BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #685342 przez agusiaa26
Moonia154 ja też tam zamawiam, wychodzi o wiele taniej! Dziś juz mam zamowienie do odbioru :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685350 przez osobka85
Hej brzuchatki:)

u mnie dzisiaj pogoda całkiem przyjemna- ciepło, ale bez upału, więc byłam dzisiaj na bazarku i obkupiłam się w witaminki- truskawki, arbuz i nektarynki :D i oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam Jaśkowi ciuszki, tym razem już raczej jesienne :)

nala- nie martw się dziadem GBSem- ważne, że się wie że ma się te dziadostwo. Dostaniemy antybiotyk i będzie OK :)

agusiaa- nie kuś piwkiem!! też mi się marzy takie zimne prosto z lodówy.... ale tak jak mówisz- to raczej marzenie na przyszły rok... teraz zostają soczki i koktajle owocowe :)

a ponizej dzisiejsze łowy. Co prawda ciuszki nie są po 1 zł jak u Was, ale facet ma naprawdę dobre jakościowo i w ogóle niezniszczone rzeczy :) a w sobotę ma mieć kolejną dostawę :D

synek- Jaś <3

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685362 przez kaska1982
Dziewczyny pisałam Wam wczoraj, że miałam skurcz w pośladku i udzie kiedy siedziałam na toalecie. Myślałam że to jednorazowe, ale niestety :/ Wczoraj wieczorem i pół nocy mnie trzymało, ból w posladku i udzie ciągnący sie do łydki, a dziś jest jeszcze gorzej. Skurcze łapią mnie co chwilę, jak leże na boku to na chwilkę przechodzi ale gdy próbuje wstać to znowu masakra. Podczas chodzenia i siedzenia to łzy mam w oczach. W dodatku brzuch mnie boli :( Przeszukałam cały internet i w sumie nic ciekawego sie nie dowiedziałam, bo wszyscy polecają leki, które i tak biorę, do położnej nie mogę sie dodzwonić a lekarza w przychodni juz nie ma...

Sorki za marudzenie ale musiałam sie wyżalić...

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #685366 przez moonia154
Agusiaa26 to Wy niezłe spryciule jesteście :laugh: Ja tu się wykosztowuję w tych naszych aptekach, a Wy cichaczem oszczędzacie :) Też tak będę musiała zrobić! A jak jest w przypadku leków na receptę? Też można u nich zamawiać?
Ja dałam ciała z Fenoterolem, bo pani doktor przepisała mi dwa opakowania, a ja nawet jednego nie zużyłam i jestem o 14,70zł w plecy :angry: Osobiście, może bym się kapnęła, że coś jest z ilością nie tak, ale to mąż mi wykupywał recepty i teraz leży całe opakowanie Fenoterolu (nie liczę zaczętego, którego też mam już nie brać) :angry:
Osóbka85 fajne ubranka wyhaczyłaś :) U nas nie ma ciekawych lumpków, więc, niestety, nie kupuję :ohmy: Ale lodowatego browarka to i ja bym się napiła :laugh: Wczoraj od męża spróbowałam dosłownie łyczka i uciekłam, bo bałam się, że mi posmakuje, jak za dawnych czasów i wypiję mu całego :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #685368 przez magdalenagal
Kasia spróbuj obolałe miejsce potraktować gorącym prysznicem, mnie tak Uni poradziła i magnez ofkors i pomogło. I na pewno rozmasuj (na tyle na ile sięgniesz) to miejsce.

11 lata 6 miesiąc temu #685370 przez kaska1982
Madziu dzieki, spróbuje napewno :) spróbuje wszystkiego co moze pomóc, chociaż właśnie znalazłam artykuł, że to może byc spowodowane uciskiem dzidziusia na nerw i oznaka zbliżającego sie porodu :cheer: :cheer: :cheer:

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #685373 przez Joanna89
Wypuścić męża do sklepu po soki....hihi

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #685375 przez nala
osobka85, fajne te ciuszki wyhaczyłaś. GBSem jako takim się nie przejmuje, tylko zaczęłam się ździebko stresować żeby był odpowiednio wcześnie w szpitalu. W szkole rodzenia mówili nam, że jak się ma GBS i wody odejdą to trzeba od razu jechać. Mam tylko nadzieję, że to nastąpi jak mój mąż będzie w domu :) bo z pracy to nie wiem kiedy dojedzie :)

Już od dłuższego czasu chodzi za mną zimny desperados cytrynką :) mniam! ale cóż, trzeba zacisnąć zęby i sie wystrzegać :)

11 lata 6 miesiąc temu #685376 przez moonia154
Kasiu ja też bym zrobiła tak, jak radzi Madzia- gorący (ale nie przesadzaj!) prysznic, masaż i magnez, bo kolejnych prochów chyba nie warto brać. A jak by to nie pomogło, to lekarz lub IP (czego Ci jednak nie życzę!) 3mam kciuki, żeby przeszedł ci ten ból i, żebyś szybko stanęła na nogi :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #685379 przez nala
kaska1982, właśnie miałam Ci napisać że to może być to. Moja sąsiadka tak miała. 2 dni bolał ją brzuch itp, podobne objawy jak Ty opisujesz i na kolejny dzień poczuła się dobrze, ale za moment wody jej odeszły. Także bądź zwarta i gotowa w razie czego :)

11 lata 6 miesiąc temu #685381 przez dorkiszon
Te skurcze sa okropne mnie dziś próbował złapać, ale szybko zareagowałam i udało mi sie uniknąć w tej samej nodze co ostatnio zauważyłam, że jak mam poduszke miedzy nogami to wtedy po jakims czasie jak sie obrócę to zaczyna mnie łapać. Tak to nic mnie nie skurcza :), a teraz troche olałam magnez, bo mnie mdliło, a łykałam znowu spargin i zobaczyłam w ulotce te skutki uobczne i olałam ten aspargin i przestało mnie mdlić i kręcic się w głowie. Najlepsze, że skurcze brzucha mam mniejsze ciekawe to jest.

11 lata 6 miesiąc temu #685385 przez dorkiszon
Weźcie juz nie stresujcie tymi porodami, bo ja od wczoraj mam doła cały czas myślę o porodzie i się jak nie wiem boję. Ze strachu, aż mi zaparcia przeszły :D

11 lata 6 miesiąc temu #685405 przez magdalenagal
A mnie się skurcze łydków cofnęły. Tylko mi dupa cierpnie jak leżę na boku :-)

11 lata 6 miesiąc temu #685414 przez Nikaa
odebrałam wyniki na paciorkowca - na szczęście wszystko ok :) ja po zakupach leże i piję domowy kompocik mniam

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #685416 przez Joanna89
nikaa to super:) Ja robię w piątek :) kompocik truskawkowo-jabłkowy też się chłodzi w lodówce:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka