BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685226 przez kasiak
Wstalam juz chwilę temu, ale nic się nie zmieniło w porównaniu do wczoraj. Jestem zmulona, zmęczona i spiaca, chociaż obudziłam się wyspana. Jakieś śniadanie by zjeść ale nie mam na nic ochoty. Pogoda ladna, ale ze czuje się średnio to z domu nie wychodze żebym gdzieś po drodze nie padla. Na zakupy nie pójdę bo daleko, zresztą po chwili chodzenia nogi bola...
Będę tęsknić za ciąża, ale niech się juz skończy, bo mam dość od kilku dni. Do piątku muszę wytrzymać bo rodzina przyjeżdża, a potem niech się dzieje co chce.
Będę was czytać, ale raczej nie mam nic ciekawego do dodania, wiec pewnie będzie mnie tu malo.

Co tam u uniuni?rano wczoraj pisala, a potem cisza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685233 przez emi87
agniesia masz cudowne podejście do sprawy :)

karolinap buciki sa rewelacyjne!! i ten napis na koszulce :cheer: pozytyweczka pierwsza klasa :) a ten koktajl mniammmm :S

nasza Patrycja da rade i będzie jeszcze wspaniała mamą :) ma oparcie w bliskich i wierze ze szybko sie pozbiera i obdarzy kolejne maleństwo tak wielka miłością :) az mi sie lezka zakręciła w oku jak widze je zdjęcie z mężem. kochana jesteś moja bohaterka! :*

karolinkanice ty brzucholku nasz -jak zawsze ślicznie!

dziubasek ty sie tak nie rozpędzaj z tym sierpniem :P

moonia ach ta słuzba zdrowia :D

ja dziś pospalam do 9 ale noc kieopska - cos mnie czyściło :/ wczoraj znajoma przywiozła mi kołyske która bedzie u nas w sypialni przy łóżku, własnie piore wszystko i jak wyschnie to zrobie foteczke :) ach chce juz zobaczyc moja kruszyne w tym koszyczku :cheer:
tez mi sie upał daje we znaki.... moze pojedziemy nad wode poleżec w cieniu i sie pobyczyć? najpierw jednak zakupy i musze odebrac wyniki gbs...

11 lata 6 miesiąc temu #685235 przez siwa342
NataliaK witaj w klubie ja o 7:00 już pojechałam bo nie było jeszcze słońca a jak wyszłam po 8:00 ze sklepu to już upał,szybko do domu i teraz zdycham ... u nas ciepło jak nie wiem co,wiatraczek włączyłam ale nie wiem ile to pomoże

Dzisiaj wkońcu bede miała zmieniane i przerabiane kaloryfery(bo mamy jeszcze w 2 pokojach te stare) trochę będzie sprzątania ale chyba damy rade. W końcu będzie można wytapetować do końca pokój a w drugim pomalować ścianę. Niech mała jeszcze z 2 tyg posiedzi jak tatuś przyjedzie i porobi bo ja już nie dam rady a nie chce aby farbą śmierdziało

Zamówiłam fotelik z bazą i już mam wszsytko,teraz tylko czekać aż przyjdzie

dobrze że nie rodzimy we wrześniu bo bym chyba całe lato nie wytrzymała w ciąży jak teraz już taka lipa,nie wiem skad niektóre bierzecie siły,ja po ogarnięciu wczoraj kuchni padłam i brzuch mnie pobolewał a nic takiego nie robiłam

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #685248 przez dorkiszon
Ja też jestem słaba jak mucha przez tropikalne upały w nocy spac nie idzie, bo cały się człowiek klei.
Typowa pogoda nad wode z zimnym browarkiem pomarzyć zawsze można :P

11 lata 6 miesiąc temu #685253 przez moonia154
Siwa też sobie ostatnio pomyślałam, że dobrze, że nie musimy czekać z porodem do września, bo nie wiem ile z nas by wtedy wytrzymało ;) Nie wiem, jak inne forumowiczki, ale ja oprócz obiadu (nawet nie sprzątam, bo mamy remoncik) nie robię w domu nic. No, jeszcze wstawię pranie i pozmywam naczynia (co drugi dzień, bo mąż mnie wyręcza) :laugh: Mam od niego zakaz robienia czegokolwiek więcej, a ja chętnie się do tego stosuję. Normalnie sama siebie nie poznaję, bo zawsze byłam bardzo energiczna i wszędzie mnie było pełno, a teraz leżę na kanapie albo siedzę przed kompem :dry:
Emi o naszej wspaniałej służbie zdrowia można by napisać książkę i to pewnie w kilku tomach :laugh:

Ogólnie dziś czuję się lepiej niż wczoraj- przynajmniej trochę wiaterek się zerwał :cheer: Jak ja bym chciała się poopalać :dry: W tym roku jednak jakoś nie lubię Słońca- nie wiem czemu :huh:
P.S. Pisałyście jakiś czas temu o skurczach w łydkach... Otóż, mnie też to dopadło i nie wiem jaki magnez byłby najlepszy. Mój konował mówił, że może być jakikolwiek- on przepisuje MagneB6, ale mogę brać inny, tańszy... :unsure: Będę wdzięczna za podpowiedzi :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #685259 przez judytejsza
Moonia154 ja bralam Asmag 20 jonow, koszt za 50 tabl to 6 zl z groszami, mi bardzo pomagal na skurcze , lekarz tydzien temu mi kazal odstawic bo dlugo go bralam, narazie odpukac jest ok.

11 lata 6 miesiąc temu #685260 przez Marta27
Hej dziewczyny

ja całą noc przespałam jak niemowlę a rano nie chciało mi się wstać a miałam taki plan

Fakt upał straszny a ja dziś mam wizytę na którą muszę iść ale bez wody to już od jakiegoś czasu w ogóle się nie ruszam damy radę bo nawet dobrze się czuję.
A jutro wybieram się ze znajomą na termy mam nadzieję że burzy nie będzie

Teraz wskakuję do wanny :P

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #685262 przez Joanna89
NataliaK lepiej sobie odpuść wychodzenie, jeśli zle się czujesz. Ja autem też nie jeżdzę od kąd czuję takie mocne ruchy małej, ostatnio jechałam i zaczęła mocno kopać, musiałam zjechać na pobocze....teraz już się boję.
Pranie się pierze, zaraz będę robić mus owocowy :) Mała znów daje czadu aż brzuch skacze :)

Kasiak dużo wytrwałości !

Monia154 nie pomogę nie mam skurczów.

Ja o dziwo znoszę upały dobrze, nie siędzę w samym słońcu, ale jak idę z psem czy zakupy to troszkę na tym słonku jestem, ale jest dobrze:)

11 lata 6 miesiąc temu #685267 przez Joanna89
no i skleroza ciążowa... zapomniałam o maślance do koktajlu... no to cisne to TESCO... jak się nie ma w głowie to się ma w nogach hihi

11 lata 6 miesiąc temu #685273 przez magdalenagal
Mnie ciepło jak cholera ale mam wrażenie że jak czegoś nie zrobię to eksploduję ;-)
Idę sprzątać dalej :-)

Trzymajcie się Brzuszki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685286 przez nala
Witajcie,

Warunki pogodowe widać wszędzie takie same. Chwilę postałam w kuchni i czułam jak mi nogi puchną. Nockę miałam dzisiaj o dziwo dobrą. Dobrze mi się spało.
Wczoraj odebrałam wynik GBS i niestety mam dziada :(

Monia154 ja biorę magneB6 już od paru miesięcy, głównie na kołatania serca jakie miałam, ale skurczów łydek nie mam. Może ze 2 razy mi się zdarzyło. Kupowałam ostatnio ten magnez w aptece internetowej za 11 zł z groszami, więc cena ok, tylko że zamawiałam więcej rzeczy więc mi się opłaciło z przesyłką.

Agniesia, Twój syncio robi furorę :) ma tutaj już swój pierwszy fanclub :)

11 lata 6 miesiąc temu #685315 przez siwa342
moonia154 ja kupuje czesto w tej aptece,zamawiam i odbieram sobie w najblizszej aptece akurat w takiej co mi pasuje ,dostaje sms ze juz do odebrania i tyle,za przesyłke się nie płaci i taniej niz normalnie by sie poszło do apteki tej samej i kupiło

www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=magnez

ja biegam z pietra na pietro bo na dole chłodniej

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #685319 przez moonia154
Nala, Judytejsza dziękuję za podpowiedź :) Najbardziej nie lubię, jak farmaceutka w aptece pyta "Który podać?" jakbym ja była znawcą :dry: No, ale przynajmniej wiem, co polecacie, żeby mi żadnego badziewia nie wcisnęli ;)
Magdalenko podziwiam Cię za tego powera :) Ja, odkąd wróciłam ze szpitala to jestem tak rozleniwiona, że nie wiem, czy będzie chciało mi się rodzić :woohoo: Wpadnij do mnie- bo tu też robota czeka ;) :laugh: :side:

11 lata 6 miesiąc temu #685325 przez agusiaa26
Dorkiszon oj tak, jeziorko i zimny browarek mmm to jest to!!:) ale to sa marzenia na następny rok;)
Zamierzam karmić cycem więc browarki odpadają :/

NataliaK ja rowniez mialam parę planow na dzis ale czekam na meza, sama sie nie wynurzam na ta patelnie na dworze:/
Uważaj na siebie!!

11 lata 6 miesiąc temu #685326 przez moonia154
Hoho, Siwa faktycznie, udało Ci się wyniuchać wygodę i okazję :cheer: Chyba wezmę z Ciebie przykład i też zacznę zamawiać :) Dzięki wielkie za pomoc :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka