BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684609 przez emi87
Marta a juz myślałam - nie strasz ludzi!!!:P słodziaczek jeden :cheer: a usteczka ma takie czerwoniutkie jakby go tam jakas połozna dorwała i wycałowała ;)

judytejsza tobie tez widze sie ten czerwiec podoba - bedą czerwcówki zamiast lipcówki hihi

madzia tez przez chwile myślałam że o ciebie chodzi :D ale rano pisałaś wiec nie mogłas jednoczesnie rodzić i pisac...chociaż znając ciebie wszystko mozliwe hihi

ja dziś jestem nie do życia..duszno, parno, nogi puchną wiec ide gdzie moje miejsce-na kanape :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684613 przez karolina_p123
ciekawe jak tam Lacrijka, bo chyba na dzisiaj zostało przeniesione to "ostre cięcie"

11 lata 6 miesiąc temu #684616 przez agniesia
Kochane ciężarówki:)

Strasznie miło mi się Was czyta:-)

U mnie w cieniu 36 stopni. Przez te gorączki Seweryn dostał potowki w pachwinach, ale dziś leży cały dzień tylko w koszulce i z gola pupa, tylko ma pieluche tetrowa i co nasila to zmieniam piore, prasuje i wymieniam:-) I pachwiny są już ok:-)
Ją miałam podczas porodu obrączkę i łańcuszek.
Mój gin dawał mi takie rady, ze:
po każdym posiłku położyć się na boku i w ciągu godziny muszę czuć od 6-10 ruchów dziecka, wtedy jest ok,
jeżeli w ciągu godziny mamy min. 6 skurczy zgłosić sie do szpitala,
MÓJ SYNEK MA DZIŚ. DWA TYGODNIE:-)

11 lata 6 miesiąc temu #684623 przez kasiak
Hmmm na podkarpaciu 36 st w cieniu, człowiek się poci samym mruganiem...nie zazdroszczę naprawdę. Chyba bym zdechła spuchła i spędziła dzień z nogami we wiadrze. A tak to byczę się na kanapie w chłodzie i z kuflem soku pod ręką. :)

Mój Bąbel gad mały nie ma zamiaru dać mi spokoju. Ułożyć też się nie chce tylko się kręci i wierci po całym brzuchu.

Marta tak mi się coś właśnie nie zgadzało, wiec poczekałam na rozwój wydarzeń :laugh: wiem, że się powtarzam ale mały jest cudowny. Kocham wsyyystkie maluszki :cheer:
Dajcie sobie spokój z tym rodzeniem przed terminem! Wszystkie się wyklujecie a ja będę chodzić z brzuchem jak słonica. Wg lekarza termin mam na 8lipca, ale sama od początku liczyłam wg OM i powinno być koło15lipca. Lekarz nie wziął pod uwagę, ze mój cykl nie miał 28dni, bardziej jak 35 :dry: no i w sumie spodziewam się wyklucia po terminie wyznaczonym przez lekarza.

11 lata 6 miesiąc temu #684630 przez agusiaa26
Marta ty nicponiu lipcowy wiedziałam że to jeszcze nie twój bobasek ;)

Agniesia ale ten czas szybko leci, pewnie synio rośnie w siłę co?:) dużo zdrowka dla synia!:*

Lacra trzymamy wszystkie kciuki!!:)

11 lata 6 miesiąc temu #684640 przez kaska1982
Rozmawiałam dziś z połozną i tak pytałam z ciekawości o to dlaczego teraz szybciej sie dziewczyny rozpakowujemy. Ona na to, że jeśli ma sie termin na miesiące letnie, upalne, w których jest często duszno i gorąco, to można szybciej urodzić o kilka tygodni. A jeśli ma sie termin na zimę to łatwiej przenosić ciążę, albo urodzic blizej terminu. Dzieje sie tak dlatego ze upał sprzyja przedwczesnym porodom, a od października do maja to raczej upałów nie ma i pogoda nie wpływa na ciąże i poród. Choć niby to tylko jej zdanie, ale moze cos w tym jest?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #684641 przez moonia154
Ale parówa na dworze :ohmy: Burza przeszła bokiem i u nas tylko parę kropel spadło. Ale niebo w dalszym ciągu niewyraźne, mimo iż świeci Słońce :dry:
Dokonałam dziś strasznego odkrycia... Otóż zauważyłam kilka małych (aczkolwiek istniejących) rozstępów na moich cyckach :ohmy: Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że wcale za bardzo mi nie urosły (bardziej bym powiedziała, że zrobiły się pełniejsze), natomiast brzuch jest nienaruszony :huh: Codzień smaruję (dwa razy dziennie) wszystkie narażone na rozstępy miejsca, a tu suprise w TAKIM miejscu :angry: Nic z tego nie rozumiem :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #684645 przez magdalenagal
Ferrari Misiała :-)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #684647 przez moonia154
Kaska1982 też się zastanawiałam nad tą kwestią, czemu za szybko rodzimy i doszłam do podobnych wniosków :) Czyli jednak coś w tym musi być, że lipcóweczki stają się czerwcóweczkami :cheer: Ja na szczęście, w sposób naturalny unikam dworu w duszne i upalne dni (zawsze uwielbiałam wręcz siedzieć latem na dworku), bojąc się chyba przedwczesnego rozpakowania :laugh: Dlatego też, pierwszy raz od niepamiętnych czasów, jestem blada jak ściana :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #684648 przez moonia154
Madzialenko fiu fiu fiu... :cheer: furka jak marzenie :laugh: No to się Książę będzie woził :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #684655 przez agusiaa26
kaska1982 może faktycznie tak jest, moja siostra przenosiła sowją hanke o kilka dni w październiku ale czy napewno pogoda ma wpływ na poród to nie wiem:/

magdalenagal nizła fura dla synia :)

mamuśki w aptece rzucili promocje:
www.doz.pl/apteka/p65377-Oceanic_Oillan_...i_kapieli_2w1_400_ml

co wy na to? warto kupić? ja już płyn kupiłam z ziajki, kiedyś chyba natalia dała linka a nad tym można się zastanowić :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #684661 przez Qltoorka
No, wczoraj dostałyśmy wiadomość przecież, że Lacra ma przesuniętą cesarkę na czwartek lub piątek...

11 lata 6 miesiąc temu #684674 przez moonia154
Qltoorka to ile nas- nierozpakowanych- się już zostało? Tak liczę i liczę o doliczyć się nie mogę, choć mam tą świadomość, że coraz mniej ;) Dobrze, że czerwiec już się kończy- jest szansa, że wytrzymamy do lipca :laugh:
A za Lacrijkę 3mam mocno kciuki :)

11 lata 6 miesiąc temu #684679 przez agniesia

Seweryn i Jego Przyjaciel:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #684680 przez Qltoorka

Tu masz naszą tabelkę... Link do niej: pokazywarka.pl/lipcowki2013/

Na dniach rozpakuje się jeszcze Lacra, TyszAnka, magda...
Więc to już pewne, że będzie 8 rozpakowanych lipcówek w czerwcu...
Może jeszcze judytejsza, tak jak dziś pisała...
Reszta może być również niespodzianką...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka