BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #713951 przez Qltoorka
Ja nawet czasami rano nie szczam w ogóle tylko czimam :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713955 przez magdalenagal
Nooo 1 można przetrzymać...
Gorzej z 2 :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #713958 przez dziubasek
MadzialenkZaciskaj poslady( dobrze robi na mięśnie dupne)
Moja też jest ciekawa świata, nie śpi po parę godzin ale jest spokojna i leży sobie:)jazdy to ja mam nad ranem, jak się porządnie nie wypierdzi to marudzi pol nocy :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #713967 przez Kamilka22
Myslalam ze to tylko u mnie tak ze do południa Mała świruje a tu widze ze to norma:p

Dzisiaj w nocy czesto mi sie budzila goraco chyba jej bylo i pic sie chcialo a ja ledwo zyje dzisiaj. chcialam odespac troche ale dopiero zasnela mi tak dobrze to z godzinke temu. Wiec wreszcie sie wykapalam hehe. W ten wekend ma byc mega goraco wiec na bank wekend przy cycu bede miala.

11 lata 4 miesiąc temu #713968 przez dorkiszon
Odrazu przepraszam, że dopiero teraz, ale w szpitalu nie mialam zasięgu nawet w telefonie tylko na jedną kreskę.
Kubusia urodziłam o 12:25 w środę 3800 waga i 58 cm , jestem pozeszywana więc pisze na stojąco.
Czuje się lepiej , ale wogóle od porodu prawie nie spałam Kuba śpi ja ide pod prysznic zaraz.
Cały czas mi wisi na cyckach dokarmiam go jeszcze, bo mam mało narazie.
Rodziłam ze znieczuleniem , ale same parte czułam i pipke myślałam ze mi rozrywa jak główka wychodziła, bo duzy bobas. Dalsze info jak będzie czas i fotki.
Pozdro

11 lata 4 miesiąc temu #713971 przez Kamilka22
Dorkiszon gratulacje!:)

11 lata 4 miesiąc temu #713975 przez dorkiszon
karolinka urodzila no nie? Narazie nie mam czasu nadrobic. Mojego w te upalu zapakowalam w kaftanik nozki gole i w rozek i spi w wozku narazie.
Agusia26 urodzila ?

11 lata 4 miesiąc temu #713976 przez magdalenagal
Dorkiszon aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gratulacje :-)
Bardzo się cieszę że Kubulek jest już z Wami ;-)

11 lata 4 miesiąc temu #713977 przez Kamilka22
Co do numeru 1 i numeru 2 to juz nie raz zaliczylam kibelek z Blanka na cycu nie dalo sie powstrzymac hehe:p

11 lata 4 miesiąc temu #713993 przez kasiak
Aaaa dorkiszonku w końcu i Ciebie dopadło :laugh: gratulacje :)
Ogólnie serdeczne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych ostatnio mam :laugh: cieszę się ze rodzinki juz w komplecie :)

My dzisiaj mamy lepszy dzień, a i noc była fajowa :) nakarmiłam przed 23 to spał do 2:30, 10min na cycu i sam zasnal od razu, bez bujania, nucenia, a spał do 6. Mężu wstawal do roboty to mu pieluche zmienil i polozyl go kolo mnie na standardowe poranne cycowanie, a niuniek zasnął jak tylko dotknął łóżka i w nosie mial cycek :) pospalismy jeszcze do 8:30. Dawno taka wyspana nie bylam B)
Pocieszajace jest, ze nie tylko Sebek marudzi od rana do poludnia, ale ja nie wiem co to za pora taka, ze codziennie ani nakarmić się nie daje ani spać nie chce? Przychodzi godzina 12-13 i zasypia od razu??
Przez ten skok rozwojowy wczoraj Sebek cały dzień spedzil na rekach. Co odkladałam to wycie, jak widzę jak mu się ta smutna podkowka robi to aż mi go szkoda, ale wiem, ze to terrorysta mały jest i mnie na litość bierze, bo wie ze jak poplacze to go przytule :P
Tak, że od wczoraj w mieszkaniu syf, kiła i malaria, bo z dzieckiem na rekach sprzatania niet. Do łazienki tez chodzilismy razem :huh: a dzisiaj juz pranie i zmywanie zrobione, zostaly podlogi i zmiana pościeli bo przescieradlo oplute i orzygane przez Pana Smrodka :blink:

Co do tych witamin, to w Norwegii jest obowiązek podawania tranu od 4 tygodnia życia. Wczoraj kupilam i dzisiaj podalam pierwszy raz na probe. Niby powinno się podawać 2,5ml ale zaczelam od 1ml. Ani się nie skrzywil, nie pluł, trochę mu się odbiło, ale za to czuć go rybą jak mu się ulewa po jedzeniu :huh: ja chce żeby pachnial bobaskiem!

11 lata 4 miesiąc temu #714008 przez patrysia305
ale tu się dzieje- gratuluję nowym mamciom przede wszystkim !!!!!!!!!!!!!1
tak zamulam z forum że nawet nie wiedziałam ze karolinap urodziła.

Agusia dzielna z Ciebie dziewczyna nacierpiałaś się, ale nastawienie masz mega poztywne i tak trzymać

Ja muszę się pochwalić że mój zaledwie 2 kg wcześniaczek osiągnął juz wagę 3650g ważonybył we wtorek - jestem prze szczęśliwa.

Dziś taki upał= rano spacerek, a teraz od 12 maluszek mój kochany budzi się na karmienie i dalej w kimono, ciekawe jaka będzie noc.

Słuchajcie wczoraj maluszek zjadł o 20:00 a obudził się o 00:30 czy to nie za długo ? jak myślicie jakie przerwy w nocy mają Wasze pociechy?

11 lata 4 miesiąc temu #714012 przez kasiak
Nasz Babel najdlusza mial 5-godzinna przerwę. Ja bylam jak zombi i się nie obudzilam mimo budzika, a młody się obudził jak porządnie zgłodniał i tragedii nie było. Przerwy ma różne i nie trzymam się ściśle zegarka, ze trzy godz i muszą być trzy bo inaczej trauma i och i ach...sam daje znać, ze glodny. Zresztą teraz juz jest większy, wiec je tez więcej i na dluzej mu wystarcza. Tak mi się wydaje, ze jest ok :)

11 lata 4 miesiąc temu #714021 przez dziubasek
dorkiszon no wreszcie jestes :laugh:
Patrysia moja jak ma dobra noc to tez 5 godz przesypia....
Czy ktoras z was pila piwo Karmi(niby wspomaga laktacje)podczytuje czerwcowki i one tam pija butlami ;) wiec moze dziala :unsure: my zaraz wybieramy sie na grila do znajomych i mezus mi mowi zebym sobie karmi kupila ale jakos sie penkam(jakiego wy jestescie zdania :unsure: )

11 lata 4 miesiąc temu #714026 przez karolinkanice16
Dorkiszon gratulacje :)

Dziękuje za rady dziewczynki :)
Madzia bambino mamy ale Ksawcio dostał od niej wysypki kolo pepuszka.

Moje chłopaki poszli na spacer a ja rozwiesilam pranie i biore sie za obiad.

11 lata 4 miesiąc temu #714035 przez magdalenagal
Dziubasku,
Walę karmi aż miło :-) położna polecała z powodu słodu jęczmiennego. Wspomaga laktację.
I Młodziankowi nic nie jest :-)

Zaciskam pośladki i lecę na spacerek :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka