- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas pierwsza noc nawet nie bylo żle Qultoorka dokarmiam 40 ml mleka co jakieś 3 godziny mleka juz mam w cycach wiecej w szpitalu ssal na sucho i tez duzo piłam wody.
Takze agusia spokojnie pojawi sie badz cierpliwa i dawaj mu na sucho mój nawet płakał i dawalam mu na sile i zasysal, a jak sie zassal to juz super dlugo.
Siedziec wogole nie moge w lusterku widzialam gdzies 3 szwy podcieli mnie w strone odbytu.
Wczoraj kupe mi sie zachcialo masakra niedojze zaparcie i nic nie daly czopy glicerynowe to bol jak chuj. Sikanie mnie nie boli chociaz. Zaraz ide sie pobudzic laktatorem jeszcze, bo maly ssie mniej, bo placze, ze ma malo wtedy sie poddaje i daje mu butle.
Wczoraj kąpiel jezu jak sie darl , a potem raczi sine i zimne musialam go nabierac wogole strasznie marznie. Na polu upal a moj w nocy musi miec czapeczke body z dlugim rekawkiem , polspioszki i becik i dopiero jest zagrzany. Dzis tez mi strasznie rzygnoł az byl siny i raz tez rzygal nosem taka woda biedak, ale sie wtedy stresuje , ze mi sie udusi.
W nocy go daje do lozeczka na boczek i martwie sie, ze sie udusi jak mu sie uleje i tez co chwile mi sie chce plakac tak go kocham i sie ciagle martwie o cos. Maz bardzo mi pomaga i Kubus strasznie sie uspokaja przy nim rano od 7 do 10 spal mu na klacie kochany w nocy razem sie nim zajmujemy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Marty27: również gratuluę, dobrze wykarmiłaś syneczka, to chyba nasz lipcowy rekordzista

U nas dziś ciężo, nocka nieprzespana. Upierdliwy upał nie daje odpocząć, wyjść spacerek również nie da rady. Uff!!!
Siedzimy w domku i się kisimy.
dorkiszon my mamy tak już mamy, że ciągle się o coś zamartwiamy

Taka już chyba nasza natura, ale trzeba zaufać swemu instynktowi on, podpowie jak mamy postąpić.
Mój Alanek śpi raz na prawym boku, raz na lewym.
Gdy czuwa brzuszkuję go.
Pozdrawiam
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Alan przy cycu wisi non stop, co go odkładam to się przebudza.
Woda coś mu nie pasuje.
Pogoda przeokropna, nie ma czy oddychać.
Szkoda, że do morza mamy jakieś 250km

Oby do wtorku - zapowiadają burze.
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Qltoorka ja kupuję omegamed pregna 60 kapsułek. Tez bierze się 2 dziennie, zawartość DHA w jednej to 250mg. Tylko w tej co Ty kupiłaś jest jeszcze kwas foliowy, żelazo i coś tam. Tak bardziej dla ciężarnych

allegro.pl/omegamed-pregna-dla-kobiet-w-...-60-i3410520610.html
Co do karmi to jeszcze nie piłam, ale nie widzę w tym nic złego. Poprawia laktację, a 0.5% alkoholu przy karmieniu to tyle co nic.
Ja Mikołaja niczym nie dopajam, ani wodą ani broń Boże herbatkami. Przy karmieniu cycem nie trzeba niczym dopajać tylko często przystawiać i dziecko sobie płyny uzupełnia

PAtrizia dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza, który weźmie się za temat od podstaw

Uniuni GRATULUJĘ

Marta27 również gratuluję

Qltoorka a mój Mikuś przespał dziś na dworze w cieniu pod jabłonką w wózeczku prawie cały dzień

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam nadzieję że to ustrojstwo da radę bo w nocy powariujemy. No i na podwórko wyjdziemy za pół h najwcześniej.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3670688.htm
I oczywiscie mamusi sie strasznie podoba ale moja dwulatka jest jeszcze za mala na takie zabaweczki i ja to nie kreci... Wiec mamusia ostatnie 2 godziny grala i bawila sie jak dziecko

Dorkiszon a mamuska twoja wie ze urodzilas?
dostalam list ze szpitala ze musze powtorzyc badanie krwi bo mam powazna anemie...wiec w poniedzialek pojde na te wyniki...
Dziewczyny po cc jak dlugo krwiwilyscie???? bo ja po Miss tydzien i bylo po wszystkim, a teraz jeden dzien nic i znowu leci

- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥

Gratuluję wszystkim mamusią. Rozpakowane już wszystkie lipcóweczki???
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Patrizia - trzymamy kciuki, ze ten lekarz poprowadzi Was do cudownego finału - my jestesmy z Toba!
Uniuni - Gratulacje!
Emi87 - no ja właśnie zauważyłam za dużo dziewczyn jest po cc. Powiem Wam ze niektórzy muszą mieć cesarke i nie maja wyjścia, niektóre proszą o cc na żądanie i ja po porodzie byłam tak zle nastawiona na kolejna ciążę ze mowie do A. ze kolejne dziecko to cc. Ale takie myśli były tylko kilka godzin po porodzie. A dodatkowo jak na moja sale przywieźli dziewczynę po cc, która leżała po znieczuleniu, cala się trzęsła (podobno tak moze być po cc), przystawili jej dziecko do piersi i położna musiała iść do innej sali, dziecko nie załapalo i krzyczalo a ona jedna ręką pod poduszka na którym leżało dziecko a druga pod kroplowka bez ruchu i biedna nic nie mogła zrobić.
Po tym widoku - nie chciałabym mieć cc i poród naturalny to bol, skurcze, płacz, krzyk ale to jakim jest się sprawnym zaraz po porodzie to zmienia postać rzeczy

U nas też gorąco! Leci ze mnie, z A. i z Poli też. Ale w miarę dobrze znosi te upały, śpi, je ładnie, lezy i rozgląda się. Dzis byla druga kąpiel - znowu bez płaczu

Byliśmy na pierwszym spacerku - było milo pchac ten wozeczek - szlam dumnie choć na pewno kraczato bo szwy ciągną

Hormony szaleją - A. poszedł dzis na zakupy a Polcia leżała spokojnie i do niej mówiłam, opowiadałam, w końcu mówiłam jej jaka jest piękna, cudowna i kochana i jak bardzo ja kocham i łzy ciekły po policzkach

- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
O patrz, to się zgrałyśmy w czasieMonix urodzilysmy w ten sam dzień
niewiem jak ty ale ja już mam dosyć tego krwawienia, a pytalas lekarza czy można używać tamponów po cc??? Nienawidzę podpasek

- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

W końcu po długiej przerwie zmotywowałam się napisać... Maluszek już spi wykąpany wycycany więc mam chwilę dla siebie

Na wstępie gratuluje wszystkim mamusiom

Zacznę od porodu: Jestem mega zadowolona z opieki jaką otrzymałam w szpitalu... 10 lipca pojechałąm na ktg do szpitala a że powiedziałam mojemu gin że ciśnienie mi skaczę to zostawił mnie na oddziale następnego dnia już wszystko potoczyło się expresowo, po opchodzie ordynator wziął mnie na badanie i oznajmił że mam wybór albo cesarka albo próbujemy naturalnie i że ciążę trzeba rozwiązać bo dzidziuś duży bo ciśnienie... po rozmowie z moim M. padło na cesarkę ponieważ w przypadku ciśnienia to bezpieczniej a i wszystko u mnie szczelnie było pozamykane jakbym była w 20tc a nie w 40 więc nie wiem czy urodziłabym naturalnie i ile bym się męczyła... oznajmiłam lekarzom że cesarka i już za 15 min wiezli mnie na sale operacyjną... w szoku byłam że to już nagle a najlepsze że mąż w Krakowie był a ja rodziłam w Lublinie he he... Po cesarce przewiezli mnie na salę jednoosobową na której leżałam już do wypisu (rodziłam w państwowym szpitalu, więc kolejne miłe zaskoczenie). Dnia po cesarce nie wspominam dobrze ogromnie mnie bolało fizycznie ale też psychicznie że człowiek nie jest w stanie zająć się własnym dzieckiem... On leżał koło mnie w takim wózeczku a ja półprzytomna nie mogłam nawet wstać i go przytulić

Teraz trochę o Maluszku: Jestem oczywiście mega zakochana, patrzę na niego i nie mogę pojąć jak takie piękne cudo udało nam się z M. zmajstrować

Była już u nas na wizycie pediatra bo parę dni temu coś mi ochrypł, chrząkał ale wszystko ok, po prostu oczyszcza sobie drogi oddechowe a chrypka to pewnie z płaczu...
Ksawi ma powiększony też gruczoł piersiowy ale niby to zejdzie samo, brzuszek też czasem go pobolewa... boję się tych kolek jak ja przeżyje taki rozpaczliwy płacz jak już teraz mi się serce kraje jak On troszkę płacze... Wogle tak bardzo się o Niego martwię...
Teraz to już całe życie kręci się koło tego małego człowieka, który tak bardzo odmienił moje życie

Pozdrawiam Was serdecznie, Buźka

A tak sobie śpię na ukochanym cycuszku

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥