- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja piernicze kartofle dziś będzie ryż tak mi smierdzą te ziemniaki wszystkie nawet te młode to już nie to co kiedyś było. Jeszcze troche i zaczne jeść kasze gryczaną i ryż oraz makaron.
Joanna no klimat zrobiłaś jak nad morzem rozmarzyłam się trochę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do ziemniakow masz racje , teskni sie za tymi swiezymi pachnacymi z dzecinstwa, wszystko teraz sztucznie pedzone, mnie to jeszcze moj skromny ogrodeczek ratuje, tescowa mi go teraz pomaga utrzymac, to czasem cos swiezego swojego zjem....
- !sylwia!
- Wylogowany
- pierwsze słowa
gratulacje dla Pati i Tymka.
Agniesia super ten Twoj maluszek taki mały promyczek.
Pokoiki zniewalajace wszystkie, bez urazy ale pasy Emi rządzą.
No i wszystkie brzuszkowe fotki extra.
Qoltorka u mnie kącik dla Olka yez w martwym punkcie bo miał nam kuzyn co si na co dzień remonami zajmuję pomóc ale co weekend przekłada a mój M to jakoś bez niego nie chce nic ruszać i blada powiedziałam im tylko że jak Olek się urodzi to ma być wszystko gotowe nie smierdzace i wysprzatane i nie obchodzi mnie jak to zrobią bo ja nóg w lipcu to juz nie zamierzam ściskać.
No to zaraz wracam do lektury dalszej tylko sie poźale bo mialam wfzoraj potwornasty dzień najpierw poszlam do kierownika przychodni bo on wydaje zgody na cc no to sie dowiedziałam że 5 przepuklin w kregoslupie i 2 z deka pomiazdzone kregi wg niego nie jest wskazaniem do cięcia bo kregi przez te pare lat sie pewnie zrosły a przepukliny to przecież to nie boli nosz kurwa mać nie no jasne że nie boli tylko po jaką cholerę dostawałam leki przeciwbolowe które normalini ludzie dostają po operacjach no i kazal mi czekać do terminu o i hit przecierz dzieci pod koniec 38 tygodnia mają nie dojrzałe pluca i nie wolno wczesniej robic cięcia tylko moj dr powiedział że ostatnia wizyte mam właśnie w pierwszym dniu 38 tygodnia i nastepnego dnia do szpitala. Kurde o a jak fleta zapytałam co zrobic jak mi któraś z przepuklin walnie i sie ni będę mogla ruszyć to kazal mi iść do neurologa no kosmos. Tylko ciocia ktora pracuję tam na noworodkach próbuje jakoś uratować sytuacje bo kazała mi dziś wpasc na oddział do siebie i jakoś pokombinujemy z jedną dr żeby było wcześniej z jakąś konkretna datą ale nic mi obiecać nie może.
No i później dostałam paczke z allegro no i mnie babka na ciuszkach oszukala miały być na 62cm a są na wczesniaka i nie chce mi zwrotu przyjąć picz jedna bo powiedziała ze dzieci się różne rodza na opakowaniu waga dziecka jest ponoc orientacyjna a toze napisali zże ok 2,7 kg to nie powinno mieć dla mnie znaczenia. I dupa zbita utopilam tylko kase mój M na mnie nakrzyczal że się zloszcze i że się niepotrzebnie nakręcam. No to się poryczalam i w nocy też spać nie mogłam bo sie wszystko do kupy zebrało i tysiące myśli po głowie krążyły od tego czy się Olo zdrowy urodzi przez kolory farb te ubranka i wszystko inne. Dobra już sie nie źale tylko wracam do dalszego czytania
Podrawiam mamusie i buziaki slemy
- carmelove
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem czy mi się wydaję czy mój się obnizył..?
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
dziś zaczynamy 36 tydzień
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziubasek ona nie jest za mądra, a co dziwniejsze- to jej drugie dziecko, dlatego też dziwi mnie jej głupota. Jak sama powiedziała, "z pierwszym się stresowała, chuchała i dmuchała, żeby wszystko było dobrze, a teraz kładzie na to olewkę" Na szczęście, tego maleństwa nie przegrzewa, jak kiedyś córcię i w takie upały już nie zakłada sweterków i grubszych dresików Początkowo z tym też tak robiła, ale chyba się trochę ogarnęła Czyli, jak widać, nie mam zbytnio skąd brać przykładu bycia idealną mamusią
Mnie też się nie śpieszy do okresu- teraz to chociaż nie mam PMS-a, o bólach i samym krwawieniu nie wspomnę, ale... "nic nie może przecież wiecznie trwać..."
Z ziemniaków ja również na dziś rezygnuję, w menu mam za to kaszę gryczaną Tylko mój małżonek uwielbia pyry, które robię co drugi dzień na obiadek ze specjalną dedykacją
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Tak na wszelki wypadek daję znać, że wszystko ze mną ok i nadal w dwupaku
Monia a propos tego przegrzewania, to mi się dzisiaj śniło, że miałam już Paprocha przy sobie i miał pupę odparzoną od pieluszki i mu ją nasmarowałam i nie chciałam go ubierać, żeby przewietrzyć poślady. I szukałam ten słynny 'daszek na ptaszek', bo jak już leży z jajkami na wierzchu rozwalony jak żaba na liściu, to nie chciałam, żeby wszystko osiurał Chcę już tego mojego farfocla poznać
Nie mam dziś weny, jestem zmęczona... podczytuję Was prawie na bierząco
I kurde... ile ja bym teraz dała za to by mieć wannę! I królestwo i konia i rentę
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
cieżko mi stwierdzić czy sie opuscił bo ty ogólnie masz taki sterczący ten brzuszek
agniesia1604 a co lekarz powiedział??
sylwia slicznie dziekuję w imieniu swoim i męża (bo to jego zasługa) :*
matko co za palant!! to nie lekarz to jakis dupek...daj spokój - miejmy nadieje ze ciocia pomoze i załatwi co trzeba...aż mnie szlag trafia jak o taki "lekarzach" słysze....
a paczką sie nie przejmuj - też wystaw gdzies i sorzedaj uczciwie pisząc jaki rozmiar głowa do góry - niedługo bedziesz tulić Olka i juz nic wtedy nie jest wazne :*
uniuni tak sie własnie zastanawiałam co z tobą jak sie czujesz w ogóle?
ja włąśnie piore pokrowce z sofy...ale z chałupy nawet nosa dziś nie wystawie o nieeee jest masakrycznie gorąco (nie narzekam na ciepło - ja sie tylko żale )
żałuje ze nie kupilam sobie baseniku dla dzieci - rozłozyłabym go w slaonie, lezała jak foczka w wodzie i ogladała tv hehe no i do tego jakis zimny drink bezalkoholowy z palemka
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Po wyjściu z urzędu zakupy na obiad w Lidlu, potem Rossmann (wrr..i znowu przy kasie opad szczęki...parę pierdół i 170 zł poszło...), a jak wyszłam ze sklepu to dostałam taką falą gorąca w twarz, że myślałam, że padnę przed samym Rossmannem...
kasiak, wspomniałaś o żywopłocie...kurna chata...to ja już wiem po co weszłam do tego Rossmanna...i oczywiście wyszłam bez nowej maszynki...
Joanna, nawet nie miałam pojęcia, że w tych Żorach macie tak pięknie...
A brzusio poszedł w dół poszedł...
!sylwia!, no dawno Cię nie było...częściej zaglądaj i częściej się ciotkom forumowym wyżalaj-pomaga....
Ten doktorek to chyba faktycznie jakiś konował... A to byłaś u kierownika przychodni-idź może na konsultację do szpitala, gdzie będziesz rodzić porozmawiać o swojej sytuacji czy zrobią Ci cesarkę czy też wg nich powinnaś rodzić naturalnie...
A z remontem może pogoń tak troszeczkę kuzyna delikatnie? Tak daj mu do zrozumienia, że to lada dzień a farby muszą się wywietrzyć...
karolina_p123, OMG Nawet ciężko mi się coś takiego czyta.... Wybacz, ale tacy ludzie nie powinni mieć dzieci... Tylko im krzywdę wyrządzają takim zachowaniem...
A z tym allegro to też Cię babka zrobiła... Ja bym tego tak nie zostawiła... I jak to nie chce zwrotu przyjąć? Przecież to ona wysłała Ci zły towar. Dawaj linka do niej...muszę zobaczyć co to za jedna...
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ah to dobra wiadomość, może uda mi się urodzić szybciej zaczynam 36 tydzień...
Ale w sumie moja mama powiedziała ,że obniżył jej się w 7 miesiącu, a urodziłam się 1 dzień po terminie. lekarz jej powiedział wtedy ,że jest chuda i dlatego brzuch zszedł nisko.. nie wiem ile w tym prawdy.
Wsuwam sałatkę śledziowa...
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- !sylwia!
- Wylogowany
- pierwsze słowa