BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #707021 przez villcia
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Widzę, że zazwyczaj waga się sprawdzała, żadne to dla mnie pocieszenie :silly: Miłego wieczorku :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #707030 przez siwa342
dorkiszon no ale w koncu na swoim,za chwile sie przywzyczaisz i bedzie dobrze:)

a mnie coś kuje,mała mi chyba na jakiś nerw naciska,jakby mnie prad kopał-to chyba jeszcze nie skurcze

MAJA

11 lata 5 miesiąc temu #707035 przez agusiaa26
dorkiszon kochana dasz rade, niedługo wszystko się ułoży, przyzwyczaisz się do życia osobno od matki, wybrałaś najlepszą drogę, idziecie na swoje, coś się kończy, coś się zaczyna. Nie stresuj Kubusia, wszystko będzie dobrze!! Trzymam kciuki i nie dołuj mi sie!! :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #707054 przez Qltoorka
agusiaa26, z kosmetyków, które ja używam to np. w ogóle nie jestem zadowolona z płynu do kąpieli Oilatum... jak dla mnie w ogóle nie natłuszcza skóry, ale mi emolient.... :( Zamówiłam tą Ziajkę do kapieli, patrysia polecała, więc spróbuję.... Sudocrem też jak dla mnie niewypał, a taki powszechnie niby polecany...dobrze, że mam tylko próbki, bo kasa byłaby w błoto wyrzucona... Na odparzenia faktycznie ten Alantan Plus, który mi magda poleciła (btw, madziu, dziękuję :kiss: ), bo po odparzeniu ani śladu :) Do smarowania głowki używamy oliwki z Hippa, a po kąpieli (jako że Oilatum nie natłuszcza za bardzo, a ponoć po emolientach nie trzeba więcej smarować....) balsamik z Babydream Rossmana...

Aha, nie wiem jakie Wy macie kremy do pupy do szpitala i do domu, ale ja z miejsca zostałam w szpitalu pouczona (nie tylko ja, większość mam miało takie kosmetyki), że kremy do pupy zawierające cynk to się stosuje jak już odparzenia są, a nie wcześniej, bo cynk wysusza, pupę należy smarować kremem ochronnym, tym samym co całe ciałko...

dorkiszon, moja pierwsza noc na nowym też była niefajna...czułam się źle, obco i klaustrofobicznie... więc Twoje uczucia są normalnym objawem, za parę dni poczujesz się jak u siebie, promise :kiss: A pamiętaj, że mieszkając u mamy nigdy tak się poczuć nawet nie mogłaś, bo Ci na to ona nie pozwoliła....

11 lata 5 miesiąc temu #707080 przez nala
dorkiszon, pamiętam jak ja marzyłam żeby się z domu wyprowadzić chociaż konfliktów jakichś nie było. Chciałam bardzo być niezależna i samodzielna. Pakowałam się z ogromną radością, kupowałam nowe rzeczy do mieszkania. Pomimo tego wszystkiego jak wsiadłam do samochodu i już wyjeżdżaliśmy wtedy jeszcze z moim chłopakiem to pół drogi chyba płakałam, a cała się w ogóle nie odzywałam. To normalnie, bo kończy się coś, ale też coś się zaczyna. Oswoisz się z nową sytuacją i zobaczysz, nie pożałujesz. Myślę też, że dzięki temu stosunki z mamą też się unormują i ona wiele zrozumie. Moja koleżanka mówi, że rodziców też trzeba sobie czasem wychować i coś w tym jest. Trzymam kciuki. Na pewno będziesz mega szczęśliwa :) tego Ci życzę :)

11 lata 5 miesiąc temu #707092 przez agusiaa26
Qltoorka dziękuje za odpowiedź, ciekawa byłam a widzisz do kąpieli mam tą Ziajke wiec zobaczymy jak mój zareaguje. po kąpieli myślałam żeby ogólnie smarować małego oliwką z hippa ale nie wiem czy tak bedzie ok :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #707098 przez bea2a
Dokończyłam swoje dzieło. Mój M. mnie podpuścił żebym imię zrobiła i oto powstała ulepszona wersja girlandy :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #707117 przez karolinkanice16
Bea2a super Ci to wyszlo ja zostalam sama w szpitalu z synkiem A. pojechal do domu i jakos smutno mi bez niego osobna noc od trzech lat :ohmy: ale nocka szybko zleci i rano juz bedzie a do 13 maja nas wypisac :)

11 lata 5 miesiąc temu #707139 przez karolinap
Jestem i ja! Cale popoludnie robilam sowki. Tak jak pisalam - poszlam do papierniczego i oto sa ONE, MOJE, RECZNIE ROBIONE SÓWKI :)
Pojawily sie u mnie skurcze ale pachwin - takie ze nie moge sie ruszyc i bol nieamowity pozniej brzuch sie stawial i kilka skurczy bylo brzucha, wzielam kapiel, zobaczymy co dalej bedzie sie dzialo...

Dorkiszon - bedzie dobrze! Zobaczysz! Trzymaj sie!

Agusiaa26 - ja tez mam ta ziajke i ciekawa jestem jak sie sprawdzi :)

bea2a - Super Ci to wyszlo :)

Cała fotorelacja z robienia sówek TU: nasze9miesiecyyy.blogspot.com/2013/07/w-koncu-mamy-sowki.html
A tu, na forum tez Wam pokaze jedno zdjecie! Jakie szczescie mnie rozpiera ze sama to zrobilam :)
Juz dawno taka dumna nie bylam :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #707141 przez kaska1982
Hej :)

Karolinka gratulacje :) w końcu Ksawery zdecydował się wyjść :)

Co do kosmetyków, to ja kapie w zwykłym mydelku bambino, a po kąpieli ciało smarujemy oliwka bambino, a pupe bephantenem. W szpitalu polecił też krem Cutibaza, na wszelkiego rodzaju wysypki i potowki. Teraz niestety przez te upały Mateusz dostał właśnie potowki na brzuszku i buzi i polozna poleciła kąpać w krochmalu. Potem już niczym nie smarowac tylko pupe. Na szczęście nie mamy odparzen. A w ciągu dnia potowki na brzuszku smarujemy sudocremem bo ładnie wysusza. :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 5 miesiąc temu #707160 przez Nikaa
dziubasku Qltoorka o co chodzi z tą pieluchą i zapachem bo próbuje znaleźć pierwszy post dot. tego motywu i nie mogę
Qltoorka ja narazie używam różnych próbek do kąpieli, które dostawałam i na razie nie widzę jakieś różnicy - co mnie cieszy najwyraźniej Mikuś nie ma uczelenia :):) a co do sudocremu to słyszałam o tym na szkole rodzenia - że krem z cynkiem dopiero jak jest odparzenie :) ja narazie nie mogę narzekać na sudocrem - pomógł
karolinkanice16 super, że Was wypiszą - w domu o wiele szybciej dochodzi się do siebie i dostaje powera :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 5 miesiąc temu #707172 przez Patrizia
qulturka i dziubasku jutro jest ten sadny dla mnie dzien odbior wynikow napisze popoludniu co tam wyszlo

Boze nie wiedzialam ze ta linia tak dlugo jest

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu #707178 przez Qltoorka
Nikaa, dziubaskowi położna poleciła nosić przez kilka minut pieluchę na cyckach i podłożyć pod główkę dziecku na czas snu, ponoć jest wtedy spokojniejsze. Ja z kolei słyszałam o takim petencie, że można na pieluchę mleka trochę i położyć przy dziecku i też jak będzie czuło mamę to łatwiej zaśnie.

bea2a, karolinap, podziwiam Wasze starania :) Pięknie Wam to wyszło :) Zdolniachy :)

karolinap, uuu, czyżby zaczynało się w końcu coś rozkręcać? No oby, bo Ty już po terminie chyba ;) Informuj nas o postępach, bo tu już nie raz czekałyśmy z niecierpliwością na Twój odzew :P :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #707181 przez karolinap
No trzeci raz zaczyna się coś dziać :)
Do 3 razy sztuka?? :)
termin miałam na niedziele 14.07.
Po kąpieli skurcze się uspokoiły ale przed chwilka ładnie mnie przeczyscilo :)
Zobaczymy co bedzie dalej ;)

11 lata 5 miesiąc temu #707186 przez dziubasek
Patrizia to dziubasy jutro czekają na wieści...
Karolinkanice ty przeżywasz noc bez A, to wyobraź sobie jak ja się czułam 2 dni bez mojej Miss... Jutro juz będziecie w komplecie :laugh:

A ja dzisiaj prawie cały dzionek spędziłam z moimi dziewczynami na ogrodzie :) no i oddalam w spadku wszystkie ciążowe portki... W środę miałam 114cm w brzuchu dzisiaj 80 :) jeszcze parę cm w dół i dupsko trzeba zgubić i będzie cacy :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka