BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #686246 przez NataliaK
joanna mi tez sie wydaje ze sie obnizył :)

wyszłam dosłownie na 10 min po truskawki i ledwo dycham, u nas tak duszno i gorąco, że nie da sie funkcjonowac...faktycznie przydałby sie basen hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686247 przez Joanna89
Chyba dlatego ,że było tak zimno i deszczowo ta pogoda w ogóle mi nie przeszkadza. Dziwna jestem hehe nawet mój piesio i szczurek padli :P

11 lata 6 miesiąc temu #686262 przez karolina_p123
Qltoorka Też jestem tego zdania, że ludzie o takim podejściu nie dojrzali do posiadania dzieci. Ja już przestałam wypowiadać się widząc ich poczynania bo wg ich mniemania my z mężem przesadzamy- ze zbilansowanym odżywianiem w trakcie mojej ciąży itd...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #686263 przez agniesia

Seweryn odpoczywa w koszyku:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #686264 przez Joanna89
agniesia zjem twojego synka!

11 lata 6 miesiąc temu #686271 przez agniesia
Kochana Joanna89, Seweryn nazywa się Wilk, więc on ciocię zje:)

11 lata 6 miesiąc temu #686276 przez agusiaa26
NataliaK ja też padam, w poznaniu powietrze stoi w miejscu ;) chociaż mamy mieszkanie przewiewne to nic dupa dziś nie ma powietrza i cala plyne:/

Joanna sliczne masz te fotki i chyba w fajnej okolicy mieszkasz skoro jeziorko niedaleko. super!

Siwa a kiedy kupilas te rzeczy? Masz 10 ni na zwrot, spokojnie, napisz do allegro jaki masz problem i oni ci pomoga ;) babka nie ma prawa odmowic ci zwrotu chyba ze juz po czasie...

11 lata 6 miesiąc temu #686277 przez agusiaa26
Agniesia mnie też twój Wilk moze zaatakowac jest taki słodki!! Chyba przez te fotki ciągle śni mi sie mój synio:):)

11 lata 6 miesiąc temu #686284 przez agniesia

To moja twarzyczka...moja rączka...moja nóżka;)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #686293 przez pasal
ojej Agniesia jaki on duży w porównaniu do moich maluszków :) Dziewczyny, ładne te wasze kąciki dla maluszków :) wsunęłam dziś (w dwie sekundy) kiełbaskę z grilla, pokarm oddaję dopiero ten z 3 w nocy więc może i już jej nawet nie poczują. Macie rację, powoli trzeba wprowadzać coś zjadliwego do diety. Dziś Pani w sklepie zapytała gdzie mam brzuch, jaka to miła odmiana wśród komentarzy "ile ciąży mi jeszcze zostało", " zostało Ci jeszcze trochę brzuszka", "gdzie Ty mieścisz dwoje dzieci" - te były miłe, ale nie po porodzie. Mój flak już całkiem sporo się wchłonął :) po samym porodzie miałam wrażenie, że wyciągneli tylko jedno dziecko :)

11 lata 6 miesiąc temu #686297 przez agniesia
Kochana Pasal:)

Ja jem naprawdę dużo różnych rzeczy, truskawki, czereśnie, arbuzy...jem w małych ilościach i patrze czy Sewerynowi uczulenie wychodzi:) Jedyne czego na razie unikam to samaone mięso, bo mój mąż lubi bardzo mocno przyprawione:)

11 lata 6 miesiąc temu #686323 przez Joanna89
agusiaa nio mieszkam w centrum ale mam 5 min do lasu i nad jeziorko :)

Wyskoczyłam do sklepu po farbę do włosów, już się robią odrosty :)
Jakie słodkie stópki :D

11 lata 6 miesiąc temu #686366 przez kasiak
Moje nadzieje na zobaczenie mojego Babelka już dziś się skonczyly. Niby wiedzialam, ze porodu nie będzie juz teraz, ale jestem troszkę zawiedziona. :blush:
Skurcze leciutkie dalej mam, ale to nic w porównaniu do zwyklego mojego okresu. Wykąpałam się, wypachniłam i sobie leże. Ugotowałam pomidorowa bo cos jeść trzeba, a jak gorąco to się nie chce. Może naleśniki jeszcze zrobię później. Z brzoskwiniami i śmietaną, taaak to dobry plan :laugh:

Pasal widzę zmiana diety z grubej rury :) może trzeba bylo od warzywek zacząć?
Seweryn mnie rozczula :) dlatego juz dzisiaj chcialam rodzic :cheer: mieć swojego skarba, takie male raczki i stopki :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #686383 przez emi87
agniesia ach ten twój szkrabolek :cheer: nie moge sie doczekać kiedy wycałuje Milusiowe stópki i nózie achhh

pasal dobrze ze wzbogadzasz diete-dziewczyny na pewno na tym skorzystają :) teraz duży wybór warzywek i iinnych pyszności wiec mysle ze cos sie fajnego znajdzie :) za tydzień córcie juz beda miały miesiąa- kurcze ale zleciało! :) i jak ci połog mija? nie ma tragedi?

11 lata 6 miesiąc temu #686421 przez moonia154
Agniesia Twój szkrab jest megaaa! :laugh: A te nózie, rączki... mmmmm... czysta rozkosz :)
Karolina_p123 faktycznie, niektórzy to mają we łbach nasrane! Zero odpowiedzialności za maleńką istotkę :angry: Dobrze, że jeszcze wódki po kątach nie popijała podczas karmienia!!! A rywalizować o względy babci nie ma co, bo córka zawsze zostanie córką, a synowa... :dry: No, ale dobrze, że nie masz zamiaru brać udziału w tym wyścigu szczurów, bo to jest całkowicie pozbawione sensu :ohmy:
Pasal no i mi narobiłaś ochoty na grilla ;) Oby tylko Maluszkom "smakowała" nowa dieta mamusi :P Osobiście uważam, że wszystko będzie ok. W szpitalach to najchętniej doradzaliby wszystko gotowane (najlepiej na parze), a mi koleżanka mówiła, że ona po porodzie w szpitalu normalnie schabowego z ziemniaczkami dostała, do tego buraczki i kompot. Tak więc, kogo tu słuchać?? :cheer:
P.S. No właśnie, świeżo upieczone Mamusie, jak Wam mija okres połogu?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka