BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #517737 przez dziubasek
Ja tam wytrzymam te czekanie, troche sie pozmienialo, w 1szej ciazy mialam usg co miesiac teraz robia tylko 3 jesli z ciaza wszystko ok, a ze moja rozwija sie prawidlowo to zobacze bombla w 20 i 31 tygodniu i tyle.
Ja jutro do pracy na 10 godzin, niewiem jak to przezyje po 3 tygodniach lenistwa ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517741 przez uniuni
Kasiak ja się nastawiam, że za jakieś 4-5 tygodni dopiero to usg. To w 17-19tygodniu czy 18-20? pamiętasz może?

Qultoorka uśmiałam się, a pózniej wzruszyłam :) Heh teraz bardzo mało mi potrzeba, żeby się wzruszyć.
Taka historyjka z wczoraj. Jechaliśmy do koleżanki, na obiecaną sesję zdjęciową z okazji zaręczyn (zaręczyliśmy się w lipcu, ale jakoś czasu nie było). I jak to w Norwegii w niektórych miejscach bardzo wąskie drogi. Ciemno jak w tyłku. Nagle widzimy 'odblask' jakiś sobie miga. A ten odblask to jakaś nastolatka, założyła sobie by ją było widać, bo tam chodnika nie było i szła poboczem. Pomyślałam sobie: Jaka mądra dziewucha, przecież gdyby nie odblask to byśmy ją zobaczyli w ostatniej chwili - i łzy w oczach :lol: :lol: Nie wiem dlaczego, ale się wzruszyłam :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517769 przez bisbas
Qltoorka napisał:

bisbas, a Ty z tego co widzę to moja i TyszAnki sąsiadka jesteś-bo z Włodzisławia Śląskiego :)
Mam tam przyjaciółkę ze studiów :)

Dokładnie to mieszkam w Żorach jak jestem w Polsce oczywiście :) w Wodzisławiu sie urodziłam a w Tychach mam całą rodzinkę bo mama z tamtąd pochodzi :)
Ja tylko 2 usg bede miala teraz 21 to genetyczne czy jak tm ono sie nazywa i pozniej ok 20 tg połówkowe i oznaczenie płci i jeśli wszystko ok to już więcej nie robią :( Zpierwszym synkiem miałam tylko jedno usg na cala ciąże i dałam rade :)

12 lata 3 miesiąc temu #517808 przez Qltoorka
A wiecie, dostałam niesamowitego newsa z pracy...
Nie jestem jedyną Mamą Lipcową ;) Jedna z moich koleżanek, również pracująca na stanowisku kierowniczym, jest w ciąży. Jestem mega zaskoczona, bo ona ma 40 lat, więc, szczerze, nie brałam jej pod uwagę... Wyszło dopiero teraz, bo od wczoraj jest na L4. Termin ma na 5 lipca. Jeszcze chwila i nasz sklep zamkną z powodu ciąży, hihi :P

12 lata 3 miesiąc temu #517810 przez kasiak
uniuni nie jestem pewna, jestem w 14tyg i lekarz wysłał już zgłoszenienie do szpitala. Może go źle zrozumiałam z tym terminem? Poczekamy, zobaczymy. Ogólnie byłam przejęta, bo byłam u niego po raz pierwszy.
Jedno mnie pociesza, że pan dr ma aparat do usg w gabinecie. Mówił, że w razie czego nawet na każdej wizycie może mi robić badanie :)
Jak tak teraz czytam to widze, że to bardziej koło 18tyg.

12 lata 3 miesiąc temu #517813 przez agniesia
Cześć dziewczyny:)
Ja to mam wizytę następną 30 stycznia, czyli po 4 tygodniach.
obrażam sobie,
Za każdym razem robi mi USG i szczerze nie wyobrażam sobie, aby było inaczej, ponieważ wtedy tak naprawdę widzi najlepiej co się dzieje nie tylko z naszym dzieckiem, ale także znaszym organizmem.

Ps. Czy Wam lekarz wszystko wpisuje w kartę ciążową?

12 lata 3 miesiąc temu #517819 przez emi87
uniuni ale masz sny :ohmy: mi sie czesto sni ze zaczynam krwawic i dzwonie lub wołam po męża ze musimy jechac do szpitala. poza tym mnóstwo innych dziwacznych snów :D
a co do wzruszania też tak mam :D trzeba na hormony zwalić hihi

też bardzo lubie swoja pracę ale jeszcze sie nie wykurowałam do końca....mam 2 dni żeby mi przeszło.

Qltoorka to Ci niespodzianka :D

12 lata 3 miesiąc temu #517877 przez Nikaa
:) widzę, że na forum same dobre wieści :) jak fajnie :laugh: też się podzielę dobra informacją - w rodzinie mojego męża kuzynka urodziła synka o imieniu Bogusz silny, zdrowy chłopak :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 3 miesiąc temu #517937 przez bisbas
Nika gratulacje dla kuzynki :)

12 lata 3 miesiąc temu #517940 przez dorkiszon
Ja chodze teraz do faceta ginekologa, a wcześniej do babki. Jesli chodzi o porównanie to babka zdecydowanie delikatniejsza i strasznie wyczerpujące informacje daje natomiast facet do którego teraz chodze ma opinie bardzo dobrego specjalisty, ale kilka razy jak mnie badał myślałam, że gwiazdy zobacze i lubi wyolbrzymiać. Właśnie teraz wylądowałam u niego przypadkowo, bo moja miała urlop no i tak juz do niego chodze, ale jak urodze wróce do mojej. Też zostałam u niego ze względu na kase bo ostatnio nawet zapłaciłam 50 zł no, ale tez szału w gabinecie nie ma a na kase jak przyjmuje to metalowe wzierniki używa które potem rejestratorka myje ohyda. Właściwie w życiu byłam u dwóch facetów ginekologów i dwóch babek różnie to było nie zależy to od płci delikatność tylko od podejścia. No i facet wykłada kawe na ławe nie patrzy czy cie to przeraża czy nie tacy są faceci nie tylko lekarze :).
Okropnie się dziś czułam tez myślałam, że mi przeszły mdłosci no to grubo się myliłam dziś zwracałam wszystko jak leci i myślałam, że umre nawet po wodzie rzygałam i wczoraj tak samo okropność.

12 lata 3 miesiąc temu #517945 przez Nikaa
bisbas :)
dorkiszon łeee współczuje mój ginekolog za każdym razem ma jednorazówki, które przy mnie otwiera jak czytałam Twojego posta to się zdziwiłam - myślałam, że takie jednorazówki to u ginekologa to teraz standard :ohmy: no cóż widocznie jednak nie :dry: :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #518025 przez Lacrijka
U nas (Wrocław) to juz jest w ogóle straszna lipa z porodami. Są 3 szpitale do wyboru ale co jeden to gorsza opinia. Niby takie duze, rozwiniete miasto a nawet nie ma prywatnej kliniki na którą można sie szarpnąc aby urodzic po ludzku :dry: Jestem w szoku, bo przejzałam sporo for i niestety nie ma nic konkretnego..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518074 przez Nikaa
Lacrijka pocieszę Ciebie - w Poznaniu dokładnie to samo jak ma się szczęście to może trafi się na dobry humor lekarzy i personelu - taka jest opinia o wielu szpitalach w Poznaniu :P cała moja Rodzina już szykuje się na ewentualną batalie hihi :P a o prywatnej klinice gdzie można urodzić po ludzku zapomnij

12 lata 3 miesiąc temu #518335 przez kaska1982
Hej dziewczyny, widzę że temat szpitali i klinik nie schodzi z tapety, ale co sie dziwic skoro wszystkie w którymś wylądujemy :)

ale ja dzis z troche innej beczki. Czy któraś z Was słyszała albo czytała o zapaleniu wyrostka w ciąży? Powiem Wam, że wczoraj myslałam ze coś takiego mnie dopadło. Straszny ból w prawej części podbrzusza, nie mogłam sie ruszyć ani kroku zrobić, ale czytałam, że najbardziej prawdopodobnym objawem wyrostka jest to ze jak sie zegnie kolano i przyciągnie do brzucha to juz nie mozna wyprostować. Tego objawu nie miałam wiec wstrzymałam sie z wizytą na izbie, ale wystraszona byłam bardzo. Dziś już tak nie boli, wiec moze to miesnie i więzadła sie rozciągają, ale czytałam wlaśnie ze zapalenie wyrostka to barzdo czesta przypadłość w ciązy, ze względu na hormony i zmiany w organizmie.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #518348 przez emi87
mysle ze najlepiej isc do lekarza albo na ip (od tego sa) bo przy silnych bólach nie ma żartów. Jeżeli to zapalenie wyrostka bądź coś inego koniecznie trzeba to skonsultować :)

a ja sie martwie tym że w sumie od wagi wyjściowej schudłam.... :( normalnie by mnie to nie martwiło....ale to juz jutro zaczynam 4 miesiac a tu waga nie idzie w góre (a sie nie oszczedzam z jedzeniem).

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka