BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #714369 przez patrysia305
Pati - widać że fachowy gin się Tobą zajął - trzymam za Was kciuki kochana.

Qltoorka, miałam takie samo przemyślenie ostatnio, gdyż po pierwsze od 1 tygodnia zycia mojego malca ma zaropiałe oczko, dostawał i dostaje juz kolejne krople, ja muszę robić mu masaż w kąciku oczka po to by wymasować kanaliki - jezeli okaże się że to nic nie pomogło to w 3 miesiącu bedzie miał je przepłukiwane - dlaczego tak późno zapytałam okulisty - bo mają za duże narzędzia - no to ja odrazu nerwa dostałam. druga sprawa to te zaparcia - czy tam bączki ma je od 2 tygodnia, myślę że wzmagają sie przez to pieprzone zelazo które uwaga bedę musiała podawać do 3 miesiąca, razem z vit c - on strasznie niechętnie to pije, trzecia rzecz to męczocy go katar - psikam odciągam a biedactwo nadal charczy. No i ostatnie to potówki, a wcześniej parę krosteczek pewnie tego trądziku. Dochodzi jeszcze to picie przez nakładki - on nie ma ochoty bez nich pić a przez nie strasznie się oblewa mlekiem :(

Wszystko jest do ogarnięcia - bo musi tak być - tylko temat jest trudny a doradców brak, a przecież to jest moje pierwsze dziecko i nie wiem wszystkiego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #714385 przez dziubasek
Melduje ze uniuni urodziła Nils okazal się całkiem dużym mężczyzna :) 3810/52...

11 lata 8 miesiąc temu #714401 przez emi87
Milunia konczy dzis 2 tyg :ohmy: kurcze kiedy to zleciało jak ona sie przecież wczoraj dopiero urodziła hehe u mnie chyba krwawienie sie skonczyło...albo to chwilowa cisza przed burzą :huh:

Nika zleciało :D

karolinkanice moja tez sie łuszczy ale juz końcóweczka - jakies reszteczki zostaly na stópkach i brzuszku :) mysle ze to normalne :)

Kamilka moja ma tak ostatnio...chyba zaczyna byc coraz bardziej aktywna :) wczoraj nie spała od 15 do 21...myślałam że padne hehe bo ją bączki męczyły echhh

villcia gratuluje synusia!!!!

dorkiszon gratuluje!!!!! duży chłopak :)
podobno do 6 miesiąca nie ma potrzeby dopajać :) ja nic nie daje :) babeczka od laktacji mi tłumaczyła ze najpierw leci takie mleko rzadkie do napicia sie właśnie a dopiero po paru minutkach takie gęste czyli "obiadek" :) potem można dać druga pierś żeby maleństwo popiło :) nam starcza :)

patrysia to juz kawał cvhlopa :) mi położna mówiła ze w nocy można zrobić przerwe w karmieniu do 5h :) i ja staram sie tak robić :)

ja karmi nie pijam - wole herbatke na laktacje :)

karolinap tez sie pilnuje - raz jak zjadłam młode jabłka tez miałam bonanze w domu :/ i wczoraj ja cos męczyło pare godzin choć nic takiego nie zjadłam ani nie wypiłam...moze sie poprostu bidula zapowietrzyła...

agusia jak najczęściej dostawiać, dużo pić wody i herbatka na laktacje :) mi po 2 dniach ruszyło a tez po cc jestem :)

Patrizia no wreszcie konkretny lekarz!!! teraz sie kochana wykurujesz i będziesz gotowa :) bardzo dobrze ze tak zapobiegawczo pozlecał wszystko i faktycznie widac że profesjonalnie podszedł do sprawy :)

uniuni no nareszcie - gratuluje!!!! Nils chyba czekał na sesje zdjeciowa hehe niezła kluseczka, króciutki ale pulchniutki chłopaczek :) buziaki kochana :*

11 lata 8 miesiąc temu #714412 przez Qltoorka
patrysia, no właśnie - i tu jest pies pogrzebany, że my takie niedoświadczone, więc nie wiemy czy to co się dzieje naszemu dziecku to coś poważnego czy przejściowa dolegliwość, kiedy i do jakiego lekarza...itp. Ale co tam, nasze matki i tak miały gorzej od nas-my mamy internet, który jest dla nas dodatkową pomocą i daje wskazówki jak należy postąpić :)

dziubas, a kiedy urodziła???
No i oczywiście - Uniuni- GRATULACJE!!!! W KOŃCU!!! I faktycznie, Nils spory chłopak, nie przejął się cukrzycą mamy ;)

emi87, ja też już myślałam, że przestałam krwawić a tu co kilka dni nowe niespodzianki... Przedwczoraj jeszcze bardzo mocno krwawiłam... Dziś też jeszcze krwawię... Chyba nie na darmo połóg ma trwać 6 tygodni...

Ale dziś upalnie.... Chyba ściągnę małemu bodziaka i będziemy latać na golaska w pieluszce samej :)

11 lata 8 miesiąc temu #714413 przez mami_nka
Hej mamuśki obecne i przyszłe :) wiem że tego nie lubimy ale jakby któraś chciała pomóc mi wygrać bo walcze o 1 miejsce a jestem na drugim... wiec warto. Liczy sie udostępnienie mojego brzucha na FB. Jestem sierpniówką ;)

www.facebook.com/photo.php?fbid=48131199...80161&type=1&theater zalajkujesz ew. udostępnisz nasz brzuchol

Będziemy z Lili bardzo wdzięczne :) Wygrana podusia się przyda... nie namawiam ale jakby ktoś chciał :)

Pozdrawiam i buziaki dla kruszynek

11 lata 8 miesiąc temu #714414 przez karolinkanice16
Uniuni Gratulacje kochana :) :*

11 lata 8 miesiąc temu #714418 przez kasiak
Patrysia jak tak patrzę co piszesz, to się zastanawiam czy nasze bobasy to nie bliznieta ;) wszystko tak samo jak u Was mamy.
Oczka wiecznie poklejone, potowki, wzdęcia z niczego praktycznie, wszystkowiedzacy mąż-pierdoła ;)

Nils w końcu zdecydował się wyjsc :) Ula gratulacje!!!
Villcia tez gratuluję :)

Jakie mamy jeszcze czekają?? Czy już te bardziej aktywne to wszystkie rozpakowane? Ciężko się połapać bo tyle nas jest :laugh: :cheer:

Byłam na chwilę w sklepie, sama :ohmy: :silly: mężu ma wolne wiec zostal z Małym :) świrował przez trzy godziny poranne a teraz kima u ojca na klacie :laugh: planów ciekawych na dziś nie mamy. Siostra prosiła żebym jej cos upiekla bo imprezę robi jutro i pewnie cos upichcę, chociaż nie wiem co, pomysłów brak...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714435 przez dziubasek
Qltoorkanie wiem kiedy urodziła, napisała ze odezwie się na forum ( ja głupia jej smsa wysłałam w środku nocy :silly: )
Patrizia mam nadzieje ze wreszcie trafiłaś na porządnego lekarza, informuj nas na bieżąco jak się sprawy maja...

A u nas bez zmian, malenka spala troszkę lepiej ale ja z nerwów nie mogłam spac( nie pamiętam kiedy i czy wogole sie tak pozarlismy), ten spal u Miss( obrażony bo wszystko mogą wina) Miss i Julcia ze mną.... Ehhhh uwielbiam takie ciche dni :angry: za cholerę się do niego nie odezwe jak nie przeprosi.... Pajac jeden awntury robi po pijaku :angry:

Dostalam smsa od Uniuni:Po krotce do e-cioteczek: Nilsowi sie nie spieszylo i od 25.07(odejscie wod) do 26.07 godz18:30 rozwarcie postapilo do 6 cm. Cc mialam o 19:20 a o 19:39 Nils sie urodzil

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714449 przez emi87
no i krwawenie wróciło - zdążyłam tylko podpaski schować z widoku haha :D no cóż - jeszcze 4 tyg i po wszystkim :P

widze duzo cesarek ogólnie...ech z tymi naszymi brzdącami - ciężko zajść w ciąże,ciężko donosić i ciężko urodzić... nie wspomne juz o wychowaniu hehe :) ale warto!!!
zostały jakies nierozpakowane jeszcze?
tak patrze w tabelke - a czy moonia sie odzywała bo ja juz mam jakąs demencje i nie pamietam :D

11 lata 8 miesiąc temu #714466 przez Qltoorka
Kochane, wiadomośc od Marty27:

Hubert jest na świecie, waży 4170g i ma 59 cm, urodził się 26 lipca, jak przebiegł poród napiszę, mam słabą baterię jestem przeszczęśliwa. Marta27

Fajnie dostawać takie cudne wiadomości :) :) :)
Gratulacje dla Marty :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #714477 przez patrysia305
Powiem Wam ze mam 6 tygodni za sobą, a tu jeszcze krwawienie przyszło ;/

11 lata 8 miesiąc temu #714484 przez Qltoorka
a może to miesiaczka? agnesia i ptrizia pisały ze dostały po 7 tyg.

11 lata 8 miesiąc temu #714498 przez kaska1982
Uniuni GRATULACJE :) w końcu sie doczekałaś :)

Qltoorka, niestety dalej walczymy z tymi wypryskami. Nikt nie jest w stanie powiedzieć co to dokładnie jest. połozna mówi, że to alergia i kazała wykluczyć z diety mleko, dawać małemu 2 cm w strzykawce wapna w syropie i smarować ciałko linomagiem. lekarz mówi, ze ro trądzik i potówki razem. Kazał kąpać najpierw kilka dni w krochmalu, teraz kilka dni w kali a potem w emoliantach. Sama już nie wiem. Potówki ma napewno, bo mam w domu ukrop, mimo okien szeroko otwartych, wiatraków i tak jest 27stopni wiec potówki same sie pojawiaja na stronie na której mały leży albo sie do mnie przytula podczas karmienia. A co do reszty to sama nie wiem. Niby troszke znika ale za jakis czas pojawia sie znowu w innym miejscu... Nic tylko czekaćbo na żadne leki sie to nie kwalifikuje i niby samo zejdzie... :( na szczescie Małego to ani nie swędzi ani nie piecze, po prostu jest. I dzięku=i temu mam w domu małą biedronkę.

Co do dopijania to położna \poleciła herbatkę z Hippa od pierwszego tygodnia koperkowa i Mateusz nawet chetnie ja pije a dzięki temu nie mamy wielkich problemów z kolkami. Czasem troszke brzuszek go boli jak mu sie porządnie nie odbije.

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #714506 przez Patrizia
Dorkiszon uniuni Marta Wielkie gratulacje :) macie juz przy sobie swoje kruszynki chociaz wagowo to calkiem niezle bobaski ;) ;)

qulturka powiem ci ze mialam mieszane odczucia jak od niego wyszlam z jednej strony chcialam aby powiedzial ze mozemy sie starac juz o dzidziusia a z drugiej strony cieszylam sie ze tak kompetentnie do tego podszedl zebym mogla wystartowac od zera i z wiedza ze mam czyste konto pod kazdym wzgledem bede spokojniejsza jesli zrobie ze soba poczatek i bede wiedziec ze ze mna wszystko w porzadku wiec nie ma co sie smucic tylko trzeba sie brac za siebie i zaczac dzialac wierze ze tym razem pojdzie wszystko dobrze :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #714516 przez dziubasek
Patrizia pewnie ze tym razem się uda :) dziubasy będą ci kibicować aż do porodu i jeszcze dluzej :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka