BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #686685 przez kasiak
Ja nie jestem pewna czy czopa mam czy może juz wypadl...od jakiegoś czasu wale gluty i jakos ciężko mi poznać czy to zwykla galaretka czy może cos się juz dzieje. Ale niczego krwistego nie zauwazylam.
Idę zabełtać serek ze smietaną :) ziem kanapkę i ide się polozyc. Może szybko zasne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686695 przez karolinap
Ja też spodziewałam się ze go przeocze ale podczas mycie został mi na ręce i tak się zaczęłam przyglądać :) ale to chyba i tak nic nie oznacza jeśli chodzi o termin porodu ;)

11 lata 6 miesiąc temu #686722 przez karolinkanice16
Hej kochane ja pojechałam z moim A. do miasta musiałam kupić sobie kilka koszulek bo wszystkie prawie mam do pępka :D. I przy okazji upolowałam poduchę do karmienia przecenioną z 62euro na 26 :) można do niej włożyć ten "wibratorek" :D i wibruję. Maluszek na niej może spać a jak już siedzi to siedzieć i się opierać :).

Stopy to myślałam że mi do dupska wejdą tak mi okropnie spuchły i bolały że w autobusie jak sobie z butów wyjęłam to potem włożyć nie mogłam :ohmy:. Jutro mam ostatnie usg :D i wizytę u GP. także może coś ciekawego się dowiem :*

11 lata 6 miesiąc temu #686726 przez emi87
dziubasek widze że sie ostro wziełaś za robote :)

karolinap moim zdaniem to to :) nawet któras pokazywala fote porównawczą z fistaszkiem i to było właśnie takie jak opisujesz :P

NataliaK lekarz ci wszystko wyjasni jak z tym karmieniem - głowa do góry :) nie dadzą ani tobie ani dziecku krzywdy zrobić :)

karolinkanice świetna ta poducha! trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :)

ja dziś dzwoniłam po wyniki gbs i sa w porządku - nie mam dziada :)

11 lata 6 miesiąc temu #686736 przez kasiak
Ale fajna ta poduszka :) i do tego wibrator, fiu fiu B)

Małżonek zasnął. Jutro rano jedzie na lotnisko...ja sobie siupam, trochę się wyginam i kiwam, ciężko się ułożyć żeby ksieciunia nie gnieść...ide okna pozamykać żeby mi kot sąsiada po salonie nie biegał :P i spać :laugh: do jutra mamusie i dobrej nocy, żeby było jak najmniej takich jak wczoraj :)

11 lata 6 miesiąc temu #686745 przez Qltoorka
A ja tak sie zastanawiam jak tam nasze Lacriuszki... Wyklute już?

11 lata 6 miesiąc temu #686747 przez karolinkanice16
a no właśnie ciekawe :)

11 lata 6 miesiąc temu #686748 przez siwa342
ja tez mam jakies takie wieksze uplawy i sie zastanawiam czy to nie czop sobie pomalu odchodzi

nam polozna mowila ze jak odejdzie to w ciagu 2 tyg mozna urodzic

nogi mnie tak bola jak sa spuchniete ze szkoda gadac,zrobilam se tylko pazurki(co mi zajelo pol dnia przez te upaly i wogole) i dupa juz nic wiecej nie zrobilalm

a po tej wymianie kaloryferow syf ze szkoda gadac

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #686750 przez Kamilka22
U mnie wlasnie przeszla burza jest czym oddychac!!! Jaka ulga! Pootwieralam wszedzie okna zeby sie wietrzylo. Chyba moj G.poczul swieze powietrze bo zaczal chrapac hehe:)

11 lata 6 miesiąc temu #686777 przez karolinap
Witam!
U mnie nocka ładnie przespana, właśnie czekam w kolejce aż mi krew pobiora ;)
Oczywiście ciężarnej nikt nie ma zamiaru przepuścić :|

W ten weekend mało mnie tu bedzie, bądź wcale bo po oddaniu krwi jadę z mama nad morze :) do niedzieli więc proszę się nie martwic jeśli nic nie napisze ;)
Czop bądź nie-czop odszedł dwa dni temu wiec zostały mi (jak siwa342 pisała) 2 tygodnie to jadę w dwupaku nad morze pomoczyc nóżki :)
Chyba, ze napisze ze szpitala w Gdyni (czyt. żart) :P

Miłego dnia :*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686785 przez emi87
witam z rana :) tak gorąco,że nie da sie życ...w nocy tragicznie sie spało,duszno,gorąco i co sie budzilam bo mnie brzuch bolał i był strasznie napięty.ale po chwili usypiałam wiec to nie to :P i najchetniej bym nosa z domu nie wystawiała...no ale cóż - zus i bazarek czekaja :P

karolinkap to i za mnie sie tamn pomocz :D miłej wyprawy :*

właśnie wyczytałam na staraczkach że nasza Lacra została wczoraj mamusia !!!!
Zojka 2900, Iga 2300 i wszystkie 3 mają się świetnie :)

11 lata 6 miesiąc temu #686819 przez agniesia1604
emi87 napisał:

agniesia1604 a co lekarz powiedział??

Że nasz Staś rośnie jak na drożdżach :)
Waży już 2300g

3 lipca kolejna kontrola i pobranie materiału do badania GBS....

Ogólnie Staś ma się bardzo dobrze w brzuszku :P

Ja mam termin na 2 sierpnia a po badaniach na 31 lipca :) ... kto wie czy przy tych upałach dotrwam do terminu:))))

11 lata 6 miesiąc temu #686832 przez agniesia1604
Gratulacje dla mamusi bliźniaczek :))))

karolinap,
pozdrów Gdynię ode mnie :P Ja się urodziłam i mieszkałam w Gdyni (do 22 roku życia).... a aktualnie mieszkam na drugim końcu Polski czyli w Cieszynie:))))

11 lata 6 miesiąc temu #686844 przez bea2a
agniesia1604 masz ładny termin porodu - ja urodziłam się 1 sierpnia ;)

dziubasek Ty już nie przesadzaj z tym wcześniejszym porodem. Jeszcze 2 tygodnie byś mogła pochodzić z brzuchem dla dobra maleństwa.

Emi ja też dzisiaj miałam ciężką noc. Było tak gorąco, że spałam tylko pod ręcznikiem i to tylko miałam przykryte stopy. Całą noc był włączony nawilżać z jonizatorem ale to i tak nic nie dawało. Dzisiaj ma być u nas burza, na którą z niecierpliwością czekam bo oczyści w końcu powietrze.

karolinap ale Ci zazdroszczę tego morza. To chyba teraz najlepsza opcja na te upały.

Ja dzisiaj wieczorkiem mam wizytę. Później mój gin ma urlop, więc ciekawa jestem kiedy będę miała ostatnią wizytę. A może jeszcze na dwie się załapię. Mam termin na 20 lipca dopiero, więc jak dla mnie, to jeszcze miesiąc.

Lacrijka gratuluje córeczek. Jak na bliźniaki, to nawet duże się urodziły. Super !!!

W niedzielę mam obronę pracy dyplomowej. Będę musiała trochę dzisiaj i jutro poczytać teorii. Trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny :)

11 lata 6 miesiąc temu #686874 przez moonia154
Dzieńdoberek :cheer: Widzę, że większość z Was już nie może doczekać się porodu... A ja właśnie wręcz przeciwnie. Niby "jestem gotowa", ale jakoś tak... nie wiem... Te pozostałe dwa i pół tygodnia to dla mnie jak jeden dzień- zleci nie wiadomo kiedy :huh: Chyba mam tremę przed porodem... Niby fajnie by już było utulić swoje maleństwo, ale chyba trochę zaczęłam się bać :huh:
Emi dzięki za czujność i info w sprawie Lacrijki :laugh: Ja też miałam średniej jakości noc, wszystko mnie boli- pachwiny, kość łonowa, lędźwie i nawet coś w brzuchu z lewej strony, ale raczej nie od nerki. Normalnie chodzić nie mogę i czuję się jak kaleka :ohmy:
Lacrijka gratuluję narodzin córeczek :kiss: Czekamy na wieści od Ciebie :)
Bea2a oczywiście, że będziemy 3mać za Ciebie kciuki :) Jakby podczas tej obrony coś szło nie tak, to zagroź, że zaraz urodzisz :woohoo: (oczywiście żartuję, no ale... :laugh: )

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka