BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #685484 przez Kamilka22
Hej Wam.

Masakrycznie sie czuje... wymiotowalam i biegunke mam przy tym skurcze ale nie wiem czy te skurcze sa zwiazane z biegunka? nie mam pojecia... ale raczej to chyba nie skurcze porodowe. Masakra... pierwsza ciaza to wielka niewiadoma jak dla mnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685487 przez nala
Jamajka masz rację, moja koleżanka 15 lat temu urodziła SN synka 4,5kg i też mówi, że można. Tylko, że tyle się słyszy o tych niedotlenieniach itp, wczoraj w jakichś wiadomości też było, że dzieci mają uszkodzone barki przez to, że nie mogły się przecisnąć. Także troszkę się obawiam.

Agniesia, Joanna ja też słyszałam, że karmi dobrze wpływa na laktacje, a w szkole rodzenia położna powiedziała że to bujda i żeby nie wierzyć w te głupoty i nie pić nawet karmi, bo ma minimalną zawartość alkoholu ale ma. Na laktację wpływa duża ilość płynów i trzeba ogólnie dużo pić. Powtarzam tylko co słyszałam :) ofkors decyzja należy do każdej czy pije czy nie.

11 lata 6 miesiąc temu #685488 przez dziubasek
Kamilka moze to juz :) mnie tak czyscilo dzien przed porodem wiec badz ready :) i glowa do gory :laugh:
Kaska wez lepiej zadzwon do poloznej i powiedz, gdziec kiedys czytalam ze skurcze krzyzowe zaczynaja bolec od posladkow- wiec kto wie moze i u ciebie sie zaczyna :)

11 lata 6 miesiąc temu #685490 przez karolinkanice16
kamilka ja tak miałam dwa dni temu i też miałam skurcze i chyba coś mi zaszkodziło bo samo przeszło.

11 lata 6 miesiąc temu #685491 przez NataliaK
kamilka ja raz mialam w ciąży biegunke i też później mnie pół nocy bolał brzuch i mialam skurcze, bałam się, że to coś złego ale minęło. Mysle ze moglo to byc spowodowane właśnie bieunką.

Ale się sypiemy na końcówce co chwilę któraś coś ma :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #685492 przez Qltoorka
He dziewoje moje :)
Ta noc była jedną z najgorszych... Nie mogłam spać przez ten upał... Byłam cała mokra. Mąż przytaszczył wentylator, ale znowu ten szum w nocy tak mi przeszkadzał, że i tak go wyłączyłam... A prognozom pogody nie ma co wierzyć, wczoraj ostrzegali przez gwałtownymi burzami z gradobiciem w Katowicach i co? i nic...ani jedna chmurka nie zwiastowała nadejścia burzy... I dziś to samo. A ja już trzeci dzień w domu siedzę :(

Z tym Karmi to już kiedyś pisałam-położna na szkole rodzenia mówiła, że to jakaś bujda z tym, że niby wpływa na laktację, a poza tym Karmi nie jest już piwem bezalkoholowym-jest piwem o niskiej zawartości alkoholu, więc jak ktoś uważa, że to nie problem, że swojemu dziecku podaje alko to jego sprawa (czy pijąc teraz czy karmiąc)... A tą Bavarię 0% można kupić też w Almie np.... Jest też Lech Free i ostatnio chyba Żywiec bezalkoholowy się pojawił...
A ja mam takiego smaka, żeby spróbować nowego Reddsa grejfrutowo-ananasowego....

Joanna, dawaj te zdjęcia co Ci koleżanka robiła...
Szwagier mój zajmuje się fotografią i zaproponował wczoraj małą sesyjkę ciążową w niedzielę... Będzie plener. Szukam inspiracji w necie, ale nic mi się nie podoba... Nie chcę typowych zdjęć z całowaniem brzuszka, przytulaniem itp. Chcę jakieś zdjęcia z pomysłem.. Mój mąż wpadł na kilka fajnych...
W sobotę umówiłam się w końcu do fryzjera, więc kilka fajnych zdjęć będzie jak znalazł :)

kaska1982, chyba Mateuszek naciska Ci na jakiś nerw jednak, że tak Cię ten pośladek boli... Nie zazdroszczę...

11 lata 6 miesiąc temu #685496 przez karolinkanice16
Qltoorka o że w Almie jest to nie wiedziałam bo u mnie w mieście tego sklepu nie ma :P

11 lata 6 miesiąc temu #685499 przez Qltoorka
Bo to Polski sklep, ale wiem, że Joanna go zna, bo kiedyś coś on nim wspomniała....

11 lata 6 miesiąc temu #685500 przez Joanna89
Uh mi jeszcze dzięki Bogu nic nie dolega...odpukać...
Qltoorka- nie mam jeszcze :) Mam tylko dwa jedno które posłałam i to

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu #685501 przez siwa342
moonia154 na recepte też można, ja mam jeszczę jedną apteke z której kupuje ale tam sie bardziej opłaca kupić więcej na niektórych tabletkach mam nawet 20zł przebitke,tylko tam jest wysyłka :( ale jak się zamawia dużo to nawet za 1zł kurier jest

www.apteka-melissa.pl/

Joanna89 mój to nawet skarpetek dla małej nie kupił,proszek i chusteczki nawilżające to szczyt jego możliwośći

Kamilka22 nieraz przed porodem organizm się sam wyczyszcza i są biegunki itd,nie straszę ale może to już to....

Mała mnie pokopuje tak śmiesznie że brzuch mi się na prawo przesówa,dzisiaj strasznie mnie na pecherz ciśnie,latam do wc a tam 2 kropki-robi matke w głupa

No i nogi mi napuchły jak balony :( a tylko troszkę biegam i to do łazienki tylko

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #685506 przez Joanna89
tak tak w Almie jestem często po większe zakupy :)
Jutro rano chcemy jechać kupić matę edukacyjna... nie za wcześnie jak myślicie? od znajomej córeczka bardzo szybko zaczęła na niej leżeć , bo już po 2 tygodniach.

11 lata 6 miesiąc temu #685507 przez karolinkanice16
a no wiem że polski :) wiem ogólnie co to za sklep chodziło mi że w moim mieście w polsce go nie ma :P. Bo itermarche też tutaj nie mam :P.

11 lata 6 miesiąc temu #685508 przez Kasik88
Witam!

kaska mnie od paru dni też tak od pośladka ciągnie w dół nogi, ledwo chodzę, jak stoję jest to samo i ta noga mi drętwieje no i nic nie pomaga na to :/ A do tego dziś synek urządził mi pogoń za nim, bo zaczął uciekać, ale uff dogoniłam :D Ja skurcze krzyżowe przeżyłam podczas porodu, z tym, że u mnie zaczynały się nad pośladkami, w sumie to tak jak teraz bo też bardziej od góry mi się zaczyna ten ból, ale tłumaczę sobie, że dzidzia naciska na nerw.

Jamajka też się boję porodu jak nie wiem co. A chyba najbardziej tego, że zacznie się w domu, bo Miśka mojego miała wywoływanego w szpitalu i jakoś bezpieczniej się czułam, a teraz strach.

Kamilka może coś zjadłaś, a może to już to. Odpoczywaj i obserwuj. Trzymam kciuki.

Do tego wszystkiego od dwóch dni synka w ciągu dnia puszczam bez pieluchy, ale jak na razie bez sukcesów, mam nadzieję, że zatrybi.
Teraz czekamy na tatusia, bo ma coś dobrego do jedzonka przywieźć, choć i tak jeść się nie chce, ale z rozsądku trzeba coś wsunąć. :)

11 lata 6 miesiąc temu #685509 przez Joanna89
Siwa mój mąż to by tylko zakupy dla małej robił, a jak na niego krzyczeć to mówi ,że to nie dla mnie i mam siedzieć cicho haha

Zmykamy na spacer z psem nad wodę :) Miłego popołudnia! :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685511 przez siwa342
Joanna89 moje koleżanki od początku kładły maleństwa na taka mate,ja też zamierzam,radoche beda miały jak troche podłapia że można sie tam bawić ale w sumie taka mata to zamiast kocyka na podłogę-taką troszkę spełnia funkcję

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka