- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do przegrzewania dzieci to tez mnie krew zalewa jak widze wlasnie porozbierane mamy a dzieci ubrane jak n zime. ja Blanke na spacer i to pod wieczor ubieram tylko w body i opaske na glo'ke ewentualnie jak wiatr jest. i taki mega cienki kocyk mam to lekko nozki przykryje.
Otulaczek mam ale ani razu nie uzylam. Sa takie upaly ze az zal mi dziecko w tym dusic.
Dzisiaj Blanka miala jakis dzien marudzenia.pod wieczor juz w ogole jakas niezadowolona byla. moze przespi troche dluzej teraz:p
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Urodziła się o 21:35. Naturalnie, bez żadnych wspomnagaczy - bolało, muszę przyznać.
Moje Szczęście wazy 3700g i 55cm długości.
Ma czarne włoski - jest cudowna!!!! I 10pkt dostała

Jak dla mnie jest idealna i ma milion punktów

Zakochana jestem po uszy!!! Teraz sobie słodko śpi.
Maz spisał się na medal!

Kocham ich oboje - MOJA RODZINKA <3 <3 <3
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mycha7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
O 00.10 przyszedl na swiat Aleksander. Urodzilam sama. Wazy 3940 i 60 dlugi. Nie moge powiedziec ze bylo dobrze bo bylo okropnie tym razem.
A wiec: jak pisalam mialam skurcze krzyzowe, ktore zaczely sie wczoraj. Na KTG nic nie wychodzilo ale o 21 zlitowala sie nade mna polozna i mnie zbadala. Mialam 7 cm rozwarcia. O 22 bylam na porodowce a o 00.10 bylo po wszystkim.
Tera Leze na sali kazali mi sie wyspac ale niestety mam kolezanke, ktora okropnie chrapie. To na tyle

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Najważniejsze, ze Nasze Maluszki są już z Nami

Ja jak pislam przyjechałam na 8:00 na wywołanie. Ale o 10:00 zaczęły się skurcze co 4 minuty ale nie bolały w porównaniu do tych późniejszych.
O 14 zaczęły mocniej bolec. Rozwarcie na 4 cm, koło 17 wzieli mnie na porodowke, podłączyli pod ktg i skurcze coraz silniejsze, poszłam pod ciepły prysznic, położna dala mi gaz ale nie miałam siły zeby się nim zaciągać. A. był dzielny choć widzialam jak na mnie patrzy i nic nie moze biedactwo zrobić. Przypominał mi o oddychaniu, masowal kark, trzymał za rękę - był dzielny. Później wszystko szło dalej, rozwarcie na 8cm i bol juz okropny, tak krzyczałam ze teraz mnie gardło strasznie drapie. W końcu przyszedł lekarz i stanowczym głosem powiedział, ze tak nie pomogę maluszkowi - mam oddychać a nie krzyczeć. Jakoś zadziałały na mnie jego słowa. Staralam się jak mogłam, wisialam na szyji A. i starałam się oddychać, on razem ze mną. W końcu usłyszałam zbawienne słowa - przy następnym skurczu przemy!

Bałam się jeszcze szycia ale nie było tak zle. Wiem ze mam 3 szwy na zewnątrz i nie wiem ile wewnątrz ale chyba też 3. Jutro zapytam.
Z perspektywy czasu - nic przyjemnego ale do przeżycia. Nawet jak były przerwy miedzy tymi silnymi skurczami to juz wyluzowana czekałam na kolejny a o poprzednim już nie myślałam.
Byłam bardzo glodna po porodzie, A. wziął córeczkę na ręce a mamusia zjadła kolacje

No i co najważniejsze w tym temacie - jaka nagroda!
Pola jest cudowna

Kocham ja nad życie!
Teraz mój suwaczek mowi prawdę

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moge sobie tylko wyobrazic jak bardzo jestescie szczesliwe:) Zbierajci sily i czekamy na fotki slodziakow!!
Karolina dajesz nadzieje, ja tez ide w piatek chyba juz na wywolanie i fajnie byloby urodzic w ten sam dzien

Moj brzuch w nocy myslalam ze eksploduje tak twardnial, moze powoli cos zaczyna sie dziac

- dorota_k123
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Większość już na porodówkach, pozostałe wybierają się dziś czyżbym sama tu miała zostać pośród nierozpakowanych mamusiek ;-( i na dodatek nic się u mnie nie dzieje ;-(
- dorota_k123
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Karolinap wzruszyłam się czytając Twoją relację z porodu... Namęczyłaś się ale Pola jest już z Tobą
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Kochane, jak leżałam w szpitalu to czytałam te wszystkie mądre gazetki, które dostają mamy do czytania i tam był jaki wywiad z jakimś profesorem, który powiedział, że w całej biologii i fizjologii nie ma silniejszych bóli od bóli porodowych. I wysiłek porównywalny z przebiegnięciem maratonu. Myślę, że Mamki które urodziły się z tym zgodzą

Więc Kochane Mamy

apropo przegrzewania dzieci.. to ja swojego nie przegrzewam, ale przyznam, że bardziej niż z Lenką nie wiem w co go ubrać. Bo u nas upałów nie ma, tak po 20-25 st ale z dość silnym wiatrem.. i kurcze nigdy nie wiem czy w krótkim mu nie będzie za chłodno a w długim za gorąco.. bo wiatr jest niebezpieczny i dezorientuje mnie w tym całym ubieraniu

aa.. no i noworodki powinny być jednak ciut cieplej ubrane niż my sami. A niemowlaki tak jak my