- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Qltoorka, miałam takie samo przemyślenie ostatnio, gdyż po pierwsze od 1 tygodnia zycia mojego malca ma zaropiałe oczko, dostawał i dostaje juz kolejne krople, ja muszę robić mu masaż w kąciku oczka po to by wymasować kanaliki - jezeli okaże się że to nic nie pomogło to w 3 miesiącu bedzie miał je przepłukiwane - dlaczego tak późno zapytałam okulisty - bo mają za duże narzędzia - no to ja odrazu nerwa dostałam. druga sprawa to te zaparcia - czy tam bączki ma je od 2 tygodnia, myślę że wzmagają sie przez to pieprzone zelazo które uwaga bedę musiała podawać do 3 miesiąca, razem z vit c - on strasznie niechętnie to pije, trzecia rzecz to męczocy go katar - psikam odciągam a biedactwo nadal charczy. No i ostatnie to potówki, a wcześniej parę krosteczek pewnie tego trądziku. Dochodzi jeszcze to picie przez nakładki - on nie ma ochoty bez nich pić a przez nie strasznie się oblewa mlekiem

Wszystko jest do ogarnięcia - bo musi tak być - tylko temat jest trudny a doradców brak, a przecież to jest moje pierwsze dziecko i nie wiem wszystkiego.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

Nika zleciało

karolinkanice moja tez sie łuszczy ale juz końcóweczka - jakies reszteczki zostaly na stópkach i brzuszku

Kamilka moja ma tak ostatnio...chyba zaczyna byc coraz bardziej aktywna

villcia gratuluje synusia!!!!
dorkiszon gratuluje!!!!! duży chłopak

podobno do 6 miesiąca nie ma potrzeby dopajać

patrysia to juz kawał cvhlopa

ja karmi nie pijam - wole herbatke na laktacje

karolinap tez sie pilnuje - raz jak zjadłam młode jabłka tez miałam bonanze w domu :/ i wczoraj ja cos męczyło pare godzin choć nic takiego nie zjadłam ani nie wypiłam...moze sie poprostu bidula zapowietrzyła...
agusia jak najczęściej dostawiać, dużo pić wody i herbatka na laktacje

Patrizia no wreszcie konkretny lekarz!!! teraz sie kochana wykurujesz i będziesz gotowa

uniuni no nareszcie - gratuluje!!!! Nils chyba czekał na sesje zdjeciowa hehe niezła kluseczka, króciutki ale pulchniutki chłopaczek

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

dziubas, a kiedy urodziła???
No i oczywiście - Uniuni- GRATULACJE!!!! W KOŃCU!!! I faktycznie, Nils spory chłopak, nie przejął się cukrzycą mamy

emi87, ja też już myślałam, że przestałam krwawić a tu co kilka dni nowe niespodzianki... Przedwczoraj jeszcze bardzo mocno krwawiłam... Dziś też jeszcze krwawię... Chyba nie na darmo połóg ma trwać 6 tygodni...
Ale dziś upalnie.... Chyba ściągnę małemu bodziaka i będziemy latać na golaska w pieluszce samej

- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3

www.facebook.com/photo.php?fbid=48131199...80161&type=1&theater zalajkujesz ew. udostępnisz nasz brzuchol
Będziemy z Lili bardzo wdzięczne

Pozdrawiam i buziaki dla kruszynek
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Oczka wiecznie poklejone, potowki, wzdęcia z niczego praktycznie, wszystkowiedzacy mąż-pierdoła

Nils w końcu zdecydował się wyjsc

Villcia tez gratuluję

Jakie mamy jeszcze czekają?? Czy już te bardziej aktywne to wszystkie rozpakowane? Ciężko się połapać bo tyle nas jest

Byłam na chwilę w sklepie, sama

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Patrizia mam nadzieje ze wreszcie trafiłaś na porządnego lekarza, informuj nas na bieżąco jak się sprawy maja...
A u nas bez zmian, malenka spala troszkę lepiej ale ja z nerwów nie mogłam spac( nie pamiętam kiedy i czy wogole sie tak pozarlismy), ten spal u Miss( obrażony bo wszystko mogą wina) Miss i Julcia ze mną.... Ehhhh uwielbiam takie ciche dni

Dostalam smsa od Uniuni:Po krotce do e-cioteczek: Nilsowi sie nie spieszylo i od 25.07(odejscie wod) do 26.07 godz18:30 rozwarcie postapilo do 6 cm. Cc mialam o 19:20 a o 19:39 Nils sie urodzil
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

widze duzo cesarek ogólnie...ech z tymi naszymi brzdącami - ciężko zajść w ciąże,ciężko donosić i ciężko urodzić... nie wspomne juz o wychowaniu hehe

zostały jakies nierozpakowane jeszcze?
tak patrze w tabelke - a czy moonia sie odzywała bo ja juz mam jakąs demencje i nie pamietam

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Hubert jest na świecie, waży 4170g i ma 59 cm, urodził się 26 lipca, jak przebiegł poród napiszę, mam słabą baterię jestem przeszczęśliwa. Marta27
Fajnie dostawać takie cudne wiadomości

Gratulacje dla Marty

- patrysia305
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Qltoorka, niestety dalej walczymy z tymi wypryskami. Nikt nie jest w stanie powiedzieć co to dokładnie jest. połozna mówi, że to alergia i kazała wykluczyć z diety mleko, dawać małemu 2 cm w strzykawce wapna w syropie i smarować ciałko linomagiem. lekarz mówi, ze ro trądzik i potówki razem. Kazał kąpać najpierw kilka dni w krochmalu, teraz kilka dni w kali a potem w emoliantach. Sama już nie wiem. Potówki ma napewno, bo mam w domu ukrop, mimo okien szeroko otwartych, wiatraków i tak jest 27stopni wiec potówki same sie pojawiaja na stronie na której mały leży albo sie do mnie przytula podczas karmienia. A co do reszty to sama nie wiem. Niby troszke znika ale za jakis czas pojawia sie znowu w innym miejscu... Nic tylko czekaćbo na żadne leki sie to nie kwalifikuje i niby samo zejdzie...

Co do dopijania to położna \poleciła herbatkę z Hippa od pierwszego tygodnia koperkowa i Mateusz nawet chetnie ja pije a dzięki temu nie mamy wielkich problemów z kolkami. Czasem troszke brzuszek go boli jak mu sie porządnie nie odbije.
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

qulturka powiem ci ze mialam mieszane odczucia jak od niego wyszlam z jednej strony chcialam aby powiedzial ze mozemy sie starac juz o dzidziusia a z drugiej strony cieszylam sie ze tak kompetentnie do tego podszedl zebym mogla wystartowac od zera i z wiedza ze mam czyste konto pod kazdym wzgledem bede spokojniejsza jesli zrobie ze soba poczatek i bede wiedziec ze ze mna wszystko w porzadku wiec nie ma co sie smucic tylko trzeba sie brac za siebie i zaczac dzialac wierze ze tym razem pojdzie wszystko dobrze

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-