BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #714862 przez alba77
dorota_k123 ja miałam pierwszy poród wywoływany drugi naturalnie i pierwszy wspominam lepiej, od momentu podania oxy trwał 3,5h więc dont worry

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714874 przez bea2a
Cześć dziewczyny!

Od wczoraj po południu jestem już w domu z malutką. Niestety czasu mi brak na nadrobienie postów bo mała jest strasznie marudna przez te upały. Także przepraszam z góry ale za jakiś czas mam nadzieję się pojawię i więcej napiszę.

Mój poród trwał 8 godzin w I fazie i 20 minut w II fazie. Nie było tak źle ale pod koniec miałam dosyć i wzięłam lek przeciwbólowy. Mała urodziła się w pęcherzu płodowym bo mi nie pękł i położna powiedziała, że to dziecko w czepku urodzone. Dostała 10 Apgar. Miała 3100g i 55 cm. Męczy ją jedynie katarek i nie wiem co mam na to poradzić. Może mi napiszecie jak sobie z tym poradziłyście bo wiem, że też niektóre miały ten problem.

A i zostało mi do zrzucenia 2 kg :)

Zdjęcia dodam w wolnej chwili. Pozdrawiam Was serdecznie.

11 lata 8 miesiąc temu #714899 przez kasiak
Odchamiłam się dsisiaj :) kiecka, makijaż, włos rozwiany :laugh: się sobie nawet podobam :) mężu nie skomentował :dry: niech spada...jedziemy na małą imprezkę :)
Oczywiście byl problem w co się ubrać bo większość ubrań mam takich, ze cyca nie da się szybko wyciągnac :angry: no ale trudno, poczekamy na lepsze czasy ;)

Idę karmić bo mi cycek zaraz eksploduje :P

11 lata 8 miesiąc temu #714900 przez dorota_k123
alba77 to bardzo krótko od momentu podania do urodzenia ja też tak chcę :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714909 przez agniesia
Helo, gratuluję wszystkim dzieciątek :-)
u mnie na południu upał straszny, w cieniu 38 stopni...masakra
Dziś bylismy u księdza i 8 września mamy chrzciny:-)
Mój Synek Seweryn coraz lepiej sypią...idzie spać o 20 i spi do 2 i kolejno budzi się o 5:30.

Bardzo dużo w te upały pije mleka i herbatki...polecam herbatke z kopur włoskiego z Hippa..
pierdzenie i kupki gwarantowane:-)

Synus we wtorek kończy 8 tygodni...ależ ten czas leci...a tu dziewczyny niedawno urodziły...:-)

Mój Sewus w te upały leży tylko w pampersie i przykryty pieluszka tetrowa...poniżej fotka:-)

8
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714919 przez bea2a
Witam Was ciocie;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #714939 przez pasal
Hejka mamuśki! już chyba wszystkie rozpakowane? :) moje lalki kończą dziś 2 miesiąc, jak to szybko leci. Przez te upały na okrągło piją herbatki rumiankowe, koperkowe i uspokajające - wodą w dziąsła szczypie widocznie, bo nie piją.

villcia ja mam 20 km do morza, ale 32 stopniowy upał jakoś mnie nie zachęca do jechania w tłumy ludzi i na gorący piasek.

dziubasek ja od kiedy urodziłam miałam mooże z 10 dni nie krwawiących.. ale nie przerażaj się. Po 6 tygodniach dostalam miesiączkę i założyłam spiralę więc krwawiłam po porodzie 4 tygodnie, chwila przerwy i dziś przestałam krwawić. Z tamponami po porodzie łatwo o infekcję.. z podpaskami o odparzenie :/

11 lata 8 miesiąc temu #714940 przez emi87
bea,agniesia - słodkie te wasze bąble :)

dorotka trzymam kciuki! bedzie dobrze, nie martw sie na zapas :)

dziubasek moja na plecki sie nie przewraca ale próbuje na boczki :)

11 lata 8 miesiąc temu #714953 przez dorkiszon
Qultoorka u mnie to samo dziś masakra mieszkanie mam dosc chlodne, ale dzis maly tak plakal 1,5 godziny placzu i nic poddawalismy sie juz co mu jest az w koncu co mu pomoglo ? WODA jak sie napoił to spał 3 godziny. Teraz tez pije wode zaraz po mleku. Ja bym wpadła z ta wodą na ten pomysł, ale on tylko raz chciał a tak to wypluwał i to mnie zmyliło.
No i teraz marudzi.
Pozdro ide sie nim zajmowac , bo ciagle tylko maz sie nim zajmuje haha, a ja inne rzeczy robie pranie itp.

11 lata 8 miesiąc temu #714967 przez moonia154
Hej, Kobietki! Nie było mnie tu sporo czasu (od 12.07.) ponieważ trafiłam do szpitala, bo na ktg coś wyszło nie tak. Leżałam na OCP-ie przez dwa tygodnie, bo miałam ciążę przenoszoną (w zasadzie to nie wiadomo ile, bo terminów wyszło kilka :dry: ), ale założyli mi balonik i oto dnia 23.07.2013r. przyszedł na świat najpiękniejszy chłopak na świecie- Patryk 53cm, 3580g, 9/10 pkt Apg! Wróciliśmy dzisiaj, ponieważ miałam cesarkę (mały źle się ustawił do porodu i trzeba było ciąć :ohmy: ), a tu wypuszczają dopiero w piątej dobie :huh: Tęskniłam za Wami jak cholera, ale musiałam to przeżyć... Zdjęcia wstawię jutro. Całuję Was wszystkie gorąco i obiecuję nadrobić te prawie 100 stron

11 lata 8 miesiąc temu #714971 przez agusiaa26
Jestem i ja nietety na chwile, zostaje w szpitalu do wtorku bo tak jak dziubas mam niska hemoglobine cale 6.5 :/

Qltoorko wzielam sobie do serca popyt i podaz:) i polewalam moje sutki mlekiem mod. I oszukiwalam Julaska i wiecie co dzis mam dwie petardy :):) maly okrutnie glodny ale udalo mi sie go przechytrzyc nakladkami na cycki i dzis sie przyssal na cale 50minut!! Jestem taka szczesliwa, dziekuje wam za wszystkie cenne wskazowki!!

Dorkiszon tez mialam akcje z tym dopajaniem dawaly mi 30ml mleka a ten w ryk, ide po nastepne to nie nie mozna niech pani daje cyca a ja w cycu nic zero, to pozniej dawaly mi glukoze tez ok 20ml. Jezzuu dzis pierwszy raz moj len ruszyl sie do roboty az mi suty pulsuja:) czekam jak wroce do domu to bede karmic bez stresu.

GRATULUJE KOLEJNYM MAMUSIOM
Uni Nils w koncu sie zlitowal i wyskoczyl:):)
Marta szkoda ze nie mozna z cycem i malym chodzic po pokojach bo pewnie bysmy sie spotkaly jak dwie matki zombie i nacieszyly oczka naszymi maluszkami.

Przepraszam ze nie odnosze sie do wszystkich postow, ciagle zajmuje sie malym ciagle waga mu spadala, zobaczymy co dzis mi powiedza, no i pisze z telefonu wiec ciezko byc na bierzaco.

Wiecie co naprawde fajnie tak Was miec bo chociaz ciagle padam na pysk, dola mialam z ta laktacja, ten mi swirowal przy ukladaniu do cyca to i tak pamietam o Was i jak moge to podczytuje takze poxdrawiamy i do zobaczenia po weekendzie jak wrocimy do domku :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #714975 przez emi87
moja niunia wreszcie usneła po 4h marudzenia uffff chyba jakies kolki albo z tego gorąca...

Moonia nareszcie sie odezwałaś - gratuluję!!! nie wazne jak - ważne że Patryk jest z wami cały i zdrowy :) buziaki :*

agusia od tego jestesmy ;) też sie cieszyłam jak nie wiem jak mi laktacja w końcu ruszyla :) nic tak matke nie cieszy jak bobas przy cycu hehe i bączki :P

11 lata 8 miesiąc temu #714976 przez dziubasek
Monia gratulacje kochana:)
Agusia dbaj o siebie kochana, bo ja nadal walcze z ta nieszczesna hemoglobina(znowu wyniki mi wyszly ciulowe i musze w tym tyg powtorzyc wyniki....

My dzisiaj pospacerowalismy rodzinnie, mezus sie przymila(pomalutku wymiekam :silly: coz milosc wygrala i znowu tego mojego chlopa niczego nie nauczylam :angry: )

11 lata 8 miesiąc temu #715008 przez karolinap
Agusiaa26 - no ja też miałam w szpitalu ciezka noc w związku z laktacja, a do tego wypilam sok multiwitaminowy i brzuszek Pole bolał. Chodziłam po sali niczym zombi z Pola na rekach aż przyszła położna i mowi: wiem, ze pani chce dla maluszka jak najlepiej ale jest juz pani zielona na twarzy. Wiec dala Poli trochę mm i polozylysmy się razem spać.
Następny dzień był juz lepszy no i książkowo w 3 dobie pojawił się nawał pokarmu. Chciałam nawet odciągnąć latatorem bo bałam się o zapalenie ale udało się naturalnie unormować pokarm bo Pola zaczęła spinać.
Dzis ma 5 dni Moja Kruszynka i pije ładnie, upały znosi super i piersi na bierzaco produkują pokarm takze trzeba czasu ale w końcu się unormuje :)
To ogromne szczęście jak maluch zassie i ładnie pije - to tak cieszy :)
Nawet juz bol kiedy zle zassie juz mi nie przeszkadza :)

11 lata 8 miesiąc temu #715036 przez agniesia
Mój Synek właśnie zasnal:-)

Strasznie Go Kocham...

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka