BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #688609 przez dziubasek
Qltoorka ty lepiej idź jutro do lekarza, mi polozna mówiła ze pod koniec ciazy jak wyjdą hemoroidy to tylko czopki z antybiotykiem pomogą i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasiak ja mam nadzieje ze ty też juz jesteś mamuśka albo niebawem nią zostaniesz :)
Goldino jesteś wreszcie, to juz koncowka- kazda z nas ma lepsze i gorsze dni, na szczęście juz niedługo nam pozostało... Wiec brzuszek do przodu i będzie dobrze.
Dorkiszonrodzisz czy fisiujesz ;) :unsure:
Siwaa jak sciaga się takie warkoczyki? Rozplata się? Ja w zeszłym roku miałam przedłużone włosy i powiem szczerze ze to nie dla mnie, ciężkie jakbym hełm na głowie nosiła ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #688613 przez siwa342
dziubasek wygląda to tak że oddzielaja pasemko twoich włosów i u nasady zaplatają z syntetycznymi, a potem się je ściąga jakbys normlnego warkoczyka rozplatała,pierwsze 2 dni szyja boli bo troche tych włosów jest ale pote to juz nic nie czulam i na 3 miesiace miałąm spokoj :),zdjecie mam na drugi dzien po zrobieniu i jeszcze na głowie widac przedziałki ale potem to znika i mi sie bardziej podoba

MAJA

11 lata 5 miesiąc temu #688614 przez kasiak
Ja nadal w domu :angry: skurcze robią psikusa i czasem są a czasem przechodzą :angry: maz śpi, a ja nie mogę bo jak tylko zaczynam przysypiac to bol mnie budzi. A jak wstane to przechodzi :angry: teraz cos zjem i zaczynam z powrotem spacerki po salonie.
Szczerze powiedziawszy to ten bol da się przezyc, gorsza jest niepewność czy to juz.jakby co to mam zadzwonić i uprzedzić, ze jade ale nie chce znowu tak jak wczoraj, ze polezalam i puścili do domu :angry:
Jeszcze doszla mi biegunka, mam nadzieje ze to znak ze zmierzamy w dobra stronę...

No nic, trzeba czekać.

11 lata 5 miesiąc temu #688615 przez siwa342
kasiak chyba nie zasne i bede obserwowac czy to juz:) az mi sie mała rozbudziła,no ty już masz praiwe 39 tydzień to nie ma co niech wychodzi :)

MAJA

11 lata 5 miesiąc temu #688617 przez dziubasek
Kasiak organizm ci się oczyszcza przed porodem :) weź paracetamol albo nospe i spróbuj się przespac- wiesz zebys miała sile rodzic :) juz niedługo kochana :)

11 lata 5 miesiąc temu #688629 przez Qltoorka
Kasiak, trzymam wciąż kciuki i czekam na dalsze wieści ;-)

Dziubasek, a do jakiego lekarza powinnam sie wybrac? Gina czy pierwszego kontaktu..? Bo nie wiem...

11 lata 5 miesiąc temu #688631 przez dziubasek
Qltoorka ja nie wiem jak to jest w pl u nas sie idzie do lekarza pierwszego kontaktu...

11 lata 5 miesiąc temu #688642 przez kasiak
Jestesmy, lezymy jest postep. Rozwarcie na dwa palce,ile to cm?? Skurcze czeste i bolesne. Pytali czy chce do domu, ale wole zostac. Mezu spiacy,phi ja wcale nie spałam i zyje.
Dam znac pozniej co sie dzieje. Pewnie bedzie juz po wszystkim. Miłych snow;)

11 lata 5 miesiąc temu #688643 przez magdalenagal
Trzymam za Ciebie kciuki Kochana :) buziaki.

11 lata 5 miesiąc temu #688644 przez Kamilka22
Kasiak trzymam kciuki:)!!

11 lata 5 miesiąc temu #688677 przez agusiaa26
kolejny dzień, kolejna lipcówka dostarcza nam mega emocji:):) kasiak trzymamy kciuki!!

magdalenagal opowiadaj jak po porodzie? jak się czujesz, obolała czy wypoczęta? :silly:
no i jak mały ksiązę aniołek??

ahh mamuśki widze że każdej już brzuszek się znudził i wszystkie czekamy na maleństwa :laugh:

ja mężowi wszystko relacjonuje i widze że też przeżywa nasze lipcowe porody :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #688711 przez agniesia1604
Kasiak,
wszyscy Wam kibicujemy :)

Ale jeśli teraz nie urodzisz to powiem że jednak poród potrafi być męczący nawet nie dochodząc do rozwarcia 3 cm :)

Na dwa palce to 2-3cm.

Ponoć 7cm jest taki maksymalny ... kiedy już się ma wszystkiego dość i już nawet maż nam nie jest potrzebny i gadamy bzdury :P :) ...po 7cm już się przyzwyczajamy i jest nam wszystko obojętne byle by już było PO!!!!!

Jeśli masz takie nieregularne skurcze powinni w końcu w szpitalu dać coś na rozwiniecie akcji bo ile razy mozna wpadać i wypadać poza tym jesteś juz wykończona i pewnie odwodniona .... bo w sumie jak boli to się nawet jeść nie chce ....

11 lata 5 miesiąc temu #688734 przez gold_butterfly
Kasiak, trzymam kciuki.

Piekę z córeczką ciasteczka. Mimo,że ma trzy latka,to zapisałam ją do biblioteki dla najmłodszych. Coś cudownego - sama może wybrać książeczki, które później godzinami czytamy :-)

Ile w ogóle bierzecie ubranek na szpital? Ja tak zerkam na tą swoją torbę i wydaje mi się trochę dużo. Kupiłam tantum rosa - działa znieczulająco i szybciej wygaja się rana po nacięciu krocza.

11 lata 5 miesiąc temu #688768 przez dziubasek
Witam z rana :)

Kasiak pewnie juz ma wszystko za soba :) i tuli sie z Sebusiem :)
Goldi ja spakowalam 4 komplety(ale u nas szybko wychodzi sie do domku)jakbym potezebowala wiecej to mezus dowiezie... Fajna sprawa z ta biblioteka, moja jeszcze za mala i na razie niszczy za bardzo bajeczki ale jak tylko podrosnie to tez pomysle o czyms takim-nawet ostatnio czytalam ze u nas jest playgroup dla dzieci w bibliotece...
Madzialenka jak sie czujesz kochana????? Jak Michas???
Dorkiszon jak tam u ciebie

aha trzymamy kciuki dzisiaj za TyszAnke :)
Ja pol nocy ogladalam filmy z mezusiem, teraz ledwo siedze- brzuch mnie boli jak na @ :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #688789 przez Patrizia
hej kochane :*

Jakos nie moge sie z Wami rozstac i Was podczytuje, podobnie jak Qulturka rodzilam z magalena caly czas sprawdzalam fb i lipcowki i ogromnie gratuluje slicznego bobaska Madziu

to prawdea za kryzys jest przy 7cm potwierdzam najgorzej sie wtedy czulam ale jak sie go przetrzyma to jest juz oki wogole musze Wam powiedziec zebyscie nie baly sie porodu ja z reka na sercu moge powiedziec ze mnie nie bolalo (a dostalam kroplowke na wywolanie )jakos strasznie, duzo daje oddychanie naprawde pomaga. Moja akcja porodowa trwala tylko 5min

kasiak za Ciebie tez mocno trzymam kciuki

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka