BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #685619 przez agniesia
Hey ciezarowki:)
My dziś byliśmy na kontroli u neonatologa. Seweryn zdrowy, jednak przybral tylko 30 g, a powinien min.na tydzień 100 g. Mam Go karmić mlekiem sztucznym, bo z piersi malowartosciowe. I mam Go karmić co 1.5 godziny, właśnie próbowałam Go budzić, a on nawet oczek nie otworzył. Jednak będę się starać Go często karmić, nawet jakbym miała spać po 30 min. Dlatego dziewczynki, ją mam mnóstwo pokarmu, ale jest pełnowartościowy, więc dudkiem idą w kąt, a mleko sztuczne pijemy. Pozdrawiamy ciocie:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685621 przez Qltoorka
Nawet bym nie pomyślała, że mleko matki może być zbyt małowartościowe... Przecież tyle się bębni właśnie o tym, że nic nie jest w stanie podrobić najlepszego pokarmu dla dziecka-mleka matki... agnesia, czyli co, masz całkiem przejść na mleko modyfikowane i cycki odstawić?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685625 przez dziubasek
To calkiem normalne i ogolnie bardzo czeste sa przypadki ze mama ma pelno pokarmu ale malowartosciowego i dziecko nie przybiera na wadze...(nie wiem dlaczego tak sie dzieje ani co jest tego przyczyna ale znam wiele takich mamusiek ktore musialy przejsc na mleko modyfikowane bo dzidzia sie nie najadala lub wogole nie przybierala na wadze)

Tak sie zastanawiam do ktorego tc podaje sie te sterydy na rozwoj pluc???? Wiecie lepeij wiedziec bo z tymi debilami tutaj nigdy nic nie wiadomo :angry: ...

11 lata 6 miesiąc temu #685630 przez Kasik88
dziubasku no dziś cały dzień bez pampka, podczas snu sucho, na noc dostanie tylko no i dwa razy zlal się w majtki, a przed chwilą ładnie do nocnika zrobił i dostał nagrodę :) i jest zadowolony :) a w ten upał tu to z szkoda mi go trzymać w pampersie - szkoda jego klejnotów :P

pasal supper, że się odzywasz i że z dziewczynkami wszystko ok. A co do diety to po troszku normalnych rzeczy musisz jeść, żeby Małe się przyzwyczaiły, i później nie miały problemów z brzuszkami.

Maty używałam też od pierwszych dni i Alkowi bardzo się na nich podobało, bo miałam dwie na zmianę. Tak jakoś się złożyło, że dostał takie prezenty.

11 lata 6 miesiąc temu #685637 przez Joanna89
Dorkiszon- ja wypiłam Karmi czyli 0,5 %
Qltoorka dziękuję :)

My zmykamy na ognisko :)

11 lata 6 miesiąc temu #685643 przez agniesia
Póki co cycki idą w kąt i pijemy mleko sztuczne, najważniejsze aby przebierał na wadze:-)

Dziecku daje się sterydy na pkucado 36 tygodnia ciąży, bo wtedy jeszcze jest 8 miesiąc, no i jego płuca nie są rozwinięte...Ją dostałam sterydy w 34 tygodniu ciąży.

11 lata 6 miesiąc temu #685645 przez siwa342
pasal super że u was wszystko ok,czekamy na zdjęcia córeczek :)

Ja się strasznie czuje jest mi po prostu słabo-nie wiem czy mi jakis witamin nie brakuje,myslalam ze morfologie bede miala gorsza ale miałam min zaniżóne wyniki

Na dodatek dowiedziałam się że znowu mi zwolnili nastepna kolezanke z pracy a ta co zostala jest do odstrzału tylko znajda następną,oni już 2 razy skład wymiwniali,dobrze że wkońcu zaciążyłam i mam ich z głowy ale szkoda mi tej dziewczyny bo dawała rade a ta co narazie została bez niej nawet paragonu nie umie wystawić ...

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #685646 przez pasal
Jakoś byłam zajęta siedzeniem w szpitalu, lataniem po urzędach i opłakiwaniem, że wszystko jest nie tak. Pytałam pielęgniarek na noworodkach czy mogę już jeść coś innego niż gotowane mięso, to zjechały mnie jakbym zapytała czy mogę wypić piwo i jechac do MCdonalds.. Pani powiedziała, że one są za małe i muszę się poświęcić. Ale ile wart jest taki pokarm? Ja chyba nie dam się zwariować i mimo zakazów zacznę jesc normalnie. Dziewczyny i tak są dokarmiane mieszaną ( 4 posilki moje 4 mieszanki) więc jak bede widziała, że cos im szkodzi to z tego zrezygnuję. A przecież kiedyś i tak będę musiała sprobować.

Poniżej moje kruszynki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685651 przez moonia154
Agusiaa26 dzięki za cenne wskazówki- na pewno się przydadzą, zwłaszcza w dobie kryzysu, kiedy trzeba oszczędzać, zważywszy, że dzidziuś jest tuż tuż :ohmy:
Agniesia już niedługo Sewerynek urośnie jak na drożdżach :) Tylko lipa, że mleko matki może być mało wartościowe :unsure: No, ale całym swym serduchem jestem z Wami :kiss:
Pasal super, że się odezwałaś, no i, że wszystko ok :) Tyle czasu Cię nie było, że już się martwiłyśmy :ohmy: Czekamy z niecierpliwością na fotki Księżniczek :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685653 przez siwa342
pasal koleżanka jechała tak jak ty i się skonczyło na tym że miała bezwartościowy pokarm i była strasznie słaba,lekarz sam kazał jej już pierś odstawic bo nie było sensu

Słodziaki :):):) jejku jeszcze troszkę i bede miec też taką kruszynkę,ale ci zazdroszczę (no szpitala i tego ze muszą tam jeszcze zostac to nie ale to że już są z tobą )

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #685658 przez karolinkanice16
Pasal śliczne dziewczynki, super że rosną i wszystko jest i fajnie że napisałaś :)

Ja opierniczyłam całą paczkę rzodkiewki, potem ryż curry i teraz trochę wafelków B)

11 lata 6 miesiąc temu #685662 przez dziubasek
Pasal sliczne sa- ja tez juz chce !!!!!! Ja zaczynalam od rosolu, pomidorowki, makaron z delikatnym sosem i kurczakiem, a na sniadanko i kolacje jadlam tosty z serkiem i szyneczka- jedz kochana bo z glodu padniesz a teraz musisz miec podwojne sily:)

11 lata 6 miesiąc temu #685663 przez wunia1984
Pasal śliczne Kruszynki :) Gratuluję podwójnego szczęścia :)

11 lata 6 miesiąc temu #685669 przez moonia154
Pasal wreszcie się doczekałam, żeby zobaczyć Twoje Skarby :laugh: Są po prostu przeurocze! Takie Maleństwa... :) Wyściskaj i wycałuj je od lipcowych ciotek! :lol: :kiss: :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #685695 przez dorkiszon
Gabrysia jakaś wnerwiona :D kochane.
Joanna to przepraszam ,a to karmi to już tak na laktację ?
Kurcze z tym karmieniem niezłe jaja, że pokarm niewartościowy.
Pasal ty się troche wyluzuj ,a te co cie zrypały niech same jedzą gotowane próbuj po troszku innego jedzenia i zobaczysz jak sie dzieci będą zachowywały.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka