- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
bea kciukasy oczywiście będę zaciskać
Lacrijka GRATULACJE
ja tez dziś ciężko spałam ale to przez tempereaturę, chciałam się zdrzemnąć jak wróciłam z badań krwi anie niestety się nie da. Więc pakuję dupkę i jadę odwiedzić mamę i siostrę apotem śmigam na działke wylegiwać się. Mążu dojedzie po pracy. Tak więc też się odmeldowuję bo pewnie wrócimy dopiero w niedzielę więc nie będę miała łącza z Wami.
Buziole
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lacra gratulacje coreczek!! Dużo zdrowka dla malenstw i odezwij sie do nas jak dojdziesz do siebie!!
Karolina za mnie też sie wykąp, chociaż widziałam wczoraj że cieplej było w stolicy niz nad morzem bo tam zimno i ok 25st, ale i tak zazdroszcze
Bea no w koncu jestes, wlasnie myslalam czy wszystko ok z wami bo dawno nie pisalas. Trzymamy mocno kciuki, napewno pojdzie ci jak z platka;)
Wróciłam z tesco, miałam isc jeszcze na poczte ale nie dam rady, taki skwar :/
Ostatnio ciagle mysle tylko o porodzie, powiedzcie którym terminem się sugerujecie, tym z ostatniej miesiaczki czy z usg?? Bo u mnie różnica to 11 dni i nie wiem na jaką datę się szykować:/
- carmelove
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Emi, dobrze, że z Ciebie taki szpieg szoguna
bea2a powodzenia !!! i na wizycie i oczywiście na obronie
karolinap - odpocznij nad tym morzem
ja już też "wypatruje" tego czopa, pewnie go przegapie, albo już przegapiłam
kolejny dzień upału, już nie wiem co mam ze sobą zrobic, jeszcze cały dzień sama sie nudze, mąż dopiero koło 17 wraca.. ja już zaczynam mu troche współczuc i sama sie hamuje, bo strasznie marudna sie zrobiłam na tym finiszu ciążowym.
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
karolinap zazdroszczę morza ale ja już bym nie dała siły
moonia154 ja też jestem gotowa na poród ale wiem że te dwa tygodnie Hubert musi jeszcze posiedzieć u mamci w brzucholku i uwierz mi też mam tremę
Lacrijka czekałyśmy na wiadomość gratulujemy i czekamy na fotki
bea oczywiście że będziemy trzymać tylko ze stresu nie urodź nam tam
Dziewczyny dziś mamy pierwszy dzień lata a w Poznaniu Noc Kupały i puszczanie lampionów nad Wartą. Ja na weekend też wyjeżdżam więc mogę też nic nie pisać. Zostało mi 30 dni do porodu jak ten czas szybko leci
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja czekam na kolezanke ma wpaść na kawkę mrożoną oczywiście hihi
Rano miałam mały wypadek przy prasowaniu koszul męża złapałam zamiast za rączke z żelazka to za żelazko i mam poparzone palce, piecze strasznie ała ;(
Zrobiłam badanie na GBS.
A tak to wszystko Ok, po południu jedziemy nad wodę pomoczyć dupki
Miłego dnia:)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziś jest 21.06, zostało mi 21 dni do porodu, dziś jest pierwszy dzień lata, dziś mam ostatnie usg i dziś zaczynam 38 tydzień .
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj u mnie odrobinke chlodniej ale i tak grzeje, chociaz mozna juz gdzies wyjsc na jakies zakupy bo w lodowce swiatlo;)
No dzisiaj zaczynamy lato;) oby bylo cieple ale nie za gorace;)
Zycze milego dnia no i weekendu, niektorym z nas dobrze na dzialeczce albo nad morzem;)
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A co do morza...jejku...jak Ci zazdroszczę... A daleko masz nad nie?
Mąż mówił, że dziś w nocy jak się przebudził to ponoć padało i ślady na samochodzie też świadczą o deszczu... Nie mogę w to uwierzyć, bo dalej jest tak duszno i noc, choć w miarę przespana znów była mokra (w tym negatywnym sensie... ) i dziś powtórka z rozrywki... a moje kociki to już nie dają rady... przynajmniej są grzeczne, bo nie mają siły na wygłupy...
emi87, dobrze, że tam zajrzałaś
No to super!!!
GRATULACJE DLA LACRIJKI!!!
Ale Zoja duża dziewczyneczka
bea2a, a widzisz, udało się napisać tą pracę Super I trzymam kciuki na obronie
A zapomniałam Wam wspomnieć, że Goldi odpisała mi na FB... Niestety nie chce już do nas zaglądać, bo jak stwierdziła "nie nastraja optymizmem"... Próbowałam ją namówić, że po to tu jesteśmy, by się wspierać wzajemnie w trudach ciążowych i życiowych, no ale jak nie chce to co poradzę...
agusiaa26, ja terminem z OM, choć wg USG miałam podobne - na prenatalnych w 13 i 22 tc był taki sam, teraz wyszło, że niby później o kilka dni, bo mały jest ociupinkę mniejszy...
Joanna89, ała... Ala też musiała to poczuć...
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale upał!!! agusiaa- gdzie Ty wyczytałaś, że nad morzem zimno jak ja się tu rozpływam!! karolinap- w takim razie zapraszam na kawkę mrożoną do Gdańska
Miałam wczoraj wizytę a dzisiaj jeszcze o 8 rano ktg. Z Jaśkiem wszystko ok. Waży ok. 3 kg, ale lekarz stwierdził, że do 4kg raczej nie powinien przytyć (uff!!) i następna wizytę jak dotrwam mam za tydzień. Ale powiem szczerze, że chciałabym wytrzymać jeszcze tydzień, gdyż remontowana jest właśnie w jednym szpitalu porodówka przez co w moim szpitalu są dzikie tłumy ciężarówek!! co prawda remont ma się skończyć w przyszłym tyg, ale wiecie jak to w naszym pięknym kraju wygląda... :/
Lacrijka- gratulacje!!!!
miłego upalnego dnia
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Te upały nas wykończą, a gdzie tu jeszcze rodzić przy takiej pogodzie?
Odkryłam dodatkową zaletę staników do karmienia można się wietrzyć przy takiej pogodzie hehe
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
agusia ja sie sugeruje tym z OM bo to jedne dzieci mniejsze, drugie wieksze-wiadomo
Joanna ach ty pierdułko nasza....oby wygoiło sie jak na przysłowiowym psie
Qltoorka ale Goldi co wspomninaął czy z dzieciaczkiem ok??
osóbka to zgrabny młodzieniec będzie kurcze jak to brzmi...tydzień
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
emi, kopiuję wiadomość od Goldi....:
Witaj! A zrezygnowałam z udzielania się na forum, bo całą ciążę ciężko przechodzę. Ciągle jakieś powikłania, strach - wolę się więc nie udzielać, bo raczej nie nastrajam innych optymistycznie Termin mam na 25 lipca,a już znacznie skrócona szyjka i 3cm rozwarcia. Ale daję radę,mam nadzieję,że do 1 chociaż donoszę. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zdrowych maleństw
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Lacrijka! Serdeczne gratulacje. Koniecznie uściskaj Twoje Kluseczki A Tobie życzę drogi macierzyństwa usłanej różami
o 1:30 w nocy siedziałam w oknie i wietrzyłam się. Byłam mokra jak skurwenson. Jeszcze nie wiem jakim cudem mucha mi wleciała pod koszulkę i zastanawiałam się co tak rzęzi... Potem jakoś dospałam do 5:50. Teraz się opierdzielam. Nawet prania nie ruszam bo kosz z mokrym potem ciężki a sram żarem że nie wytrzymam do poniedziałku. A wolałabym na weekend nie wylądować w saunie... ups przepraszam- szpitalu Więc teraz się bawię programem do obróbki zdjęć i wczorajsze słit focie obrabiam
Ja chodzę w samych majtkach po domu a na górę mam sukienkę na ramiączkach, znaczy sukienka to to jest bez brzucha, teraz mi ledwie dupę zakrywa. I dokładnie tam mam to jak obecnie wyglądam.
Dziedzic się wierci ale brzuch mnie boli i trochę się spina. No-spa w pogotowiu i magnez też. Byle nie było takiego hycu bo resztę przeżyję.
Dziś ma padać deszcz... Chwała Najwyższemu!
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Qltoorka. Ja tez wszedzie mykam bez stanika, wolo nam, cycory by sie zapazyly chyba pod kolejna warstwa;)
Magdalenagal. Ja pol nocy nie spalam, i tez sie wietrzylam to przy oknie to przed wiatrakiem. Masakra nie daje juz rady, co chwile latam leb mocze pod prysznicem;)
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale macie jazdy z tymi upalami wczoraj moj zapylacz rozmawial z kolega z pl(jego zona tez lipcowka ) i mowil ze u nas w Legnicy w sloncu bylo 51 stopni a zona ledwo zyje wiec trzymajcie sie kochane- jedynym plusem upalow jest to ze ponoc dziciakiszybciej sie rodza i malo kto przenosi ciaze w lecie...
Ja sie sugeruje terminem z 1szego usg 19.07 chociaz wedlug OM mam na 7.07 a na ostatnim usg wyszlo 13.07(urodziny mojego mustanga )wiec zobaczymy...
Lacra Gratulacje kochana, trzymajcie sie dziewczynki czekamy na fotosy
Ja jeszcze nie mam planow na dzisiaj na razie robimy rodzinnie placek po wegiersku tzn ja sos, tatus placki a Miss balagan
Potem moze skocze na plac zabaw z Zolza i skosze trawke(ale musze poczekac az muczaczos-zapylaczos ulotni sie do pracy )