BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #713215 przez Qltoorka
domi28, mój pracodawca miał swój wniosek. Jak przybyłam po porodzie (masz czas 14 dni po porodzie na załatwienie urlopu macierzyńskiego) kadrowa miała już przygotowany wniosek o udzielenie urlopu macierzyńskiego, dodatkowego macierzyńskiego i rodzicielskiego (musiałam tylko walnąć autograf) i przygotowaną odpowiedź mojego dyrektora, że mi go udziela ;) Musiał być również obecny mój mąż, by złożyć podpis na papierku, że zrzeka się udzielenia mu urlopu rodzicielskiego.

magda, jako że Tobie też nie odpowiada ten krem z filtrem z Babydream pragnę Ci polecić tani a bardzo fajny (nie marze się tak i dobrze rozsmarowuje) krem ochronny FlosLek:
www.doz.pl/apteka/p55076-Flos-Lek_dla_dz..._dzieci_SPF_50_50_ml

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713217 przez uniuni
Bea gratulacje! Pewnie się nameczylas porządnie ale wierzę, że było warto :)

U mnie bez zmian..skurcze zaczęły zanika więc poszliśmy spać około 2 w nocy :) budziłam się kilka razy w nocy bo skurcze dawały mi popalić ale stwierdziła, że nie ma co czekać jeśli to byłyby te skurcze pewnie bym nie zasypia tak łatwo ;) w poniedziałek idziemy na kontrolę do szpitala może wywołaja ? :)

Gdzie Dorkiszon?

11 lata 4 miesiąc temu #713222 przez Jamajka
Bea gratuluję Martynki :)

widzę, że brzuszki się ruszyły :) W dalszym ciągu Julian i Nils stawiaja opór, ale to tylko kwestia czasu :)

Kurcze, mój Miki tez ma biały języczek.. musze zobaczyć czy da się go wyczyścić czy to tez pleśniawki.. aż się zmartwiłam

Qltoorka
tak to już jest z tym macierzyństwem. Za chwilę zaczną się szczepienia, kiedy nie będziemy mogły znieść płaczu i bólu naszych Dzieciaczków.. później nie daj boże pierwsza gorączka, katar itp. Mamami będziemy już zawsze i do końca naszych dni będziemy się martwić o zdrowie i pomyślność w życiu naszych dzieci :)
Mam pytanie kochana, bo mówiłaś, że dostałaś już należność z ubezpieczenia grupowego.. Chciałam zapytać czy dostałaś tez wypłatę za pobyt w szpitalu czy tylko za urodzenie dziecka? Bo ja nie wiem jak moja kadrowa mi wypisała wniosek.. myślałam, że urodzenie dziecka wiąże się z pobytem w szpitalu i za to dodatkowej kasy już nie ma.. chyba, że się mylę? Bo jak się mylę to będę musiała do niej zadzwonić czy wpadła na ten genialny pomysł i dobrze zawnioskowała u ubezpieczyciela :unsure:
I jak już Cię męczę to ostrze sobie pazurki na ten biustonosz do karmienia który polecałaś :) Powiedz czy nie miałaś problemu z dobraniem rozmiaru? i czy nadal jesteś z niego taka zadowolona? Ja mam tylko jeden biustonosz taki fajny, kupiłam w triumphie, a dwa takie zwykłe sportowe, ale one nie trzymają moich dojków wystarczająco dobrze i chcę się zaopatrzyć w coś porządnego, więc proszę jeszcze raz o opinie :)

Dziubas czyżbyś w tych swoich 18letnich kościach dobrze wyczuła, że Dorkiszon rodzi? nie odzywa się już chyba 2 dni.. ciekawe czy Kubuś już czasem nie po drugiej stronie brzucha? :)

11 lata 4 miesiąc temu #713229 przez patrysia305
cześć mamcie

u mnie nieskokojna noc - chyba go przechwaliłam - bo parędni temu w nocy tylko cycowła i zaraz w kimono a wczoraj od 23:00 do 1:30 na zmianę cyc, niby sen - ale jak go odkładałam to oczyska wielkie i dalej cyc ... i przy tym dużo płaczu - chyba sam nie wiedział czy jest głodny czy śpiący -o właśne płacze idę rozkminić o co chodzi
miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713246 przez kasiak
Patrysia a to nie skok rozwojowy? Bo mój tez tak ma i dopiero mnie Magda uswiadomila ze to skok wlasnie. ;)

Byliśmy na krótkim spacerku. Mały cyca dostał i myślałam, że będzie spał ale się rozwył po 15min i biegusiem do domu :dry: ach cudna wycieczka...a teraz wyje i jęczy a sam nie wie co chce :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #713252 przez Qltoorka
Jamajka, biustonosz jest idealny :) bardzo go sobie chwalę :) Bo wygląda i nosi się świetnie :)
allegro.pl/alles-caffe-latte-usztywniany...0-c-i3398958297.html
Jakbym miała się trzymać tej tabelki rozmiarowej podanej w ich aukcjach to musiałabym nosić 80B, ale kupiłam 80C i jest idealny (ale ja zawsze musiałam o rozmiar większy nosić, bo mam szeroki rozstaw piersi :P )
Co do ubezpieczenia to złożyłam dwa wnioski przez kadrową - jeden o urodzenie dziecka, drugi za pobyt w szpitalu 4-dniowy. Nie wiem jak jest w Twoim ubezpieczeniu-u mnie wypłacają za każdy dzień pobytu w szpitalu jeśli leży się minimum 4 dni... W sumie nie byłyśmy pewne, czy to zaakceptują, ale się udało i w jednym przelewie dostałam kasę za te dwa wnioski.

No ciekawe co z tą dorkiszon...nie podała swojego telefonu, więc musimy czekać aż sama się odezwie...

patrysia305, ja miałam tak wczoraj około południa-ale w końcu nie wytrzymałam, wsadziłąm go do łóżeczka i wyszłam do łazienki, bo myślałam, że się posikam, a na sikanie nawet czasu nie miałam :P I co? z łazienki słyszałam jak płacze w niebogłosy, a jak wróciłam to już spał.... Się cwaniaczki przyzwyczajają, że u mamusi im tylko dobrze...

11 lata 4 miesiąc temu #713288 przez dorota_k123
Witajcie ;-)

U mnie nadal bez zmian nic się nie dzieje. Jutro mam konsultacje u mojej Pani gin. Zobaczymy jaki będzie rezultat.

Widzę że od rana to same mamusie się tu udzielają, a gdzie ciężarne wszystkie rodzą czy co?

Cenną informację znalazłam dzisiaj, pisałyście o wypłacie odszkodowania z ubezpieczenia. Specjalnie pytałam kadrowej jak ma to wyglądać to mi odpowiedziała że wniosek samemu trzeba złożyć bezpośrednio u ubezpieczyciela. Czy byłoby to możliwe, jak myślicie?

11 lata 4 miesiąc temu #713301 przez dziubasek
Co to jest ten skok rozwojowy? Moja Julcia to ma dusze imprezowiczki ( śpi spokojnie co druga noc) teraz odsypia ;) ...
My po shopingach, obkupilam moje dziewczyny, sobie też kupiłam sexy koszulkę do spania(maz się oczywiście podjaral :silly: a mnie dalej krwawica zalewa :angry: )
Dorkiszon jeśli już tulisz Kubusia to usciskaj od ciotki bo ma dzisiaj imieninki :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #713306 przez Jamajka
Qltoorka dzięki bardzo za info :) Cyckonosz zamówiłam, mam nadzieję, że rozmiar będzie dobry.. jak nie to wymienię i po krzyku :) Do kadrowej zadzwoniłam i powiedziała, że złożyła 2 wnioski :) cieszę się, bo za każde świadczenia dostaję też kartę apteczną na 200 zł :) Już 2 takie karty mam (jedną zużyłam) i jeszcze dwie dostanę, to będzie na szczepienia jak znalazł :)
Zastanawiam się też nad ta karuzelą z FP, bo od M. z pracy prezent dla Dzidziusia mamy sobie wybrać :) a już kiedyś kiedyś pytałam czy kupujecie karuzelę i czy się sprawdza. Pamiętam, że Dziubas zachwalała, u Twojego Mikołaja też się sprawdziła, to może i mój będzie chciał oglądać fruwające misie :)

Dziubasku
tu masz linka o skokach :) www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html
wiele wyjaśniają, bo jak się wie w jakim okresie dziecko przechodzi skok (a jest ich kilka w pierwszym roku życia) to jest się dla dziecka swego bardziej wyrozumiałym, nawet jak człowiek wygląda jak Mambie (czyli zombie mum) :D

Madzialenka właśnie na odbarwiacz poluję, bo załatwiłam M. 2 pary spodenek na różowo :silly: niestety nigdzie w sklepach nie mogę namierzyć, a jak się pytam to panie patrzą na mnie jak na UFO i uświadamiają mnie: "odbarwiacz?? chyba ODPLAMIACZ!!" Słyszałam właśnie, że to jest rewelacyjna rzecz, ale pewnie będę musiała zamówić na allegro a to już nie 8 zł tylko ponad 20 z przesyłką :angry: dzięki za wiadomość, że wypróbowane i działa :D

Buziaki Mamki dla Wszystkich Waszych Słodkich Kluseczek :) i Brzuszków :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #713313 przez emi87
byłam dzis zważyć Milcie i przybrała w tydzień prawie 400g (od wypisu w sumie 500g-czyli 1,5 tyg) :) więc mama szczęśliwa :) a mała wyleguje sie teraz z dziadkiem na ogródku :)

a dorkiszon pewnie juz tuli maleństwo :) czekamy na wieści!

11 lata 4 miesiąc temu #713380 przez uniuni
Kochane e-ciotki!
45min temu po godzinnym wylegiwaniu się nad wodą poszliśmy się zdrzemnąć :) Obudziło mnie pluśnięcie, zerwałam się z łóżka, bo wiedziałam co się święci i chciałam dojść do łazienki ale mogłam zapomnieć, bo jakby ktoś kran odkręcił :blink: Więc stoję sobie i czekam, aż wody przestaną lecieć i mówię do śpiącego jeszcze J. 'Kochanie my water broke' .. jak się zerwał, staną na nogi w 0.001 sek..szybko zakłada koszulkę, skarpety i mnie nie słyszy.. nic, a nic :laugh: Ja do niego 'no już, spokojnie.. daj mi ręcznik, bo stoję w kałuży'..nie chciałam się ruszać, bo przy najmniejszym ruchu po prostu powódz :) Pobiegł do łazienki i mi przynosi taki ręczniczek 20x20cm :laugh: Chyba chciał żebym się zatkała :silly: , a przez ten ręczniczek przeszło jak przez sitko :laugh:
J. dzwonił do szpitala poinformować o naszej sytuacji no i dostać instrukcje :)
Ja wzięłam długi prysznic, ogoliłam paszki i maluję paznokcie, bo kazali nam czekać na skurcze i jeśli nie będzie, to jutro na 13 mamy być w szpitalu :) Jak zniknę kochane, to wiecie co się święci :blink: Nils już niedługo będzie z nami!!! :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #713385 przez magdalenagal
Jamajka odbarwiacz ten o którym mówię jest w Rossmanie :) a przynajmniej powinien być.
Qltoorka dzięki za cynk z kremem :)

Uniuni polała mi się łezka- cieszę się na Wasze pierwsze spotkanie tak jak cieszyłam się na swoje. Wiem że będziesz dzielna. Trzymam kciuki za Waszą trojeczkę. Buziaki.

11 lata 4 miesiąc temu #713392 przez Patrizia
uniuni to najpozniej jutro bedziecie miec Nilsa przy sobie :) trzymam kciuki :)

a agusia26 to chyba juz tuli swojego synka bo od wczoraj sie juz nie odezwala :)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #713393 przez dziubasek
uniuni wreszcie :laugh: czekamy na Nilsa... Trzymam kciuki żeby szybko ci poszlo :)

Mamcie a wy bierzecie jakieś witaminy po ciąży???? Ja dzisiaj kupiłam sobie kompleks witamin dla mamy karmiącej... Aha i co z vit D kiedy to się podaje malenstwu( bo tu w uk wogole nie dają a ja pamiętam ze Miss dawałam tylko nie pamiętam kiedy zaczelam- chyba jak zaczęłam ja dokarmiać butla)

11 lata 4 miesiąc temu #713399 przez uniuni
My nadal w domku.. dzwoniliśmy do szpitala już dwa razy..ale nie spełniamy 'oczekiwań' pani która odbiera telefon :) Skurcze mam co jakieś 3 min, ale pani chce żeby były co pięć i żebym podczas nich nie dała rady rozmawiać :laugh: J. twierdzi, że powinien być wyjątek dla Polek, bo one nigdy się nie zamykają nie ważne w jakim bólu by były :silly: Jak skurcze zejdą do 2 min to już chyba pojedziemy, czy sobie pani ze szpitala tego życzy, czy nie ;)
Próbowałam jej tłumaczyć, że moja mama i siostra rodziły w ekspresowym tempie, ale nie dała się przekonać. Za to oboje jesteśmy zgodni, że dobrze, że jest przy telefonie - nie będzie pomagać przy porodzie :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka