- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja też się boje porodu.. nie wiem czemu ale przeraża mnie bardziej niż za pierwszym razem. Mimo iż pocieszam się, że wieloródki zazwyczaj rodzą szybciej.. to i tak jestem zdruzgotana na samą myśl odejścia wód płodowych, tego, że będę rodzić sama, tego, że bez znieczulenia (choć zastanawiam się czy nie dać w łapę anestezjologowi i mieć alternatywę, że w razie Wu przyjedzie).. nie wiem, jakoś ja nie czuję się jeszcze gotowa na ten poród. Wszystkie już chcecie mieć Dzieciątka przy sobie, i nie możecie się doczekać.. a ja jakoś z tej obawy jak to wszystko będzie.. chciałabym jeszcze nosić ten brzuch ze sobą wszędzie przez kolejny miesiąc i urodzić równo w terminie.. chyba dopiero wtedy będę ready.. jak wybije 19 lipca.. W pierwszej ciąży miałam tak samo.. chciałam urodzić wtedy kiedy mi mówiono, że urodzę.. i wcześniej nie byłam gotowa.. a jak wypadł 11 czerwca (termin miałam na 12tego) to w podskokach do szpitala jechałam jak tylko skurcze mi się nasilały.. i już chciałam rodzić, mimo, że wody jeszcze nie odeszły
Jutro mam wizytę, dostanę skierowanie na komplet badań potrzebnych do porodu w tym GBS, (który miałam dodatni w pierwszej ciąży, więc raczej wątpię, żeby mi zniknął) i zobaczę co to mi mój lekarz powie.. czy już na mnie czas czy jeszcze będę łazić.
peace V
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
osobka85 widzę, że łowy udane
kaska ja skurczy tez nie mam więc nie pomogę, ale myślę, że warto skorzystać z rad dziewczyn
joanna widzę, że mąż lubi zakupki dla Ali robić fajnie, że tak sam od siebie coś kupuje
nikaa dobrze, że wyniki ok
jamajka może tak masz bo już wiesz na co się szykować a my takie nie świadome co nas czeka to się doczekać nie możemy hehe ja się w sumie tym nie stresuję tylko ciekami mnie jak to będzie, może póżniej mi się odechce jak się zaczną bóle heh
ja sobie leżę i oglądam filmiki, nadal jak wstane to po chwili mi słabo, upał niesamowity! mąż przywiózł zakupy i kupił mi Karmi chłodzi się w lodóweczce i sobie później wypiję
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A taką mam czasem ochotę na zimą warkę cytrynową , widziałam w sklepie takie 2 % niby mało, ale zawsze coś. Boje się zaszkodzić małej.
Znajoma mi kiedyś powiedziała,że większą szkodę robię jej pijąc expresso
Mamuśki nie stresujcie się porodem, będzie dobrze ! Ja bardzo bym chciała zapamiętać to jako piękne przeżycie, pomino bólu, mam nadzieję że mi się uda. Ze znieczulenia zrezygnowałam całkowicie, mogę poprosić w razie czego podczas porodu, byle nie za pózno. Postaram sie dać radę a jak wyjdzie zobaczymy. Ogólnie podchodzę do tego bardzo luzno, zobaczymy czy się nie przejadę hehe, skupiam się żeby Ala sprawnie wyszła i nie miała problemów... ja sama miałam zwichnięty staw biodrowy bo mama miała małe biodra...Będzie dobrze ,musi być
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ja właśnie objadłam się pysznymi truskawkami - trzeba korzystać póki jest sezon
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Dorkiszon Ty to się nie stresuj.. mąż + anestezjolog to układ idealny dla ciężarnej na porodówce Będzie GIT
NataliaK no dokładnie jest tak jak mówisz.. pomimo tego, że swój pierwszy poród bardzo dobrze wspominam, przeżyłam to jako piękne doświadczenie i w życiu bym się nie odważyła narzekać na cokolwiek.. tak teraz już wiem jak to wszystko wygląda i najzwyczajniej w świecie się boję.. jeszcze okoliczności nie są łagodzące, bo najpewniej będę sama (chyba, że urodzę w czerwcu, albo po 22 lipca) co przeraża mnie chyba najbardziej Za pierwszym razem też byłam strasznie ciekawa jak to będzie i chyba większa adrenalina się wydziela.. chociaż nie wiem.. wypowiem się jak już urodzę
Nala czasem te pomiary nie są dokładne.. może nie będzie tak źle.. Chociaż (broń Boże nie chcę straszyć nikogo) jak byłam ostatnio w szpitalu z tym ciśnieniem, to akurat kobieta rodziła, że ją było słychać z porodówki na ginekologii i to w porze obiadu.. jak usłyszałam te wrzaski, to sobie łyżką do gęby nie mogłam trafić Po czym przyszła taka fajna położna ze szkoły rodzenia i mówi, że już zamknęła tam drzwi, żeby nas tu na ginekologii brzuchy nie bolały od tych dźwięków. Po jakiejś pół godzinie przyszła i mówi: 'No krzyczała, krzyczała, ale dziecko 4,4kg urodziła' więc wszytko można znieść
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Natalia ja ostatnio wypiłam karmi i mała bardzo zaczęła się trzepotać, ciekawe czy po Karmi czy tylko tak? Nie wiem, ale już nie piję hehe
A taką mam czasem ochotę na zimą warkę cytrynową , widziałam w sklepie takie 2 % niby mało, ale zawsze coś. Boje się zaszkodzić małej.
Znajoma mi kiedyś powiedziała,że większą szkodę robię jej pijąc expresso
Karmi wpływa dobrze na laktację ... ))))))
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Matko a wy dalej przezywacie porod- kochane moje nasze matki i babki daly rade wiec i my damy a teraz mamy jeszcze tyle udogodnien ze wydaje mi sie to prostsze niz bylo 30 lat temu...
Ja wiem ze bedzie bolalo ale przeciez kurna sama chcialam i jeszcze upieram sie ze sprobuje naturalnie wiec dam rade a Wy BADZCIE TWARDE
My od rana na nogach, nakarmilysmy koniki,kozy, barany i swinki na farmie, potem zrobilysmy sobie babski piknik i zaliczylysmy godzinke na placu zabaw-wracajac zrobilysmy zakupki, ugotowalysmy obiadek i teraz odpoczywamy bo zaraz idziemy pomoc tatusiowi sprzatac garaz
P.S A w nocy przez 2 godzinki liczylam skurcze mezus wczoraj sie lekko upojil alkoholem i tak sobie pomyslalam ze jak zaczne rodzic to bede sama i chyba z nerwow dostalam tych skurczy.... Dzisiaj obiecal ze juz sie tak nie sponiewiera ... A jeszcze wczoraj moj ukochany umawial sie zze znajomymi na wycieczke(5 lipca) na jakas wyspe gdzie trzeba plynac promem(45min)- dzisiaj mu o tym delikatnie przypominam i mowie ze ja na pewno nigdzie nie plyne a on mi na to ze nie widzi problemu najwyzej urodze na promie burak jeden-zero wyobrazni
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
I tak sie zastanawiam czy to juz czasem nie poczatek bo jesli tak to mam mega stresa mimo bólu