- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- Otrzymane podziękowania: 0
karolinka pokaźna śliczna piłeczka może to już ostatnia fota w dwupaczku
ciacho już sie robi w lodówce
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Karolinap ja nie biorę do szpitala ani rożka ani otulaczka. Dzidzia w szpitalu jest raczej w szpitalnych pieleszach.. zazwyczaj w rożku właśnie. Chyba, że musisz mieć swoje. Ja na wyjście tylko ubranko i flanelową pieluszkę lub cienki kocyk.. do domu mam 2 minuty drogi samochodem
Bea no teściowa rzeczywiście by mogła zapytać jak przygotowania wyprawki i co by Wam się jeszcze przydało Moja z tych centusiowatych i myślała, że ja przecież nic nie muszę kupować bo mam wszytko po Lence. Wielce zdziwiona była, że kompletuję wyprawkę.. a jak dowiedziała się, że rozważamy kupno nowego wózka to mało z butów nie wyskoczyła, pomimo, że nie za jej pieniądze tylko nasze ciężko zarobione. Ja moja lubię, ale ostatnio tak mi działa na nerwy wszystkim co robi i mówi, że dziękuję Bogu, że jedzie w piździet na te 3 tygodnie. Tyle sobie odsapnę od niej, bo limit moich nerwów już wyczerpała na dobre kilka tygodni albo miesięcy
Bea, u nas w szkole rodzenia polecały podmywać się zwykłym szarym mydłem i ja tak robiłam za pierwszym razem i teraz też zakupiłam i zamierzam stosować. A jeśli nie chcesz mydłem to polecają z wyciągiem z kory dębu.. działa podobnie jak szare mydło..ściągająco i przyspiesza gojenie
Uniuni no no no Nils widzę Mamę respektuje i posłusznie wykonuje swoje zadania Musisz pogadać z nim jeszcze, żeby bezboleśnie wychodził na świat i nie rozpychał się za bardzo łokciami To teraz już na wylocie jesteście.. nasłuchuj i czekaj
Judytejsza odpoczywaj.. Na moje oko to możesz lada moment rodzić i zaskoczyć nas jak Nikaa, więc lepiej zbieraj siły
do wiadomości mam karmiących kurazdoktoratem.blogspot.com/2013/06/dlaczego-pacze.html
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
A to było tak...lezalam na kozetce i czekalam na wyrok. Albo idziemy do domu, albo cos robimy z tymi skurczami. Ogolnie polozna byla nastawiona na wyslanie mnie do domu. W międzyczasie byla zmiana dyżurów i badala mnie inna babka. I mówi, ze poród juz by się skonczyl bo skurcze prawidlowe, glowka nisko, ale się okazalo, ze mialam za dużo wód i Maly nie mogl się wpasować w kanal rodny. Podjela z lekarzem decyzje o przebiciu worka owodniowego. Wzielam tez znieczulenie, powiem wam, ze blogoslawiony ten kto wymyślił epidural
To bylo o 18, trzeba bylo zaczekać na postępy. No i się zaczęlo macanie, teraz wiem, ze to mialo przyspieszyć cala akcje. Okazalo sie, ze wzrosla mi temperatura, dostalam kroplowke i antybiotyk...Rozwarcie powoli roslo i o 1:50 zrobilo sie wreszcie 10cm, zaczelismy parcie. Przez znieczulenie mialam problem z wyczuciem kiedy jest skurcz. Maz pilnowal monitora, dopingowal i rozciagal mi nogę bo lapal mnie skurcz mięśnia na dalej dlugosci. Szczerze to bardziej bolala noga niż parcie
Nie ukrywam, ze przeciskanie glowki bylo bardzo bolesne, ale jak juz wyszla to dalej juz bez bólu i tylko chlup, a potem placz ciężko mi bylo uwierzyć,ze to juz. Lozysko bardzo szybko wyszlo tez z lekkim chlupnieciem. Lekko peklam, ogólnie mam chyba 4 szwy, dwa w środku i dwa bardziej na zewnatrz, jakoś tak to bylo, szczerze to nawet nie pamiętam... a zagladac nie zagladam maz się zapieral, ze przy porodzie nie będzie, ale nie dość, ze byli to jeszcze stan al na wysokości zadania i pepowine przecial mam w domu dwóch dzielnych facetow
Reszte opisze jutro bo dzisiaj mi się juz nic nie chce. Aha i w sumie powiem, ze nie wierzylam w ta gadke, ze zapomina się o bólu, ale wszystkie ciężkie momenty poszly w niepamięć i wiem, ze bolalo ale samego bólu nie pamiętam. Jest tylko ulga, ze maluch juz jest na swiecie i nic innego się nie liczy. no ciocie dobranoc. Przepraszam, ze tak trochę chaotycznie ale się jeszcze życiowo nie ogarnelam. Szpital daje w dupe mimo wszystko.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Kasiak super, że już w domku.. Jak się oswoicie i ogarniecie nieco, to dawaj od czasu do czasu znać jak Wam idą wspólne wieczory i poranki
A to ja i moje dzieci na 'końcówce' tej pięknej wspólnej drogi zwanej ciążą
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
kasiak, no, w końcu w domku... samych wspaniałych chwil
a co to za znieczulenie miałaś? Bo to chyba nie zewnątrzoponowe?
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
W którym szpitalu rodziłaś? Dobrze się Tobą opiekowali?
Jamajak noooo Kochana Teraz, to ja Cię poznaję z awatarka Ślicznie wyglądasz! Nic ze stereotypu umęczonej, rozczochranej, zaniedbanej matki polki. Wzór do naśladownia
Emi glutki u Ciebie też? ale super!! Może Mila nam się urodzą e-bliznięta
Dziewczyny, nie wiem jak to jest z płynami do higieny intymnej.. nigdy infekcji nie miałam - odpukać, ale jak tylko zaczynam stosować coś na 'te rejony' to mnie zaczyna swędzieć i piec po kilku dniach. Odstawiam i problem znika.
Karolinkanice Ty nie gadaj o wózkach i duperelach, Ty się rozpakowywuj Próbuję udowodnić J. że to z przenoszeniem chłopców w ciąży, to jakoś u nas na forum się nie sprawdza
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa