- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Czytam Was codziennie, ale tak sobie siedzę z boku bo u mnie nie dzieje się nic ciekawego żeby o tym pisać nadal bez zmian
Oglądam Wasze piękne pokoiki, zdjęcia brzuszkowe i cudne dzieciaczki. Agniesia bije rekordy z Sewerynem, ale nie ma co słodziak to on jest
Joanna89, wszystkiego naj z okazji urodzinek!
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek, grono stale się powiększa
Zauważyłam, że tutaj na forum bardzo dużo dziewczyn jest przeciwko znieczuleniu zewnątrzoponowego. Ja natomiast zupełnie odwrotnie. Jak tylko tam wejdę to mam zamiar prosić o znieczulenie. Mam koleżanki, które baaardzo chwalą i powikłania po tym są naprawdę baardzo rzadkie. Zresztą po wszystkim można mieć powikłanie. Lekarze sami raczej namawiąją na to. W szpitalu, w ktorym ja chce rodzić znieczulenie dają pod kilkoma warunkami. Rozwarcie musi być co najmniej 3-4cm, ileś tam płytek krwi trzeba mieć. Ale generalnie dają bezpłatnie.
A dzisiaj czeka mnie USG z pomiarem mojej kluseczki. Aż się boje jak duża bedzie
miłego dnia!
- osobka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dziś pobiłam chyba rekord spania- obudziłam się o 11 a o 23 wczoraj już smacznie spałam także 12 godzin snu za mną a i tak jakaś zmęczona jestem... Miałam sen, że moja mamuśka przyjechała mi "pomóc" przy dziecku a okazało się, że kupiła jakieś meble dla małego i zaczęła przemeblowania w pokoju i marudzenie co robię nie tak- ale się w tym śnie nawkurzałam!!!
I na szczęście plamienia przeszły, więc mi ulżyło w środę prawdopodobnie znów mam ktg- ciekawe, czy coś się zacznie dziać do tego czasu, bo do porodu coraz bliżej a u mnie cisza...
Kamilka- jak u Ciebie? coś się zaczyna?
Joanna- wszystkiego najlepszego
Dziubasek- ja też mam 18 kg na plusie... :/ ale damy radę! a Ty przy dwójce dzieci i swojej energii to na pewno szybko zgubisz nadmiar kilogramów
a co do znieczulenia, to u nas w szpitalu nie robią zzo, więc mam z głowy ten dylemat, ale trochę naczytałam się o komplikacjach i chyba też bym się nie zdecydowała...
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
agniesia hehe oj tak to twój wielki mały supermen
TyszAnka jeszcze raz gratuluje - a malutka jest prze prze słodka!!!!
swia a no niestety tak to z tym pożyczaniem jest...nigdy nie wiesz czy wróci a jeśli juz to w jakim stanie. ludzie nie szanuja jak nie ich
Qltoorka uuu to nie za ciekawie z koteckiem...oby mu pomogli
o ja cie !koleżanka dobrze ze nie przenosiła bo by jeszcze do 5kg dobiła-niezły klocunio
a sushi zawsze robie z wędzonym łososiem i pałeczkami krabowymi wiec jedyne co tam jest surowe to warzywa
co do znieczulenia - zobacze w trakcie ide na żywioł :)choć wole nie ale wiadomo - plany planami a życie życiem
kaska dobrze ze sobie odpuściłaś a za mamacie jak zawsze trzymamy mocno kciuki!!!!!
karolinkanice litosci takie smakołyki mi tu pokazywać
oby szybko choróbsko poszło precz! musisz mieć siły do łóżeczka, naturalne wspomagacze i moze jakos szybciej przejdzie
Joanna sto latek kochana!! lekkiego rozwiązania, samych powodów do radości i wszystkiego o czym tylko zamarzysz
dziubasek waga sie nie przejmuj - zrzuci sie :* wazne ze dzieciątko zdrowe :*
agusia, nala to czekamy na wieści powizytowe
osóbka dobrze,że wszystko w porządku
a to my z wczoraj - 38tydz
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na początku serdecznie gratuluję mamusiom, które ostatnio się wykluły (bo nie miałam okazji tu być)
Joasiu nasza "Osiemnastko" Wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek
Agniesia Twój mały Supermen po prostu wymiata
Qltoorka ja jeszcze nie wiem czy będę miała znieczulenie, bo nie znam bólu porodowego i nie daję sobie ręki uciąć czy dam radę bez
U mnie generalnie bez większych zmian- od wczoraj boli mnie brzuch, ale nie wiem czy to już tak przed porodem czy promieniuje od pęcherza (Mały taki mi nacisk robi, że aż mocz oddaję razem z krwią, a i "grubszą sprawę" załatwiam też z nie lada wysiłkiem, bo mnie wszystko boli, a robię to często )
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
P.S Jak to nikt dzisiaj nie rodzi???????
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na wiesci
Joanna WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!
Qltoorka ja nie zamierzam brac znieczulenie, zresztą u nas podają zzo tylko do cesarki, a przy naturalnym to jakies kroplówki przeciwbólowe i gaz trochę szkoda, bo chciałbym mieć wybór jakie chce znieczulenie. Ale to mały szpital, wiec nie ma co wymagać
Dziubasku nie martw sie wagą przy dwójce dzieci szybko zgubisz U mnie na plusie 15 kg, wszystko poszło w brzuch, no i niestety zatrzymuje wodę w organizmie, wiec to też waży. Czuję sie jak wieloryb, a wczoraj jak weszłam do wanny i zobaczyłam jak sie podniósł poziom wody to sama z siebie zaczęłam sie śmiać ale generalnie mam to w nosie jak wyglądam, w koncu ciąża ma swoje uroki i prawa, wiecznie tak nie bede wyglądać
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
widziałyście kiedyś połączenie żółwika z hipciem, kaczką i spoconą świnką...? Tak, jestem fenomenem matki natury... coś czuję, że u mnie to będzie na dniach, bo samopoczucie na to wskazuje... jestem nie do życia już zupełnie...
Kurczę, dziś się dowiedziałam, że ta moja koleżanka z pracy co to urodziła klocka 4650 miała niestety poród naturalny, bo nie zdążyli jej zrobić cesarki i ją bidulkę porozrywało...
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziubasek oni też coś sami sobie zaszkodzili- ona nie chwaliła mi się ze swojej przeszłości, ale słyszałam z wielu plotek, że kiedyś prowadziła "bujne życie towarzyskie" i niejednokrotnie ciąże usuwała- mając jakieś 15-16 lat (więc całkiem możliwe, że jakiś lekarz mógł zrobić coś nie tak), a on to waży jakieś 130kg. Jego małżonka mi mówiła, że jak robił badania na płodność, to jego plemniki nie są w najlepszym stanie, ale tylko ona podjęła się leczeniu w prywatnej klinice, niestety, z żadnym skutkiem Tak więc nasi znajomi mają podobne doświadczenia. P.S. Dzień się jeszcze nie skończył, może ja urodzę z wrażenia
Agusiaa do tej pory myślałam, że ten "kolega" jest "dowcipny inaczej", ale cóż... Okazało się, że jest debilem Nie mam zamiaru więcej jego facjaty oglądać
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chociaż ostatnio powiedział wysyłaj go do mnie jak on cos chce mojego od ciebie najwyżej sie z nim pokłocę, a jak sie wkurze to mu wpierdole. Jeszcze powiedział, ze jak zamieszkamy sami juz na swoim to on nie ma wstępu. Więc jesli moja matka kiedys umrze to on jak przyjedzie do PL to nie wiem gdzie będzie nocował chyba w hotelu hahaha. To będą dopiero wtedy jaja.
Qltoorka ja nic takiego nie robiłam jak krzepnięcie krwi do tego znieczulenia robił ze mna tylko wywiad, pokazywał jaka cienka igła, pytał o choroby, uczulenia, czy pale papierosy i wiele innych rzeczy, których juz nie pamiętam. No i do niego mam dzwonic jak sie zacznie poród lub zobacze zielone wody czy krew. Mam jeszcze mieć wymaz GBS i morfologie plus mocz z ostatnich 3 tygodni i oryginał grupy krwi i to wszystko. No i karte ciązy oczywiście.
O komplikacjach tez mi nic nie mówił.
Joanna Wszystkiego Najlepszego!!!
Mój dzis ma drugą zmianę więc do 22 sama jestem z nimi, ale brat teraz pojechał do Szczyrku na rower więc jakis czas spokój za to mamusia wróci już niebawem.
Właśnie sie dowiedziałam, ze siostra mojego ma wolne więc ide do niej.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa