BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #686060 przez kasiak
Skurcze mam ale nie panikuje jeszcze bo są lekkie chociaż trochę boli, no i są nieregularne...pierwszy raz chyba mam tak dlugo.
Do męża dzwonilam i ostrzeglam, będę monitorować sytuacje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686061 przez NataliaK
u nas dziś duszno ale bez ostrego słonka, więc wybiorę się choć po truskawki na spacer krótki...spałam dzis dobrze chyba tylko 2 razy wstała siurku :) na jutro chyba zaplanuje sobie wyjazd na działke a mąż dojedzie po pracy bo już w domu to mnie nosi...

nogi mi też trochę puchną jak pochodzę, wczoraj mierzyłam buty które kupiłam sobie na wesele (bo za tydzień się wybieramy pohulać jeszcze :D) i nie moge nogi wsicnąć :angry: mam nadzieje, że po porodzie sie w nie wcisnę :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #686062 przez moonia154
Witam, Kochane :laugh: Pogoda dziś jest suuuper, świeci Słoneczko, wiaterek wieje i, choć na dworze 29 st, to nawet tego nie czuć :silly:
Nala dzięki za info, co można jeść podczas karmienia :) Oczywiście, postaram się do tego stosować, choć jednak liczę po cichu, że synuś nie będzie miał na nic alergii, bo ja to z tych głodomorów i nie wiem, jak bym wytrzymała rygorystyczną dietę ;)
Madziu pokoik sweetaśny :laugh: U mnie z remoncikiem jeszcze daleko, bo "ciągle coś" :angry: Ale dziś już Małżonek powinien użyć swego pędzla, tak więc nadzieja jest :cheer:
Kasiak mój Mąż też ma ręce, które leczą, ale rzadko z tego korzysta(my), zwłaszcza w takie upały. Ostatniej nocy, to ja musiałam użyć swoich łapek, bo tym razem to jemu wszedł skurcz w łydkę (swoją drogą to mógł więcej kawy pić, to by nie wszedł- kawosz jeden!!!)
Karolinap niezła z Ciebie dżaga (zarówno w wydaniu imprezowym, jak i teraz). I jak jeszcze bluzeczka (ups, sukieneczka! :P ) pasuje, to tym lepiej :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #686068 przez moonia154
Kasiak nie strasz mnie! :) Oczywiście fajnie, jakbyś już "pozbyła się balastu", bo w takie upały to kara ;) , ale bądź nadal lipcówką... pllliiizzzzz :blush: Oczywiście, jesteśmy z Tobą, tak więc jakby coś się działo to pisz :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #686071 przez emi87
ja dzis wstałam o 5 bo mi kot pod oknem miałczał :D (nie mój bo ja psiara) ale potem dospałam do 11 :P przy okazji skorzystałam z porannego chłodku i męża zmolestowałam a co :P chociaz z tym brzuchem to już cieżko... no i te kości pipne bolą :P i potem mi sie brzuch spinał ale przeszło...

magda zavlokowałaś forum wczoraj hehe miałam jeszcze dodac ze mam słabość do tatusiowych napisów na dziecięcych ciuszkach :)

kasiak bidulko - dobrze ze dzis lepiej sie czujesz :) jak tak cie czytam to mam wrażenie ze ty juz blizej mety jestes niż ci sie wydaje :D

agniesia ach jaki ziewaczek :cheer:

Qltoorka nie zazdroszcze z tym remontem....moze mimo wszystko sie uda :) głowa do góry!

dziubas ty tak pitolisz pitolisz i jeszcze w czerwcu urodzisz :D tu sie nie zna dnia ani godziny :P pochodź po schodach, pomyj okna, popastuj podłoge, pomolestuj małża i jakos pójdzie ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686092 przez dziubasek
Emi kochana ale ja to wszystko robię na bieżąco :) a w pierwszej ciąży to biegałam po schodach codziennie po 20razy do góry i z powrotem i co urodziłam w 41tc... Wiec się nie ludze i nie słucham starych babsztyli ze niby brzuch mam nisko i urodzę wcześniej.
Monia no ta bratowa troszkę głupio myśli, jeśli dzidzia dostaje uczulenia to szkoda męczyć bobasa... Ja z początku testowalam a potem to juz jadłam wszystko prócz cytrusów i mleka bo to uczulalo Miss

11 lata 6 miesiąc temu #686106 przez judytejsza
Nataliak ja tez kupilam sobie buty, sandalki, chcialam je wlozyc a tu dpa, nogi jak baniaki, na boso bede chodzic,....

Kasiak nie martw sie mie tez skurcze katuja nie bola tak bardzo, no i prechodza, ale brzuch mnie teraz boli jakbym okres miala dostac ...doslownie. nie wie. Czy mam wybrac sie do lekkarza czy co???

11 lata 6 miesiąc temu #686113 przez dorkiszon
judytejsza mnie tez juz kilka razy tak bolał jak na okres musiałam brac paracetamol, a teraz znowu mi przeszło. To już chyba tak będzie do końca, aż zacznie nas troche bardziej boleć niz na okres czyli się zacznie :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686117 przez kasiak
Oj tam jeszcze nie panikuję :) wody nie odeszły, z bólu mnie nie skręca, wiec się nie boję :) no i to nie bóle jak na okres, ciezko mi to okreslic...ale psychicznie czuje się gotowa :laugh:
Zaczelam brać magnez na te skurcze nóg, zobaczymy czy cos pomoże. Tylko, ze w domu mam tylko musujacy, ale pisze, ze w ciąży można brać.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686125 przez Joanna89
Witajcie !

Dopiero sobie siadłam :) Byłam z pieskiem u weterynarza na szczepieniu i na targu po młode ziemniaczki.
Na obiad robię dziś makaron z truskawkami i śmietaną, w taki upał nawet nie chce się jeść.

Wczoraj zaliczyłam małą kąpiel w jeziorku :P U nas prawie jak nad morzem :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Pasal dziewczynki są śliczne !
Magdalenagal piękne zdjęcia :)
Emi87 to chyba nie pomaga bo ja dziennie chodzę z 15 razy góra doł po schodach, okna to co chwilę myję bo mój piesio "liże" szyby,odkurzanie i mycie podłóg - codzienność ... skakanie też za bardzo mi nic nie daję, oprócz jednego skurczu w pośladku ;D a tez chciałabym ciutkę wcześniej urodzić...

My czujemy się świetnie bez zmian :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686132 przez judytejsza
Dorkiszon co do okresu to cudownie bylo nie miec go przez 9 miesiecy, i znow wroci;) jaka oszczednosc byla hehe :lol:

Kasiak. Ja za to boje sie okrutnie, niby z jednej strony mysle o koncu i. O tym ze zobacze syncia, a z drugiej ogarnia mne strach przed czyms nieznanym.....

11 lata 6 miesiąc temu #686146 przez karolinkanice16
To chyba tylko ja się dzisiaj wyspałam :D :) wstałam po 10.
W nocy nie wstaję w ogóle na sikanie a rano chce mi się dopiero jak zwlekę się z łóżka.
Na dzisiaj nie wiem jeszcze jakie plany ale na pewno idziemy na miasto po coś do jedzenia bo pustki w lodówce :)

11 lata 6 miesiąc temu #686152 przez agniesia1604
Joanno,
Ty organizm już do tego przyzwyczaiłaś ...do wysiłku
Do ciągłego chodzenia i robienia różnych zajęć, więc nie podziała na niego wysiłek czy bieganie po schodach...
Musisz czekać samo się otworzy jak dojrzeje:))) W najgorszym wypadku pomogą:)

Dobrze że wspomniałaś o szczepieniu ... też muszę ze swoim zajechać ale to początkiem sierpnia ...:)

Po badaniach wczorajszych wychodzi na to że będę lipcówką... Kto wie:)

11 lata 6 miesiąc temu #686153 przez kasiak
Trzeba wskoczyć pod prysznic, podgolić nogi i żywopłot :laugh: tak na wszelki wypadek ;) jejku jak bym chciała żeby to było juz :)
Z drugiej strony dzisiaj zaczyna się wyprzedaż w centrum handlowym kolo nas, dziś sklepy do polnocy otwarte i cały weekend obniżki i gratisy...pojechalabym gdyby mężu szybko z roboty wrocil :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #686157 przez carmelove
dobry !

Pasal, maleńkie śliczne Kruszynki :)
Seweryn mały przystojniak, super zdjecie z tym smokiem, całą buzinke mu zasłania :cheer:

Emi, dziekuje, upały (szczególnie dzisiejszy) znosze kiepsko, brałam prysznic 2 razy, poce sie jak świnka.. o nogach nie wspomne. Opuchlizna mi nie schodzi nawet po nocy, jedynie troche jest lepiej, ale swoich rodzonych kostek już dawno nie widziałam.

Podziwiam tu Was za te siły i checi do wszystkiego. Mi nawet po gałezi skakac sie nie chce...
Od przyszłego tygodnia zaczniemy, może coś sie ruszy :)

Ania - nasza dziewczynka !

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka