BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #685777 przez Marta27
Pasal ale one są uroczę

Ja raz spróbowałam tego lecha free i mi ani trochę nie smakował a karmi mi nigdy nie smakowało. Szampana wypiłam na swoim przyjęciu weselnym ale tylko niewiele resztę wypił mój małżonek.

I kolejna wizyta z głowy. Mały waży 2860g a więc ładnie rośnie szyjka się nie skraca i jest zamknięta i jak powiedziała pani doktor to wytrzyma do terminu więc dziewczyny zostaję z wami w dwupaku do lipca. Miałam pobrany ten wymaz na paciorkowce za tydzień będą wyniki

HUBERT

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685781 przez kaska1982
Pascal śliczne są Twoje księżniczki :laugh: dużo zdrówka dla nich życzę :) A ty kochana zacznij coś innego jeść bo pokarm faktycznie będzie bezwartościowy (moja bratowa tak właśnie miała, jak mało co jadła po porodzie)

A mi troszkę odpuściło, na szczęście :) Znalazłam wygodną pozycję i nawet byłam w toalecie, co dziś było olbrzymim sukcesem :) brzuch nadal boli ale juz nie tak mocno wiec jakoś daje radę :) grunt, że ból w posladku jest mniejszy, bo nawet leżenie mi przeszkadzało
Myślę, że powinnam spokojnie wytrzymać do wizyty w piątek i zobaczymy co szanowny pan doktor powie :unsure: chyba ze wróci w nocy albo jutro to pojadę na ip :dry:

Dziewczyny ja mam takie zdanie na temat picia czegokolwiek z % w składzie, że skoro już tyle sie wytrzymało bez to i dalej sie wytrzyma. Ja całą ciąże zero alkoholu i nawet mi nie brakuje, ani nie ciągnie w te upały :blink: a to ze karmi dobrze działa na laktacje to co lekarz to inna opinia. Moim zdaniem, co ma jedno do drugiego? i jakoś nie chce mi sie wierzyc w dobroczynna moc tego specyfiku. Zresztą i tak bym nie wypiła, bo nie znoszę słodkich piw. ale każdy ma swój gust i zdanie. Jesli wierzy sie że nie szkodzi a wręcz działa to droga wolna :lol:

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 6 miesiąc temu #685783 przez magdalenagal
5. Podlizówka dla Tatusia ;-)

Przepraszam że tyle tego, ale dodawanie kilku zdjęć na raz nie jest moją mocną stroną ;-)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685791 przez Kamilka22
Troche mi lepiej ale rewelacji nie ma....

Magda powiec mi gdzie sie wklada baterie do tej karuzeli w kolysce? [file/]

11 lata 6 miesiąc temu #685792 przez emi87
madzia ile motylusiów - bedzie tam małemu jak w bajce :) o ta kołyseczka jest na kółkach??
jak mi sie podobaja te malutkie dzieci,ece ciuszki poskładana w kosteczki :D a koszuleczka super :)

karolinap ale laska z ciebie! figurka pierwsza klasa (ide o w kąt płakac i o takiej pomarzyć :P ) :) a sukienko-bluzeczka śliczna :)

nala super ta lista-mam podobna w jakiejś książeczce :) dopiero sie zacznie jak te nasze skarby sie urodzą :P

a to kołyska która pozyczyła mi znajoma, fajna jest bo niska i nie bede musiała wstawać z łóżka żeby wyjąc małą :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685796 przez NataliaK
magdalena super kołyska i jakie piękne motyle!! a bodziaki to by były super na dzień ojca :D że też wcześniej nie pokazałaś :P

Wiadomo, że z wypiciem takiego "bezalkoholowego" piwka które ma w składzie 0,5% nie chodzi o to, że alkoholu brakuje bo ani się go nie poczuje ani się tym nikt nie upije. Ja wolałabym wypić szklankę takie zimnego napoju na orzeźwienie niż kawę...

11 lata 6 miesiąc temu #685810 przez sloneczko33
hej dziewczyny ja zostane lipcowka 1 lipca mam ostatnia wizyte + usg a 4 lub 6 szpital wczoraj mialam tylko ktg i wyniki mam ok

11 lata 6 miesiąc temu #685814 przez Marta27
Moja siostra ma mało wartościowy pokarm Michaś jest cały czas głodny a położne nie każą karmić mlekiem sztucznym.

Dziewczynki zdjęcia przecudowne a ja jeszcze zdjęcia kącika małego nie wstawię bo znów stwierdziłam że meble mają stać inaczej

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #685815 przez kasiak
Forum padło przy ostatnim dodawaniu posta, wiec spróbuje jeszcze raz.
W dużym skrócie. Nastąpiło dziś nagle zalamanie pogody, zaczelo padać, zmienilo się ciśnienie i przez to dostałam potwornej migreny. Do tego pulsowanie w oczach, ogólnie było mi slabo i telepalo mi rękami, standard przy takim bólu głowy. W domu zero tabletek, bo mój maz inteligentnie zabral z domu jedyne opakowanie apapu...zanim wrocil z roboty minelo prawie 1,5godz leżenia we lzach z okladem na czolo. Zjadlam w końcu tabletkę i czekalam na cud. Mowie mezowi, ze jak do godziny lub dwóch nie przejdzie to jedziemy do szpitala. Sebek tez się trochę zmieszal i zestresowal, balam się żeby się jakieś skurcze przez to nie zaczely.
Teraz mi trochę przeszlo, glowa nadal lekko boli ale juz mi przechodzi...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685825 przez agniesia
Seweryn po kapieli:-)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685828 przez NataliaK
emi super jest ta kołyska :)

ja się kładę, zjadłam kanapki i mały fika w brzuszku...mąż się tak ropłaszczył na łóżku, że zrobiłam mu zdjęcia jak śpi bo ciągle się burzy, że to ja się rozpycham (w końcu mnie jest dwoje to się należy :lol: ) a to ja wstaje w nocy kilka razy i widzę jak on śpi...jutro mu udowodnię, że zajmuję swoją i kawałek mojej połowy łóżka :silly: hehe

11 lata 6 miesiąc temu #685829 przez dziubasek
Marta bo właściwy pokarm pojawia się dopiero kilka albo kilkanaście dni po porodzie, wiec twoja siostra ma jeszcze czas, a Seweryn urodził się wcześnie i pewnie wola dmuchać na zimne
Madzialenko pokoik boski ale takiego właśnie się po tobie spodziewalam :)
Kasiak bidulko, ja też tak przechodzę zmiany pogody wiec łącze się ztoba w bolu :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685876 przez kasiak
Mężu niedlugo wstaje do roboty a ja oka nie zmruzylam przez cala noc. :angry: głowa bolała do jakiejś 2, pomimo tabletek i zgaga na która nie pomoglo ani mleko ani tabletka :dry: lekkie skurcze brzucha przez cała noc, ale nie rodzimy jeszcze.
Glodna jestem, wiec ide zrobić kanapkę i może uda mi się zasnac. Zdrzemnac się chociaz do 9! Byloby milo...

11 lata 6 miesiąc temu #685881 przez Kasik88
Witam się z rańca!

pasal dziewczynki są przeurocze :)

emi mam delikatne skurcze, i ta noga dalej boli, ale mam nadzieję wytrzymać do wtorku do wizyty i wtedy z panią doktor zdecydujemy co i jak. Kołyska pierwsza klasa :D

madzia pokoik cudny, a te motylki - cud miód i maliny.

kasiak współczuję jeżeli chodzi o spanie, i powiem Ci, że też mam przeboje ostatnio, dziś zasnęłam przed 3 a mój mąż po 5 wstawał już do pracy i ja automatycznie już na nogach.

Kamilka no to dobrze, że lepiej, oby dziś już było wszystko ok.

agniesia słodziak z Sewerynka - taki do schrupania :*

Życzę Wam miłego dnia, ja zaraz wyruszam na spacer, bo później nie będzie się dało.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685918 przez magdalenagal
Saluto bondżorno!

Dziś od północy jestem czysta! Nie biorę żadnych prochów :-) zatem może stać się wszystko.
Noc była paskudnie upierdliwa. Ciepło i sikanie. Jak nigdy. Oddałam taki litraż moczu że dziwię się że się nie odwodniłam. A mimo to o 6:30 rano wysikałam się jak po litrze wody mineralnej :dry: No i nogi mu spuchły. Przez 2,5 h leżałam z kopytkami do góry i efekt był- krótkotrwały. Bo wstałam (ileż można leżeć) i z powrotem mam nóżki jak parówki śląskie... Ehhh. Mam nadzieję że po porodzie wrócą moje piękne kościste pęcinki. To dopiero trzeci dzień gdy się nie widzimy a ja już za nimi tęsknię ;-)

Cieszę się że podobały Wam się zdjęcia :-) tak jak pisałam , nie mogliśmy (albo nie widzieliśmy potrzeby) szaleć, bo pakujemy cash w nasz dom :-) ale grunt że jest świeżo i czysto. Podręczę Was resztą zdjęć jutro jak tylko zasłony wrócą od krawcowej i cały pokój będzie nadawał się na wyjście do ludzi :-)

Kamilka22 na spodzie kołyski jest płyta ze sklejki a na niej zamontowany wkład do baterii. Jeśli będziesz chciała zrobię Ci zdjęcia :-)

Emi tak kołyska może być na kółkach ale można je też złożyć :-) i wtedy będzie faktycznie kołyska- jednak wolę unikać żebym potem nie musiała Dziecka bujać ;-) a motylki są z IKEI. Za całe 19,99 można sobie sprawić mega przyjemność. Emi świetny jest ten kosz! Oglądałam taki też na allegro (albo coś w tym stylu) ale trzeci "pojemnik" do leżenia to przesada ;-)

Natalka bodziaczki są z TextilMarketu :-) za 13 pln (czy coś koło tego) Kupiłam je z miesiąc temu bo ciuszki z napisami Kocham Mamusię mamy więc trzeba było sprawić przyjemność Ojcu ;-)

Dziubasek Dzięki :-) miło słyszeć. Tym bardziej że mam słabo rozwinięty zmysł artystyczny. Poczucie estetyki też jak widać nieco ascetyczne ale udało się ;-)

Kasiak Boroku, trzymaj się :kiss: ja bóle migrenowe miałam na początku ciąży. Pomogła mi zwykła inhalacja z olejku miętowego. Bo w I-szym trymestrze można się co najwyżej po dupie podrapać. W III-cim też.

Agniesia mam obiekcje, kogo zjeść pierwszego- Sewerynka, Dziewczynki Pasal, Maję Dziubaska czy Lalę Jamajki, czy Aleksa... :blush:

Dziś mam dzień teoretycznego leniuchowania. Wszyscy się boją że się rozkraczę więc kazali mi siedzieć. POWODZENIA! :D

Buziaki, spokojnego, niezbyt ciepłego dnia :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka