- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
2o ml do 30 mleka ma mu starczać na 3 godziny, a moj wypija po 40 i jeszcze ma mało i za 3 godziny albo wczesniej znowu chce wieć muszę go czyms oszukiwac.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeszcze jedno pytanko czy jak mi ściągnął szwy z krocza czy przestanie mnie boleć ?
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Ciesze się, ze jestes wciąż z nami!
![:-) :-)](/media/kunena/emoticons/smile.png)
Ja nie dopajam niczym mojego malucha. Noszę ze sobą na spacery wodę nuegazowowana w butelce, ale jeszcze nie zdarzylo mi się mu podać. A jak często karmisz mlekiem modyfikowanym?
Mnie zdarzyło się tylko w szpitalu na noc go dokarmiac, jak wyszliśmy ze szpitala to wyslalam brata po zakup mleka, bo się bałam ze będzie głodny, ale wtedy miałam juz na tyle pokarmu, ze nie było takiej potrzeby juz...
Dziubas, ja mam podobne zdanie na temat karmi co dorkiszon- nie pije, bo nie jest piwem bezalkoholowym i juz. Kupiłam za to herbatke dla mam karmiacych, głównie ze względu na to ze zawiera koper włoski i odkąd pije mleko leci mi samo z cyckow...
Patrysia, mój Mikołaj też ma takie przerwy 4 godzinne. I nawet dobudzic się go nie da. Muszę wtedy ściągać pokarm bo mi cycki eksploduja...
Kasiak, twój Sebus też rozrabia rano? Ładnie... To teraz się okazuje ze to norma jakąś... To czemu panuje taki głupi stereotyp, ze małe dzieci dra się głównie po nocach....
My jesteśmy właśnie na spacerku, siedzimy na laweczce... Powiem Wam, ze czasem zmuszam się do wyjscia. Nie dlatego, ze nie chce, tylko dlatego ze znoszenie i wnoszenie tego ciężkiego wózka na 2 piętro jest nie lada wyczynem... Najgorszy powrót - najpierw targam na górę młodego w gondoli a potem wracam po stelaz i schodek po schodku ciagne go za soba... Nie znosze tego... Kupiłam nowa chustę do noszenia... Z firmy Little Frog. Czekam na przesylke. Będziemy się nosić. Może nie za każdym razem, ale żeby wyskoczyc po coś do sklepu albo żeby na trawkę na kocyk to nie bede musiala tego wózka znow targac...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Ale fakt, pierwszy tydzien po porodzie to była masakra dla mnie... Ja wciąż jak.kaczka chodzilam, siadalam z zagryzionymi wargami...
Mocno Cię pocharatalo? Wiesz ile masz szwów?
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja chyba zacznę dopajać wodą, jest tak gorąco, wydaje mi się, że Alanek chce się napić.
Niby w mleku jest wszystko co mu potrzeba, ale przy takim upale wyłącznie mleko? bleee
U mnie dziś położna ( na 6 dobę po porodzie) ściągnęła mi szwy.
Poczułam ulgę, ale i tak boli jak cholera.
Dalej siedzę na podusi
![:silly: :silly:](/media/kunena/emoticons/silly.png)
Co do piwka, to odstawiam wszystko, co z procentem.
W ciąży od czasu do czasu popijałam leszka free, karmi nie lubię, za słodkie.
Teraz jestem abstynentką
![:silly: :silly:](/media/kunena/emoticons/silly.png)
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Dopajać malego wodą czy herbatami nie mam zamiaru. Mleko mu wystarcza, zresztą pogoda się "poprawiła" u nas bo jest trochę chlodniej i nie chce mu się bardzo pić.
Mężu wrocil i mi odbija bo na niego fucze chociaż nic mi nie zrobil. W sumie to wieczorem mowil, ze jak będę cos chciala w nocy to żebym go obudzila to mi pomoże, a wyszlo jak zwykle, bo stwierdzil, ze nie wstaje bo świetnie sobie sama radze...
Wkurzaja mnie niektóre osoby. Mężowi mowie ze jest ciężko, to mi doradza, ze zrób tak albo tak, no Amerykę odkryl normalnie! Najpierw probuje wszystkiego co mi do glowy przychodzi a dopiero potem dzwonie do niego i się skarze na brak pomyslow! W nocy to samo, jak Młody jęczy i spać nie chce to dziad oczy na chwilę otwiera, walnie jakiegoś glupiego teksta i zasypia z powrotem zamiast pomoc
![:dry: :dry:](/media/kunena/emoticons/ermm.png)
Mamuśka moja dalej fiksuje, bo co chwile cos mi "doradza". Jak mowie, ze czasem mam problem z tym czy z tamtym, ze sobie czasem nie radze jak Mały wyje bez powodu a ja głodna, spocona, z pelnym pęcherzem i na granicy wytrzymalosci nerwowej, to mi odpowiada, ze ona 6 miała i jakoś dala rade...
![:angry: :angry:](/media/kunena/emoticons/angry.png)
Siostry moje, wszystkie trzy maja fisia na punkcie naszego Smrodka, z jednej strony dobrze, ale ogólnie jest szal. Jakby mogly to by się poklocily o to, ze jedna trzymała go tyle, druga dluzej, trzecia go kiedyś kąpala... Boszzz nie mogę czasami...a i tak jak tylko jęknie to mnie wolaja...wczoraj wyskoczylam do sklepu to zaraz byl telefon, ze placze i matko wracaj! No to do kasy i szybko wrocilam, okazalo się, ze nawet nie zdazyl się rozwyc
Dobra oczyscilam watrobę
![:blink: :blink:](/media/kunena/emoticons/blink.png)
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ehh dosyć mam dzisiejszego dnia
![:( :(](/media/kunena/emoticons/sad.png)
Ten oczywiście pomaga( i to nawet bardzo) ale do cholery o kazda pomoc muszę prosić bo się książę nie domysli
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wczoraj napilam się soku multiwitaminy który zawierał pomarańcze i inne cytrusy i wczorajsza nocka byla nieprzespana - masowalam brzuszek, plecki, Pola nie chciała jeść. Ja na pol przytomna chodziłam po sali i chciałam zeby przeszło. Chciałam jej to jakoś wynagrodzić, ale naprawdę nie pomyślałam pijąc multiwitaminowy sok ze tak jej zaszkodze. Więc i płacz dopadł mnie wczoraj ze to przeze mnie tak biedna cierpi. Pola byla najgłośniejsza na oddziale i nawet jedna położna powiedziała wczoraj ze ma nadzieję ze nas wypuszcza rano bo ona ma następny dyżur nocke i ma nadzieję że Polcia bedzie juz w domku
![;) ;)](/media/kunena/emoticons/wink.png)
Tak więc rano opuściliśmy Nasza Leśna Górę
![:) :)](/media/kunena/emoticons/smile.png)
A Polcia w domku jest taka grzeczna i kochana!
Radzimy sobie w miarę dobrze, pierwsza kąpiel byla bez płaczu
Szwy trochę ciągną, ale da się wytrzymać.
Ciekawe jaka bedzie pierwsza nocka
Uniuni - caly czas mysle o Tobie! Mam nadzieje ze juz tulisz Nilsa tylko nie możesz dać Nam znac
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Karolina ja nie jem i nie pije niczego co by zaszkodzilo mojej Biedroneczce a itak co noc ja mecza baczki
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzis zdycham bo szwy ciagnal, laze jak babcia i jak sie przekrecam na boki to flaki w srodku sie przewracaja:/
Laktacje musze u siebie poprawic, ale jak??
Qltoorko dodaj ze moj facet mierzyl 58cm!
Dorkiszon wielkie Gratulacje!! I ty sie w koncu doczekalas Kubusia:)
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
kaska1982, jak tam u Ciebie z tymi wypryskami u małego? Napisz jak to wygląda i jak sobie tym radzicie? Moj Mikołaj ma od dwoch dni na boku jednego policzka kilka takich wyprysków, wcześniej jak się pojawiały jakieś krostki to szybko znikały a to jest i jest ciągle... Myślałam że to takie potóweczki od leżenia na jednym boczku, ale to też by już chyba znikło... Hmm...
dziubas, uniuni odpisała???
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Bylam wczoraj na tej wizycie u gina wiec tak w skurcie Wam opowiem
Pozdrowionka
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Informuj nas o postępach Twojego leczenia... Ja mocno Cię dopinguję...
![:kiss: :kiss:](/media/kunena/emoticons/kissing.png)
kaska1982, jeśli faktycznie Twój Mateuszek ma trądzik niemowlęcy to jak czytam o nim na necie to przechodzi to samo po pewnym czasie... Można jedynie oczyszczać skórę przegotowaną wodą i smarować kremami pielęgnacyjnymi - broń Boże wysuszającymi z cynkiem...
portal.abczdrowie.pl/tradzik-niemowlecy
Jeśli te moje kilka wyprysków (+jeden wyglądający jak typowy pryszcz) na policzku to też trądzik to mam takie przemyślenie - ja pierniczę!!! Czy mój Mikołaj musi przerabiać wszystkie "standardowe" dolegliwości niemowlęce???
![:unsure: :unsure:](/media/kunena/emoticons/unsure.png)
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
"Wkurzaja mnie niektóre osoby. Mężowi mowie ze jest ciężko, to mi doradza, ze zrób tak albo tak, no Amerykę odkryl normalnie! Najpierw probuje wszystkiego co mi do glowy przychodzi a dopiero potem dzwonie do niego i się skarze na brak pomyslow! W nocy to samo, jak Młody jęczy i spać nie chce to dziad oczy na chwilę otwiera, walnie jakiegoś glupiego teksta i zasypia z powrotem zamiast pomoc
Mamuśka moja dalej fiksuje, bo co chwile cos mi "doradza". Jak mowie, ze czasem mam problem z tym czy z tamtym, ze sobie czasem nie radze jak Mały wyje bez powodu a ja głodna, spocona, z pelnym pęcherzem i na granicy wytrzymalosci nerwowej, to mi odpowiada, ze ona 6 miała i jakoś dala rade... tiaaa tyle, ze nie miala nas wszystkich od razu i na poczatku mieszkali z rodzicami wiec zawsze ktoś jej pomagal...a ja sama w domu i jeszcze w macierzynstwie zielona "
MAM TO SAMO. Z mężem identycznie jest w nocy, szał dosłownie mnie ogarnia wtedy, no ale cóż, on musi do pracy wstać.
Pisałyście że maluchy wasze rano są nadwyraz aktywne - dołączam do Was - mój mały oczy ma czerwone ze zmęczenia właśnie ale ani mu się nie śni śnić