BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712815 przez kasiak
Dziubasku ja się melduję :) nadrobiłam posty, podjadłam sobie i wykąpałam się :) ksieciuniu wykąpany, nakarmiony, wytulany i och och :)
A u nas polozna byla tylko raz a tak to za tydzień mamy wizytę kontrolna w przychodni. Zobaczymy ile klocuś już waży ale ponad 4kg na pewno bo juz duży z niego chop :laugh:
Agusia spokojnie może się jeszcze rozkręci :) czymam kciuki za rozwój akcji bo to ciulowo leżeć i czekać. Grunt, ze juz na oddziale jesteś i w razie czego możesz liczyć na fachowa pomoc.

A u nas dzień w miarę spokojny. Kolo poludnia mielismy gości, przyjechała sebkowa babcia z ciociami :) ja nakarmilam one potulały i miałam chwilę żeby ogarnąć kuchnie i podlogi :) najmlodsza moja siostra urodziny dzisiaj ma wiec upieklam jej ciasto z owocami :) dzień obyl się bez większego marudzenia, Smrodek nawet ladnie spal :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Robię przegląd www i nic ciekawego nie ma na internetach, wiec pewnie pójdę w kimono :)
Pozdrawiamy i dobranocki B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #712819 przez Qltoorka
Faktycznie dzisiaj jakoś spokojnie na forum... Albo cycujecie albo rodzicie :P :laugh:

dziubasek, Ty kiedyś pisałaś, że Twoja Julcia ma pleśniawki... A jak one konkretnie wygladają? Bo mój Mikołaj ma właśnie taki delikatny biały nalot na języczku (tak głębiej) i się zastanawiam czy to od mleczka czy pleśniawki... Hmm... przydałaby mi się tu położna by ocenić sytuację, ale w sobotę była ostatni raz...
Czy Wasze maluchy tez to mają? Jak szperam po necie to widzę, że niektóre mamy czyszczą język gazikami... Wy czyścicie dzieciom jamę ustną jakoś?

11 lata 4 miesiąc temu #712836 przez dziubasek
No to był właśnie taki nalot na języku... Spróbuj namoczyć gazik w przegotowanej wodzie i przetrzeć jezyczek( jeśli zejdzie to nalot po mleku jeśli nie to pleśniawki) u nas po dwudniowej kuracji antybiotykiem przeszło... Aha i większość plesniawek jest od smoczka ( wiec sterylizujcie lub wypazajcie raz dziennie)

11 lata 4 miesiąc temu #712884 przez uniuni
Agusiaa, Bea no i co z Wami? Są postępy? Mam ogromną nadzieję, że są :)

Mnie znowu skurcze nawiedzają..liczę od godziny i co 5,5-7,5min są.. ciekawe czy znowu straszaki ;) przyznam szczerze, że bolą jak cholera.. brzuch twardnieje i ból na pachwiny i biodra promieniuje. Jeśli nic się nie zmieni, to za godzinę jedziemy do szpitala- niech chociaż sprawdzą czy jest postęp nawet jeśli do domu mieliby odesłać :) czy dobrze jest podczas skurczu skakać na piłce? Pomoże?

11 lata 4 miesiąc temu #712889 przez dziubasek
Uniuni powinno pomoc na rozwarcie(choc u mnie jak stanelo na 6cm to po 3 godzinach skakania i meczarni dalej bylo tyle samo :( )
a Dorkiszon sie dzisiaj meldowal?????

11 lata 4 miesiąc temu #712897 przez Qltoorka
No uniuni, trzymam kciuki, by Nils też się stawił na tej zbiórce ;) I potwierdzam, skakanie na piłce pomaga w rozwarciu, mnie ból raczej potęgował, ale koleżanka z łóżka obok miała potworne bóle krzyzowe i jej robienie takich okrążeń na piłce trochę pomagało na ten ból...

11 lata 4 miesiąc temu #712900 przez uniuni
Qltoorka, Dziubasek no to skacze :laugh:
Uprzejmie donoszę że dziś Dorkiszona nie było :) Może i Kubuś na zbiórkę się zechciał załapać? ;)

11 lata 4 miesiąc temu #712903 przez dziubasek
Mowie Wam czuje w kosciach ;) (a swoje lata juz mam ;) ) ze Dorkiszon rodzi...

Uniuniskacz kochana, mam nadzieje ze twoja krolewicz tez sie wreszcie zdecyduje opuscic twoj brzuszek :)

11 lata 4 miesiąc temu #712915 przez agusiaa26
Melduje sie nadal 2w1, nie wzieli mnie na porodowke bo 'bez sensu' skoro mam 1cm rozwarcia. Bol jak cholera, po 22 mialam ktg skurze zajebiste a szyjka skrocona i nic wiecej. Dostalam kroplowke na sen to pospalam ze 3h i znowu to samo, teraz inne skurcze mnie dopadly nizej przy pachwinach, chyba zla kobieta bylam skoro tak cierpie, no trudno moze jakos dam rade.
Pa ciotki, moze rano cos ruszy a Bea wlasnie cos sie nie odzywa moze ma wiecej szczescia i juz rodzi??:)

11 lata 4 miesiąc temu #712916 przez dziubasek
Jejku a moja Julka nie śpi juz ze 4 godz :angry: ja padam na ryj... Sucho ma, nie wygląda jakby ja brzuszek albo coś bolało, myślałam ze jest glodna a moje cyce już wyssane do dna wiec zrobiłam jej butle to wypiła z 30 ml przysnela na chwile i dalej się kreci( nie płacze ale leży i się wierci)
RATUNKU MAMY DZIECKO :S a raczej dwie śruby które nawet w łóżku się kreca...

11 lata 4 miesiąc temu #712917 przez magdalenagal
U mnie miękka krtań i Michał swiszczy i wydaje dźwięki jak koza. Zanim zasnę słucham czy alles gut bo mam schizy cz się nie dusi... a no i jak go nie odbiję bankowo mu się uleje. I siedzę i czekam...

A oczy jakieś dziwne i ciężkie... i se tak krzyczę w duchu:

NIE SPAĆ! Zwiedzać ;)

11 lata 4 miesiąc temu #712918 przez agniesia
Ją też nie śpię, bo mój Synus postanowił się bawić i chce bym ją mu w tych zabawach towarzyszyła...a ją ledwo na oczy patrzę...
Mi skakanie na piłce też pomogło na rozwarcie...:-)
Teraz mam okres i leci ze mnie jak z wodospadu Niagara...:-)

11 lata 4 miesiąc temu #712921 przez karolinap
Uniuni - mi też do rozwarcia pomogła piłka.

Dziewczyny, które urodziły - wytrzymam dużo - nieprzespane noce, ciągnące krocze, szpital i wogole ale doradzcie coś na bolace brodawki, proszę!
Pola najchętniej byłaby caly czas przy piersi a moje brodawki są na wykończeniu. Nie krawia, ale tak bola i ciągną przy ssaniu ze nie daje juz rady! :(
No i pytanie: kiedy się przyzwyczaja i nie bedzie tak bolało??

11 lata 4 miesiąc temu #712922 przez kasiak
My tez juz prawie dwie godz nie spimy. Nakarmiony, pielucha czysta, cieplo ma i nie wiem co mu odbija :dry: leży i jeczy, przy cycu na chwile przysypia ale zaraz oczy otwiera i miauczy i tak w kolko...cycek zgryziony aż swedzi bujanie pomaga na chwile, ot taki kaprys dzisiaj ma, ze nie chce wspolpracowac...
Teraz leży na brzuchu i walczy z grawitacja, a ja spiaca i glodna :huh: oooo odbilo mu się znowu, może będzie spal :)

11 lata 4 miesiąc temu #712925 przez Kamilka22
Karolina mi na bolace browadwki pomogl Bephanten. A sutki juz nie bola mnie od kilku dni.

Teraz wlasnie cycuje. Oczy mi sie same zamykaja.. jestem zmeczona troche tym wstwaniem i karmieniem no aale nikt nie mowil ze bedzie lekko:) mmam nadzieje ze sie przyzwyczaje do tego rytmu a jest ciezko bo ze mnie spioch jest:) ale dla takiej kruszynki dam rade!:)

Co do skakania na pilce mi tez bardzo pomogla w godzine po skakaniu z 3cm na 7cm rozwarcie mi sie zrobilo takze podzialalo.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka