BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684773 przez emi87
agniesia rośnie ten twój szkrab - nim sie obejrzymy będzie miał miesiąc :) pysiaczek do wycałowania :kiss: ach i te stópki - mam do takich malućkich paluni słabość :cheer:

kaska1982 chyba to prawda bo jestemy tego żywym przykładem - dziewczyny padaja jak muchy :D

moonia mi tez sie zrobiło nie tam gdzie sie spodziewałam...ale co tam, to piekne pamiątki po tym wspaniałym doznaniu jakim jest ciąża :)

madzia fiu fiu takim to będzie wszystkie laski wyrywał ;) zaraz ci sie potencjalne synowe zleca hihi

słoneczko to ostatnie 2 tyg przed toba :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684785 przez sloneczko33
13 dni do ostatniej wizyty :)

11 lata 6 miesiąc temu #684799 przez agusiaa26
Agniesiu mogę zjesc twojego syncia? Zacznę od boskich nóżek:):)

Dziewczyny zanim sie obejrzymy zaraz będzie lipiec i będziemy miec swoje skarby przy sobie, ja juz nie moge się doczekać:)

11 lata 6 miesiąc temu #684812 przez kasiak
Na jednym z blogów znalazłam taką informację, nie pamiętam czy któraś z Was ma ten fotelik.

www.maxicosi.pl/pl-pl/service/news/sabelt-citi-sps-buckle.aspx

11 lata 6 miesiąc temu #684818 przez karolinkanice16
ja mam maxicosi ale cabriofix na szczęście, ja też już to widziałam.

Byłam z A. na spacerze i kupiłam ryż z curry. Pogoda zajebista ponad 22 stopnie się zrobiło a rano się na to nie zapowiadało.

11 lata 6 miesiąc temu #684863 przez moonia154
Emi, Siwa to żeście mnie pocieszyły :laugh: Ale fakt, będę chociaż miała wspomnienia z ciąży, których raczej nie da się usunąć :ohmy: A już się chciałam pochwalić, że mój cellulit jest już praktycznie niewidoczny B) Tylko nie rozumiem, czemu rozstępy zaatakowały mi najmniej zmienioną część ciała :huh: U mnie w rodzinie to tylko na brzuchu występowały :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #684884 przez agniesia
Kochane ciężarówki:)
Macie w zupełności rację, moja Miłość, Nasza Miłość do syna jest bezwarunkowa. Nie wyobrażam sobie życia bez Niego:) Jest oczkiem w głowie:)
Gdy codziennie na Niego patrzę, to myślę sobie, że warto było dla Niego przejść przez tą całą ciążę, pomimo trudności, nudności, nieprzespanych nocy, ciągłych wizyt u ginekologa, wizyty w szpitalu, branie leków...itp.
Powiem Wam z własnego doświadczenia, że nie warto słuchać innych kobiet, jak rodziły, co przechodziły, ich straszenia...Każda z nas jest inna, każda ma inny próg bólu...itp.
Dodam tylko tyle, że warto słuchać lekarza i położnej, bo oni chcą wszystko dla naszego dobra i dzidziusia...
I powiem Wam,że poród naturalny jak trwa krótko to nie boli...boli i to bardzo najpierw skurcze, a jeszcze trzeba mieć siły na parcie...ale myślcie wtedy o dziecku...i jak Go zobaczycie...ból znika momentalnie..poczujecie takie ciepło na sercu...że brak słów, żeby to wyrazić..:)
To tyle z mojej strony:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684885 przez NataliaK
miałam pisać do dziewczyn z Poznania i zapomniałam oczywiście :dry: bo czas tak szybko leci i teraz sprawdziłam, że to jutro. Jakby któraś jeszcze chciała się wybrać na spotkanie z doulą jutro na 11??
www.cafebajarka.pl/poznan/wydarzenia_61_...otkanie_z_doula.html

magdalena karoca dla księciunia piękna :D fajna torba taka zgrabna jak torebka :D bo niektóre to są takie wielkie i wyglądają paskudnie przy wózkach

11 lata 6 miesiąc temu #684903 przez agusiaa26
NataliaK a miałam ci wlasnie kiedys pisac że z checia pójdę na takie spotkanie i zapomnialam o tej stronce www. Niestety jutro mi o tej godz nie pasuje :/ mam nadzieje ze po porodzie spotkamy sie tam z naszymi synkami np na zajęciach z masażu albo chustowania :)

11 lata 6 miesiąc temu #684909 przez NataliaK
no kurcze za późno zajrzałam a też juto na 13 mam jechać na KTG więc chyba też nie pójde :dry: a spotkać to się musimy koniecznie z poznaniankami i naszymi pociechami po porodzie na jakiś wspólny spacerek :blink:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684925 przez karolinap
Marta27 - nie starsz Nas! :) Ale gratulacje dla siostry :)

Judytejsza - Bedziesz kolejna czerwcówką? :)
Czy któras z Was ma zamiar poczekac ze mna do lipca? :P

Agniesia - ale to zlecialo, juz 2 tygodnie :) Cudne zdjecia i dziekujemy za rlacje z dnia z maluszkiem i ze nas tak wspierasz i dobrze nastawiasz do naturalnego porodu - tego Nam trzeba :)

Mnie tez brzuch swedzi od 2 dni, narazie nie mam rozstepow ale boje sie ze wyjda. Dzis juz 4 razy smarowalam brzuch - wiem ze jak maja wyjsc to wyjda ale tylko tyle moge zrobic - to robie :)

Magdalenagal - super furka!
Kupilam dzis blonnik jak pisalas ze moze to pomoze :)
Co prawda po otwarciu nie spodziewalam sie ze bedzie wygladal jak granulat do kuwety dla krolika ale zjadlam troche na sucho i... poszlam do kibelka :) Nie wiem czy to placebo czy tak ten blonnik ruszyl moje jelitka :)
Tak czy inaczej Dziekuje ;)

Dodam jeszcze ze zrezygnowalam z literek nad lozeczko. Pomyslalam ze chyba bedzie tak pusto jak je powiesze i chyba kupie 3 rowne rameczki i je powiesze nad lozeczkiem :) Ale to sie jeszcze zobaczy.

U mnie tez dzis upal, 2 razy bylam na miescie - raz na zakupach, drugi na spokaniu z kolezanka ktora przyleciala na urlop z UK. Dostalam od niej prezencik dla Poli - kilka drobiazgow, w tym leginsy takie same ktore ja niedawno kupilam w SH :) Takze teraz mam jedne mniejsze - nowe i drugie troszke wieksze - uzywane :)
Bedac na zakupach zaliczylam lumpek a ze dzis bylo wszystko na wage po 15zl/kg to kupilam bluzeczke za 1zl, otulaczek za 1zl i uwaga: buciki za 60gr :) Fakt- sa meskie ale moze przydadza sie do sesji zdjeciowej jakiegos maluszka :)

A to efekt mojej wczorajszej porannej pracy :) pozytywka skrecona :)

No i dzisiejszy deserek z truskaweczek - tak sie postaralam ze sie pochwale ;)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #684939 przez siwa342
kasiak dobrze że mam inny model fotelika

No i na facebooku można podpatrzeć zdjęcia patrycji,dobrze że ma w kims oparcie :)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #684949 przez karolinap
Siwa342 - no właśnie widziałam. Milo popatrzeć ze ma oparcie w siostrze i mężu. No i milo widzieć uśmiech na jej twarzy. Nasza Dzielna Patrizia :*

11 lata 6 miesiąc temu #684957 przez karolinkanice16
A to my z dziś :)

11 lata 6 miesiąc temu #684969 przez dziubasek
Karolinap ja na pewno będę lipcowka jak nie kurna sierpniowka ;)
Madzialenka super czerwona gablota :)
Marta tylko mi bez takich zarcikow wiecej :P gratki dla siostry

Ja dzisiaj miałam przeuroczy dzionek, pojechaliśmy na mini shopingi( takie tam duperele), potem mężulek zabrał nas na obiadek do knajpki :) i wreszcie trzeba byli zadowolić Princeske i pojechaliśmy do parku( tam na placu zabaw z godzinkę, potem godzinka spacerek) no i oczywiście lody :laugh: . Jak już wróciliśmy do domku i myślałam ze troszkę sobie poleniuchuje( bo mezus ma wolne i pobawi się z Miss) to odwiedzili nas znajomi, siostra i ciocia męża i zaczęło się grilowanko i wszyscy oczywiście drinken tanken ;) no i w rezultacie mezus mój upojony idąc tańczy 2 na 1 ;) a corcia juz dawno spunka :) .
Jutro też czeka mnie intensywny dzionek- jako ze pogodę mamy calkiem całkiem to jadę z Miss na farmę pokarmic zwierzątka, potem zrobimy sobie babski piknik i zaliczymy playgroup żeby się moja piczka wybawila z dzieciakami...
Aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam nasza twardzielke Patke na fb... Kochana trzymam kciuki żeby życie ja wynagrodzilo za to co ja spotkalo

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka