mam nadzieje ze rowniez dotrwam do lipca z wami , tak by bylo nsjlepiej , chociaz tu zdaje sie na mojego synka i nature, co ma byc to bedzie, nawet jak urodzi sie w czerwcu to nie zmieni faktu ze bede dalej z lipcoweczkami ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685045 przez Joanna89
Karolinap podaj przepis na te napój truskawkowy :)
My już po basenie, biorę się za porządki bo mama ma wpaść :)
na dworze upał...:)
Spałam dziś całą noc bez siusiania:P

11 lata 6 miesiąc temu #685098 przez kaska1982
Hejka :)

U nas też upalnie już teraz mimo ze jest troche po 9 :P w ubiegłym roku to bym wszystko oddała za taką pogodę, ale teraz troszkę mi przeszkadza, bo jest za gorąco na spacery i żebym gdzieś poszła. Muszę czekać do wieczora żeby pojsc z S na spacerek. Wczoraj pod wieczór wzieliśmy pieska nad jeziorko, kochany szalał jak dziki i nie chciał wracac. W wodzie było mu najprzyjemniej i mimo późnej pory ludzi w wodzie mnóstwo. Sama bym chetnie pobyła w wodzie ale już teraz na koncówce ciąży nie bede ryzykowac :) wystarczyło troszkę stopy schłodzić :) Dzis może też sie wybierzemy choć to zależy kiedy mój ukochany wróci z pracy a to nie zapowiada sie zbyt szybko :(

Agniesia jak sie czyta twoje wpisy to jakos człowiekowi lżej na duszy i mniej sie stresuje tym co nastąpi juz niedługo :) Jesteś naszym wsparciem a Twój synio natchnieniem i pocieszeniem :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #685116 przez agusiaa26
Karolinap ale zrobiłaś smaka na truskawki!! ide zaraz kupie i zrobie takie cudo jak na twoim zdjeciu :)

agniesia tak sie napatrzyłam na wasze fotki że aż dzisiaj śniło mi się że tule mojego syncia troszke pulpecik był bo miałam do czego sie przytulić, sen był taki realny :):)

Joanna89 normalnie motorek w dupce masz ;), ja dopiero wstałam trzeba na zakupy się zbierać, szkoda że mężuś pracuje do 14 a do końca tyg od rana do 18 :dry:
znając życie w weekend podoga będzie dupna, cały tydzień patelnia, przychodzi weekend i deszcz:/

11 lata 6 miesiąc temu #685120 przez Nikaa
Karolinap właśnie dawaj przepis :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #685144 przez karolinap
Kochane moje to są rozgniecione widelcem truskawki z cukrem i śmietaną tylko :)
Po prostu na dole szklanki wlalam bez śmietany a później delikatnie wlewalam ze smietana zeby warstwy się nie pomieszały, zostawiłam po jednej truskaweczce do dokoracji i polalam na górze kilka kropelek śmietany. To tyle :) zwykły koktajl truskawkowy tylko ładniej podany ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685156 przez Nikaa
wygląda naprawdę ekstra :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #685171 przez moonia154
Siemka :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No, ale dzionek jest piękny, tylko bardzo gorąco, więc znowu posiedzę w domu... Pozdrawiam Słonecznie :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #685205 przez Joanna89
Agniesia26 no u mnie od rana na pełnych obrotach :) Byłam z mamcią na targu kupiłam jeszcze jabłek zrobię potem mus truskawkowo- jabłkowy i arbuza:)
Kupiłam też koszulkę ciążową po porodzie z mleczną krówką na przodzie hihi, a mama kupiła mini piżamkę dla Alicji :P

:laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #685216 przez NataliaK
A ja wstałam pełna energii i planów na dzień dzisiejszy ale szybko mi minęło, zdążyłam tylko pranie zrobić i powiesić na balkonie i poczułam dokładnie dzisiejszą temperturę za oknem. Normalnie wstanę pochodzę chwilę i już mi słabo :( uszykowałam sie bo chciałam po zakupy wyjść ale już zadzwoniłam do męża, że nie dam rady i żeby on zrobił bo boję się sama w ten upał wyjść. Moją wizytę na KTG chyba też zaraz odwołam bo boję się sama autem jechać a mąż niestety dziś poza Poznaniem pracuje...pierwszy raz mam aż taki kiepski dzień ale w sumie chyba jeszcze takiego upału to ni było u nas...czuję się przez to okropnie! :(

11 lata 6 miesiąc temu #685222 przez judytejsza
Nataliak. Moze lepiej zostan dzis w domku, nic sie nie stanie jak pewne rzeczy dzis sobie odpuscisz, ja tez nie wychodze nigdzie bo chyba bym padla, uwazaj na siebie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka