BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #686899 przez NataliaK
karolinap ja również zazdroszczę morza!!

bea kciukasy oczywiście będę zaciskać :kiss:

Lacrijka GRATULACJE :)

ja tez dziś ciężko spałam ale to przez tempereaturę, chciałam się zdrzemnąć jak wróciłam z badań krwi anie niestety się nie da. Więc pakuję dupkę i jadę odwiedzić mamę i siostrę apotem śmigam na działke wylegiwać się. Mążu dojedzie po pracy. Tak więc też się odmeldowuję bo pewnie wrócimy dopiero w niedzielę więc nie będę miała łącza z Wami.

Buziole :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686920 przez agusiaa26
Emi no właśnie dzięki za info:) ty wiesz gdzie zajrzec zeby wiedziec;)

Lacra gratulacje coreczek!! Dużo zdrowka dla malenstw i odezwij sie do nas jak dojdziesz do siebie!!

Karolina za mnie też sie wykąp, chociaż widziałam wczoraj że cieplej było w stolicy niz nad morzem bo tam zimno i ok 25st, ale i tak zazdroszcze ;)

Bea no w koncu jestes, wlasnie myslalam czy wszystko ok z wami bo dawno nie pisalas. Trzymamy mocno kciuki, napewno pojdzie ci jak z platka;)

Wróciłam z tesco, miałam isc jeszcze na poczte ale nie dam rady, taki skwar :/

Ostatnio ciagle mysle tylko o porodzie, powiedzcie którym terminem się sugerujecie, tym z ostatniej miesiaczki czy z usg?? Bo u mnie różnica to 11 dni i nie wiem na jaką datę się szykować:/

11 lata 6 miesiąc temu #686926 przez carmelove
LAKRA gratuluje, kolejne dziewczynki :)))) Zojka całkiem spora, czekam na foty !!

Emi, dobrze, że z Ciebie taki szpieg szoguna :laugh: B)

bea2a powodzenia !!! i na wizycie i oczywiście na obronie :)

karolinap - odpocznij nad tym morzem :)

ja już też "wypatruje" tego czopa, pewnie go przegapie, albo już przegapiłam :P

kolejny dzień upału, już nie wiem co mam ze sobą zrobic, jeszcze cały dzień sama sie nudze, mąż dopiero koło 17 wraca.. ja już zaczynam mu troche współczuc i sama sie hamuje, bo strasznie marudna sie zrobiłam na tym finiszu ciążowym.

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 6 miesiąc temu #686939 przez Marta27
Za to ja dziś spałam jak zabita i nie mogłam się obudzić. Wstałam po 7 zrobiłam K śniadanie wstawiłam pranie i się położyłam i tak do 10

karolinap zazdroszczę morza ale ja już bym nie dała siły

moonia154 ja też jestem gotowa na poród ale wiem że te dwa tygodnie Hubert musi jeszcze posiedzieć u mamci w brzucholku i uwierz mi też mam tremę

Lacrijka czekałyśmy na wiadomość gratulujemy i czekamy na fotki

bea oczywiście że będziemy trzymać tylko ze stresu nie urodź nam tam :laugh:

Dziewczyny dziś mamy pierwszy dzień lata a w Poznaniu Noc Kupały i puszczanie lampionów nad Wartą. Ja na weekend też wyjeżdżam więc mogę też nic nie pisać. Zostało mi 30 dni do porodu jak ten czas szybko leci

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #686944 przez Joanna89
Lacra Gratki ! zdrowka dla waszej trojeczki :)

Ja czekam na kolezanke ma wpaść na kawkę mrożoną oczywiście hihi
Rano miałam mały wypadek przy prasowaniu koszul męża złapałam zamiast za rączke z żelazka to za żelazko i mam poparzone palce, piecze strasznie :(:( ała ;(
Zrobiłam badanie na GBS.

A tak to wszystko Ok, po południu jedziemy nad wodę pomoczyć dupki :)
Miłego dnia:)

11 lata 6 miesiąc temu #686959 przez karolinkanice16
Lacrijka Gratulację zdrówka dla całej trójeczki :* :)

Dziś jest 21.06, zostało mi 21 dni do porodu, dziś jest pierwszy dzień lata, dziś mam ostatnie usg i dziś zaczynam 38 tydzień :D.

11 lata 6 miesiąc temu #686969 przez judytejsza
Gratulacje dla kolejnej mamusi;)

Dzisiaj u mnie odrobinke chlodniej ale i tak grzeje, chociaz mozna juz gdzies wyjsc na jakies zakupy bo w lodowce swiatlo;)
No dzisiaj zaczynamy lato;) oby bylo cieple ale nie za gorace;)
Zycze milego dnia no i weekendu, niektorym z nas dobrze na dzialeczce albo nad morzem;)

11 lata 6 miesiąc temu #686975 przez Qltoorka
karolinap, odejście czopa ponoć oznacza, że zaczyna się rozwierać szyjka macicy (stąd wypadł Ci ten korecek ;) ), więc to pierwszy sygnał do zbliżającego się porodu... Skoro piszą, że czop może odejść od kilku godzin do dwóch tygodni przed porodem to wiesz... jednak coś to oznacza i być może nie dotrwasz do 40 tygodnia :)
A co do morza...jejku...jak Ci zazdroszczę... A daleko masz nad nie?

Mąż mówił, że dziś w nocy jak się przebudził to ponoć padało i ślady na samochodzie też świadczą o deszczu... Nie mogę w to uwierzyć, bo dalej jest tak duszno i noc, choć w miarę przespana znów była mokra (w tym negatywnym sensie... :( ) i dziś powtórka z rozrywki... a moje kociki to już nie dają rady... przynajmniej są grzeczne, bo nie mają siły na wygłupy...

emi87, dobrze, że tam zajrzałaś :)
No to super!!!
GRATULACJE DLA LACRIJKI!!!
Ale Zoja duża dziewczyneczka :)

bea2a, a widzisz, udało się napisać tą pracę :) Super :) I trzymam kciuki na obronie :)

A zapomniałam Wam wspomnieć, że Goldi odpisała mi na FB... Niestety nie chce już do nas zaglądać, bo jak stwierdziła "nie nastraja optymizmem"... Próbowałam ją namówić, że po to tu jesteśmy, by się wspierać wzajemnie w trudach ciążowych i życiowych, no ale jak nie chce to co poradzę... :(

agusiaa26, ja terminem z OM, choć wg USG miałam podobne - na prenatalnych w 13 i 22 tc był taki sam, teraz wyszło, że niby później o kilka dni, bo mały jest ociupinkę mniejszy...

Joanna89, ała... Ala też musiała to poczuć...

11 lata 6 miesiąc temu #686977 przez osobka85
Hej :)

ale upał!!! agusiaa- gdzie Ty wyczytałaś, że nad morzem zimno jak ja się tu rozpływam!! karolinap- w takim razie zapraszam na kawkę mrożoną do Gdańska :) :)

Miałam wczoraj wizytę a dzisiaj jeszcze o 8 rano ktg. Z Jaśkiem wszystko ok. Waży ok. 3 kg, ale lekarz stwierdził, że do 4kg raczej nie powinien przytyć (uff!!) i następna wizytę jak dotrwam mam za tydzień. Ale powiem szczerze, że chciałabym wytrzymać jeszcze tydzień, gdyż remontowana jest właśnie w jednym szpitalu porodówka przez co w moim szpitalu są dzikie tłumy ciężarówek!! co prawda remont ma się skończyć w przyszłym tyg, ale wiecie jak to w naszym pięknym kraju wygląda... :/

Lacrijka- gratulacje!!!!

miłego upalnego dnia :)

synek- Jaś <3

11 lata 6 miesiąc temu #686982 przez nala
Lacrijka gratulacje!

Te upały nas wykończą, a gdzie tu jeszcze rodzić przy takiej pogodzie?

Odkryłam dodatkową zaletę staników do karmienia :) można się wietrzyć przy takiej pogodzie hehe :)

11 lata 6 miesiąc temu #686989 przez emi87
bea to trzymam kciuki za wizyte dzisiejsza i niedzielną obrone!! bedzie dobrze ;)

agusia ja sie sugeruje tym z OM :) bo to jedne dzieci mniejsze, drugie wieksze-wiadomo :)

Joanna ach ty pierdułko nasza....oby wygoiło sie jak na przysłowiowym psie ;)

Qltoorka ale Goldi co wspomninaął czy z dzieciaczkiem ok??

osóbka to zgrabny młodzieniec będzie :) kurcze jak to brzmi...tydzień :ohmy: :blush:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686990 przez Qltoorka
Ja chodzę bez staników...mam już to gdzieś... A niech się gapią, że mi suty widać :P I po raz pierwszy cieszę, że nie mam ogromnych cycorów, bo i tak jestem cała spocona pod nimi, a co by było, gdybym miała większy zwis :P

emi, kopiuję wiadomość od Goldi....:
Witaj! A zrezygnowałam z udzielania się na forum, bo całą ciążę ciężko przechodzę. Ciągle jakieś powikłania, strach - wolę się więc nie udzielać, bo raczej nie nastrajam innych optymistycznie Termin mam na 25 lipca,a już znacznie skrócona szyjka i 3cm rozwarcia. Ale daję radę,mam nadzieję,że do 1 chociaż donoszę. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zdrowych maleństw

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687001 przez magdalenagal
Cześć Dziołszki :-)

Lacrijka! Serdeczne gratulacje. Koniecznie uściskaj Twoje Kluseczki :kiss: A Tobie życzę drogi macierzyństwa usłanej różami :-) :kiss:

o 1:30 w nocy siedziałam w oknie i wietrzyłam się. Byłam mokra jak skurwenson. Jeszcze nie wiem jakim cudem mucha mi wleciała pod koszulkę i zastanawiałam się co tak rzęzi... Potem jakoś dospałam do 5:50. Teraz się opierdzielam. Nawet prania nie ruszam bo kosz z mokrym potem ciężki a sram żarem że nie wytrzymam do poniedziałku. A wolałabym na weekend nie wylądować w saunie... ups przepraszam- szpitalu ;-) Więc teraz się bawię programem do obróbki zdjęć i wczorajsze słit focie obrabiam ;-)

Ja chodzę w samych majtkach po domu a na górę mam sukienkę na ramiączkach, znaczy sukienka to to jest bez brzucha, teraz mi ledwie dupę zakrywa. I dokładnie tam mam to jak obecnie wyglądam.

Dziedzic się wierci ale brzuch mnie boli i trochę się spina. No-spa w pogotowiu i magnez też. Byle nie było takiego hycu bo resztę przeżyję.

Dziś ma padać deszcz... Chwała Najwyższemu!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687017 przez judytejsza
A ja wlasnie sie wkurzylam, tescowie wrocli z wczasow i zapraszaja nas na obiad w niedziele, wszystko fajnie ale na godzine 12 na dzialke! W sama patelnie! Poprosilam zeby przeniesli na pozniej to oburzeni wielce ze chora nie jestem i nic mi nie bedzie! Juz jest! Spuchly mi nogi, boli mnieod kilku dni brzuch i ciagnie mnie w pachwinach, co nie jest przyjemne. Wszystko ok ale nie potrafia zrozumiec ze zle znosze upaly! Na domiar zlego moj maz stoi za nimi , ze juz tam mnie zbawi godzina w ta czy w ta! Nie potrafia zajarzyc ze to koncowka i w domu sie topie a co dopiero w samo poludnie na dzialce! To Ci jeszce powiedza ze masz samochod z klimatyzacja! To co w samochodzie mam obiad jesc??? Zla jestem na maxa;((((( plakac mi sie chce. Wkurze sie to pojade do moich rodzicow.

Qltoorka. Ja tez wszedzie mykam bez stanika, wolo nam, cycory by sie zapazyly chyba pod kolejna warstwa;)

Magdalenagal. Ja pol nocy nie spalam, i tez sie wietrzylam to przy oknie to przed wiatrakiem. Masakra nie daje juz rady, co chwile latam leb mocze pod prysznicem;)

11 lata 6 miesiąc temu #687034 przez dziubasek
Czesc maminki :laugh:
Ale macie jazdy z tymi upalami ;) wczoraj moj zapylacz rozmawial z kolega z pl(jego zona tez lipcowka :) ) i mowil ze u nas w Legnicy w sloncu bylo 51 stopni a zona ledwo zyje wiec trzymajcie sie kochane- jedynym plusem upalow jest to ze ponoc dziciakiszybciej sie rodza i malo kto przenosi ciaze w lecie...

Ja sie sugeruje terminem z 1szego usg 19.07 chociaz wedlug OM mam na 7.07 a na ostatnim usg wyszlo 13.07(urodziny mojego mustanga ;) )wiec zobaczymy...

Lacra Gratulacje kochana, trzymajcie sie dziewczynki :) czekamy na fotosy :)

Ja jeszcze nie mam planow na dzisiaj na razie robimy rodzinnie placek po wegiersku :) tzn ja sos, tatus placki a Miss balagan ;)

Potem moze skocze na plac zabaw z Zolza i skosze trawke(ale musze poczekac az muczaczos-zapylaczos ulotni sie do pracy ;) )

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka